已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 2 healthy eating grammar课时作业.阅读理解(2017湖南湘潭一中等六校联考)after the earthquake had stopped,when the rescuers reached the ruins of a young womans house,they saw her dead body through the cracks.but her pose was somehow strange that she knelt on her knees like a person was worshipping(做礼拜);her body was leaning forward,and her two hands were supported by an object.the collapsed house had crashed her back and her head.with so many difficulties,the leader of the rescue team put his hand through a narrow gap on the wall to reach the womans body.he was hoping that this woman could be still alive.however,the cold and stiff body told him that she had passed away for sure.he and the rest of the team left this house and were going to search the next collapsed building.for some reasons,the team leader was driven by compelling force to go back to the ruined house of the dead woman.again,he knelt down and put his hand through the narrow cracks to search the little space under the dead body.suddenly,he screamed with excitement,“a child!there is a child!”the whole team worked together;carefully they removed the piles of ruined objects around the dead woman.there was a 3monthold little boy wrapped in a flowery blanket under his mothers dead body.obviously,the woman had made a sacrifice for saving her son.when her house was falling,she used her body to make a cover to protect her son.the little boy was still sleeping peacefully when the team leader picked him up.the medical doctor came quickly to exam the little boy.after he opened the blanket,he saw a cell phone.there was a text message on the screen.it said,“if you can survive,you must remember that i love you.”this cell phone was passed around from one hand to another.everybody that read the message wept.“if you can survive,you must remember that i love you.” such is the mothers love for her child!语篇解读本文为记叙文。作者讲述了一个感人的真实故事。在地震中一位普通而又伟大的母亲在危难时刻用自己的生命保护自己的孩子。1why did the leader of the rescue team decide to leave the house?ahe didnt notice the woman.bhe knew the woman was dead.che left to ask for help.dthe gap was too narrow for his hand to get through.答案b解析细节理解题。根据文章第二段最后一句“however,the cold and stiff body told him that she had passed away for sure.”及第三段第一句“he and the rest of the team left this house and were going to search the next collapsed building.”可知答案为b项。2the reason why the woman died in such a strange pose was that .ashe tried to protect her baby with her own bodybthe earthquake happened when she was worshippingcher knees were severely injureddher hands were supported by an object答案a解析细节理解题。根据文章第四段第三、四句“obviously,the woman had made a sacrifice for saving her son.when her house was falling,she used her body to make a cover to protect her son.”可知答案为a项。3what can be the best title for the passage?aa strange pose in the ruinsba mothers love in the ruinsca rescue teams struggleda heartbreaking scene答案b解析标题归纳题。本文讲述了地震中的一位母亲用自己的生命保护了自己的孩子,由此可见本文的最佳题目为:废墟里的母爱。故答案为b项。.完形填空(2018陕西宝鸡中学一调)do you ever feel like you are studying a mad rush of one subject after another? when things happen at such a 4 pace,it is easy to lose sight of what you are learning.it is important to 5 every now and then to think about what youve been learning.selfreflection means stopping the mad rush and 6 yourself so your brain can evaluate what it has already 7 .some people prefer to do their selfreflections 8 ,while others keep a journal.either method can work,depending on what your own personal 9 is.school textbooks are often divided into units.this can make it 10 for someone to begin the process of selfreflection.watch for the times when you complete a unit of study.sometimes you are reminded that the unit is 11 because there is some kind of test or quiz.use these natural 12 as opportunities to stop and reflect.you should find a 13 placeanywhere without noise is ok.this can even be sitting at your desk at school when you finish something 14 and the other students are still working.if you are going to take notes,take out your journal.write down some notes on things that you 15 learned in this unit.let your mind think about the notes you have written and make some 16 .sometimes just pausing to think deeply allows your brain to make connections, 17 new information can quickly appear when you 18 it again.next,think about things that you still wonder about. 19 ,maybe you learned about a certain body system,but you dont 20 how it works with the other body systems.maybe you learned a new way to solve a math problem,but youre not sure when to use it.writing down your 21 will help you remember to continue seeking answers the next time you 22 the same topic.selfreflection is an essential skill for a 23 student.if you have never taken the time to reflect,try it now.4a.steady bfastcrelaxing dunique答案b解析根据前文的“a mad rush of one subject after another”可知,此处是指比较快的(fast)节奏。故选b。5a.change bcheckcstop dexercise答案c解析时不时地停下来(stop)回想一下你一直在学的东西是非常重要的。故选c。6a.calming benjoyingcbehaving dhelping答案a解析根据上文提到快节奏的学习可知,此处应是指让自己平静下来。故选a。calm使平静。7a.dealt bforgottencfound dreceived答案d解析平静下来,让你的大脑能评估它接收到的东西。receive接收,收到,符合题意,故选d。8a.personally bmentallycslowly ddirectly答案b解析与下文的“keep a journal”相对应,此处应指在心理上反思,故选b。personally个人地;mentally心理上地;slowly慢慢地;directly直接地。9a.pace bgradecskill dstyle答案d解析这两种方法都会奏效,这取决于你自己的风格。故选d。pace步伐;grade年级; skill技能; style风格。10a.quick bnecessaryceasy dhard答案c解析make it easy for sb.to do sth.使某人容易做某事。根据前文的“教科书被分成几部分”,知选c。11a.finished bdividedcinterrupted dcovered答案a解析与下文的“test or quiz”相对应,应是这部分完成了。故选a。12a.breaks btestscunits dperiods答案a解析根据空后的“as opportunities to stop and reflect”,可知此处指利用这种停顿去反思。故选a。break停顿;unit单位;test测试; period时期。13a.safe bfamiliarcquiet dcomfortable答案c解析根据下文的“without noise”可知应选一个安静的(quiet)地方,故选c。safe 安全的;familiar熟悉的;comfortable舒适的。14a.correctly bfinallycearly dindependently答案c解析与空后的“the other students are still working”形成对比,可知early及早地,符合题意。故选c。correctly正确地;finally终于,最后地;independently独立地。15a.actively bnewlycrapidly dcarefully答案b解析记下你本单元新学到的东西。newly最新,最近,符合题意。16a.choices bdecisionscconnections dimprovements答案c解析这里是指让新旧知识相连,也可参考下一段中的“allows your brain to make connections”。故选c。choice选择;decision决定;connection连接;improvement改进,提高。17a.in case bso thatceven if das though答案b解析空后是前一分句的结果,故选b。in case万一; so that以至于;even if即使;as though好像。18a.seek bsharecshow dneed答案d解析因此当你需要的时候,新的信息会浮现在你的脑海中。故选d。seek追求;share分享;show展示;need需要。19a.in general bof coursecfor example das usual答案c解析下文是前文观点的例子,故选c。in general一般来讲;of course当然;for example例如;as usual像平常一样。20a.know bdoubtcbelieve dremember答案a解析但是你不知道(know)它是如何工作的。故选a。21a.opinions bmethodscworries dquestions答案d解析根据下文中的answers可知,此处是指写下你的问题。故选d。opinion意见; method方法;worry担忧; question问题。22a.come across bget throughcthink of dtake away答案a解析此处是指当下一次遇到相同的题目时。故选a。come across遇到;get through通过;think of想起;take away带走。23a.talented bsuccessfulcserious dyoung答案b解析句意为:自我反思是一个成功学生的基本技能。故选b。talented有天赋的; successful成功的; serious严肃的,认真的; young年轻的。.语法填空(2018山东德州期中)blessed by the pleasant weather,the island province of hainan is fast becoming known as “chinas florida”,24.drawing(draw) masses of retirees escaping the biting cold of their hometowns.“at home in harbin,it can be 30,it is unbearable! but here the climate is 25.suitable(suit),” said a 71yearold woman from the 26.extremely(extreme) cold province of heilongjiang.she 27.has moved/has been moving(move) each winter to sanya over the past eight years.“here the 28.warmth(warm) is better for our health.we find so many people from our province 29.that we are sure we will not get bored,” said qi ningxia,30.a 60yearold man from heilongjiang.about 700,000 elderly people come to sanya every winter,almost doubling 31.its(it) population.nearly half of these “migratory birds”,32.as/which they are called,come from the northern provinces in china.the trend began in 2000 as people began buying sanya apartments,opening business and persuading friends and family 33.to join(join) them,creating a snowball effect.短文改错(2018河北衡水中学大联考)the other day,i was on my way back home from school while i found a little boy crying on the road.i stopped and asked him what is the matter,and he told me he couldnt find his mom.luckily,he remembered his mothers telephone number.so i called him immediately.ten minute later,the boy saw his mom and became exciting.his mom was so much thankful that she wanted to buy me a small gift,and i refused.at that time,i felt quite happily because i did something really good.to my opinion,the world needs love and we should be willing to help others without expecting any repayment.if we want repayment,as matter of fact,a “thankyou” is enough.答案the other day,i was on my way back home from school i found a little boy crying on the road.i stopped and asked him what the matter,and he told me he couldnt find his mom.luckily,he remembered his mothers telephone number.so i called immediately.ten later,the boy saw his mom and became .his mom was so much thankful that she wanted to buy me a small gift, i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电针治疗仪器考试题及答案
- 钢筋企业产品定价原则及策略研究报告
- 鞋用聚氨酯胶粘剂项目可行性研究报告申请报告
- 风光储充一体化综合智慧能源项目可行性研究报告(风光储充)
- 高中生物校本课程教案
- 黑水虻养鸡的可行性研究报告
- 2025年成都百万职工技能大赛(快递员)备赛试题库(含答案)
- 2020-2025年助理医师之中医助理医师自我检测试卷A卷附答案
- 2025年中药学类之中药学(师)能力测试试卷B卷附答案
- 太康安全生产协议书
- 第二单元《家有宠物》第二课时(课件)-三年级下册综合实践活动粤教版
- 2025年军队文职人员(管理学)历年考试真题库及答案(重点300题)
- 银行物业年终工作总结
- 2025年三方询价单合同模板
- ISO14001-2015环境管理体系风险和机遇识别评价分析及应对措施表(包含气候变化)
- 如何正确书写化学方程式 教学设计
- 积极应对人口老龄化城市能力指数报告
- 2025年1月浙江首考高考英语听力试题真题及答案(含原文+MP3)
- 山东省菏泽市2024-2025学年高三年级上册期中考试物理试题(含解析)
- 输配电线路施工与运行专业学生的职业生涯规划
- 《初级会计实务》(第五版) 第六章 所有者权益;第七章 收入、费用和利润;第八章 财务报表
评论
0/150
提交评论