




已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 4 pygmalion reading课时作业.单句语法填空1.generally speaking (speak),children under eight years old are still unable to take care of themselves.解析:考查非谓语动词。句意:一般来说,八岁以下的孩子还不能照顾自己。generally speaking插入语,一般来说,固定表达。2.people often look at me in amazement(amaze) when i say i teach yoga to kids as young as three, because they consider yoga to be for adults only.解析:考查名词。句意:当我说孩子三岁时就教他瑜伽时,人们经常吃惊地看着我,因为他们认为只有成年人才能练瑜伽。in amazement惊讶地,符合题意。3.he passed a neighbour off as his father when being asked to bring his parents by the teacher.解析:考查副词。句意:老师要见他的父母时,他让一个邻居冒充他的父亲。pass off as 把冒充是。4.look, there are two old men sheltering themselves from the rain under the tree.lets give them a hand.解析:考查介词。句意:瞧,树下有两位老人在避雨。我们去帮助他们吧。shelter oneself from the rain 躲雨。5.dont hesitate about that.do it at once!解析:考查介词。句意:关于此事不要再犹豫了。马上去做吧!hesitate about 对犹豫。6.davis, a prisoner in georgia,was condemned(condemn) to death last week for the murder of a police officer.解析:考查动词。句意:戴维斯,佐治亚州的一名囚犯, 因谋杀一名警官上周被判处死刑。be condemned to death被判处死刑。7.i dont know much about him, for it was only one year ago that i made his acquaintance.解析:考查动词短语。句意:我对他不是很了解,因为我只是一年前才认识他的。make ones acquaintance认识某人。8.the little boy hasnt come back yet after leaving home, which makes his parents worried.解析:考查定语从句。句意:男孩在离家后还未回来,使得他父母很担心。which引导非限制性定语从句,修饰前面整个句子。9.what if he doesnt come tomorrow?解析:考查句型。句意:如果他明天不来,我们怎么办呢?what if如果将会怎么样;如果又怎样,询问将来可能发生的事或面临的情况,特别是不太好的情况。10.in fact, he handed in/over the paper covered(cover) in writing.解析:考查副词以及非谓语动词。句意:他把写满字的纸递过来。hand over把递过来;hand in上交;covered是过去分词作定语,相当于which was covered。.单句改错1.while a dog, he happened to meet an old friend.解析:考查非谓语动词。句意:在遛狗时,他碰巧遇到了一位老朋友。while doing现在分词作状语,强调walk与句子主语he之间是主谓关系。2.once by the teacher, the child will become a good one.解析:考查非谓语动词。句意:一旦由老师来教育,这个小孩会变得很乖的。once taught 相当于once he is taught,过去分词作状语,强调teach与句子主语the child之间是被动关系。3.every time he opens his mouth,he will betray as an american.解析:考查代词。句意:每次他一张嘴就会暴露是个美国人的身份。betray oneself暴露身份。4.in of weather, the city of sanya is a good place for tour.解析:考查介词短语。句意:从天气来讲,三亚市是一个旅游胜地。in terms of就来说;从角度看。5.what do you take me ?a thief ?解析:考查介词。句意:你把我当成什么人?小偷?takefor把误认为是。6.its rude to make remarks the appearance of others.解析:考查介词。句意:评论他人的相貌是不礼貌的。make a remark/remarks on 就发表意见,对作出评论。7.while having breakfast, lee went through all the ads in the newspaper, hoping to find a suitable job.解析:考查非谓语动词。句意:在吃早饭的时候,李浏览报纸上的所有分类广告,想找到一份合适的工作。classified ads分类广告,过去分词作定语。8.the millionaire passed away, leaving his children large fortune.解析:考查冠词。句意:那个百万富翁去世了,留给他的孩子们一大笔财富。fortune财富,可数名词。a large fortune一大笔财富。9.we are at your service.dont hesitate to us if you have any further problems.解析:考查非谓语动词。句意:我们(随时)为你服务。如果你还有什么问题,请不要犹豫找我们帮忙。hesitate to do犹豫做某事。10.pygmalion by george bernard shaw is an of a classic greek story.解析:考查名词。句意:乔治萧伯纳写的皮格马利翁是经典的希腊故事改编的。不定冠词an修饰名词。.阅读理解california condors shocking recovery(2016北京卷)california condors are north americas largest birds, with winglength of up to 3 meters.in the 1980s, electrical lines and lead poisoning(铅中毒) nearly drove them to dying out.now, electric shock training and medical treatment are helping to rescue these big birds.in the late 1980s, the last few condors were taken from the wild to be bred. since 1992, there have been multiple reintroductions to the wild, and there are now more than 150 flying over california and nearby arizona, utah and baja in mexico.electrical lines have been killing them off.“as they go in to rest for the night, they just dont see the power lines,” says bruce rideout of san diego zoo.their wings can bridge the gap between lines, resulting in electrocution(电死) if they touch two lines at once.so scientists have come up with a shocking idea.tall poles, placed in large training areas, teach the birds to stay clear of electrical lines by giving them a painful but undeadly electric shock.before the training was introduced, 66% of set-free birds died of electrocution.this has now dropped to 18%.lead poisoning has proved more difficult to deal with.when condors eat dead bodies of other animals containing lead, they absorb large quantities of lead.this affects their nervous systems and ability to produce baby birds, and can lead to kidney(肾) failure and death.so condors with high levels of lead are sent to los angeles zoo, where they are treated with calcium edta, a chemical that removes lead from the blood over several days.this work is starting to pay off.the annual death rate for adult condors has dropped from 38% in 2000 to 5.4% in 2011.rideouts team thinks that the california condors average survival time in the wild is now just under eight years.“although these measures are not effective forever, they are vital for now,” he says.“they are truly good birds that are worth every effort we put into recovering them.”语篇导读本文是说明文。美国加利福尼亚州的秃鹫因为各种原因濒临灭绝,但在科研人员的帮助下,秃鹫的种群逐渐恢复生机。1.california condors attract researchers interest because they_ .a.are active at nightb.had to be bred in the wildc.are found only in californiad.almost died out in the 1980s解析:d 推理判断题。根据第一,二,三段内容可知秃鹫因为电线死亡很多;第四段引出so scientists have come up with a shocking idea.故选d。2.researchers have found electrical lines are_ .a.blocking condors journey home b.big killers of california condorsc.rest places for condors at nightd.used to keep condors away解析:b 细节理解题。根据electrical lines可知答案定位在第三段。电线能使秃鹫丧命,因为它们晚上休息时看不见电线,如果它们宽大的翅膀同时搭在两根电线上,它们就会丧命。故选b。3.according to paragraph 5, lead poisoning_ .a.makes condors too nervous to fly b.has little effect on condors kidneysc.can hardly be gotten rid of from condors bloodd.makes it difficult for condors to produce baby birds解析:d 细节理解题。根据第五段讲述了铅中毒对秃鹫的危害,影响秃鹫繁衍后代的能力。故选d。4.the passage shows that_ .a.the average survival time of condors is satisfactoryb.rideouts research interest lies in electric engineeringc.the efforts to protect condors have brought good resultsd.researchers have found the final answers to the problem解析:c 主旨大意题。本文介绍秃鹫濒临灭绝的危险,科研人员为挽救秃鹫所做的努力,从而使秃鹫以惊人的速度恢复生机。故选c。everyone knows that fish is good for health.5._but it seems that many people dont cook fish at home.americans eat only about fifteen pounds of fish per person per year, but we eat twice as much fish in restaurants as at home.buying, storing, and cooking fish isnt difficult.6._this text is about how to buy and cook fish in an easy way.7._fresh fish should smell sweet: you should feel that youre standing at the oceans edge.any fishy or strong smell means the fish isnt fresh.8._when you have bought a fish and arrive home, youd better store the fish in the refrigerator if you dont cook it immediately, but fresh fish should be stored in your fridge for only a day or two.frozen fish isnt as tasty as the fresh one.there are many common methods used to cook fish.9._ first, clean it and season it with your choice of spices(调料).put the whole fish on a plate and steam it in a steam pot for 8 to 10 minutes if it weighs about one pound.(a larger one will take more time.) then, its ready to serve.a.do not buy it.b.the easiest is to steam it.c.this is how you can do it.d.it just requires a little knowledge.e.the fish will go bad within hours.f.when buying fish, you should first smell it.g.the fats in fish are thought to help prevent heart disease.语篇导读本文是说明文,介绍了如何用简单的方法购买和烹制鱼。5.g 解析:考查与首句语意的一致性。由5空后的句意表达转折关系可知,转折前的句子在语意上应该保持一致性,即说明吃鱼对健康的益处。故选g。6.d 解析:考查句子承上启下的作用。上句提到对鱼的选购,储存和烹饪不困难,下句提到如何用一种简单的方法购买和烹制鱼,故选d。7.f 解析:考查主题句。本段中第二,三句中围绕如何通过嗅觉来鉴别鱼是否新鲜。故选f。8.a 解析:考查段落中句子间语意的连贯性。上句提到浓烈的气味说明鱼已不新鲜,故不能买这种鱼。据此可知a项正确。9.b 解析:考查段落中句子间语意的连贯性。本段的主题是如何烹制鱼,介绍几个步骤,故选b,符合语境。.短文改错(2016四川卷)it is mothers day today.though its a western festival, its popular in china now.mom has a full-time job,she has to do most of the .she is a great mother.both dad i planned to do something on mothers day.we up early in the morning.dad cleaned the house,and then went on shopping.when he came back, i found a bunch of flowers in hand.i asked mom to stay in the sitting room and i cooked in .the dishes i cooked were moms .at dinner, we said to her,“happy mothers day!”mom was grateful and .1.解析:考查连词。根据语境可知,前后分句之间是转折关系,故用but。2.解析:考查名词。housework是不可数名词。3.解析:考查连词。bothand既又。4.解析:考查动词时态。本文讲述母亲节已发生的事情,故用一般过去式。5.解析:go shopping去购物;go on shopping继续购物。6.解析:考查代词。此处指父亲,故用物主代词his。7.解析:考查冠词,此处特指我家的厨房,故加the。8.解析:考查定语从句。引导词在定语从句中作宾语。9.解析:考查名词。favorite作名词,意为“最喜欢的东西”,没有比较级和最高级。10.解析:考查非谓语动词。moved感动的,修饰人;moving令人感动的,修饰事物。.单词拼写 根据首字母或汉语提示写出下列各句中的单词。1.he praised their courage, but condemned their recklessness.2.we must better understand the adaptation(适应性) of plants to their environment.3.ive just begun working and i am lacking in experience, so please dont hesitate to give me your advice.4.he whistled(吹口哨) happily as he rode along on his bike.5.men in the post office classify mail according to places where it is to go.6.on several occasions she has remarked(说起) on the boys improvement.7.the idea that modern art can only be seen in a museum is mistaken(错误的).8.he nodded his head instead of saying anything so that his voice would
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030钙钛矿光伏组件稳定性测试进展与BIPV应用潜力报告
- 2025-2030钙钛矿光伏组件户外实证数据与衰减机制研究分析报告
- 2025-2030费托蜡质量检测标准体系完善与认证规范解读
- 2025-2030费托蜡在橡胶工业中的需求增长与创新应用
- 2025房产权益转让协议书
- 物业节能降耗实施方案模板
- 中考化学试题解析与答题技巧
- 医药电商行业政策法规解读报告
- 物流配送车队安全管理策略
- 道路施工土石方安全技术交底
- 考务资格审核培训
- 广东省佛山禅城区2025~2026学年物理九年级上册开学摸底考试模拟练习卷【附答案】
- 2025四川成都蒲江县国有资产监督管理局县属国有企业招聘管理人员7人考试参考题库及答案解析
- 下载标准版门市房屋租赁合同3篇
- 井下安全用电培训课件
- 校企合作教材开发协议书
- 2025年医院麻醉科服务优化计划
- 校车安全管理操作规范
- Unit2WheredoanimalslivePeriod4课件-四年级上册《英语》(沪教版)
- 2025年秋期人教版3年级上册数学核心素养教案(第4单元)(教学反思有内容+二次备课版)
- 2025年江苏保安员考试题库及答案
评论
0/150
提交评论