免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 3 under the sea reading课时作业阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。athe deep ocean plays a vital role in keeping our fishing and removing co2 from the atmosphere, as well as being home to a large number of creatures. but a new study reveals that food supplies at the seafloor in the deepest regions of the ocean could fall by up to 55% by 2100, starving the animals and microbes(微生物) that exist there, while changes in the temperature, ph and oxygen levels are also predicted to cause lots of damage to fragile ecosystems.the situation, the researchers note, is worse because of drilling for oil and gas, dumping of pollutants, fishing and the prospect of deep-sea mining. we need to wake up and start really realising that with the deep ocean, even though we cant see it.were going to be having a huge effect on the largest environment on the planet, said andrew sweetman, the co-author of the research. its pretty scary.the study describes how the team explored how oceans around the world are set to change over the 21st century. we wanted to look at how all of these combined stressors warming, raised acidification, reduced food supplies to the seafloor, deoxygenation would work together to affect the ocean, said sweetman. the results reveal that the future of the deep sea is weak.by 2100 ocean conditions will have changed obviously, with so-called bathyal depths (waters reaching roughly 200 metres to 3,000 metres in depth) in the pacific, atlantic and arctic oceans increasing in temperature by up to 4.warming oceans are expected to result in lower oxygen concentrations, with levels predicted to fall in bathyal seafloor habitats by up to 3.7%. but even small changes, said sweetman, could have a large impact, resulting in disruptions (扰乱) to fragile ecosystems that exist on the edges of regions with very low oxygen.adrian glover, an expert in deep oceans from the natural history museum in london who was not involved in the research, welcomed the study. it must be stressful, however, that actual data on changes in deep-sea ecosystems are extremely scarce, he said. while the study offers clear evidence that climate change will affect temperature, acidity, and other factors, it is still speculation(推测) as to what the influence would be on biodiversity, for example, said glover.1. what can we learn from what andrew sweetman said?a. ocean conditions will get improved.b. the deep ocean affects human life hugely.c. humans are to blame for the present ecosystems.d. the importance of the deep ocean isnt realised.2. what is adrian glovers attitude to the study?a. disapproving. b. objective.c. useless.d. perfect.3. whats the main idea of this passage?a. the deep ocean is important to humans.b. food supplies at the deep seafloor are lacking.c. the deep ocean will become warmer and warmer.d. warming and food shortage give deep-sea life a dark future.bmore than one in 10 of the uks wildlife species is threatened with extinction (灭绝) and the number of the nations most endangered creatures has fallen by two-thirds since 1970. the abundance of all wildlife has also fallen, with one in six animals, birds, fish and plants having been lost, a state of nature report found.together with historical deforestation (毁林) and industrialization, these trends have left the uk among the most nature-exhausted countries in the world, with most of the country having gone past the stage at which ecosystems may no longer reliably meet societys needs.the comprehensive scientific report, gathered by more than 50 conservation organizations, spells out the destructive impact of modern farming and climate change on habitats from farmland and hills to rivers and the coast. the fall in wildlife wasnt just all back in 70s and 80s, its still happening now, said mark eaton, at rspb and the lead author of the report. were getting more efficient in our farming. in a way its something to be celebrated how good our farming science and technology is, but it does squeeze nature out.eaton said there were good examples of wildlife and habitat recovery, but such projects were too few to turn the tide, with public funding for natures diversity having fallen by 32% from 2008 to 2015. the ability to do it is within our grasp; its just about resources and the willingness. the natural world is in serious trouble and it needs our help as never before. we continue to lose the precious wildlife that enriches our lives and is essential to the health and well-being of those who live in the uk. but the state of nature 2016 report gives us cause for hope too. landscapes are being restored, special places defended, struggling species being saved and brought back. but we need to build significantly on this progress if were to provide a bright future for nature and for people.overall, the new report found that 56% of species declined between 1970 and 2013, and 53% between 2002 and 2013. while the rest of the species were increasing, were seeing a lot of disorder, some species going up really fast and some going down equally fast. it doesnt look like a healthy, natural situation. if that carries on, you end up with just 50% left.4. how is paragraph 1 mainly developed?a. by listing figures.b. by giving examples.c. by analyzing causes.d. by making comparisons.5. what does the underlined part mean?a. modern farming must return to nature.b. modern farming makes full use of nature.c. modern farming can enrich natures diversity.d. modern farming may disturb natures balance.6. what does the last but one paragraph mainly suggest?a. endangered wildlife must be well protected.b. people should unite to fight for a bright future.c. the situation is still severe despite some progress.d. more money is needed for environmental protection.7. what is the authors purpose in writing the passage?a. to tell the british how to save wildlife species.b. to explain why more wildlife species face extinction.c. to stress the importance of protecting wildlife species.d. to introduce the current situation of britains wildlife species.参考答案a【语篇解读】本文是一篇说明文。随着全球变暖的程度加深以及海底食物的不足,深海生物正面临着诸多危机。2. b【解析】考查推理判断。根据最后一段中的adrian glover.welcomed the study it must be stressful, however, that actual data on changes in deep-sea ecosystems are extremely scarce while the study offers clear evidence that climate change will affect temperature, acidity, and other factors, it is still speculation(推测).可知,虽然adrian glover乐意接受这项研究(成果),但是他也指出了该研究缺乏关于深海生态系统变化的实际数据等弊端。由此可推知,他对这项研究持客观的态度。3. d【解析】考查主旨要义。通读全文,尤其是第一段的内容可知,文章从两个方面入手,即随着全球变暖程度的加深以及海底食物的不足,阐述了深海生物正面临着诸多危机。故d项对全文内容概括得最为全面和准确。b【语篇解读】现在,英国的野生生物正在面临严峻的形势,有超过十分之一的野生生物物种濒临灭绝。虽然在野生生物和栖息地恢复上已取得一定的进步,但是这些是远远不够的。4. a【解析】考查推理判断。根据第一段的内容尤其是one in 10two-thirds since 1970one in six可知,第一段主要是通过列数据的形式展开的。故选a。6. c【解析】考查推理判断。根据倒数第二段eaton所说的话尤其是there were good examples of wildlife and habitat recovery, but such projects were too few to turn the tide, with public funding for natures diversit
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 空调制冷题库及答案
- 2026年晚会策划执行合同
- 2025年药房药品调剂操作规范考核试题及答案解析
- 2025年2月电子商务专业综合技能模考试题与答案
- 2025年移动传输认证考试题库及答案
- 患者夜间突然发生猝死的应急预案演练脚本
- 学校运动会安全工作应急预案
- 医嘱查对制度理论知识考核试题及答案
- 明代宫廷文化与权力象征
- 俄语人教版Уро́к 2教案
- 《水产品加工车间设计标准》
- GB/T 17145-2024废矿物油回收与再生利用导则
- 《阿茨海默病的护理》课件
- 4.1.2 河流地貌课件高中地理人教版(2019)必修一
- 放疗皮肤护理健康宣教
- 【9上英YL】芜湖市2024-2025学年九年级上学期期中英语素质教育评估试卷
- (2024年版)重庆市建筑工程施工图设计文件编制技术规定
- 配偶财产赠与协议书
- 住院医师规范化培训外科泌尿外科基地制度汇编
- GB/T 3045-2024普通磨料碳化硅化学分析方法
- 四年级习作《我和-过一天》
评论
0/150
提交评论