




已阅读5页,还剩12页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时提能练29-30课时提能练(二十九)必修5unit 15learning(a)课时作业a:基础层面.单句语法填空1assuming (assume) that hes still alive,how old would he be now?2youll soon get accustomed to walking (walk) long distances.3it is the first time that we have_talked (talk) about this issue face to face.4it is time that you went to watch the swimming competition.it is time that you should_go to watch the swimming competition.it is time for you to_go to watch the swimming competition.5millions of soldiers laid down their lives for their country.单句改错1you have no alternative but stay here overnight.but后加to2youll soon get accustomed to live in the big city.liveliving3the director was fully convinced that this moving story,if adapting for television,would be a hit.adaptingadapted4life is not only about making money,acquire power or recognition.acquire前加but5i only wish the house was a little warmer.waswere.选词成篇a1frankly_speaking,the problem of haze(雾霾) is becoming worse and worse.one of the causes is that the number of the people who drive to work is 2.going_up.some experts have 3.put_forward the idea that they should go to work by bus or bike.most drivers 4.approve_of it but they 5.have_been_accustomed_to driving.bi have been 6.accustmed_to getting up early in the morning.i can speak 5 foreign languages aside from english.7.as_a_whole,my homework is the best in our class.8.frankly_speaking,i hope to work in the company.完成句子1it_was_the_first_time_(that) (这是第一次)chinas female astronaut had flown into the outer space.2how i wished i had_had_someone_to_turn_to_for_advice (有个能让我寻求建议的人)when i was puzzled.3the company has laid_off_a_great_number_of_employees (解雇许多雇员)due to the financial crisis.4he sets_out_to_do/sets_about_doing (开始做)his homework after supper every day.5suspected_being_involved_in (被怀疑卷入到)the attempted murder,she was questioned by the police.课时作业b:能力层面.阅读理解a(2019福建三校第一学期联考)i arrived at this beautiful spanish island at the start of september,full of enthusiasm and eager to start working as an english teacher.i sorted all the necessary paperwork out and moved into a flat of my own within the first couple of days.great,or so i thought.at 4 am and at several intervals after that,i was rudely awoken by the cock that lives opposite me.fantastic! i now have 5 extra alarms every morning.in the following weeks,i also started to notice a trend.things in my flat started to break at the rate of one object per day,like the hot water line,bowls,cups,the shower,doors or glass shelves.yes,i am clumsy but things just fell apart.if it wasnt broken,it would either be dirty or missing. using my washing basket for the first time was pretty disgusting.when i took out my clothes,they were swiftly followed by a hundred or so bugs that were living in the bottom.as for the general lack of equipment in the house,there was no oven,tin opener,sharp knives or potato peeler.it turned out making a burger from scratch wasnt the best idea.i had a small microwave and a grill.i thought the general understanding was never to put metal in a microwave but i went on.smoke soon started to appear.i was not quite sure if it was the burger or the grill but as soon as i opened the door,the electricity cut out.i spent the following 10 minutes in a dark,smoky room hunting for the power switch using the light from my mobile phone,which broke the week after and left me without a connection to the outer world.luckily,im now borrowing a phone and my luck has returned.no more things have broken (probably because there is nothing left to break)ive also realized that even if a flat looks pretty,it doesnt mean its contents work.i am also learning how to adapt to life with limited,broken utensils(用具)【语篇解读】本文是一篇记叙文。“我”去西班牙的一个漂亮的小岛上做英语老师,虽然拥有自己的公寓,可里面的生活用具很老旧,给“我”的生活带来了诸多不便。这让“我”知道了漂亮但并不实用的道理,也学会了如何利用有限的生活用品生活。1what problem did the author have in the morning?ashe often slept late.bher alarm failed to work.cshe got some noisy neighbors.dher sleep was disturbed by a rooster.d细节理解题。根据第一段中的“at 4 am and at several intervals after that,i was rudely awoken by the cock that lives opposite me”可知,从凌晨四点开始,每隔一会儿,作者就被对面公鸡的打鸣声吵醒;据此可知,作者的睡眠被公鸡打鸣声打扰了,故d项正确。2what can we know about the author from paragraph 2?ashe was a very careful woman.bshe was quite satisfied with her flat.cher flat was pretty old but comfortable.dher household articles were in poor condition.d推理判断题。根据第二段第二句“things in my flat started to break at the rate of one object per day,like the hot water line,bowls,cups,the shower,doors or glass shelves”可知,作者所住的房子的东西每天损坏一件;据此可推知,作者所使用的日常用品很破旧,故d项正确。3what happened when the author was making a burger?ashe was seriously injured.bshe made a terrible mistake.cshe broke her phone accidentally.dshe suffered a sudden power failure.b推理判断题。根据第三段中的“i had a small microwave and a grill.i thought the general understanding was never to put metal in a microwave but i went on.smoke soon started to appear”,并结合该段其他内容可知,作者将金属烤架放进微波炉里,启动后发生了故障,电源被切断;据此可推知,作者在制作汉堡时犯了个错误,故b项正确。4what is the text mainly about?aremaining optimistic.bhow to choose a nice flat.clearning to live in a new flat.dwhy living abroad is not easy.c主旨大意题。通读全文可知,文章尾段尾句“i am also learning how to adapt to life with limited,broken utensils(用具)”是全文的主题句;结合全文内容可知,文章通过讲述作者在西班牙的一个小岛上做英语老师时如何使用住房内的破旧日常用品生活的故事,说明了应当学会适应生活的道理,故c项正确。b(2019长沙市统一模拟)two deer jumped out in front of 16yearold amanda floyds car.she put on the brake,stopping the car just in time.but later,she started texting.distracted,amanda turned left and right,then crashed into another car. luckily,she wasnt in a real carshe was in a driving simulator(模拟器) at roosevelt high school,ohio,us.“i never really realized that cars make a turn that much,” amanda,a junior,said.she added that she wouldnt text while driving anymore.the ohio department of transportation(odot) and ohio state highway patrol brought the simulator to the school.they said they wanted to help students learn about the danger of driving while drunk,texting,or talking on the phone.according to the national highway traffic safety administration,distracted driving claimed 3,450 lives in 2016 alone.experts believe the actual figure is probably higher.the simulator is basically a computer program.like many computer games,it was a hit with the students.they lined up and crowded around to watch each other take turns.the simulator has a steering wheel(方向盘),brake and gas pedal(油门)it is made up of three large computer screens on a table.students choose a distraction,such as driving while drunk or texting.they always crash,of course.then,they are pulled over by the police to be taught the bad results of their driving:how much damage theyve caused,what their fine is,if anyone died in the accident,and if theyre going to go to prison.“it teaches how to drive without being on the road,” said shante thompson,16.she had just crashed into a deer.odot spokesman justin chesnic said hundreds of kids have gone behind the wheel so far.he said even more have benefited from watching their classmates.“driving is such a major responsibility,so take it seriously,” he said.“put away your cellphone.a lot of the accidents out there are because of distracted driving.it can not only change your life,but change someone elses life forever.the results are serious.”【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了一个驾驶模拟器,学生通过操作这个驾驶模拟器可以增强交通安全意识。5what does the author intend to do in paragraph 1?aintroduce the topic of the text.billustrate the authors point of view.cprovide some advice for the readers.doffer some background information.a推理判断题。通读全文可知,文章第一段讲述了一个事例,然后通过这个事例引出了本文的话题,即driving simulator。由此可推知,作者写第一段的目的是引出文章的主题。6why is the driving simulator project introduced to roosevelt high school?ait tests the students ability to stay focused.bit gets students to have fun between classes.cit teaches students how to deal with traffic accidents.dit makes students aware of the dangers of distracted driving.d细节理解题。根据第二段中的“they said they wanted to help students learn about the danger of driving while drunk,texting,or talking on the phone”可知,他们想要帮助学生了解驾车时醉酒、发短信或者打电话的危害,故选d。7what can we know about the driving simulator?ait is connected to the local police station.bit is a real car but has large computer screens.cit attracts the students interest as a computer program.dit benefits the students who use it more than those who only watch.c细节理解题。根据第四段的描述,尤其是“the simulator is basically a computer program.like many computer games,it was a hit with the students”可知,这个驾驶模拟器实质上是一个电脑程序,和许多电脑游戏一样,它很受学生们的欢迎,引起了学生们的兴趣,故选c。8what is the main idea of the passage?atraffic rules in ohio,us.bdangers of distracted driving.csimulated driving for students.dadvantages of computer games.c主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了一个驾驶模拟器,学生通过操作它可以增强交通安全意识,故选c。.完形填空(2019兰州市高三诊断)when i was a kid,my parents sent me to a summer camp in new hampshire.at the camp we did tons of great things like swimming,sports and archery(射箭),but for me,the most memorable _1_ was an overnight trip of mountain climbing.if youve ever _2_ a mountain,you know its a physical challenge,_3_when youre carrying your food and shelter on your back.when campers got _4_, they certainly started complaining.“how much farther is it?”“i cant go any further.”“my _5_ is too heavy.can you carry it for me?”the reply of the _6_was,“suck it up.(忍气吞声)”the truth is that the complaining campers were _7_ near the point of _8_.if they had been,the teachers would have noticed the _9_ and given them care.the kids simply werent used to the physical challenge.once they realized they werent getting any sympathy they _10_ the discomfort,and in most cases _11_ having a great time.in my camp days,i dont _12_ a single camper complaining at the _13_ of the mountain.there are two ways to deal with an _14_ situation.you can complain,or you can make the best of it.if you complain,you might feel like youre getting that _15_ energy out,but youre probably not going to cause a positive change.its much more likely that your complaining will cause the _16_ of those around you.no one likes a complainer.theyre _17_ and they hurt the group.complaining makes life _18_ for everyone.instead,if you determine to master your own _19_, to move past it and focus on a _20_, its my experience that youll realize it wasnt bad in the first place.【语篇解读】本文是一篇记叙文。“我”小时候参加了一个夏令营,期间和其他人一起参加夜晚登山露营活动。登山过程中,有人会抱怨走不动了;但是后来“我”发现,如果我们停止抱怨,坚持下去,我们的道路并没有那么难走。1a.experiencebbehaviourcoccasiondsituationa根据该句中的“an overnight trip of mountain climbing”可知,此处表示这是最难以忘怀的一次经历。2a.seenbreachedcclimbedddescribedc根据上文中的“mountain climbing”可知,此处表示“爬山”。3a.especiallybnormallycobviouslydnaturallya根据语境可知,爬山是一种身体上的挑战,尤其(especially)是当你背着食物和露营装备的时候。4a.ashamedbtiredcpuzzleddshockedb根据语境并结合常识可知,当露营者累了的时候,他们开始抱怨。a项意为“羞愧”;b项意为“累的”;c项意为“困惑的”;d项意为“震惊的”。5a.foodbwatercshelterdbackpackd根据上文中的“when youre carrying your food and shelter on your back”可知,此处表示有人抱怨自己的背包太重。6a.parentsbteacherscguidesdpartnersb根据下文中的“the teachers would have noticed.care”可知,此处表示“老师们的回答”。7a.somewherebanywherecnowheredeverywherec根据语境并结合常识可知,事实是,抱怨的露营者远没有筋疲力尽(exhaustion)。nowhere near意为“远没有”,故选c。8a.campbexhaustioncmountainddestinationb参见上题解析。9a.signsbactivitiescgesturesdscenesa根据语境可知,如果有人筋疲力尽的话,老师们会注意到这种迹象,并且给予他们照顾。a项意为“迹象”;b项意为“活动”;c项意为“姿态”;d项意为“场面”。10a.sharedbunderstoodcsuffereddovercamed根据语境可知,抱怨的人一旦意识到他们得不到同情,他们会克服不适,并且大多数情况下,最终玩得很开心。11a.couldnt helpbended upcinsisted ondgave upb参见上题解析。a项意为“忍不住做某事”;b项意为“到头来”;c项意为“坚持”;d项意为“放弃”。12a.recallbforgetcdisturbdforgivea根据上文中的“the most memorable”并结合语境可推知,“我”不记得在山顶(top)有人抱怨过。a项意为“回忆起”;b项意为“忘记”;c项意为“打扰”;d项意为“原谅”。13a.footbtopcbackdbaseb参见上题解析。14a.unbelievablebunexpectedcunusualdunpleasantd根据下文中的“complain”“make the best of it”可知,有两种方式来应对不愉快的境况。a项意为“难以置信的”;b项意为“出乎意料”;c项意为“不寻常的”;d项意为“令人不快的”。15a.greatbsparecnegativedpotentialc根据语境可推知,如果你抱怨了,你也许会感到你正在将那些负面的能量释放出来,但是你很可能不会产生正面的改变。故选c。16a.dislikebrespectcsympathydenthusiasma根据下文中的“no one likes a complainer”可推知,抱怨会引起周围的人(对你)的讨厌。a项意为“不喜欢”;b项意为“尊敬”;c项意为“同情”;d项意为“热情”。17a.amazingbshockingcworryingdannoyingd根据该句中的“they hurt the group”可知,抱怨的人让人讨厌。a项意为“惊人的”;b项意为“令人震惊的”;c项意为“令人担忧的”;d项意为“讨厌的”。18a.poorerbharderceasierdbetterb根据语境并结合常识可推知,抱怨让每个人的生活更加艰难,故选b。19a.lifebmindcsufferingdmistakec根据语境可知,相反,据“我”的经验看,如果你决心去掌控你的痛苦,越过它并集中注意力于解决方法(solution),那么一开始你就会意识到它并不是那么糟糕。故选c。20a.tripbplancsolutionddreamc参见上题解析。课时提能练(三十)必修5unit 15learning(b)课时作业a:基础层面.单句语法填空1the election results set off a wave of violent ashes across kenya.2assuming (assume) that it is true,what should i do now?3if only i had_had (have) more confidence in the english speech contest held last week!4its high time we left/should_leave (leave) for the airport.5armed with the information you have gathered,you can set about preparing (prepare) your business plan.单句改错1after the flooding,people were suffering in that area,who urgent needed clean water,medicine and shelter to survive.urgenturgently2our school does not approve of students wear too long hair.wearwearing3as is known,he is distinguished as his knowledge of science.第二个asfor4to our joy,what he said at the meeting was inspired.inspiredinspiring5cao xueqins famous novela dream of red mansions is worthy of read.read前加being.完成句子1你必须使自己适应这里的新环境。you must adapt_yourself_to the new environment here.2我们无法同意这类事情。we cant approve_of things of this sort.3我想她该拿定主意了。i think its_high_time that she made up her mind.4我要给我儿子选一个圣诞礼物。i will select_a_christmas_present for my son.5他在会上说的话使我们深受鼓舞。what he said at the meeting inspired_all_of_us.课时作业b:能力层面.阅读理解a(2019武汉5月调研)when i graduated from the university of iowa last year,i did something my friends did not understand.i left iowa,where i had friends and stability,to live on a small houseboat near san francisco.at school,i had found a job driving a school bus so people asked,“why on earth are you leaving?”well,at graduation i was presented with two thingsa degree in psychology and a question.it was the same one that many in my generation got:“what do i do now?”it was as difficult as it was common.thats because many people at my age were raised with the same words,repeated over and over by parents,teachers and tv,that “you can be whatever you want to be”as a young boy,every time when i was puzzled about my future,they would say that they would be happy if i was happy. however,what i needed was concrete advice but not a vague idea,for example,“be a doctor,or be a bus driver”my experience was by no means universal.many americans are taught by their parents that the only purpose in life is to attain money and power.as a goal,this seems much easier and clearer than finding “happiness” or “gentleness”the result of this upbringing is that many of my classmates did not specialize in any particular skill,rather assuming that something would magically happen to overcome their problems. they often get a real shock when they enter the “real world” and find that their options are very limited.many of my friends have taken jobs as waiters or cooks after graduating,or have moved back in with their parents.my life on the boat is hard at times,especially during storms.but this is my small attempt to be happy on my own.im not buying into my nations idea of limitless possibilities because i feel that stops the growth of many of todays youth.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者用自身的经历指出当今美国的一个社会问题:青少年需要父母更为具体的引导和教育,让他们知道自己将来具体想要做什么,而不是简单地告诉他们“成为你想成为的人”。1why were the friends confused about the writers leaving?ahe was tired of driving.bhe suddenly quit school.che would lose his friends.dhe would lead a changing life.d推理判断题。根据题干中的关键词confused定位到文章第一段中的“.i did something my friends did not understand.i left iowa,where i had friends and stability,to live on a small houseboat near san francisco.”可知,作者离开了艾奥瓦州,那里有他的朋友,有稳定的工作,但他去了旧金山附近的一个船屋,开始自己一种新的生活,他的朋友们对他的这种做法很不理解,故答案是d。2what does the writer think of the guidance he got from american society?aits specific.bits wrong.cits general.dits correct.c推理判断题。根据题干中的关键词guidance定位到文章的第二段,这一段讲述了作者对于来自他人的指导的想法;根据第二段内容,尤其是其中的“what i needed was concrete advice but not a vague idea”可知,作者想要的是具体的建议,故可推知他认为他得到的指导是宽泛的,故答案是c。3what directly caused a lot of americans to have jobs lower than their expectations?atheir achievable goals.bthe practical guidance.cbeing shocked by the real world.dlacking professional competence.d细节理解题。根据题干中的关键词“jobs lower than their expectations”定位到文章第三段最后一句“many of my friends have taken jobs as waiters or cooks after graduating,or have moved back in with their parents.”(我的很多朋友在毕业后都当了服务生或厨师,或者搬回去跟父母住在一起),上文分析了导致这种情况的原因“the result of this upbringing is that many of my classmates did not specialize in any particular skill”,也就是说,父母的这种教育方式导致很多孩子没有去认真学习专业技能。故答案是d。4which of the following can be the best title for the text?astay where you arebbe whatever you want to becblind faith in industrial societydmistaken belief in limitless possibilitiesd标题归纳题。文章主要阐述了作者指出当前美国的一个社会问题:父母没有给孩子提出具体的、明确的建议,教育其孩子把钱和权力当成了生活的唯一目标,这导致很多孩子没有认真学习专业技能,在走上社会之后受到了影响,只能去做一些很低层次的工作。根据最后一段中的“im not buying.todays youth.”可知,作者批评了这种教育方式,并且不再相信美国社会的“无限可能”的信念。所以答案是d。b(2019贵阳检测)a new library in tianjintianjin binhai public library recently became an online hit.the daily mail described it as the “worlds ultimate(终极的) library”, while the word “breathtaking” was the choice of newsweek magazine.one look at the library and youll see why.with its futuri
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 汉中市中石油2025秋招笔试模拟题含答案法律与合规岗
- 云浮市中储粮2025秋招仓储保管岗高频笔试题库含答案
- 齐齐哈尔市中储粮2025秋招面试专业追问题库财务资产岗
- 定西市中石油2025秋招笔试提升练习题含答案
- 中国广电哈尔滨市2025秋招行业常识50题速记
- 红河自治州中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案炼化装置操作岗
- 中国移动茂名市2025秋招笔试性格测评专练及答案
- 2025年安全驾校考试题及答案
- 鹰潭市中储粮2025秋招笔试性格测评题专练及答案
- 乌海市中石化2025秋招心理测评常考题型与答题技巧
- 橡皮障技术在牙体诊疗操作中的应用考试题含答案
- 2025年中小学国防教育知识竞赛活动考试题库200题(含答案)
- 村播培训直播课件
- 2025年度云南省政府采购评审专家资格通关考试题库带答案解析
- 2025河南新乡长垣市公证处招聘合同制人员5人考试参考题库及答案解析
- 颈椎骨折课件导图
- 2025年山东西学中题库及答案
- 14.2物质的比热容同步练习(含答案) 沪科版物理九年级全一册
- 肉制品安全培训会课件
- 江苏省泰州市兴化市昭阳湖初级中学2023-2024学年七年级上学期语文第一次质量抽测试卷(含答案)
- 2024夏季中国东方航空股份有限公司社会招聘笔试模拟试题含答案详解(能力提升)
评论
0/150
提交评论