2013年九年级初三英语中考英语模拟试题答案.doc_第1页
2013年九年级初三英语中考英语模拟试题答案.doc_第2页
2013年九年级初三英语中考英语模拟试题答案.doc_第3页
2013年九年级初三英语中考英语模拟试题答案.doc_第4页
2013年九年级初三英语中考英语模拟试题答案.doc_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2013年九年级初三英语中考英语模拟试题答案 单项填空【共20小题;每小题1分,满分20分】从每小题所给的A、 B、 C 、D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。31. How is Helen in the new school? She is doing very well. There is to worry about. A. something B. anything C. nothing D. everything C【解析】考查不定代词的用法。根据句意,她做得很好,没什么可担心的,应该使用表示否定的词。32. We lost the match because they had players. They had eleven and we had only nine. A. stronger B. younger C. fewer D. more D【解析】考查形容词比较级的用法。根据句意,他们队的人数多两人,因此使用many 的比较级more。33. What a nice meal! Its really kind of you to invite us. . Im glad you liked it.A. Not at all B. Sounds good C. Well done D. Never mind A【解析】考查交际用语的用法。对方在表示感谢时,回答Not at all“不客气”。 34. Tom isnt feeling very well. He seems to have a cold the weather changes suddenly.A. before B. so C. because D. though C【解析】考查连词的用法。前面谈“Tom感冒”,后面谈“天气突然变化”,前果后因,使用because连接表示原因的状主从句。35. To protect the environment, supermarkets dont free plastic bags to shoppers.A. take B. show C. provide D. carryC【解析】考查动词词义的辨析。为了保护环境,超市不提供免费塑料袋。provide“提供”。36. Welcome to our hotel! I hope youll have a good time your stay here. A. after B. during C. with D. since B【解析】考查介词的用法。根据上下文,既然欢迎来我们宾馆住,那肯定希望客人在宾馆住宿期间过得愉快。 during“在期间”。37. Whose pen is this? Oh, its . I was looking for it everywhere.A. you B. yours C. me D. mineD【解析】考查代词的用法。根据回答“我到处找它”,可以推断它是“我的”;这里指物,用名词性物主代词。38. You are relaxing yourself here? Yes. It feels to walk slowly along the river. A. fantastic B. boring C. strange D. terrible A【解析】考查形容词的词义辨析。根据对话内容,可知回答者在放松自己、在河边散步,可推测说话者这时的感觉良好,所以要找积极词汇。39. May I speak to Mr. Smith? , please. Ill see if she is in.A. Look out B. Hold on C. Keep up D. Come onB【解析】考查动词短语的辨析。接听电话时,如果让对方稍等,请别挂断,用 Hold on。40. I wonder if I can use your dictionary for a while. . A. Here you are B.I dont know C. Nothing much D. I dont careA【解析】考查交际用语的用法。对方在借东西,回答“给你”。41. Lets discuss the plan, shall we? Not now, I to an interview. A. go B. went C. am going D. was goingC【解析】考查动词时态的用法。既然否定了“现在讨论计划”,原因可能是没时间,另有安排。因此可推测“我要去面试”,使用现在进行时。42. Theres enough time for you to go to the airport. You hurry now.A. should B. neednt C. must D. cantB【解析】考查情态动词的用法。前面说“有足够的时间”,所以“不用着急”;neednt“没必要”。43. Could you tell me he came here. He drove here himself. A. how B. why C. when D. whether A【解析】考查宾语从句连词的用法。回答是“他自己开车来的”,可推断疑问信息是“交通方式”,用how。44. We have red and yellow T-shirts. Which color do you like? Im afraid .I think blue will be OK.A. both B. either C. neither D. noneC【解析】考查不定代词的用法。根据后面的答语,对给出的两项全部否定,使用neither。45. Smoking is bad for your health. Youre right. I decide to .A. take it down B. find it out C. turn it off D. give it upD【解析】考查动词短语的辨析。回答者同意“吸烟有害健康”,可推断“决定戒掉”;使用give up“放弃”。46. The man tried several times to start the car, and he succeeded . A. in the past B. in the end C. at first D. at onceB【解析】考查介词短语的辨析。句意是:这人试了几次发动汽车,最后成功了。in the end“最后”。47. Whats your plan for the summer holidays? Ill go to Beijing the school terms ends. A. in order that B. so that C. as soon as D. even thoughC【解析】考查连词的用法。前面是“将去北京”,后面指的是时间“学期结束”,使用表示时间的连词as soon as“一.就”。48. Mike hurt his back seriously and can get out of bed without help.A. quickly B. easily C. nearly D. hardlyD【解析】考查副词的词义辨析。既然“伤得严重”可推测“下床艰难”,应该找带有否定意义的词。hardly“几乎不”。49. The task in an hour. Then we can go home and have a good rest. A. was finished B. will be finished C. has been finished D. cant be finished B【解析】考查被动语态的用法。“一小时后完成任务”,当“任务”做主语时,须用被动语态;in an hour表示将来时间,用一般将来时。D项语法正确,但是用了否定形式,与后一句话不符。50. Im going to a party on Thursday night at Jimmys house. ! Youll have two tests at school on Friday. A. Its easy to say so B. Thats exciting C. Enjoy yourself D. You cant be serious D【解析】考查交际用语的用法。由于后一句“有考试”,这里不能回答“玩得开心”;You cant be serious!意思是“你一定是开玩笑吧!”。 完形填空【共20小题;每小题1.5分,满分30分】 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。A The umbrella is a very common object. It keeps the _51 and the sun off the people. Most umbrellas can be folded up (折叠) so it is_52_ to carry them. However, the umbrella has not always been as _53_ as it is now. In the past, it was a symbol of importance. Some African countries still use umbrellas in this _54_ . Someone carries an umbrella and walks behind the king or important person. Umbrellas are very old. People in different parts of the world began to _55_ umbrellas at different times. The Chinese had them more than 3,000 years ago. From there, umbrellas _56_ to India and Egypt. In Greece and Rome, _57_ wouldnt use them. They believed umbrellas were only for women. England was _58_ the first country in Europe where common people used umbrellas against rain. The weather there is very _59_ and umbrellas are very useful. Everybody uses umbrellas today. The next time you _60_ one, thinking that for centuries only great men and women used them, youll feel you are important people, too.51. A. rain B. cloud C. air D. water 52. A. lovely B. cheap C. hard D. easy 53. A. light B. heavy C. common D. special54. A. way B. size C. reason D. place 55. A. discover B. use C. examine D. discuss56. A. walked B. travelled C. rode D. flew 57. A. children B. parents C. men D. women 58. A. probably B. already C. suddenly D. immediatelyB A science teacher wants to show some idea to his students. He takes a large-mouth bottle and 61 several large stones in it. He then asks the class, Is the bottle full now? They all reply, Yes! The teacher then takes some small rocks and puts them into the 62 .The small rocks go into the 63 between the big rocks. He then asks, Is it full? This time some students give no answer, but most reply, Yes! The teacher then starts to drop some sand into the bottle. The sand 64 the spaces between the small rocks. For the 65 time, the teacher asks, Is it full? Now most are doubting, but still, some reply, Yes! Then the teacher brings out a cup of water into the bottle. Whats the 66 of this show? asks the teacher. One 67 student answers, No matter (无论) how 68 you are, you can always find time to do some more things. No, says the teacher, the point is that 69 you dont place the big rocks first, youll never get them in. The big rocks are the 70 things in your life. If you fill your life with small things-as shown by the small rocks, the sand and the water - youll never have the time for the important things. 61. A. touches B. places C. pushes D. hits 62.A. mouth B. cup C. bottle D. bowl 63.A. spaces B. rooms C. fields D. edges 64.A. puts up B. turns up C. sets up D. fills up 65.A. first B. second C. third D. fourth 66.A. point B. method C. progress D. rule 67.A.angry B. funny C. bright D. crazy 68.A. busy B. rich C. great D. popular 69.A.when B. until C. unless D. if 70. A. pleasant B. important C. friendly D. interesting 【主旨大意】短文属于记叙文。讲述了科学老师通过一个小实验,向学生说明只有先把大事做了,才有时间做小事,不能颠倒。61. B【解析】把石头放进去,用placed“放置”。62. C【解析】根据下文内容,可知这些小石子也放进了瓶中。63. A【解析】瓶中已有大石子,所以小石子进入大石子之间的空隙里。再根据第三段第二句,“the spaces between the small rocks.”也可知。64. D【解析】沙子填满了小石子之间的空隙。65. C【解析】前面已经问过两次了。66. A【解析】根据后面学生的回答和老师的解释,他在问实验说明了什么。point“要点,目的”。67. C【解析】能马上回答老师的问题,而且说得合乎情理,说明该同学“聪明”。68. A【解析】根据下文内容,需要找一个跟时间有关的词,只有busy 。69. D【解析】这是一个条件状语从句,前面是条件,后面是结果。70. B【解析】联系下文,小事比作小石子、沙子、水,那么大石子就是重要的事。 . 补全对话【共5小题,每小题1分,满分5分】根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。A. How about you?B. Do you know it?C. Why do you say that?D. Its called Man on Wire.E. She is ill in bed.F. The man in the movie was really brave.G. Would you like to watch the movie with me?第三部分 阅读理解【共一大题,满分40分】.阅读理解【共20小题;每小题2分,满分40分】阅读下列短文,从每小题所给的A B C D四个选项中选出一个最佳选项 A Leonardo da Vinci was born on April 15, 1452 in Italy. He is best known as artist today. One of his famous paintings is called Mona Lisa. However, Leonardo had many other natural abilities. He was Also a great inventor. Many of his inventions have become important in modern day life. Although Leonardo hated war, he invented many different machines used for war. His most special invention was the machine gun, which was produced and used in war many years later. By watching the way birds fly, Leonardo tried to find out the secret of flying. Among his sketched(素描)we can see several objects. We consider them as modern flying machines. Leonardo spent many hours thinking about how to make good use of time. He developed ideas for labor-saving machines like cutting machines. Leonardo was a strange man. He didnt eat any meat, which was unusual in those times. He never published(发表) his ideas and scientific discoveries. He usually used mirror writing, which looks like writing in a mirror, starting from the right side of the page and moving to the left. We have very little of his work today. Leonardo finished only a few of his paintings. He left many unfinished because he thought they were not perfect. No one in his life time knew how great Leonardo was. We now believe, however, that he was one of the cleverest men the world has ever known.76. According to the passage, Leonardo is not only an artist but also . A. an inventor B. an engineer C. a writer D. a musician77. was Leonardos most special inventor. A. The mirror writing B. The cutting machine C. The machine gun D. The flying machine78. Leonardo was strange, for example, .A. he didnt eat any vegetables B. he usually used mirror writing C. he liked to publish his discoveries D. he enjoyed drawing flying machines 79. Leonardo invented some machines to . A. stop the war B. help paint pictures C. watch the birds D. make good use of time80. From the passage, we can learn that Leonardo was very . A. humorous B. serious C. clever D. lonely 【主旨大意】短文属于说明文,介绍了伟大的艺术家达芬奇在创造发明方面的一些成就。76. A【解析】从第一段倒数第二句,可知。77. C【解析】从第二段第二句,可知。78. B【解析】从第四段中可得知。A、C、D项都不属实,只有D项符合短文内容。79. D【解析】从第三段中,可知。80. C【解析】从最后一句,可知。通读全文,他的才能表现在艺术、发明创造等诸多领域。B Some people have a very poor sense of direction. Unlucky, I am one of them. I have visited a place many times but I may still get lost there the next time. When I was a little girl, I never dared ask strangers the way. And so I used to walk round in circle and hope that by chance I would get to the place I was going to. Now, I am no longer too shy to ask people for directions, but I often receive helpless or even wrong information. So I try to avoid giving people wrong directions. If anyone asks me the way somewhere, I would say, sorry, I am a stranger here. Once on my way to work I was stopped by a man. He asked me if I could tell him the way to the Friendship Building. I gave him my usual reply. But just as I walked on only a few steps,I realized that he had asked the way to my office building. However, I had no time to turn back and look for him. I was rushing to meet with someone at my office and I didnt want to keep him waiting. When I just got to my office, the secretary showed in the man who had asked me for directions. Imagine how embarrassed I was and how surprised he was when we saw each other at the first sight!81. The writer always refuses to give people directions because . A. shes a strange to the city B. she doesnt know the people C. she has no time to help others D. shes afraid of giving wrong directions.82. A man stopped the writer on the way to . A. sell her something B. ask for the time C. make friends with her D. ask for the directions.83. The Friendship Building is the place where the writer . A. lives B. studies C. works D. teaches84. The word embarrassed in the last paragraph means _ .A. 尴尬 B.困惑 C.激动 D.拮据85. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The writer is too shy to give others directions B. The writer has a very poor sense of directionsC. The writer never got lost when she was young.D. The man was quite nervous when he saw the writer.【主旨大意】短文属于记叙文,作者讲述了自己因为方向感差常迷路,她长大了不敢为别人指路,为此还闹出了笑话。81. D【解析】第一段作者说自己方向感差,第三段说自己在问路时常得到错误的信息,因此她害怕给别人指错方向。82. D【解析】从第三段第二句中,可知,那人是在问路。83. C【解析】从第三段第四句中,可知那人所问的Friendship Building正是作者的办公楼,因此选择“作者在那里工作”。84. A【解析】作者当时出于习惯拒绝指路,后来两人在办公室见面,那人惊讶,作者肯定也难为情。85. B【解析】第二段讲作者小时候太害羞不问路,第三段讲长大后不指路是因为方向感差,怕指错了路,因此A项不符合事实;从第一段第二句和第二段可知,作者常迷路,因此C项也排除;从短文最后一句可知,那人见到作者时惊讶,而不是紧张,因此D项也排队;第一段明确说明作者方向感差,因此A项属实。CReport CardReport card about your school life and work will be given to your parents. Look at the marking key for your school work.MARKING KEY 评分标准Goes beyond grade level standards 4Meets grade level standards 3Does not meet grade level standards, making progress 2Does not meet grade level standards, not making progress 1 not making progressSchool Policyl Fighting ,saying bad words and all other bad behavior will not be allowed.l Do not throw rocks, snowballs or sticks on the school grounds.l Hand in a note or telephone to school if your child will be absent for the day.l Parents and visitors need to check in at the office when entering the school.Every school has notice boards. Lets see what is on the notice board of an American school. Class Announcement通知Testing Dates:The math test is June 12-13.The science test is June 15.Parents Meeting:The next parents meeting is on Friday, June22 at 7:00 pm in the meeting hall.Homework:Please check the Homework Board at the school homepage to find your homework.After -school program The after-school programs will continue for the year 2012. The programs will be open from3:30 to 6:00 pm every day.l 3:30-4:30 Homework & Reading l 4:30-6:00 Activities If you have any questions, feel free to call the school at 524-975286. According to School Policy, visitors have to when entering the school.A. hand in a note B. call at 524-9752 C. check in at the office D. telephone to the school87. From , parents can get information on the parents meeting.A. School Policy B. Report Card C. After-school Program D. Class Announcement88. Report Card shows parents . A. certain school rules B. after-school activities C. plans for classes and tests D. childrens school life and work. 89. Suppose Tony doesnt do well at school but makes progress, he will get on the Report Card. A. 1 B. 2 C. 3 D. 490. Students do their homework and read books . A. from 3:30 to 4:30 B. from 3:30 to 6:00 C. from 4:30 to 6:00 D. from 6:00 to 7:00【主旨大意】这是美国某学校的布告板,包含校规、成绩单、课程通知和课后活动等内容。86. C【解析】在School Policy一栏的最后一条,可找到。87. D【解析】从Class Announcement一栏的第二条Parents Meeting,可知。88. D【解析】从Report Card一栏里Report card about your school life and work will be given to your parents.这句中,可知。89. B【解析】从Report Card这栏中倒数三、四行,可知,Tony属于这列,右侧是应该得的分。90. A【解析】从After -school program这栏中第一条3:30-4:30 Homework & Reading可知。D In our life, we may meet person with different personalities性格 。 What is your personality type类型? Read about the following and find out ! A Dreamer thinks there is a right way to do things. This person wants to live in the perfect world. Many are good listeners and like to help others. Many Dreamers work as teachers, and often lead others. Famous Dreamers: Mohandas Gandhi, Angelina Jolie. A Partner wants to be in a group. For this person, rules are important. They consider tradition to be of great value. Partners are often serious, careful people. Many do well as teachers, managers and police officers. Famous Partners: Queen Elizabeth,Mother Teresa. For Thinkers, understanding things is very important. They like to deal with problems and make new things. Thinkers can also be active. They like to win. They have very strong opinions主张. Many Thinkers work as scientists, inventors and engineers. Famous Thinkers: Bill Gates, Stephen Hawking. Artists want to be free. They dont want to follow the rules all the time. They also like trying new things. Like Thinkers, many Artists have strong opinions. They are creative and do well as musicians and actors. Famous Artists: Cristiano Ronaldo, Madonna.91. How many personality types are mentioned in the passage.A. Three B. Four C. Five D. Six 92. According to the passage, when you need help, may give you a hand.A. Dreamers B. Partners C.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论