




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2018学年度人教版必修一unit5nelson mendelaperiod1reading 课时作业单词拼写1he is determined to _devote_ (献身) his life to science.2she divided the food into four _equal_ (相等的) shares.3he is an _active_ (活跃的)member of the schools stamp club.4his sister ran away from home and went abroad because of family _violence_ (暴力)5this kind of washing powder is of good _quality_ (质量), and doesnt harm our hands.6the boss was _attacked_ (抨击) by the newspapers for not caring for the workers.7do you know when the peoples republic of china was _founded_ (成立)?on october 1, 1949.8yesterday we _voted_ (选举) mrli the best teacher in our school.9they are _generous_ (慷慨的) although they are poor.10your teacher can give you _guidance_ (指导) on choosing a career and writing a job application.选择适当的短语填空1.im not sure whether/if she would _be willing to_ meet us.2_as a matter of fact_ ,_loss of sleep can make you look tired, and even cause you to put on weight.3the terrorists have threatened to _blow up_ the embassy(大使馆)4i may _vote for_ her at the next election.5after being _out of work_ for three months, i am anxious to start my new job.6i dont think he _is equal to_ the position.7he is always ready to help anyone who is _in trouble_ .8our troops are going to _make an attack on_ the enemy.9if you meet new words, you may _turn to_ the english dictionary.10you shouldnt _be mean to_ the little kids.单句语法填空1the suits are _of_ good quality and are worth _buying_ (buy)解析:考查非谓语动词和固定搭配。句意:西服质量很好,值得购买。of good quality质量好;worth doing sth.值得做某事。2the students need to be able to read _actively_ (active) and thoughtfully instead of accepting whatever they are taught passively.解析:考查副词。句意:学生们需要(具备)积极和认真思考的阅读能力,而不是被动地接受教给他们的东西。actively积极地。3the teacher has devoted all his spare time to _helping_ (help) his students with english during the past few years.解析:考查非谓语动词。句意:在过去的几年里,这位老师用他所有的闲暇时间帮助学生学英语。devote.to.“致力于,奉献于,用于”,to为介词,后面要跟名词或动名词。4(2013安徽,32,改编) _founded_ (found) in the early 20th century, the school keeps on inspiring childrens love of art解析:本题考查非谓语动词。句意:建立于20世纪早期,这所学校一直激发着孩子们对艺术的热爱。此处为非谓语动词作状语,与句子的主语school之间为被动关系,故用过去分词形式。5in the dark street, he had no one to turn _to_ for help.解析:句意:在漆黑的街道上,没有人能帮助他。6the year 1949 _saw_ (see) the founding of the peoples republic of china.解析:句意:1949年见证了中华人民共和国的成立。see,find,witness等词可用物作主语,以拟人手法增添语言色彩。7in time we reached a stage _where_ we had more young readers than old ones.解析:考查定语从句的用法。句意:很快我们就达到了这样一个阶段,此时我们的年轻读者要多于年老读者。先行词为stage,意为“阶段”,且从句中缺少状语,故用where引导。8im going to vote _for_ jackson in the next electionhow about you?me, toohes the best man for the position.解析:考查介词。句意:在下一次选举中我投票选举杰克逊。你呢?我也是。他是最合适的人选。vote for投票赞成。9you should give a hand to one who is _in_ trouble.解析:句意:你应该帮助遇到麻烦的人。由语境可知“陷入困境”表状态,in trouble为固定短语,trouble前不加冠词。10_only_ after he knew the truth did he realize how silly mistakes he had made.解析:考查倒装。句意:只有当他知道事实后,他才意识到自己犯了多么愚蠢的错误。only状语从句置于句首主句要部分倒装。阅读理解阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项。(2018福建省龙岩市非一级达标校第一学期期末)i was at a dinner in london given in honor of one of the most celebrated english military (军事的)men of his timei do not want to tell you his real name and titlesi will just call him lieutenant general lord arthur scoresby.i cannot describe my excitement when i saw this great and famous manthere he sat, the man himself, in person, all covered with medalsi could not take my eyes off himhe seemed to show the true mark of greatnesshis fame had no effect on himthe hundreds of eyes watching him, the admiration of so many people, did not seem to make any difference to him.next to me sat a clergyman(牧师), who was an old friend of minehe was not always a clergymanduring the first half of his life he was a teacher in the military school at woolwichthere was a strange look in his eye as he turned to me and said in a low voice“privatelyhe is a complete fool.” he meant, of course, the hero of our dinner.this came as a shock to mei looked hard at my friendi could not have been more surprised if he had said the same thing about napoleon, or socrates, or solomonbut i was sure of two things about the clergymanhe always spoke the truthand, his judgment of men was goodtherefore, i wanted to find out more about our hero as soon as i could.some days later i got a chance to talk with the clergyman, and he told me more.文章大意:本文主要讲述了大家包括作者都认为是一个了不起的英雄可能不是真正的英雄。1what did the author think about the clergymans words? _c_ acompletely unbelievablebfunny.cprobably truedfoolish.解析:推理判断题。根据第四段中的“but i was sure of two things about the clergyman.he always spoke the truth.and, his judgment of men was good.”(有两点我是清楚的:这位牧师说话句句真实可靠;而且他很有知人之明)。根据句意可知,作者认为这位牧师的话可能是真的。分析选项可知c项是正确的。2what can we conclude from the passage? _a_ athe hero might not be a real hero.bthe clergyman was the heros best friend.cthe hero was respected by all, including the clergyman.dthe author strongly believed the hero was a great person.解析:推理判断题。根据第三段的最后一句“privatelyhe is a complete fool. he meant, of course, the hero of our dinner.” 但却是满有把握地对我说:“私下说他是个头号大傻瓜。”和第四段的“but i was sure of two things about the clergyman.he always spoke the truth.and, his judgment of men was good.”(有两点我是清楚的:这位牧师说话句句真实可靠;而且他很有知人之明)。分析这两个可推断出的结论:可能这个英雄也许不是真英雄。可知a正确。3what will be talked about following the passage? _b_ ahow the clergyman got to know the hero.bwhat really had happened to the hero.cthe clergymans past life.dthe heros struggle for success.解析:推理判断题。根据最后一段“some days later i got a chance to talk with the clergyman, and he told me more.” 过了些日子,机会来到了。这位牧师告诉了我很多关于这位英雄的事情。故b正确。完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的a、b、c和d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2017唐山一中第一学期期中考试)our family once got into a difficult situation. my fathers _1. b_ came to a stop after a serious crisis (危机). all that my father was _2. a_ with was some experience. at the same time, he had to be _3. d_ for a family of four. my father was a very hardworking person and he did not lose _4. c_ even when he was facing difficulties. _5. c_ he was the only person that earned money in our family, he had _6. b_ in deciding what to do at first. he didnt know _7. c_ it was better to find a job or to start a new business, but he chose the _8. d_ in the end. this was because he thought he had many _9. a_ and had nothing to fear, as he had nothing to lose. he was a person _10. d_ to follow his dreams and was not _11. c_ of the challenges and troubles he faced. he kept approaching (接洽) different companies and _12. d_ the business was successful. he used to tell me when you stop _13. c_ it is then that you fail. from him i learnt that if you believe in yourself and _14. d_ moving towards your goals, then there is nothing you cannot _15. d_ . today, our business is going well. this has had a(n) _16. c_ effect on me. i feel that by following my fathers qualities i have become a _17. b_ person. i see myself ready to _18. a_ him on the journey to success. it is from him that i have learnt that when we are facing a _19. b_ , or are not able to realize our dreams, we dont always have to do anything _20. b_ we just need to try harder. 文章大意:本文主要讲述作者的父亲是一个吃苦耐劳的人,面对困难不灰心,时刻准备好追寻梦想的人,这种品质极大影响着作者。从父亲那里,作者学到了只要相信自己,坚持向着目标前进,就没有什么不能获得。面对困难,不需要什么特别做什么,只需要更努力地尝试。1asituation bbusiness cjob dcar解析:考查名词辨析。根据下文“he didnt know _ _ it was better to find a job or to start a new business”可知,父亲曾经有自己的生意,但是在一次经济危机之后,父亲的生意倒闭了。situation“处境”;business“生意”;job“工作”;car“汽车”。故选b。2aleftbforgottencoffered dgiven解析:考查动词辨析。根据上文可知,父亲的生意倒闭了,因此推断留给父亲的是一些经验。left“留下”;forgotten“忘记”;offered“提供”; given“给”。leave sb.with sth.“留给某人某物”。故选a。3afamousbconcerned cnecessary dresponsible解析:考查形容词辨析。根据下文“he was the only person that earned money in our family”可知,父亲必须为一个四口之家负责。famous“著名的”;concerned“关心的”;necessary“必需的”;responsible“负责任的”。be responsible for“为负责”。故选d。4ainterestbfacecheart dweight解析:考查名词辨析。根据上文“my father was a very hardworking person”可知,父亲是一个勤劳的人,甚至是面临困难的时候,他也没有灰心过。interest“兴趣”;face“脸”;heart“心”;weight“重量”。lose heart“灰心”。故选c。5athoughbwhile cas dif解析:考查连词辨析。根据语境可知,父亲是家里唯一赚钱的人,因此他在决定首先做什么时有困难。though“尽管”;while“当的时候”; as“由于”;if“如果”。故选c。6achancebdifficultycdanger dsurprise解析:考查名词辨析。父亲是家里唯一赚钱的人,因此他在决定首先做什么时有困难。chance“机会”;difficulty“困难”;danger“危险”; surprise“惊奇”。have difficulty (in)doing sth.“在某方面有困难”。故选b。7awhenbwhatcwhether dhow解析:考查连词辨析。根据上文可知,父亲在决定先做什么时有困难,因此推断此处讲述他不知道是找工作还是开创一个新的生意哪个更好。when“当时候”;what“什么”;whether“无论”;how“如何”。whether.or.“是还是”。故选c。8afirstbbestcformer dlatter解析:考查形容词辨析。根据空格12后面提到的“the business was successful”可知,父亲最终选择了后者。first“第一的”;best“最好的”; former“前者的”;latter“后者的”。故选d。9apossibilitiesbplans cabilities dwonders解析:考查名词辨析。根据下文“had nothing to fear, as he had nothing to lose”可知,父亲认为自己没有什么担心要失去的,因此开创新的生意有很大的可能性成功。possibilities“可能性”; plans“计划”;abilities“能力”; wonders“奇迹”。故选a。10aeagerbworriedcunable dready解析:考查形容词辨析。根据上文“he did not lose _ _ even when he was facing difficulties”可知,父亲是一个面对困难不灰心的人,因此推断,他是一个时刻准备好追寻梦想的人,不害怕面临困难和麻烦的人。eager“渴望的”;worried“担心的”;unable“不能够的”;ready“准备好的”。故选d。11atiredbproud cafraiddunfair解析:考查形容词辨析。根据语境可知,父亲是一个面对困难不灰心,不害怕面临困难和麻烦的人。tired“疲倦的”;proud“骄傲的”;afraid“害怕的”;unfair“不公平的”。be afraid of “害怕某物”。故选c。12aquicklybentirelycusually dfinally解析:考查副词辨析。根据上文可知,父亲是一个有毅力,不害怕挑战的人,因此推断他不断和不同的公司联系接洽,最终生意成功了。quickly“很快地”;entirely“完全地”;usually“通常地”;finally“最终”。故选d。13atalkingbconsidering ctrying dthinking解析:考查动词辨析。根据文章最后一句“we just need to try harder.”可知,父亲教给作者要努力尝试,当你停止了尝试,就到了你失败的时候。talking“谈话”;considering“考虑”;trying“尝试”;thinking“想”。故选c。14aput onbcome on chold on dkeep on解析:考查动词短语辨析。根据语境可知,从父亲那里,作者学到如果你相信自己,向着你的目标继续前进,那么没有什么你不能得到的。put on“穿上”;come on“加油”; hold on“抓住”; keep on“(沿着某方向)
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 餐饮服务合同
- 第3课 资产阶级民主革命的酝酿和爆发教学设计高中历史人教版2007选修2近代社会的民主思想与实践-人教版2007
- 2025年及未来5年中国移动支付行业发展潜力分析及投资方向研究报告
- 安全运维服务合同
- 26.1.2.2反比例函数的图像和性质(第二课时) 教学设计人教版数学 九年级下册
- 传统工艺合同
- 2025年生物质能生物质热与新能源汽车热泵系统研究报告
- 公园复垦工程施工方案
- 发电机采购施工方案
- 2025年新能源汽车充电基础设施国际合作与市场拓展报告
- 2024-2030年中国产权交易十四五行业市场发展现状及前景趋势与投资战略研究报告
- 二年级语文《坐井观天》说课课件
- DL∕T 741-2019 架空输电线路运行规程
- 数学同步练习册基础模块(上册)参考答案
- DZ∕T 0173-2022 大地电磁测深法技术规程(正式版)
- 锅炉专工试题
- 医疗质量与安全教育培训
- 2024年江苏省生态环境监测专业技术人员大比武竞赛备考试题库(含答案)
- 《手足口病》课件
- 山东省地震安全性评价收费项目及标准
- 复旦大学入学教育考试答案
评论
0/150
提交评论