已阅读5页,还剩10页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
牛津上海版(深圳用)2019-2020学年小学英语四年级下册专项复习:阅读理解B卷姓名:_ 班级:_ 成绩:_小朋友,带上你一段时间的学习成果,一起来做个自我检测吧,相信你一定是最棒的!一、 阅读理解 (共10题;共98分)1. (14分)阅读短文,选择正确的答案。 Mr and Mrs White go shopping by car. They stop their car near the shop. They buy a lot of things and they want to put the things in the car. They cant open the door of the car, so they ask a policeman for help. The policeman is very pleased to help them. Just then a man comes up and shouts, What are you doing with my car? Mr and Mrs White take a look at the cars number and they are frozen with a shock. It isnt their car.(1)Mr and Mrs White drive for _. A . fishingB . shoppingC . business(2)Mr and Mrs White stop their car _. A . near the shopB . in the parkC . near the cinema(3)Mr and Mrs White want to put the things _. A . in a big bagB . in their carC . in the shop(4)Mr and Mrs White cant open the car, so _. A . they walk homeB . they ask a policeman for helpC . they take a taxi(5)Why cant Mr and Mrs White open the door of the car? Because _.A . they have the wrong keyB . there is something wrong with the carC . it isnt their car2. (10分)根据小短文,判断正误。 Hello! My name is Lucy. Im ten years old. I am in Class One, Grade Four now. Our classroom is nice. I like my classroom.(1)His name is Lucy. (2)She is ten years old. (3)Lucy is in Grade four. (4)Her classroom is nice. (5)She doesnt like her classroom. 3. (10分)阅读短文,根据短文内容选择正确的选项。 Sally has a brother. His name is Pete. They like toys very much. Peter likes robots. He has a black robot. Its super. Its hard. It has a big head. It has big hands and big feet. It has two long legs. It can run. Sally likes toy bears. She has a brown toy bears. Its soft. Its lovely. It has a big head and two small eyes. It has short legs.(1)Sally is Peters . A . sisterB . brotherC . mother(2)What colour is Peters robot? Its .A . brownB . blueC . black(3)What can Peters robot do? It can .A . cleanB . runC . sing(4)How does Sallys toy bear feel? Its .A . hardB . softC . strong(5)Sallys toy bear has small eyes and . A . a small headB . long legsC . short legs4. (10分)读短文,选择正确的答案 There are many mice in a house. The man of the house gets a cat. The cat kills many of the mice. The oldest mouse says, All the mice must come to my room and we will think what we can do about this cat.All the mice come. Many mice speak, but none knows what to do. At last a young mouse stands up and says, We must put a bell on that cat. Then the cat will not catch any more mice. Then the old mouse asks, Who will put the bell on the cat? No mouse answers. At last he says, It is easy to say things, but it is hard to do them.(1)In the house there are many _. A . catsB . dogsC . mice(2)One day all the mice come to _. A . the oldest mouses roomB . the young mouse s roomC . the cats room(3)They will think _ . A . how to make friends with this catB . what they can do about this catC . how to eat the cat(4)The young mouse wants to put a _ on the cat. A . flowerB . hatC . bell(5)It is easy to say things, but it is hard to do them. means _. A . 只说不做B . 说到做到C . 说起来容易做起来难5. (10分)Fill in the blanks. 根据短文内容填空。 In the night, there was one little egg laying(平躺)on the leaf. On Sunday morning, there was a tiny(微小的)and very hungry caterpillar(毛毛虫). He started to look for some food. He ate one apple, but he was still hungry. He ate two pears, but he was still hungry. He ate three plums(梅子), but he was still hungry. He ate four strawberries, but he was still hungry. He ate five oranges, but he was still hungry. He ate a lot of things, then he became a big and fat caterpillar. He was full and felt sleepy(困乏的). Then he became a beautiful butterfly. At first, there was a little _ laying on the leaf, then he became a _ and very hungry caterpillar. Then he became a _ and _ caterpillar. At last, he became a _butterfly. 6. (8分)阅读理解 A man lives in a big house. He likes his house, but he hates(讨厌)the mice in it. One day, he buys a big cat from the market(市场) to eat the mice. After a few days, the cat kills(杀)many mice. This time, the mice become very worried. They decide to do something to save their lives, so all the mice come together to discuss(讨论)it. They have many plans, but none of them is good and useful.At last, a young mouse stands up and says: “Ill show you what we can do. We can put a bell around the cats neck. Then if the cat comes we can run away, because we can hear the bell ring.” All the mice agree and say its a good idea. Then an old mouse stands up and asks, “The point(重点)is which of us will tie(系)the bell to the cats neck?” No one says anything because no one dares(敢)to do it.(1)What does the man worry about? A . His house is too big.B . His cat is too big. C . There are many mice in his house.(2)Why do all the mice have a meeting one day? A . They want to live in another house.B . They dont want, to be killed by the cat.C . They want to kill the cat in the house.(3)What do the mice think of the young mouses idea? A . Its a bad idea.B . Its a dangerous (危险的) idea.C . Its a good idea.(4)Do the mice dare to tie the bell to the cats neck? A . Yes, they do.B . No, they dont.C . Sorry, I dont know.(5)What can we learn from the story? A . To say is one thing, to do is another thing.B . The mice are very clever.C . The cat is clever.7. (10分)读短文,把相应人物与他们拥有的物品匹配。There are five people in my family. We are all teachers. My grandfather is an English teacher. He has many English books. My grandmother is an art teacher. She has many crayons. My father is a maths teacher. He has a computer. My mother is a music teacher. She has a piano(钢琴). I am a PE teacher. I have a ball.my grandfather_A. my grandmother_B. my father_ C. my mother_ D. I_ E. 8. (8分)阅读短文,判断对错 Long long ago, there was a little mouse. On a sunny morning, the mouse rode a bike to the park. On his way to the park, he met a big fat cat. He was very afraid of the cat. So he rode his bike away. However(然而),his bike broke. He had to take a bus home. When he got home, he was very hungry. He ate a bowl of noodles and drank a cup of milk. He broke the cup just after drinking the milk. So, he had to clean the floor. When he was cleaning the floor, his grandma came. He was very happy to see his grandma. His grandma cooked him a very delicious dinner. After dinner, they took a long walk in the park. However, they saw a snake there and ran away at once. When they went back home, they were very tired. They took a bath and then went to bed. (1)Long long ago, there was a small mouse. (2)The mouse went to the park by bus on a cloudy morning. (3)He met a big cat in the park. (4)He was very happy to see the cat. (5)He went home by bus. (6)He ate noodles and drank milk because he was hungry. (7)When he was cleaning the floor, his grandpa came. (8)His had delicious food for dinner. (9)He saw a tiger in the park after dinner and he ran away at once. (10)In the evening he was very tired. 9. (8分)阅读,判断句子正误。 Lilys Memo(备忘录)Year 2018 June Year of the DogSun.Mon.Tues.Wed.Thur.Fri.Sat.1ChildrensDay party234Grandmasbirthday5678SportsDay91011121314151617FathersDay writea letter18Dragon Boat Festivalmakezongzi1920212223Jacksbirthday24252627282930Summerholiday(1)The Childrens Day party is on the last day of June. (2)Sports Day is on Thursday. (3)The Dragon Boat Festival is after Fathers Day this year. (4)Lily is going to make zongzi for her dad on the 17th of June (5)Jacks birthday is on the 23rd of June. 10. (10分)阅读理解 Everybody(每个人) wants to be healthy. You know food is very important(重要的).There are many healthy food. You can have more bananas, apples, oranges, tomatoes and carrots because fruits and vegetables are good for you. But dont eat too much chocolate. Its not good for you. Its not good healthy food. Healthy food can make you grow(成长)and make you strong(强壮的)and happy. Remember there is a saying, An apple a day keeps the doctor away. Sports can also keep you healthy. Get up early and do so
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 宝山工会活动方案策划
- 2025四川绵阳长虹国际酒店有限责任公司招聘综合部经理岗位1人考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025江苏镇江市句容市社会劳动保险基金管理中心选聘窗口人员2人考试笔试参考题库附答案解析
- 2026内蒙公鄂尔多斯市达拉特旗引进教师118人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025浦发银行广州分行招聘10人考试笔试备考试题及答案解析
- 2026中国气象局在京单位招聘岗位135人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025广东佛山市农业科学研究所招聘1人笔试考试参考题库及答案解析
- 2025上海对外经贸大学学术期刊社责任编辑招聘笔试考试备考试题及答案解析
- 2025四川蜀道轨道交通集团招聘管培生5人笔试考试参考题库及答案解析
- 2025云南昆明市惠筑建设开发有限公司招聘2人笔试考试备考试题及答案解析
- 校园舆情管理制度
- 高考语文复习议论文主体段落“五层结构法”写作指导课件
- 2022城市轨道交通列车驾驶员技能及素质要求第1部分:地铁、轻轨和单轨
- 2025内蒙古民族幼儿师范高等专科学校辅导员考试题库
- T-CECS 10400-2024 固废基胶凝材料
- 《亲情永驻》课件
- 卡车充换电站建议书可行性研究报告备案
- 2025年广东南油服务有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 全国第三届职业技能大赛(社会体育指导(健身)项目)选拔赛理论考试题库(含答案)
- 杭州市前期物业服务合同
- 人教版劳动教育一年级上册全册课件
评论
0/150
提交评论