全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语 篇 提 能阅读理解AMany years ago mathematics was my enemy. I was afraid of it and I hated it so much that you could not imagine.Then came a new teacher to our village. On the first day, he entered the classroom with huge steps, reached the blackboard in a few seconds, and wrote his name on the blackboard. Some letters were in higher places and some were in lower places; some were as big as the board itself and some were so small that we had to open our eyes a lot to see them; some were wide enough, but on the other hand some were too thin.As he turned around, the class suddenly became still and silent, trying to make_out what it was. As we read his name, we were all smiling, no laughing out loud. Soon we realized that he had a special and lasting sense of humor and we began to learn mathematics in a relaxed and happy mood (心情)As for my mathematics study, the barriers (障碍) began to turn into pieces, and the fear began to disappear slowly. What was dark and colorless suddenly became exciting, challenging, interesting and above all simply fun. There was some humor added to every sum (算术) and there was fun in every problem. Thanks to this special teacher, math became the most enjoyable subject to me.语篇解读一位风趣幽默的老师使作者对数学的态度由厌恶转向喜欢。1. The writer thought mathematics was very _ before he met the new math teacher.A. interesting B. easyC. boring D. challenging答案与解析C推理判断题。根据文章第一句Many years ago mathematics was my enemy可知,作者起初对数学是非常厌烦的。2. From what the teacher wrote on the blackboard, we know that _.A. his handwriting was badB. he had a sense of humorC. his name was difficult to writeD. he wasnt good at teaching答案与解析B细节理解题。根据文章第三段中Soon we realized that he had a special and lasting sense of humor .可知,这个数学老师之所以那样写他的名字,并不是他的书写不好,而是因为他是个幽默的人。3. The underlined phrase “make out” in Paragraph 3 means “_”A. see B. hearC. write D. feel答案与解析A词义猜测题。根据下一句As we read his name可知,学生们是在辨认到底数学老师写的是什么。故选A。4. The writer became interested in math because of _.A. his parents B. his teacherC. his classmates D. his friends答案与解析B细节理解题。根据文章结尾Thanks to this special teacher,math became the most enjoyable subject to me 可知,作者从此喜欢上了数学是因为这位数学老师。故选B。BAs the father of a student, I have experienced first hand what a great teacher is. My son was in the 4th grade last year, and he had a teacher called Miss Green. I believe that when he is an adult he will surely look back on her as the best teacher he has ever had.My son has attention deficit disorder (注意力缺损症) that makes it a little more difficult for him to learn. She was able to change her teaching methods for him so that he could keep up with the rest of the class. As a result, he got straight As on many subjects. She regarded her class as a family and they even had their own class song. She would often have them sing it to encourage them and develop a team spirit for them. When she saw that they were no longer listening carefully to what she was teaching, she would have them close their textbooks, stand up all around the room and throw around a small football. This helped them clear their minds and then focus_on the lesson again. Besides, she was quick to reply to any phone calls or emails from us and got rid of our worries about children quickly.When my son went to the 5th grade this year, we happened to pass by her classroom. When she saw my son, her face lit up (露出喜色) and she came out and hugged him. She generally loves all of the children in her classroom and that love really shows. I can only pray (祈祷) that my son will continue to get teachers just like her for the rest of his school years.语篇解读作者的儿子有幸遇到了这样一位好老师。5. With the teachers help, the writers son _.A. became the best student in his classB. was interested in singing songsC. quickly finished his 4th grade lessonsD. improved his grades greatly答案与解析D细节理解题。从第二段中. he could keep up with the rest of the class以及. he got straight As on many subjects可知,作者的儿子“赶上班级中的其他人”,并且“在许多科目上得了A”,可见成绩有了很大的提高。6. Which of the following is NOT true about Miss Green?A. She regarded the students as members of a family.B. She had special ways to help students study.C. She was good at teaching football and music.D. She usually made a quick reply to parents emails.答案与解析C细节理解题。文中第二段中提到当发现学生们注意力不集中的时候,老师让孩子们在教室里传球,可见,她并不教体育和音乐,所以选C。7. The underlined phrase “focus on” in Paragraph 2 means _.A. look forward to B. pay attention toC. get away from D. take care of答案与解析B词义猜测题。由本段中When she saw that . a small football. This helped them clear their minds可知,玩足球是为了使学生们的头脑再次清醒,注意力能再次集中到课堂上。故focus on意为“集中注意力于”。8. We can learn from the text that _.A. Miss Green was the best teacher at the schoolB. all the students in the school liked Mis
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年宁波市鄞州区首南街道编外人员招聘1人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025江西省省直机关遴选公务员考试笔试备考题库及答案解析
- 2025重庆市大足区社会保险事务中心招聘公益性岗位人员1人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025山东滨州市无棣县润禹水务集团有限公司及权属公司招聘20人考试笔试备考题库及答案解析
- 2025中国农业大学国家农业科技创新港建设指挥部非事业编制人员招聘1人考试笔试备考试题及答案解析
- 2026年陕西工程勘察研究院有限公司招聘考试笔试备考题库及答案解析
- 2025广东第二师范学院第二批教师招聘4人考试笔试模拟试题及答案解析
- 泸州市人民检察院招聘警务辅助人员笔试考试参考试题及答案解析
- 2025湖南益阳市资阳区文化旅游广电体育局所属事业单位招聘紧缺(急需)教练员2人考试笔试模拟试题及答案解析
- 2026华中科技大学同济医学院附属协和医院肾内科张春教授团队专职研究人员招聘考试笔试模拟试题及答案解析
- 飞书合作伙伴管理制度
- 防雷防汛防台风培训课件
- 中国城市新分级名单(共337个)
- 大学生心理健康教育(第三版)教案:第四章 调适情绪 拥抱快乐
- 全球宠物市场洞察:日本宠物经济的消费升级和龙头崛起之路
- 电力设备预防性试验规程教学
- 2025年中原农业保险股份有限公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 2024版合同归档与档案数字化处理合作协议3篇
- 2025高考数学专项复习:圆锥曲线基础总结、二级结论、方法与技巧
- 2023级高二上期半期考试物理试题
- 山东省日照市五莲县北京路中学2024-2025学年七年级上学期期中考试英语试题
评论
0/150
提交评论