人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors grammar课时作业 (5).docx_第1页
人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors grammar课时作业 (5).docx_第2页
人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors grammar课时作业 (5).docx_第3页
人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors grammar课时作业 (5).docx_第4页
人教版选修八Unit 5 Meeting your ancestors grammar课时作业 (5).docx_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 5 meeting your ancestors grammar课时作业.阅读理解aprofessional development courses in londonbusiness writingdelivery method: online, videoprice: 49about the course: many people get blocked when forced to put their thoughts into words at work. this course gives you the tools and techniques to improve your writing, whether its a twoline email or a twohundredpage report.travel writing coursesdelivery method: classroom, seminarprice: 115 (full day); 125 (evening classes)about the course: do you want to be a travel writer? then come along to a oneday travel writing workshop or a fourweek travel writing evening class. the courses help participants to write travel features and publish them in newspapers, magazines or on websites.presessional programmes in eapdelivery method: classroom, seminarprice: starting from 1,250about the course: our five presessional programmes in english for academic purposes are intended for international students who plan to study at aston university. these programmes aim to equip you with the language and academic skills necessary for success in your future chosen subject area.masterclassdelivery method: classroom, seminarprice: starting from 335about the course: whether you write fundraising letters, or for your website(s), this course will help you gain the ideas, knowledge and skills you need to write fundraising copy that produces more impressive and profitable results.语篇解读:本文是应用文。文章主要介绍了在伦敦进行的专业发展方面的课程的相关情况。1how is the business writing course different from the others?ait is delivered online.bit offers evening classes.cit focuses on report writing.dit is hosted by aston university.解析:选a细节理解题。根据四种课程的介绍中的“delivery method: online, video”“delivery method: classroom, seminar”“delivery method: classroom, seminar”“delivery method: classroom, seminar”可知,商务写作课程与其他课程的不同之处在于它是在网络上教授的。故选a。2what can presessional programmes in eap help students do?achoose a suitable college subject.bprepare themselves for university.cgo to worldclass universities.donly improve their academic skills.解析:选b细节理解题。根据第三个课程介绍中的“are intended for international students who plan to study at aston university .equip you with the language and academic skills necessary for success in your future chosen subject area”可知,该课程的目标对象是想上aston university的国际学生,该课程旨在帮助他们获得在未来选择的科目中取得成功所需要的英语和学业技能。故选b。3which course fits john if he hopes to write inspiring words for fundraising activities?apresessional programmes in eap.btravel writing courses.cbusiness writing.dmasterclass. 解析:选d细节理解题。根据文章最后一段中的“whether you write fundraising letters, or for your website(s). write fundraising copy that produces more impressive and profitable results”可知,如果john想为募捐活动写一些鼓舞人心的文字的话,masterclass是最适合他的。故选d。b(2018重庆市九校联考)it must have been a very clever human who looked at a sheep walking past and thought of the use its wool might have!the oldest surviving textile (纺织品) made out of wool is around 3,500 years old. wool was probably the first fiber to be woven into textiles. because when humans stopped hunting and started raising animals, it was their first step from a wild life to a civilized one. sheep became a convenience store for the new lifestyle of our ancestor during the stone age, a walking food supply that required little care. sheep provided all meat and milk for food, skin and bones for clothing, shelters and tools.some sheep were suitable to roast while others were to produce wool, as sheep fit for eating do not necessarily have highquality wool. early wild species of sheep had long outer hair protecting their short wool undercoats. it was this underlayer that was highly suitable for textile use, so they were selectively bred into modern sheep.great empires were built on the backs of sheep and their wool. around 1800 bc, the civilization of babylonia was famous for its wool. after the romans conquered spain, they developed a new breed (品种) that would come to be known as spanish merino, with the whitest, finest wool ever known. today, the merino is the most highly regarded breed in the world.the chinese held onto the secret of silk for thousands of years before europeans even got an idea about how to put two threads together. with wool, they_seem_to_have_got_their_revenge.4what do we know about raising sheep in the stone age?apeople made great efforts to raise sheep.bpeople exchanged sheep for what they needed.csheep led to the boom of ancient society.dsheep met many basic needs of ancient people.解析:选d细节理解题。根据第二段的“sheep became a convenience store for the new lifestyle . meat and milk for food, skin and bones for clothing, shelters and tools”可知,羊的肉和奶可作为食物,皮可作为衣服和遮蔽物,而骨头可用于制作各种工具,即羊满足了古人的许多基本需求,故选d。5what is the main idea of paragraph 3?aeconomic value of sheep.bfeatures of sheep breeds.cchoice of suitable sheep breeds.ddevelopment of the wool industry.解析:选c段落大意题。根据第三段的内容可知,本段主要介绍了不是所有的羊都适合用于羊毛编织,故人们选择了合适的品种饲养。故选c。6what are babylonia and the romans mentioned to prove?athe wisdom of ancient people.bthe aggression of ancient nations.cthe link between their rise and wool.dthe greatness of wellorganized ancient society.解析:选c推理判断题。根据倒数第二段中的“great empires were built on the backs of sheep and their wool”可知,一些实力强大的帝国是建立在羊背和羊毛上的,紧接着就列举了巴比伦王国和罗马人的例子,故可判断出,作者提到巴比伦王国和罗马人是为了说明他们的崛起和羊毛之间是有联系的。7what does the underlined part in the last paragraph mean?athey lost their advantage of something.bthey won and got rid of the shame of failure.cthey did something harmful to their opponent.dthey were taking pains to catch up with others.解析:选b句意理解题。根据最后一段的第一句“the chinese held onto the secret of silk for thousands of years before europeans even got an idea about how to put two threads together”可知,中国人在掌握了如何制作丝绸的秘诀数千年之后,欧洲人才知道如何把两根蚕丝缠绕在一起变为一根。结合上文中提到西方国家在羊毛利用方面的领先情况可以推断出,画线部分意思应为他们似乎扳回一局,即羊毛纺织让欧洲人得以“一雪前耻”。revenge意为“报仇,复仇,雪耻”。c(2018河北省鄂西北联考)up until now, it has been believed big cats like the leopard (豹) originated in parts of africa. however, an ancient skull unearthed recently indicates that big cats originated in central asia not africa as widely thought, paleontologists (古生物学家) reported on wednesday.dated at between 4.1 and 5.95 million years old, the fossil is the oldest remains ever found of a pantherine felid, as big cats are called. the previous felid record holder tooth fragments (碎片) found in tanzania is estimated to be around 3.8 million years old.the evolution of big cats has been heatedly discussed, and the issue is complicated by a lack of fossil evidence to settle the debate.“this find suggests that big cats have a deeper evolutionary origin than previously suspected,” said jack zeng, a paleontologist of the university of southern california who led the probe (调查)zeng and his team made the find in 2010 in a remote border region in tibet. the fossil was found stuck among more than 100 bones that were probably deposited by a river that exited a cliff. after three years of careful comparisons with other fossils, using dna data to build a family tree, the team is convinced the creature was a pantherine felid.the weight of evidence suggests that central or northern asia is where big cats originated some 16 million years ago. they may have lived in a vast mountain shelter, formed by the uplifting himalayas, feeding on equally remarkable species such as the tibetan blue sheep. they then dispersed (分散) into southeast asia, evolving (进化) into the clouded leopard, tiger and snow leopard families, and later movements across continents saw them evolve into jaguars and lions.the newly discovered felid has been called panthera blytheae, after blythe haaga, daughter of a couple who support a museum in los angeles, the university said in a news release.语篇解读:本文是一篇科普说明文。一块颅骨的出土推翻了一贯的结论,大型猫科动物起源于中亚,而不是非洲。该出土的颅骨证明了大型猫科动物的生活习性和进化过程。8according to the passage, why is the evolution of big cats a hot issue?abecause not many fossils have been found.bbecause they moved across continents.cbecause no equipment was available for accurate analysis.dbecause they have evolved into many different species of felid.解析:选a细节理解题。根据第三段中的“has been heatedly discussed, and the issue is complicated by a lack of fossil evidence to settle the debate”可知,a项正确。9where was the new felid fossil found?ain tanzania.bin tibet.cin california. din southeast asia.解析:选b细节理解题。根据第五段第一句“zeng and his team made the find in 2010 in a remote border region in tibet”可知,最新的化石是在西藏发现的,故b项正确。10according to the passage, which of the following statements is true?asome big cats evolved into jaguars 16 million years ago.bthe oldest fossil of big cats ever discovered is 3.8 million years old.cbig cats are later generations of snow leopards living in high mountains.dtibetan blue sheep was a main food source for big cats in the himalayas.解析:选d细节理解题。根据第六段第二句中的“feeding on equally remarkable species such as the tibetan blue sheep”可知,大型猫科动物以与其同样注目的动物如西藏的岩羊为食,故d项正确。11what is the purpose of this passage?ato promote wildlife conservation.bto report on a new find in paleontology.cto introduce a new animal species.dto compare the family trees of pantherine felids.解析:选b目的意图题。通读全文可知,本文第一段的第二句“however, an ancient skull unearthed recently indicates that big cats originated in central asia not africa as widely thought, paleontologists (古生物学家) reported on wednesday”为文章主题句;据此可知,本文旨在介绍古生物学方面的一项新发现,故b项正确。drobert ballard was born in 1942.from an early age, he loved the sea.ballard grew up in southern california.he spent his free time at the beach near his home.he enjoyed fishing and swimming.he even learned to dive.when ballard wasnt at the ocean, he loved reading about it.at the age of 10, he read twenty thousand leagues under the sea, a book which describes the undersea adventures of captain nemo.ballard decided he wanted to be like captain nemo when he grew up.his parents helped him follow his dream.ballard was a hardworking student.he spent many years learning all he could about the ocean.by the age of 28, he was an expert.in 1970, he took a job as a scientist at woods hole oceanographic institution in massachusetts.there he studied underwater mountains of the atlantic ocean.he came up with ways to predict volcanoes under the oceans.working with other scientists, ballard also found previously unknown sea animals.these animals lived far below the oceans surface, where scientists had believed no animals could live.by the 1980s, ballards interests changed.he developed unmanned vehicles to explore the ocean bottom.his first find, the wellknown ship titanic, made ballard famous.he was not happy with just one big find, however.he looked for and found other wellknown ships.one was the german battleship bismarck.another was the uss yorktown, an aircraft carrier (航空母舰) that sank during world war .today robert ballard is still an underwater explorer.he also heads an organization that encourages students to learn about science.ballard hopes that some of the students will follow in his footsteps.after all, the worlds huge oceans are mostly unknown.who knows what remains to be discovered under the sea?语篇解读:本文介绍了海底探险家罗伯特巴拉德的人生经历,包括他小时候的理想、学习经历以及长大后的成就。12what was ballards dream when he was young?ato be an animal expert.bto be a professional diver.cto be a famous writer.dto be an underwater explorer.解析:选d细节理解题。根据第二段中的“at the age of 10, he read twenty thousand leagues under the sea, a book which describes the undersea adventures of captain nemo.ballard decided he wanted to be like captain nemo when he grew up.”可知,巴拉德小时候的梦想是做一名海底探险者。故选d项。13when ballard worked at woods hole oceanographic institution, he_.aexplored mountains with other scientistsbthought of ideas to predict underwater volcanoescfound some unknown sea animals aloneddeveloped unmanned vehicles to change interests解析:选b细节理解题。根据第三段中的“there he studied underwater mountains of the atlantic ocean.he came up with ways to predict volcanoes under the oceans.”可知,巴拉德在伍兹霍尔海洋研究所工作时,提出了预测海底火山的方法。故选b项。14what can be a suitable title for the passage?athe unknown ocean worldba hardworking studentcthe life of an undersea explorerdan underwater exploration解析:选c标题归纳题。根据文章的时间线索可知,本文是一篇人物传记,主要介绍了海底探险家罗伯特巴拉德的人生经历。故选c项。15which of the following is true about ballard according to the passage?aballard set up an organization to teach students science.bballard has explored more than half of the worlds oceans.cballard disappointed his parents at his undersea adventures.dballard was greatly influenced by twenty thousand leagues under the sea.解析:选d推理判断题。根据第二段中的“at the age of 10, he read twenty thousand leagues under the sea, a book which describes the undersea adventures of captain nemo.ballard decided he wanted to be like captain nemo when he grew up.”可知,巴拉德受海底两万里这本书的影响很大。故选d项。.阅读七选五have any of these situations happened to you?forgetting someones name after you just met, or just talking about yourself the first time you meet someone new?ouch!you never have a second chance to make a first impression._16_ here is how you can recover._17_ as soon as you realize that you may have offended someone, say something about it.the more time passes, the worse the situation can become.while first impressions stick, so do last impressions.take control of the situation by making the last impression a positive one.avoid overapologizing._18_ your goal is to admit your mistake and reposition yourself as being responsible and sensitive.if you repeatedly bring up the past, youre defeating your purpose.it puts the other person in the uncomfortable position of having to constantly forgive you.making no assumptions (假想)its easy to assume that others think the worst of you, but usually what we imagine is far worse than reality.so, dont start out with, “you must think im a total fool.”say something like, “im uncomfortable with how i behaved yesterday

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论