2020版高考英语一轮复习Book8Unit5Meetingyourancestors题型组合训练二十B新人教版.docx_第1页
2020版高考英语一轮复习Book8Unit5Meetingyourancestors题型组合训练二十B新人教版.docx_第2页
2020版高考英语一轮复习Book8Unit5Meetingyourancestors题型组合训练二十B新人教版.docx_第3页
2020版高考英语一轮复习Book8Unit5Meetingyourancestors题型组合训练二十B新人教版.docx_第4页
2020版高考英语一轮复习Book8Unit5Meetingyourancestors题型组合训练二十B新人教版.docx_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

题型组合训练二十(B).七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2019山东枣庄八中高三检测)Think like This When You Feel StressedIts a sweet opportunity. If you look on pressure as a threat, you are sure to be negatively impacted by its occurrence. 1They look on it as a great chance. They will cherish (珍惜) the pressure moment and approach it with confidence and enthusiasm.Ill get another chance. Under pressure, we often lose hope. We tend to distort (扭曲) the reality of the situation. One of the most common phrases is “the chance of a lifetime”, in which we tell ourselves, “I will never get an opportunity like this again, so I cant miss it. 2”Ill do my best. This is what people who do their best under pressure tell themselves when they are going into a pressure moment. 3 Because it prevents them from wasting valuable energy worrying over things they cant influence and promotes confidence at the same time. Focusing on doing your best keeps you at that moment and guides your behavior toward success.4 People who perform their best at pressure will reduce the significance of the upcoming pressure moment, so they feel less stressed. Whether its a sales call or an interview for their dream jobs, they are like winning athletes, and when asked how to handle the pressure of the big game, they responded, “Its just another game.”I can control how I respond. People who do their best at a pressure moment focus on what they can control. 5If you have an upcoming interview, dont worry about the other applicants. You cant control them. Practice how you will handle an unexpected problem.A.Its no big deal.B.It stops you paying attention to anxiety.C.Instead, take care of your own business.D.Remembering past success increases your confidence.E.In fact, we have many chances to succeed in our lifetime.F.But people who do their best in a pressure moment are different.G.Focusing on doing your best quickly decreases pressure at that moment.答案语篇解读本文为说明文。文章主要讲了当你感觉压力时,你应该怎样想才能有效地减压。1.F下文They look on it as a great chance.他们把它看成一个巨大的机会。该空引起下文,F选项“但是在压力时刻,竭尽全力的人却不同”切题,故选F项。2.E上文I will never get an opportunity like this again, so I cant miss it.我将不会再有这样的机会,所以我不能错过。该空承接上文,E项“事实上,在我们一生中,有许多成功的机会”切题,故选E项。3.G下文Because it prevents them from wasting valuable energy worrying over things they cant influence and promotes confidence at the same time.因为它阻止他们把宝贵的精力浪费在担心他们无法左右的事情上,与此同时增强信心。该空引出下文,G项“集中精力于竭尽全力,在那一刻会快速减压”切题,故选G项。4.A这一段主要讲了没有什么大不了的事情,故选A项。5.B上文People who do their best at a pressure moment focus on what they can control.在压力时刻,竭尽全力的人关注他们所能控制的东西。该空承接上文,B项“它阻止你对焦虑关注”切题,故选B项。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2018湖南三湘名校教育联盟三次联考)I was born an albino(白化病人)in Pennsylvania in 1945.No one in my family had1known what an albino was and what it meant to be an albino.Like most albinos, I had terrible eyesight, but the fact that I could hardly see didnt2me that much. Kids would tease me, calling me “Whitey”. People3at me when I held reading material right at the tip(尖端)of my4so that I could see it well enough. The5part for me was that because my6was so bad, I couldnt play sports very well. I didnt give up trying,7. I shot hoops(投篮)every day. And I studied harder.8, I got better at school and loved it. By the time I got to college, I was double9, going to summer school and busying10with every activity I could find. I had learned to be proud of being an albino. I did my best to make “albino” a11word. And I decided to make my living with my eyes in12.I couldnt see very well to play sports, but with solid education and13to do it, I could make a living14in the area I loved. Ive done it now for over thirty years in15and in video, and now on the Internet. People make jokes about16I can be a “blind editor”, but the jokes are17, and some of them show18.I was just a proud albino kid from Pennsylvania. I now19that being born an albino helped me overcome difficulties, gain confidence and be proud of my personal20.1.A.stillB.everC.onlyD.always2.A.offerB.convinceC.assistD.bother3.A.cameB.threwC.staredD.amazed4.A.noseB.fingerC.headD.knee5.A.strongestB.worstC.proudestD.cleverest6.A.appetiteB.mindC.studyD.eyesight7.A.insteadB.besidesC.thoughD.moreover8.A.EventuallyB.SuddenlyC.QuicklyD.Frequently9.A.workingB.majoringC.playingD.writing10.A.yourselfB.ourselvesC.themselvesD.myself11.A.relativeB.creativeC.positiveD.objective12.A.sportsB.familiesC.difficultiesD.books13.A.wayB.determinationC.chanceD.method14.A.decidedB.plannedC.attemptedD.involved15.A.printB.schoolworkC.businessD.medicine16.A.whatB.whereC.whyD.when17.A.carefulB.friendlyC.considerateD.moderate18.A.disgustB.sympathyC.envyD.respect19.A.believeB.claimC.realizeD.state20.A.achievementsB.choicesC.wishesD.promises答案语篇解读本文为记叙文。本文主要讲述一个白化病人克服各种困难,取得成功的故事。1.B句意:我的家人中没人曾经知道白化病人是什么,成为一个白化病人意味着什么。根据句意及本句中的时态(过去完成时)可知答案为B项。still 仍然;ever 曾经;only 仅仅;always总是。2.D句意:像大多数白化病人那样,我的视力很差,但我几乎看不见的事实并没有给我造成那么多麻烦(bother)。offer 提供;convince 说服,使确信;assist帮助。3.C句意:为了能看得足够清楚,我把阅读材料正好放在我的鼻尖上,这时候人们盯着(stared)我看。come来;throw扔;amaze使惊讶。4.A根据常识可知,由于视力差,作者需将阅读材料靠近眼睛,接触到了鼻子(nose)尖,故答案为A项。5.B上句介绍了使作者感到很糟糕的事情,本句介绍了使作者感到最糟糕的(worst)事情。strongest最强壮的;proudest最自豪的;cleverest最聪明的。6.D根据上文可推知,作者的视力(eyesight)很差。appetite食欲;mind思想;study学习。7.C上句中的“I couldnt play sports very well”与本句中的“I didnt give up trying”为转折关系,故答案为C项。句意:尽管如此,我没有放弃努力。instead 代替,反而;besides除此之外;though虽然,不过;moreover此外。8.A上文提到作者学习更加努力(studied harder),因此作者最终(Eventually)学习成绩得到提高并喜欢上学了。suddenly突然地;quickly迅速地;frequently频繁地。9.B根据设空处后的“going to summer school”可知,作者上大学时,修了两个专业(majoring)。10.Dbusy在本句中为及物动词,意为“使忙碌”。设空处作宾语,且与主语“I”指同一人,故用反身代词(myself)作宾语。11.C句意:我尽了最大的努力让“白化病人”成为一个积极的(positive)词。relative 相对的;creative有创造力的;objective客观的。12.A前文提到作者在运动上拼命练习,故作者打算在运动方面用自己的眼睛谋生。family家庭;difficulty困难;book书。13.B句意:做运动我不能看得非常清楚,但凭着扎实的教育和决心(determination),我可以在我热爱的领域里谋生。way方法;chance机会;method方法。14.D(be)involved in为固定短语,意为“涉及,卷入”。15.A根据下文中的“blind editor”可推知本题答案为A项(出版行业)。句意:到现在为止我已做过30多年的出版、录像工作,现在正从事互联网工作。schoolwork课堂作业;business 商业;medicine药。16.C句意:人们会开玩笑地说我为什么(why)成了“盲人编辑”,但是这些笑话是友好的,有些表现出尊重。17.B根据本句中的“but”可推知,这些笑话是友好的(friendly),有些表现出对我的尊重(respect)。careful 细心的;considerate考虑周到的;moderate温和的。18.D解析见上句。disgust厌恶;sympathy同情;envy嫉妒。19.C句意:我现在意识到(realize)天生就是白化病人这件事帮助了我克服困难,获得信心。believe 相信;claim要求;state陈述。20.A作者为自己取得的成就(achievements)感到自豪。choice选择;wish愿望;promise诺言。.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2018课标全国)According to a review of evidence in a medical journal, runners live three years1(long)than non-runners. You dont have to run fast or for long2(see)the benefit. You may drink, smoke, be overweight and still reduce your risk of3(die)early by running.While running regularly cant make you live forever, the review says it4(be)more effective at lengthening life5walking, cycling or swimming. Two of the authors of the review also made a study published in 20146showed a mere five to 10 minutes a day of running reduced the risk of heart disease and early deaths from all7(cause).The best exercise is one that you enjoy and will do. But otherwise.its probably running. To avoid knee pain, you can run on soft surfaces, do exercises to8(strength)your leg muscles(肌肉),avoid hills and get good running shoes. Running is cheap, easy and its always9(energy). If you are time poor, you need run for only half the time to get the same benefits as other sports, so perhaps we should all give10a try.1. 2. 3. 4. 5.6. 7. 8. 9. 10.答案语篇解读本文为说明文。文章介绍了跑步对人们保持身体健康的好处。1.longer句意:根据一份医学杂志中的证据报告,跑步者比非跑步者的寿命要长3年。根据题干中的than可知设空处需用副词比较级形式,故填longer。2.to see句意:你不必为了弄清跑步带来的好处而跑得很快、很久。本题考查非谓语动词。由句意可知,此处在句中作目的状语,主语you与动词see为主动关系,故填不定式的主动式to see。3.dying句意:你可能饮酒、吸烟、超重,但你仍然可以通过跑步降低过早死亡的危险。本题考查非谓语动词。介词(of)后需用动名词形式作宾语,根据提示词die可知设空处填dying。4.is句意:虽然经常跑步不可能使你长生不老,但报告上说与走路、骑自行车或游泳相比,跑步对延长寿命更有效。本题考查主谓一致和时态。设空处所在从句被用来介绍一种理论,需用一般现在时;再根据主语it及提示词be可知设空处填is。5.than本题考查介词。根据题干中的“more effective”可知设空处需填介词than,意为“比”。6.that/which句意:该报告的其中两名作者在2014年还发表了一项研究,这项研究表明每天只跑步5至10分钟便可以降低患心脏病或由于各种原因导致过早死亡的危险。本题考查定语从句。先行词为study,指“物”;将先行词代入定语从句后为:The study showed a mere 5 to 10 minutes a day of running reduced the risk of heart disease and.由此可见关系词在定语从句中作主语,故填that或which。7.causes本题考查名词的“数”。cause作“原因”讲,为可数名词;根据设空处前的all可知设空处填名词复数形式,故填causes。8.strengthen句意:为了避免膝盖疼痛,你可以在柔软的地面上跑步、锻炼以增强你的腿部肌肉。设空处作目的状语,需用不定式形式,故在不定式符号to后填动词原形strengthen。9.energetic设空处作表语,表示主语的特征,故填形容词energetic。10.it/running句意:如果你时间不充裕,你只需要花费其他运动一半的时间去跑步便可获得同样的收益,因此或许我们都应该试一试跑步。设空处作give的宾语,需填名词或代词,因此用it代替上文中的running或直接填running作宾语。.写作第一节应用文写作(2019山东济宁一中高三第一次调研)假定你是李华,你刚结束了在英国为期五天的旅游,非常感谢好友Rick的款待。得知他对中国的文化非常感兴趣,特别是即将到来的国庆节,请你写一封信介绍中国的国庆节。内容要点:1.感谢他的招待;2.介绍中国的国庆节(时间、意义等);3.欢迎他来中国。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Rick,How is everything going?Best wishes.Yours sincerely,Li Hua答案One possible version: Dear Rick,How is everything going?I am just back from my five-day trip to London. I would like to express my gratitude for your hospitality and kindness when I was in London.Knowing that you take a great fancy to Chinese culture, especially National Day, I would love to introduce it to you. National Day, one of the most significant festivals in China, falls on October 1st every year. People celebrate this festival in celebration of the foundation of Peoples Republic of China dating back to 1949. People in China hold a variety of activities to honor that day, such as holding a grand military parade and having a travel.You will have an unforgettable experience if you come to China during this festival.Best wishes.Yours sincerely,Li Hua第二节概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。TAKING a shower is relaxing. You can hum a song,daydream or think about nothing, leaving the real world behind you. But did you know that showering can also benefit your mind?A piece of research by Scott Barry Kaufman,a psychologist from Yale University in the US interviewed over 3,000 people around the world. It turned out that nearly two-thirds of the interviewees said they had experienced new ideas in the shower and were more likely to have them in the shower than at work.So why does a simple shower have such magic power?Science can explain it.Showering can help to raise our level of dopamine(多巴胺),a hormone(荷尔蒙)closely related to our creativity.“People vary in terms of their level of creativity according to the activity of dopamine,”explained Alice Flaherty,a famous American neuroscientist(神经系统科学家).“Taking a warm shower can make us feel relaxed and therefore make the dopamine level rise and bring the Aha!moment to us.”Besides the chemical changes,showering may give you a break from what you feel you have been stuck with. Especially when you have thought hard all day about a problem,jumping into the shower can keep you from the outside world so that you can focus on your inner feelings and memories.In this way,according to American psychologist Shelley H.Carson,author of Your Creative Brain,“a showering hour may turn int

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论