




已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 1 festivals around the world using language课时作业阅读理解 第一节 请阅读下列短文,从短文后各题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。a “one thing i enjoy about my job is that i can work on something that is actually active,” says game mcgimsey,an american volcanologist(火山学家)part of his job includes keeping an eye on alaskas many active volcanoes and giving people a headsup when a volcano might erupt(喷发)like most jobs in the science,volcanology requires a lot of education.mcgimsey received an undergraduate degree in geology at the university of north carolina,then landed an internship(实习期) with a geologist at the usgs(美国地质勘探局) whose work field was about volcanoes.after earning a graduate degree at the university of colorado,mcgimsey accepted a job with the usgs and has been with the alaska volcano observatory for 25 years.zvolcanoes can influence the world in ways we might not think about.for example,on dec.15 1989,a 747 jetliner(a large airplane) flew through a thick ash cloud produced by mount redoubt,an alaskan volcano that hadnt erupted in 25 years.the ash caused all four engines to die,and the planes electronics went dead.“the plane was within several thousand feet of flying into the mountains below when the pilots got a couple of engines restarted and landed safely in anchorage,” mcgimsey says.it cost nearly 80 million to repair the damage to the plane.such situations show just how dangerous volcanoes can be.however,volcanologists know the risks and are prepared to protect themselves.mcgimsey admits,“there is certainly a higher danger level in volcanology than some other jobs.we understand how serious the danger is,and we dont like taking unnecessary chances.we avoid getting too close to an erupting volcano,because it is not worth injury or death simply to get a rock or a photograph.”1before working for the usgs,mcgimsey .ahad been a pilot for 25 yearsbknew nothing about the organizationchad taught at the university of north carolinadhad studied at the university of colorado答案d解析细节理解题。根据文章第二段第二句可知,在为美国地质勘探局工作之前,mcgimsey在科罗拉多大学上学。故选d。2on dec.15,1989,a 747 jetliner .ahad all its engines restartedbflew into a volcano in europewww.csurvived an air accident luckilyddisappeared in a huge ash cloud答案c解析细节理解题。根据文章第四段的句子“the plane was within several thousand feet of flying into the mountains below when the pilots got a couple of engines restarted and landed safely in anchorage.”可知,1989年12月15号,一架747飞机幸运地避免了一场空难。故选c。3what mcgimsey says in the last paragraph shows his .apride bcarefulnesscloneliness ddoubt答案b解析推理判断题。根据文章最后一段最后一句“we avoid getting too close to an erupting volcano,because it is not worth injury or death simply to get a rock or a photograph.”可知,mcgimsey是很小心的。故选b。4what would be the best title for the text?agame mcgimsey:a man of his wordbgame mcgimsey:a volcano watcher cthe eruption of mt redoubtwww.dlost land of the volcano答案b解析标题归纳题。根据文章内容可知,文章主要介绍了一个火山观察员game mcgimsey的工作。故选b。bin cities across the united states,old factories,schools,railroad stations and other buildings are being renovated(翻新) for new uses.city planners and private inventors are finding that good buildings,no matter how old,can be remodeled for new purposes.“if youd asked someone four or five years ago whether hed rent an apartment in an abandoned piano factory or clothing warehouse(大商店),hed have thought you were crazy,” says a new york architect.“today,many people are eager to do it.”only a few decades ago,renovation was unpopular and generally far more expensive than taking down abandoned(抛弃的) buildings and starting from the beginning.a change began in the 1990s with a number of welladvertised projects.they included chirardelli square in san francisco,where an old chocolate factory was renovated and made into shops and restaurants.trolley square in salt lake city,where an abandoned car warehouse became a shopping centre.what caused the change?“one reason is nostalgia (怀旧),” a san francisco builder suggests.“maybe old is better than new,many people are saying.feelings about preserving attractive or historic buildings have changed a great deal.” a second cause is economy.the cost of tearing down an old building and constructing a new one from nothing now has risen to the point where it is often less expensive to fix a solid older structure.even when the costs of renovation are the same as or a bit more than the costs of putting up a new building,fixing the old building may be better.gradually,architects and builders are developing knowledge about renovation and preservation,bringing imagination and creativity to the job.5in the united states,renovating old creativity to the job .ahas a long history bis a new trendcis still unpopular dis out of date答案b解析细节理解题。根据文章最后一段的句子“gradually,architects and builders are developing knowledge about renovation and preservation,bringing imagination and creativity to the job.”可知,在美国,将旧的创造力翻新使用是一个新潮流。故选b。6whats the purpose of this passage?acall on people to renovate old buildings.breport a changerenovation in america.cencourage people to make use of old buildings.dintroduce a new method of renovating old buildings.答案b解析写作目的题。通读全文可知,文章主要描述了美国的一种变化翻新旧建筑。故选b。7why did the passage mention chirardelli square and trolley square?ato introduce us some successful building renovations.bto make them known to the public.cto discuss whether they were worth restoring.dto tell us any old buildings can be renovated.答案a解析推理判断题。根据文章第二段的句子“a change began in the 1990s with a number of welladvertised projects.they included.”可知,文章提到chirardelli square 和 trolley square是列举一些翻新成功的建筑。故选a。8from the passage we can learn that .abuilding renovation is a better choice even if it costs more than building a new onebrenovating a building is surely cheaper than putting up a new onecthe main reason for building renovation is for economic purposedthere will be less new buildings in the world答案a解析细节理解题。根据文章最后一段的句子“even when the costs of renovation are the same as or a bit more than the costs of putting up a new building,fixing the old building may be better.”可知,即使成本要比建一个新房子更高,建筑翻新也是更好的选择。故选a。csuppose you work in a big firm and find english very important for your job because you often deal with foreign businessmen.now you are looking for a place where you can improve your english, especially your spoken english.here are some advertisements(广告) about english language training from newspapers.you may find the information you need.global english centregeneral english in all four skills:listening,speaking,reading,and writing.3month (700 yuan), 6month (1,200 yuan) and oneyear (2,000 yuan) courses.choice of morning or evening classes, 3 hours per day.mon.fri.experienced college english teachers.close to city centre and bus stops.tel: 67605272add: 105 zhongshan road, 100082modern language schoolspecial courses in english for business, travel, banking, hotel management and office skills.small classes (1216 students) on sat. & sun.from 2:005:00 pm.native english teachers from canada and usa.language lab and computers supplied.3month course: 1,050 yuan; 6month course: 1,850 yuan.write or phone: modern language school, 675 park road, 100056tel: 67353019the 21st century english training centrewe specialize in effective teaching at all levels.we offer morning or afternoon classes, both of which last three months and a half at a cost of 800 yuan.we also have a sixweek toefl preparation class during winter and summer holidays.entrance exams: june 1 and dec.1.only 15minute walk from city centre.call 67801642 for more information.the international house of englishthree/sixmonth english courses for students of all levels at a very low cost: 60 yuan for 12 hours per week, convenient class hours:9:0012:00 am.and 2:005:00 pm.a fourmonth evening programme for developing speaking skills (same cost as day classes)welltrained chinese and foreign teachers with experience in teaching english as a second foreign language.free sightseeing and social activities.very close to the central park.for further information call 674322308.9you work from 9:00 am.to 5:00 pm.every day.which school will you choose?aglobal english centre and modern language school.bglobal english centre and the international house of english.cmodern english centre school and the 21st century english training centre.dthe 21st century english training centre and the international house of english.答案b解析细节理解题。从广告内容看,只有global english centre和the international house of english这两个培训中心有夜间班,与工作时间不冲突,可以参加,故答案选b。10the 21st century english training centre is different from the other three schools in that .aits teaching quality is betterbit is near to the city centrecits courses are more advanceddit requires an entrance examination答案b解析细节理解题。根据四则广告内容可知,只有the 21st century english training centre离市中心最近,是其独特之处。11if you take the evening programme at the international house of english, you will pay .a60 yuan b240 yuanc720 yuan d960 yuan答案d解析数字计算题。根据广告内容,夜间班的费用与白天班相同,即其价格为:6044960 yuan。dwhen i was thirteen years old,in my second term of middle school in a small town of south korea,my father went to england as an exchange professor.then he brought me to cambridge,england,where he was staying.it was a gloomy (阴暗的) winter.in the middle of a small street,above a turkish supermarket,my father had prepared a living place for my family and me.i had a little single bed in a small room on the top floor.at the foot of the bed,a window let me see the people and streets of an ancient city,cambridge.the sky there was low and grey and it rained sometimes.people spoke with a noble accent as in the old tales of the middle ages.i got accepted by a middle school there because of the hard work of my parents.a totally different experience at the school awaited me and taught me much.i was educated in a different language,taught in science class with interesting experiments and trained in the creative (有创造力的) arts.whats more,new friends used to have me over for soccer games in a village park after class.lovely days flew past like that.after only 3 months,i had to leave cambridge saying goodbye to my british friends in class.in moments when i am deep in thought,i still recall what i experienced and learned there.i was in love with the lovely british english and its great literature.the scenes and the atmosphere fascinated me and were heartfelt inspirations.i will never forget my life as a student there.12what is this passage mainly about?awhat the writer thinks of england.bhow students in england have class.cthe writers life as a student in england.dthe most unforgettable experience of the writer.答案c解析主旨大意题。通读全文可知,作者主要回忆了他在英国学习的那段生活,故选c项。13what do we learn about the city of cambridge from the passage?ait hardly rains there.bit is a very crowded city.cit has a long history.dpeople there look very noble. 答案c解析细节理解题。根据第二段第四句“at the foot of the bed, a window let me see the people and streets of an ancient city, cambridge.”可知剑桥这座城市有着古老的历史。14what does the underlined word “recall” in the last paragraph mean?acare about. bthink of.chope for. dcome across.答案b解析词义猜测题。根据文中的“in moments when i am deep in thought”和“what i experienced and learned there”可知,作者还会“想起”他在英国读书时所经历的事以及在那里所学到的东西。15after reading the whole passage,we can learn that the writer .adidnt like his school life in england at firstbhated his living place in england very muchcliked his experiences in england very muchddidnt know any english before he went to england 答案c解析推理判断题。通读全文,不难发现作者很喜欢他在英国读书时的经历。第二节任务型阅读 请阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。once kids hit the teenage years,parenting becomes more difficult than ever. establishing(建立) effective house rules is one of the best ways to educate teenagers. house rules must respect teenagers desire to be independent and make sure they behave responsibly.how can effective house rules be established?first of all, get your teenager to take part in making the rules, which can help keep them motivated to follow them. ask their opinion about what sorts of things they think are important when creating the rules and try to include some of their ideas.when creating the list of rules, dont list every single rule imaginable. instead, try to limit it to the ten most important rules. ive seen some parents come up with several pages of rules which turn out to be more like a rule book rather than a list. remember, it is important to make the list easy to remember and to be a basic guide.then, it is important that you write out the list of rules and hang them in a prominent (显眼的) location. keeping the rules on the refrigerator or displayed somewhere where everyone can see them is a good reminder. revise the rules whenever theres a need, not very frequently though.explain clearly in advance what negative consequences(后果) wil
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 安全培训防烫伤考试题和及答案解析
- 2025年公务员考试公共基础知识试题库与答案
- 保姆岗位招聘笔试题与参考答案(某大型国企)2025年
- 2025年农学专业综合知识考试试卷及答案
- 2025年高校辅导员职业素质考试试卷及答案
- 2025年海洋能发电与海水淡化联合系统在海洋高科技产业中的应用前景报告
- 2025年海洋能发电项目政策法规环境分析报告
- 2025年海洋能发电设备市场前景分析与海岛生态保护路径报告
- 2025年溧水护士考试试题及答案
- 2025年专科护士考试试题及答案
- 突发性耳聋的中医辩证及护理方案
- T-SZEIA 001-2024 温室气体产品碳足迹量化方法与要求 变电站电气设备
- 2025年湖南省安全员-B证考试题库及答案
- 北师大版六年级下册数学全册同步分层作业设计含答案解析
- 简易钢结构雨棚施工承包合同范本
- 苏州市前期物业管理委托合同范本
- 2022年冀教版七年级上册数学第一次月考试卷
- 《气管支架临床应用》课件
- 8·12天津滨海新区爆炸事故调查报告分析及反思
- 2024新指南:中国阿尔茨海默病早期预防指南解读课件
- 江苏省南京市联合体2024-2025学年八年级上学期期中考试语文试题含答案
评论
0/150
提交评论