高考英语一轮复习 Unit 5 Rhythm课时练(2) 北师大版必修2.doc_第1页
高考英语一轮复习 Unit 5 Rhythm课时练(2) 北师大版必修2.doc_第2页
高考英语一轮复习 Unit 5 Rhythm课时练(2) 北师大版必修2.doc_第3页
高考英语一轮复习 Unit 5 Rhythm课时练(2) 北师大版必修2.doc_第4页
高考英语一轮复习 Unit 5 Rhythm课时练(2) 北师大版必修2.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时练(二)阅读理解提速练(练速度)(限时:35分钟).阅读理解a(2016东北三校二模)to most people, noise pollution is a jet flying over their heads. for one spanish woman, it is a neighbor playing the piano. the woman has taken her neighbor to court. now she wants to send her neighbor to prison for over seven years on the charges of psychological damage and noise pollution.in a country known for its noisiness, the case has raised eyebrows. neighbors often complain about street noise in spain, but people seeking prison time for someone practicing the piano is unheard of. at the trial, sonia bosom says she has been suffering noise pollution up to now due to the practice sessions of laia martin, who lives below her. martin, 27, didnt admit that she played at home that often, saying she took regular classes in other towns and mostly practiced at home on the weekends.on the first day of the trial, the newspaper reported that bosom told the court she now hated pianos so much that she couldnt even stand seeing them in a film.bosom says years of hearing constant playing has caused her “psychological injury”. medical reports show she has suffered from a variety of problems, including insomnia (失眠), anxiety, and panic attacks.she says tests by local authorities have found that the sound levels made by the piano are up to 10 decibels (分贝) higher than the limit. city authorities have asked the family several times to either stop the piano playing or soundproof (隔音) the room. the family told the court they carried out soundproofing work twice but the complaints continued.the court hasnt made a final decision. a spokeswoman says the trial will end before may.语篇解读:本文是一篇新闻报道。报道了一位西班牙女士因不能容忍邻居练习钢琴的噪声而把对方告上法庭的案件。1bosom wants to send martin to prison because _.amartins playing the piano damaged her healthbbosom suffered from heart attackcmartin refused to take regular classes in other townsdmartin flew a jet over her head解析:选a细节理解题。根据文章第一段中的“for one spanish woman . and noise pollution.”可知,bosom要把邻居martin送进大牢是因为martin练习钢琴的噪声对她的身心造成了极大的伤害。故答案选a。2how did laia martin respond to the complaints?ashe stopped playing the piano.bshe soundproofed the room.cshe didnt admit she played at home.dshe took her neighbor to court.解析:选b细节理解题。根据文章倒数第二段最后一句可知,遭到投诉后,laia martin给自己家的房间做了隔音处理。故答案选b。3which of the following may probably be the best title for the passage?aa 7year sentence caused by the pianobpianist charged with noise pollutionchealth problems of a spanish womandactions against noise by local authority解析:选b标题归纳题。本文主要报道了一位钢琴练习者因制造噪音污染而被告上法庭的案件。故答案选b。b(2016银川一中高三年级第三次月考)life in 2060let us suppose it is now about ad. 2060. lets make believe (假装;虚构) it is about 45 years from now. of course, things have changed and life is very different.voyages to the moon are being made every day. it is as easy to take a holiday on the moon today as it was for the people in 1960 to take a holiday in europe. at a number of scenic spots on the moon, many hotels have been built. the hotels are airconditioned, naturally. in order that everyone can enjoy the beautiful scenery on the moon, every room has at least one picture window. everything imaginable is provided for entertainment of young and old.what are people eating now? people are still eating food. they havent yet started to take on heir (继承) supply of energy directly as electrical current or as nuclear power. they may some day. but many foods now come in pill form, and the food that goes into the pill continues to come mainly from green plants.since there are several times as many people in the world today as there were a hundred years ago, most of our planets surface has to be filled. the deserts are irrigated with water and crops are no longer destroyed by pests. the harvest is always good.farming, of course, is very highly developed. very few people have to work on the farm. it is possible to run the farm by just pushing a few buttons now and then.people are now largely vegetarians (素食者). you see, as the number of people increases, the number of animal decreases. therefore, people have to be vegetarians and we are healthier both in our bodies and in our minds, and we know the causes and cure of disease and pain, and it is possible to get rid of diseases. no one has to be ill any more.such would be our life in 2060.语篇解读:本文是一篇说明文。2060年我们的生活会是什么样子,作者为我们描绘出了一番景象。4when was the passage written?ain about ad. 2060.bin about 1960.cin about 2014. din about 2015.解析:选d推理判断题。根据第一段的前两句可知,2060年在45年之后,因此写文章的年份大约是2015年。故选d。5according to the passage, what will be on the moon in about ad. 2060?amany other animals. bmany tourists.cmany plants. da sea.解析:选b推理判断题。根据第二段内容可知,去月球旅游成为了常态,每天都有游客去月球旅游。故选b。6what will people eat then according to the passage?abiscuits in pill form. bfoods in pill form.cfoods in water form. dfoods in gas form.解析:选b细节理解题。根据第三段最后一句可知,到那时很多食物都是以药片的形式出现的。故选b。7the passage tells us that in 2060, _ on the earth than now. athe crops are getting betterbthere are more pestscthere are fewer peopledthere is less water解析:选a细节理解题。根据第四段的后两句可知,庄稼不再遭受害虫的侵袭,每年都是大丰收。故选a。c(2016东北三省三校联合模拟)most of us spend our lives seeking the natural world. we go fishing, sit in the garden, have a picnic, live in the suburbs or go to the seaside. the most popular leisure activity in britain is going for a walk. when joggers jog, they dont run on the streets. every one of them tends to go to the park or the river.but despite this, our children are growing up naturedeprived. i spent my boyhood climbing trees. these days, children are robbed of these ancient freedoms, due to problems like crime, traffic, the loss of the open spaces and strange new ideas about what is best for children, that is to say, things that can be bought, rather than things that can be found.the truth is to be found elsewhere. a study in the us: families had moved to better housing and the children were assessed for adhd attention deficit hyperactivity disorder (多动症). those whose accommodation had more natural views showed an improvement of 19%; those who had the same improvement in material surroundings but no nice view improved just 4%.adhd is one of the great problems of modern childhood. one study after another indicates that contact with nature gives huge benefits to adhd children. however, we spend money on drugs rather than on green places.the life of old people is measurably better when they have access to nature. the increasing concern for the growing population of old people is in quality rather than quantity of years. and study after study finds that a garden is the single most important thing in finding that quality. even problems with crime and aggressive behaviour are reduced when there is contact with the natural world.we need the wild world. it is essential to our wellbeing, our health and our happiness.语篇解读:本文是一篇议论文。文章主要介绍了接触大自然对儿童和老人有很多益处,还可以改善人们的生活质量。8according to the author, people enjoy _ to seek nature.ajogging on the streetbsitting in the gardencshopping in the supermarketdrunning in the gym解析:选b细节理解题。根据第一段第一、二句可知,坐在花园里是享受自然的一种方式,其他三项文中都没有提到。故b项正确。9from the second paragraph, we can see that _.aadults deprive the children of their rights to approach naturebclimbing trees will certainly do good to the childrencchildren probably spend less time in nature nowadaysdchildren tend to be happier as a result of their material satisfaction解析:选c推理判断题。通读第二段可知,第一句是本段的主题句。由此可推知,孩子们身处大自然的机会越来越少了,接触自然的时间也越来越短。故c项正确。10in what way do people benefit from their contact with nature?achildren with adhd can be cured.ba garden nearby improves the quality of old peoples life.cproblems with crime and violent behavior will easily be solved.dchildrens performance at school is greatly improved.解析:选b细节理解题。根据第五段倒数第二句可知,住处附近有花园可以提高老年人的生活质量。故b项正确。11what is the main idea of this passage?aaccess to nature improves our life.bnature treats children with adhd.cgetting close to nature reduces crime.dman cant live without natural areas.解析:选a主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了亲近自然对儿童和老人有很多益处,接触大自然可以提高人们的生活质量。故a项正确。d(2016河南六市第一次联考)at an outdoor restaurant, a cockroach (蟑螂) flew in and landed on a woman. she started screaming out of fear; with a panic stricken face and trembling voice, she started jumping, with both her hands desperately trying to get rid of the cockroach. her reaction was spreading, as everyone in her group also got into a panic. the woman finally managed to flick the cockroach away but it landed on a man in the group who continued the drama. in the relay of throwing, the cockroach next fell upon a waitress who had rushed to their rescue.the waitress stood firm, calmed herself and observed the behavior of the cockroach on her blouse. when she was confident enough, she grabbed it and threw it out of the restaurant.sipping my coffee and watching the amusement, i started wondering: was the cockroach responsible for their funny behavior? if so, then why was the waitress not disturbed? she handled the situation to near perfection, without panic.it was not the cockroach, but the inability of the customers to handle the disturbance caused by the cockroach that disturbed them. i realized that its not the shouting of my children or my boss or my wife that disturbs me, but my inability to handle the disturbances caused by their shouting.its not the traffic jams on the road that disturb me, but my inability to handle the disturbance caused by the traffic jams. more than the problem, its my reaction to the problem that creates chaos in my life.i understood. i should not react in life. i should always respond. the customers reacted, whereas the waitress responded. reactions are always instinctive (本能的) while responses tend to be well thought out.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。一只蟑螂出现在饭店里引起了消费者的恐慌,服务员冷静地捉住蟑螂,将其扔了出去。作者通过这个故事旨在告诉人们:遇到问题时要积极地应对。12what happened in the outdoor restaurant?aa cockroach was found in a womans food and then a man found the same problem.ba cockroach appearing in the restaurant caused a state of panic among the customers.ca cockroach rushed the waitress into apologizing to the customers.da woman and a man were trying to rescue the waitress from the cockroach.解析:选b细节理解题。根据第一段中的“at an outdoor restaurant . as everyone in her group also got into a panic.”可知,出现在饭店里的蟑螂在一些消费者中引起了恐慌。故答案选b。13according to the passage, if you ran into a traffic jam, you might _ in your car.acomplain your delaybfeel upset and annoyedcrelax yourself by listening to musicdexpect someone to clear the road解析:选c推理判断题。根据最后一段最后一句可知,反应总是本能而对策往往是经过深思熟虑的。因此遇到交通堵塞时,在车里听音乐是一种对策。故答案选c。14whats the meaning of the underlined word?aconfusion.bsuccess.cpoverty. dharmony.解析:选a词义猜测题。根据第五段第一句可推知,chaos与“disturbance”意思相近,意为“混乱”。故答案选a。15what does the passage tell us?aspeak less, do more!bactions speak louder than words!cmind your manners while in a restaurant!ddont react just from your feelings; respond positively!解析:选d主旨大意题。根据最后一段中的“i should not react in life. i should always respond.”可知,作者写这篇文章是想告诫人们遇到困难时要积极冷静应对,而不是只做些本能的反应。故答案选d。.阅读七选五(2016河南省高考适应性测试)how to be a good frienda good friend, who wouldnt want one? ever felt yours just not good enough but dont know where to improve? _1_ i used to annoy a lot of my friends before, just for the sake of having fun and from that, ive learned how to be a good friend, and stay as a good friend.listen.no one likes being interrupted when theyre talking. so, when someone talks, keep yourself quiet and listen to them, especially if theyre feeling down, you need to be the shoulder for them to cry on. if you have any comment to make, be sure that you word it in a way where you dont sound too negative. _2_ when you just dont share the same interest or yo

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论