




已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
牛津译林版2019-2020学年小学英语五年级上册期末专题复习:阅读理解(II )卷姓名:_ 班级:_ 成绩:_小朋友,带上你一段时间的学习成果,一起来做个自我检测吧,相信你一定是最棒的!一、 阅读理解 (共10题;共94分)1. (10分)阅读短文,判读正误。My favourite festival is the Spring Festival. People also call it Chinese New Year. It often comes in January or February every year. Its very important to every Chinese. We always have a big family dinner together. We often eat fish and dumplings. At night we watch firework and watch TV. We eat sweets and peanuts(花生). We go to visit relatives and friends. We often get red packets with some money in them. We can buy some toys and books. We say “Happy New Year” to each other at the Spring Festival.(1)Chinese New Year is the Spring Festival.(2)My favourite festival is the Mid-Autumn Festival.(3)At the Spring Festival we often get red packets with some money in them.(4)We say “Merry Christmas” to each other at the Spring Festival.(5)The Spring Festival usually comes in January or February every year.2. (10分)阅读短文,选择正确的答案。I live in a new house now. There are six rooms in my house. This is a sitting room. There are some sofas in it. The sofas are soft. I often sit here and watch TV. Herere two bedrooms and a study. The big bedroom is my parents. Its beside my bedroom. My bedroom is very small. There is a family photo on the wall. Theres a toy bear on my bed. There are a lot of books in my study. Where is the dining room? Its behind the kitchen. I like my house.(1)My house has _ rooms. A . sixB . sevenC . four(2)There are _ in the sitting room. A . some chairs and a TVB . some books and a sofaC . some sofas and a TV(3)My parents bedroom is _. A . bigB . smallC . cool(4)Where is the kitchen? A . Its in front of the dining room.B . Its beside the dining room.C . Its behind the dining room.(5)Whats on the wall? A . There are some toy bears.B . Theres a family photo.C . Theres a beautiful kite.3. (10分)阅读理解。(C)My name is BenI am eleven years oldIm from ShenzhenIm in Class Six Grade FiveIm tall and thinI have short black hairI am good at Maths and EnglishMy favourite subject is EnglishI often read English in the morningI often help othersSo my classmates say to me,You are a kind and helpful boy After school,I always do my homework firstAnd then I play table tennis with my brotherHe likes playing table tennis tooWe are good friends读一读,根据短文回答下列问题。(1)How old is Ben?He is_.(2)What subject does he like best?He likes_.(3)What does his brother like doing?He likes_.(4)What does he always do after school?_.(5)Does Ben like playing table tennis?_.4. (10分)阅读短文,判断正误。家人的生日表I am making a birthday chart for my family. There are eight people in my family. My birthday is on June 9th. My mothers birthday is on June l4th. My fathers birthday is on June 23rd. My grandfathers birthday is on April 12th. My grandmothers birthday is on May 12th. My uncle Bills and aunt Marys birthdays are on the same dayOctober 1st. My cousins birthday is on November 11th. My grandparents live with my uncle and aunt in America, So I usually send ecards to them for their birthdays. I love my family.(1)I am making a birthday cake now. (2)My mothers birthday is on June 9th. (3)My fathers birthday is on June l4th. (4)My uncle Bills birthday is on Chinas National Day. (5)I cant have a birthday party with my grandparents on their birthdays. 5. (10分)阅读判断。ZhangLei is my friend . He is a student . He is eleven .He lives in Shanghai . I often send postcards to him , and write an e-mail on a computer to him every week . I bought a present for him yesterday . Its a book about computer . I send it to him today . I think he can like it .(1)ZhangLei is my friend . (2)ZhangLei is twelve . (3)I write an e-mail on a computer to him every day . (4)I bought a book for ZhangLei yesterday . (5)I think ZhangLei can like this book . 6. (10分)阅读表格信息,完成下列任务NameFeelingActivitiesWhenAmygoodsaw a film and went shoppinglast SaturdayMikebusycleaned rooms and washed clotheslast SundayNickbadhad a cold and sleptlast nightSarahboringstayed at home and watched TVyesterday根据表格信息补全对话。Mr White and his students are talking about their activities last weekend.Mr White: Children, how was your weekend? Tell me what you did.Mike: I had a_weekend. I cleaned rooms and washed clothes_.Amy: My last weekend was_.I_and went shopping last Saturday.Nick: I_last night.It was_.Sarah: _.That was really_.7. (10分)阅读理解 Colin: Who is the young woman?Kitty: She is my mother.Colin: What does she do?Kitty: Shes a teacher. She set up a hope school for poor children.Colin: Is that man your father.Kitty: Yes, he is. He is tall with glasses. He is a doctor.Colin: Where is your family from?Kitty: Were from Shanghai.(1)Colins mother is a teacher. (2)Kittys mother set up a hope school. (3)Kittys father is thin with glasses. (4)Kittys father is a doctor. (5)Kittys family is from Shanghai. 8. (10分) Mr. Jackson is a painter. He likes children very much. He always teaches children to paint pictures on weekends.Spring is coming Mr. Jackson decided to take children into the garden to paint the beautiful flowers .He took the children to a small garden near the school. The garden was full of spring flowers. Mr. Jackson and children began to paint, but a boy called Andy was just walking around in the garden.Two hours later, most of the children finished their pictures. They showed their beautiful pictures to Mr. Jackson. Andy showed his paper to Mr. Jackson, too.“Whats in the picture?” Mr. Jackson asked angrily. He saw only a piece of white paper .There was nothing on it.Andy answered, “I painted some white flowers in the garden and a white bird in the sky.”根据短文内容,选择正确答案。(1)Mr. Jackson is a _ . He teaches children to paint.A . art teacherB . painterC . English teacher(2)Mr. Jackson took children to _.A . a small gardenB . a big gardenC . a small school(3)Andy was_ in the garden.A . painting flowersB . watering the flowersC . walking around(4)Was Mr. Jackson angry with Andy ? _.A . No, he wasnt.B . Yes, he was.C . Yes, he wasnt.(5)Which of the follow sentence is True?A . All the children finished their pictures.B . Andy paints some white flowers and a white bird on his paper.C . The small garden was full of flowers.9. (4分)读短文,判断下列句子是否正确。 Im Kate. Im a student. I have PE and music on Mondays. My PE teacher is very young. Hes strict. He likes beef, but he doesnt like chicken. He often plays football in the morning. My music teacher is young, too. Shes kind. Her class is so interesting. So I like music classes very much. Her favourite food is salad. She often reads books and listens to music on the weekend. I like my teachers.(1)My music teacher is kind. (2)My PE teacher is young. (3)Kate doesnt love her PE teacher. (4)Kate is a teacher. (5)Kates music teachers favourite food is salad. 10. (10分)阅读理解(一)Hi, Im Mac, an apple tree.I like spring because its warm. I get pink and white flowers. I get new leaves. The bees visit me. Ah, spring!I like summer because its hot. My apples get bigger and bigger. My leaves are
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 飞机桨叶打磨抛光工工作成果展示考核试卷及答案
- 风力发电机检修工网络安全事件响应考核试卷及答案
- 公司森林康养师岗位工艺作业技术规程
- 2025年上饶市人民上饶院招聘检察技术人员考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025辽宁鞍山市立山区教育局面向应届毕业生校园招聘2人模拟试卷及答案详解(夺冠系列)
- 2025广东深圳大学文化产业研究院周建新教授博士后招聘1人模拟试卷及答案详解(名校卷)
- 2025黑龙江黑河市爱辉区招聘公益性岗位就业人员32人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(典型题)
- 金属热处理工国际物流术语考核试卷及答案
- 电子竞技运营师职业健康、安全、环保技术规程
- 2025年济宁市任城区事业单位公开招聘工作人员(教育类)(125人)考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解
- 学业质量标准
- 判断中药质量变异现象及防治
- 有机化合物的分类
- 胃癌的影像学诊断
- 新疆维吾尔自治区国家级公益林管护办法
- JJF 1915-2021倾角仪校准规范
- GB/T 15382-2021气瓶阀通用技术要求
- 零星工程维修合同
- 传染病布氏菌病 课件
- 航空器紧固件安装及保险课件
- 初始过程能力研究报告-PPK
评论
0/150
提交评论