人教版必修五Unit 4 Making the news language points课时作业 (1).docx_第1页
人教版必修五Unit 4 Making the news language points课时作业 (1).docx_第2页
人教版必修五Unit 4 Making the news language points课时作业 (1).docx_第3页
人教版必修五Unit 4 Making the news language points课时作业 (1).docx_第4页
人教版必修五Unit 4 Making the news language points课时作业 (1).docx_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 4 making the news language points课时作业.单项填空1most students object to _for parking on the campus.abeing chargedbchargecbe chargeddcharging答案a解析句意为:大多数学生反对在校园里停车收费。动词短语object to后需接名词或动名词作宾语,而空处表示被动含义“被收费”,因此用动名词的被动语态。2all these documents must be_ the university you are applying for before december 12th.adonated tobsent forcsubmitted todhanded in答案c解析submit to呈交。句意为:所有这些文件十二月十二号前必须呈交给你所申请的大学。donate to捐献;send for派人去叫/取;hand in 交上,结构为hand in sth. to sb./sth.。3for sustainable development,i advocate we should _ conventional energy with renewable energy.aswitchbabandoncsubstitutedexchange答案c解析考查动词词义辨析。句意为:为了可持续发展,我主张我们应该用可再生能源替代传统能源。substitute.with.以代替。4i support your decision,but i should also make it clear that i am not going to be_ to carry it out.aconnectedbfastenedcbounddstuck答案c解析but前后表转折关系,后面应为“但我不一定执行它”,故选c项。5thousands of haitians cheered as the chinese medical team arrived,many of _even cried with joy.athosebthemcwhomdwho答案c解析whom引导定语从句指代先行词thousands of haitians,在从句中作of的宾语。6you must write down all the information_ the problem.ais related tobrelate tocrelated todrelated答案c解析此处所填内容应作information的定语,related to作定语,相当于定语从句that is related to.。7the careless driver is _for the traffic accident that_ yesterday.ato blame;happenedbto blame;was happenedcto be blamed;was happeneddto be blamed;happened答案a解析be to blame应受责备,主动形式表示被动意义;happen是不及物动词,无被动语态。8ms. claire is a strict but kind teacher,_ i respect and appreciate most.athatbwhatconedwhich答案c解析one作a strict but kind teacher的同位语,i respect and appreciate most作one的定语,其前省略了关系词。9_i met him,he was working as a secretary in a big company.afor the first timebthe first timecthe first time whendwhen the first time答案b解析句意为:我第一次遇见他的时候,他在一家大公司当秘书。the first time是一个名词性短语作连词,引导时间状语从句。10youve done so much work. you _ pass the exam.aare unlikely tobare addicted tocare accustomed todare bound to答案d解析句意为:你下了这么大工夫,一定能通过考试。be bound to do sth.一定能/会做某事。11after a month of training,he became equal _the work as a driver.awithbincfordto答案d解析be equal to在此意为“胜任”。句意为:经过一个月的训练,他可以胜任司机这份工作了。12“but he isnt in his support for the reform,”the director.asubjective;chantedbabsolute;contradictedcconsistent;objecteddbureaucratic;objected答案c解析subjective主观的;chant颂扬;absolute绝对的;contradict反驳;consistent始终如一的;object反对;bureaucratic官僚的。句意为:但是他对改革的支持不是始终如一的,导演反对说。13_ to chocolate,she soon put on weight.aaddictedbaddictingchaving addicteddto addict答案a解析句意为:由于对巧克力上瘾,她的体重不久就增加了。addicted to是过去分词短语作原因状语,相当于从句“because she was addicted to chocolate”。14anyone,whether he is an official or a bus driver,should be respected_.aespeciallybequallycnaturallydnormally答案b解析especially尤其,特别;equally平等地;naturally自然地;normally正常地。句意为:任何人,无论他是官员还是司机,都应该被公平地对待。根据句意可知选b。15obviously,he objects _ like a child in public.abeing treatedbtreatingcto be treateddto being treated答案d解析object to反对,to为介词,后面接动名词。he与treat之间为被动关系,故用被动形式。.阅读理解most people dont notice im polite,which is the point. i am big and look less energetic. still,every year or so,someone takes me aside and says,“you actually are polite,arent you?” im always thrilled. they noticed. thats the thing. actually,when we talk about politeness,we usually think of please; thank you; i like your hat; etc. all we need to do is to hear,not to notice.when i was in high school,i read etiquette temanuals (礼仪手册)no one noticed my politeness except for one kid. he yelled at me about it. “its strange that you are always so polite,”he said. i took that as praise and made a note to hide my politeness further. real politeness,i believed,was invisible(看不见的)it adapted itself to the situation.politeness leaves door open. ive met so many people whom,if i had trusted my first impressions,i would never have wanted to meet again. yet many of them are now great friends. one of those people is my wife. on our first date,she told me in detail that she had an operation to remove a cyst(囊肿)from her body. of course,it killed the chemistry. but when i walked her home,i told her id had a great time. we talked a little after that. i kept everything pleasant and brief. much later,i learned that shed been having a very bad day in a very bad year.people silently suffer from all kinds of terrible things. the good thing about politeness is you can regard these people exactly the same and wait to see what happens. you dont have to have an opinion. you dont need to make a judgment.last week,my twoyearold son,abraham met a foreign woman in the playground. out of curiosity,i suppose,he asked,“whats your name?”the woman told him. then he put out his little hand and said,“nice to meet you!”everyone laughed and he smiled. he shared with his firmest handshake,like i taught him.16why do many people think the author is impolite?abecause he doesnt look polite.bbecause he seldom says polite words.cbecause he doesnt listen to others politely.dbecause he doesnt be have politely towards strangers.答案a解析推理判断题。根据第一段中的“i am big and look less energetic.”可推测,作者的外貌导致很多人一开始都认为作者不是个懂礼貌的人。故选a。17what does the underlined word “it” in paragraph 2 refer to?athe authors good manners.bthe authors strange behavior.cthe author always making notes.dthe author reading etiquette manuals.答案a解析词义指代题。根据画线词前一句“no one noticed my politeness except for one kid.”及画线词所在句后的“its strange that you are always so polite.”可知,朋友受不了作者一直都很有礼貌,所以冲他喊叫。故此处的it指代的是作者的礼貌。故选a。18what can we learn about politeness according to paragraph 3?ait can help people make friends.bit can keep everything pleasant.cit can be good for peoples health.dit can give people second chances.答案d解析推理判断题。根据第三段第一句“politeness leaves doors open.”以及作者和妻子的第一次约会并不美好,但他们最终喜结连理可知,礼貌能让人们拥有第二次机会。故选d。.任务型阅读a brief course of brain older adults hold onto improvements inreasoning skills and processing speed that could be detected as long as 10 years after the course ended,according to results from the largest study ever done on cognitive training(认知训练)the findings,published on monday in the journal of the american geriatrics society,offer welcome news in these arch for ways to keep the mind sharp as 76 million baby boomers(婴儿潮出生的一代人) in the united states advance into old age.the federally sponsored trial of almost 3,000 older adults,called the advanced cognitive training for independent and vital elderly study(active),looked at how three brain training programsfocusing on processing speed,memory and reasoning abilityaffected cognitively normal adults as they aged.people in the study had an average age of 74 when they started the training,which involved 10 to 12 sessions lasting 60 to 75 minutes each. the training course was designed to improve specific cognitive abilities that begin to decline as people age. it did not aim to prevent dementia(痴呆) underlying disease such as alzheimers(阿尔茨海默症)after five years,researchers found that those with the training performed better than their untrained counterparts(相对应的人) in all three measures.although gains in memory seen at the studys fiveyear mark appeared to drop off over the next five years,gains in reasoning ability and processing speed lasted 10 years after the training.“what we found was pretty astonishing. ten years after the training,there was evidence the effects were durable for the reasoning and the speed training,”said george rebok,an expert on aging and a professor at johns hopkins university in baltimore,who led the study.the participants in all three training groups also reported that the training made it easier for them to do daily activities such as managing their medications,cooking meals or handling their finances than those who did not get the training. but standard tests of these activities showed no differences between the groups.“the speed of processing results are very encouraging,”said study coauthor jonathan king,program director for cognitive aging in the division of behavior a land social research at the national institute on aging(nia),part of the national institutes of health,which helped fund the research.king said the self reported improvements in daily function were interesting,but added,“we do not yet know whether they would truly allow older people to live independently longer.” however,the researchers said even a small gain would be likely to ease the burden on caregivers and healthcare providers.“if we delay the attack of difficulties in daily activities even by a small amount,that can have major public health implications in terms of helping to control healthcare costs,delaying entry into institutions and hospitals,”rebok said.brain training courses keep seniors 19.sharp/sharpmindedbasic i

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论