人教版选修八Unit 3 Inventors and inventions reading课时作业 (1).docx_第1页
人教版选修八Unit 3 Inventors and inventions reading课时作业 (1).docx_第2页
人教版选修八Unit 3 Inventors and inventions reading课时作业 (1).docx_第3页
人教版选修八Unit 3 Inventors and inventions reading课时作业 (1).docx_第4页
人教版选修八Unit 3 Inventors and inventions reading课时作业 (1).docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 3 inventors and inventions reading课时作业.阅读理解a(2017甘肃天水甘谷二中一模)men are spending more and more time in the kitchen encouraged by celebrity(名人) chefs like gordon ramsay and jamie oliver,according to a report from oxford university.the effect of the celebrity role models,who have given cooking a more manly picture,has combined with a more general drive towards sexual equality and men now spend more than twice the amount of time preparing meals than they did in 1961.according to the research by prof.jonatahn gershuny,who runs the centre for time research at oxford,men now spend more than half an hour a day cooking,up from just 12 minutes a day in 1961.prof.gershuny said,“the man in the kitchen is part of a much wider social trend.there has been 40 years of sexual equality,but there is another 40 years probably to come.”women,who a generation ago spent nearly two hours a day cooking,now spend just one hour and seven minutesa great fall,but they still spend far more time in the kitchen than men.some experts have named these men in aprons as “gastrosexuals (men using cooking skills to impress friends)”,who have been inspired to pick up a kitchen knife by the success of ramsay,oliver as well as other male celebrity chefs such as hugh fearnleywhittingstall,marco pierre white and keith floyd.“i was married in 1974.when my father came to visit me a few weeks later,i was wearing an apron when i opened the door.he laughed,” said prof.gershuny.“that would never happen now.”twothirds of adults say that they come together to share at least three times a week,even if it is not necessarily around a kitchen or dining room table.prof.gershuny pointed out that the family meal was now rarely eaten by all of its members around a tablewith many “family meals” in fact taken on the sofa in the sitting room,and shared by family members.“the family meal has changed a lot,and few of us eatas i did when i was a childat least two meals a day together as a family.but it has survived in a different format.”1.what is one reason behind the trend that men spend more time cooking than before?a.the development of sexual equality campaign.b.the influence of popular female chefs.c.the change of females view on cooking.d.the improvement of cooks status.2.what does the author think about the time men and women spend on cooking?a.men spend more time cooking than women nowadays.b.it will take 40 years before men spend more time at the stove than women.c.women spend much less time on cooking than before.d.there is a sharp decline in the time men spend on cooking compared with 1961.3.how did prof.gershuny see the family meal according to the passage?a.it has become a thing of the past.b.it is very different from what it used to be.c.it shouldnt be advocated in modern times.d.it is beneficial to the stability of the family.4.which is the best title for the passage?a.the changes of family mealsb.equality between men and womenc.cookinga thing of the past for womend.cooking into a new trend for menb(2018河北故城高级中学期中)at heart,parents always wish the best for their children,and they work hard for that.nowadays,we see parents deciding the schools for their little ones before the babies are even born.once kids start going to school,some parents want to have a timetotime update(最新的情况) of their kids activities.they want to come to their classroom every day,keep an eye on whom they talk to,know the friends they keep,start telling them how to do their jobs,and keep talking to them about everything under the sun.besides,they send their kids to extra hobby classes,as they want their children to do best in every field.when it comes to the education,super mum and dad have all the plans made for their children,and i am sure that they have come up with the best.so,try to fight for the dreams that your parents have seen for you.however,in some cases,it may happen that the kids have some different dreams.parents sometimes dont even consider the choices of their kids and may force them to do what they wanted to do in life.its good to plan the future for the children,but leave at least some decisions to them.so what should the children do?first,hear out all the plans that your parents have made for you.if you have some different ideas,then sit down and talk to your family about it.be patient and respect their decisions,but put your plan forth,and make them understand what you want to do and why.many times,you dont know the difficulties that you may have to face while pursuing your dreams.ask your parents for suggestions,which will make them feel good and involved.that way,they may support you if you are going on the right path.5.the parents described in paragraph 1 .a.have a good understanding of their childrenb.worry a lot about their childrenc.take part in activities with their childrend.expect too much from their children6.about educational plans,the writer advises .a.children to do as they are toldb.children not to listen to their parentsc.children to communicate with their parentsd.children not to follow their parents suggestions7.the underlined word “pursuing” in paragraph 3 is closest in meaning to “ ”.a.going after b.planning forc.coming to d.preparing for8.whats the writers attitude towards these super parents behaviors?a.he is against them.b.he is doubtful of them.c.he doesnt care about them.d.he supports them.完形填空(2018山东滨州期中)during the month i spent studying in england last summer,one day stood out.i was only 16 and i was loose on the streets of london.the freedom was wonderful, 9 for someone who had lived in a small town all her life,the city represented a world of 10 .this was not my first 11 to london.a year earlier,i had been there with my mother,trying to 12 all the major sightseeing attractions in merely three days.that trip was 13 but wonderful,but this time i was grateful to be able to simply enjoy the 14 and culture.my friend and i discussed where we should go,and decided to go 15 .this led us to covent garden,home of the giant doc martens store and trendy cafes.the market area is one of my favorite places in london.its a great place to 16 :you can find everything from the latest fashions to souvenirs that can 17 be found in england.the street 18 ,from classical musicians to magicians,were fully 19 .many tourists gathered to 20 them.i did not linger(逗留) because i was 21 just to feel the activity in the street rather than become a 22 of it.as the sun set,we headed to the river thames.the river itself is 23 special to look at;the 24 often appears muddy,and no one would like to swim in it.but the view makes the visit 25 .from there,you can see it all:the tower of london,the houses of parliament,st.pauls cathedral and the tate modern museum.as i stood on the bridge taking in my 26 ,i realized what an incredibly rich history the city had.over the next hundred years,the city may change as older buildings will probably 27 bigger structures,but certain elements will 28 .9.a.although b.becausec.unless d.while10.a.excitement b.wealthc.development d.challenge11.a.access b.visitc.reaction d.introduction12.a.pass b.know c.cover d.hear13.a.boring b.tiringc.relaxing d.important14.a.food b.educationc.atmosphere d.economy15.a.cycling b.eatingc.climbing d.shopping16.a.rest b.explorec.exercise d.develop17.a.even b.nearly c.almost d.only18.a.police b.judgesc.performers d.dealers19.a.courageous b.appealingc.noisy d.proud20.a.assist b.questionc.watch d.protect21.a.satisfied b.anxiousc.unwilling d.puzzled22.a.guest b.groupc.part d.tourist23.a.something b.nothingc.everything d.anything24.a.land b.waterc.lake d.sea25.a.practical b.worthwhilec.awful d.disappointing26.a.findings b.feelingsc.surroundings d.conditions27.a.catch up with b.make use ofc.take the place of d.give way to28.a.appear b.existc.remain d.burst答案精析.语篇解读牛津大学的一篇报道说,男性下厨的时间比以前多了。一方面的原因是男性名人厨师的影响,另一方面更多的是男女平等观念的影响。1.a细节理解题。根据第二段中的“the effect of the celebrity role models,who have given cooking a more manly picture,has combined with a more general drive towards sexual equality.”可知,男性名人在电视上展示厨艺和受到性别平等的心理驱使,导致男性在做饭上花得时间更多了。故选a。2.c细节理解题。根据第五段的内容可知,女性下厨的时间比以前少了,但是还是比男性多。故选c。3.b细节理解题。根据最后一段的“the family meal has changed a lot,and few of us eat.but it has survived in a different format.”可知,现在家人在一起聚餐和以前不同了。故选b。4.d标题归纳题。根据第一段的内容可知,本文的主旨是男人下厨做饭成为新潮流。故选d。语篇解读本文是一篇议论文。作者通过描述现代家长希望孩子出类拔萃而为孩子做决定的现状,批判了家长的这种做法,并指出父母和孩子应该怎么做。5.d细节理解题。根据第一段的内容,特别是最后一句中的“they want their children to do best in every field”可知,父母总希望孩子在任何方面都很优秀,对孩子寄予太多厚望,故选d。6.c细节理解题。根据最后一段第三句“if you have some different ideas,then sit down and talk to your family about it.”可知,作者建议孩子与父母之间应该多交流。故选c。7.a词义猜测题。由句意知,pursue意为“追求”。go after追求,追逐;plan for计划;come to到来,涉及到;prepare for准备,故选a。8.a观点态度题。根据第二段中最后三句“however,in some cases,it may happen that.but leave at least some decisions to them.”可知,作者用一个转折词描述了有时候父母不考虑孩子们的意见,大包大揽,并希望父母能够放手,可知作者对这种“超级父母”持反对态度,故选a。.9.balthough尽管,虽然,但是;because因为;unless 除非;while然而,却。因为来自一个小城,所以才觉得到国际大都市是那么的令人激动。此处是因果关系。故选b。10.a参见上题解析。excitement激动;wealth富裕;development发展,开发;challenge挑战。故选a。11.b access使用权,进入;visit访问,参观;reaction反应; introduction介绍,引言。这不是我第一次来伦敦。根据后面内容可知作者曾经来过。故选b。12.c pass 及格,通过;know知道;hear听到。由空后内容可知作者他们想在三天内游览所有主要的景点可知cover“包括,覆盖”符合题意。故选c。13.bboring无聊的,无趣的,令人厌烦的;tiring累人的,令人疲倦的,麻烦的;relaxing令人轻松的;important重要的。根据上文内容可知作者在三天内游览那么多的地方一定是很累的。故选b。14.cfood食物;education教育;atmosphere气氛,氛围;economy经济。由下文内容可知此处指感受一下这里的氛围和文化。故选c。15.d由后面的store及the market area可知此处指的是购物。故选d。16.brest休息;explore探险,探索;exercise锻炼,练习;develop开发,前进。根据下文中提到的从最新的时装到纪念品几乎所有的东西都能在这里找到,可知是去

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论