




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
译林牛津版必修5Unit1同步讲解及练习(答案)学案(14)阅读理解When you are feeling unhappy or forget how great you are, these are six ways to make you feel good about yourself.1) Look in the mirror and say to yourself, I am a special person and theres no one in the world like me. I can do anything! It may not sound so good, but it really works!2) Do something nice for someone. Helping others always makes you feel good.3) Smile! Be friendly to people you meet. Look for the good things in your friends and family.4) Learn something new! Have you always wanted to decorate your own room or learn how to swim? Go for it ! New challenges(挑战)are fun and give you a sense of accomplishment when you have finished.5) Read and start a diary. Turn off the TV and let your imagination(想象) fly! Write down your thoughts, dreams or anything you want! Writing always helps to express your feelings.6) Stay with your family. We all need our family time. Talk with your Mum or Dad or maybe even your cousin.1. This passage may be taken from _.A. a science book B. a story book C. a magazine D. school rules 2. What do the underlined words in 4) a sense of accomplishment mean?A.成就感 B.忧伤感 C.挫折感 D.信任感 3. Which of the following should you say NO to when you are unhappy?A. You should always look for the good things of others.B. Stay alone at home as much as possible.C. Learn something new and go for it!D. Keep a diary to express your feelings.【参考答案】13、CABHarvard researchers have created a tough, low-cost, biodegradable (可生物降解的) material inspired by insects hard outer shells. The materials inventors say it has a number of possible uses and someday could provide a more environmentally friendly alternative to plastic. The material, made from shrimp (虾) shells and proteins produced from silk, is called “shrilk”. It is thin, clear, flexible and strong.A major benefit of the material is its biodegradability. Plastics toughness and flexibility represented a revolution in materials science during the 1950s and 60s.Decades later,however, plastics very durability (耐用性) is raising questions about how appropriate it is for one-time products such as plastic bags, or short-lived consumer goods, used in the home for a few years and then cast into a landfill where they will degrade for centuries. What is the point of making something that lasts 1,000 years?Shrilk not only will degrade in a landfill, but its basic components are used as fertilizer (肥料),and so will enrich the soil.Shrilk has great potential, the inventors said. Materials from which it is made are plentiful in nature, found in everything ranging from shrimp shells, insect bodies to living plants. That makes shrilk low cost, and its mass production possible should it be used for products demanding a lot of material.Work on shrilk is continuing in the lab. The inventors said the material becomes flexible when wet, so theyre exploring ways to use it in wet environments. Theyre also developing simpler production processes, which could be used for non-medical products, like for computer cases and other products inside the home. Theyre even exploring combining it with other materials, like carbon fibers, to give it new properties.1. Paragraph 1 of the passage is mainly about shrilks_ .A .remarkable designB. interesting nameC. major featuresD. basic elements2. What has become a concern about plastic?A. Using it properly.B. Producing it cheaply.C. Developing its properties quickly.D. Evaluating its contributions fairly.3. According to the inventors, shrilk has great potential partly because_ .A. it can help plastic degradeB. it can be found in living thingsC. its mass production has been realizedD. its raw materials are abundant in nature4. What are the inventors doing in the lab?A. Replacing carbon fibers with shrilk. B. Testing shrilks use in wet conditions.C. Making shrilk out of used household goods. D. Improving shrilks flexibility for medical purposes.5.Which of the following can be the best title for the passage?A. Recent Progress in Environmental Protection B. Benefits of Insects in Scientific ResearchC. The Harm of One-time Products D.A Possible Alternative to Plastic1.C 段落大意题。第一段中的众多字眼,如tough,low-cost,biodegradable,thin,clear,flexible和strong等均是用来描述这种新材料特点的。而关于它的设计并未提及;这种材料的名字在本段中有所涉及,但并非本段的中心;此外,本段简单介绍了制作这种材料的物质,并未大篇幅进行讲解,也不是本段的中心。2.A 细节理解题。根据第二段的第三句话可知,塑料的耐用性让人们对如何合理、恰当地使用诸如塑料袋等一些一次性产品的问题开始关注。A项意为“恰当地使用”,是人们所关注的问题,符合题目要求。B项意为“便宜地生产”;C项意为“迅速发展其性能”,D项意为“公平地评估它的贡献”均未在文中提及。3.D 细节理解题。从第四段中的“Materials from which it is made are plentiful in nature.”一句可以看出,新材料的发明者之所以说这种材料很有潜力,主要是因为制作它的原材料在自然界中很容易找到,有大量的原材料可供使用。4.B 细节理解题。根据文章最后一段中的“.theyre exploring ways to use it in wet environments.”可知,现在研究者正在实验室对该种材料在潮湿环境下的应用进行探索和研究。5.D 主旨大意题。A选项意为“在环境保护方面的最新进展”,题目太宽泛;B选项意为“科研中昆虫的好处”,并未提到新材料;C选项意为“一次性产品的危害”,尽管文章中有所涉及,但文章大部分的笔墨都是围绕这种新材料进行的描述,故该标题太片面;D选项意为“塑料的一种可替代品”,符合文章主旨。 Here is your best chance to travel around the UK in 2012:More than 200 B&Bs (bed & breakfast) across England, Scotland, Wales and Northern Ireland are selected to offer you amazing services for your stay at their lowest prices! Dont miss it. Just collect the vouchers (活动券) in our B&B Daily printed from 01/04/2012 to 07/04/2012 and book the stays for your travel following the terms and conditions below:The offer includes a room for the night and a breakfast the next morning.The offer is of two kinds:20 per room, per night, valid (有效的) during stay period of 02/04/201231/05/2012 and then again 01/09/201231/10/2012;35 per room, per night, valid during stay period of 01/06/201231/08/2012.The offer is valid for a basic twin or double room only.The stay must be booked directly with the chosen B&Bs before 28/04/2012.Each voucher can only be used by the holder to book one room for one night.If voucher holders book either the 20 or 35 per room per night, any additional services such as lunch, evening meal or activities may require an extra charge. But these are not required in order to take up the offer. Please check directly with your chosen B&Bs to see what extra services are available.Vouchers must be presented on arrival. If no vouchers are presented, the B&Bs may reserve(保留) the right to charge at full price for every night of stay.Vouchers may not be used together with any other offer.The voucher holders must pay for the stay in full at the time of booking. Additional 10 may be paid to confirm (确认) the booking and will be returned on arrival. The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.1. The voucher can be used for a stay at the chosen B&B on _.A.09/01/2012B.04/02/2012C.01/03/2012D.28/04/20122. How much should be paid for a two-night stay in October 2012 at a chosen B&B?A.70.B.40.C.35.D.30.3. What right do the B&Bs reserve?A. To charge extra 10 for bookings with no vouchers. B. To refuse bookings for guests under the age of 18.C. To charge at full price for stays not confirmed.D. To request extra charges as tips.4. By taking up the offer, the voucher holders can choose to _.A. book either a basic twin or double room at the chosen B&BsB. have lunch or evening meal without paying extra moneyC. use the B&B offer together with other offersD. book the stays through B&B Daily1.D 细节理解题。由第一段最后活动券的印制时间从2012年4月1日到2012年4月7日及“The stay must be booked directly with the chosen B&Bs before 28/04/2012.”可以得出答案。2.B 数字计算题。从“20 per room, per night.then again 01/09/201231/10/2012”可知,从2012年9月1日到10月31日之间,每个房间每晚的价格是20英镑,因此两个晚上的价格是40英镑。3.B 细节理解题。从最后一句“The B&Bs reserve the right to refuse voucher holders bookings for people under the age of 18.”可以得出答案。 4.A 细节理解题。联系文章中的“The offer is valid for a basic twin or double room only.”可以得出答案。任务型读写 阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。In the past 100 years Asian Americans have become the fastestgrowing US. minority.As their children began moving up through the nations schools,it became clear that a new class of academic achievers was forming.Their achievements are reflected in the nations best universities,where mathematics,science and engineering departments have taken on an Asian character.This special liking for mathematics and science is partly explained by the fact that AsianAmerican students who began their education abroad arrived in the US. with a solid grounding in mathematics but little or no knowledge of English.They are also influenced by the promise of a good job after college.Asians feel there will be less unfair treatment in areas like mathematics and science because they will be judged more objectively.And the return on the investment in education is more immediate in something like engineering than with an arts degree.Most AsianAmerican students owe their success to the influence of parents who are determined that their children take full advantage of what the American educational system has to offer.An effective measure of parental attention is homework.Asian parents spend more time with their children than American parents do,and it helps.Many researchers also believe there is something in Asian culture that promotes success,such as ideals that stress family values and emphasize education. Both explanations for academic success worry Asian Americans because of fears that they form a typical racial image.Many can remember when Chinese,Japanese and Filipino immigrants were the victims of social separation.Indeed,it was not until 1952 that laws were laid down giving all Asian immigrants the right to citize
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 湖北省宜昌市二中2026届高一化学第一学期期中统考试题含解析
- 2026届全国百校名师联盟高二化学第一学期期中综合测试模拟试题含解析
- 2025年污水检测试题及答案
- 2025年重庆市车管所事业单位招聘考试模拟试题及答案解析
- 2025年科学道德与学术规范知识竞赛决赛题库(含答案)
- 教学课件题目怎么写模板
- 车辆管理课件
- 车辆理论知识课件
- 制作课件属于教学成果吗
- 金属密封件表面抛光技术考核试卷及答案
- 一线班组质量奖申报材料
- 蜜雪冰城加盟合同(2025年版)
- 消毒供应质量控制指标(2024年版)
- ACS合并消化道出血治疗策略
- 数字化转型视角下H公司订单管理优化策略研究
- 精益管理看板
- 汽车产品初期流动管理计划
- 《战略资源稀土》课件
- 《过程审核讲义》课件
- 中医内科学虚劳培训课件
- DB41T 2086-2020 加油加气站内电动汽车充电设施建设技术规范
评论
0/150
提交评论