人教版必修五Unit 1 Great scientists Reading课时作业(9).docx_第1页
人教版必修五Unit 1 Great scientists Reading课时作业(9).docx_第2页
人教版必修五Unit 1 Great scientists Reading课时作业(9).docx_第3页
人教版必修五Unit 1 Great scientists Reading课时作业(9).docx_第4页
人教版必修五Unit 1 Great scientists Reading课时作业(9).docx_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 1 great scientists reading课时作业 单句语法填空1the little girl showed no anxiety before the competition.she seemed _ (prepare) for it pretty well.答案:to have prepared2i am delighted _ (invite) to the strawberry farm.i really had a good time there.答案:to have been invited3_ (feel) where he was going,the blind boy had to walk with a stick.答案:to feel4nowadays quite a few people choose to drive their private cars to and from work.indeed.but i think they seem _ (lose)the benefit little by little that walking brings to their health.答案:to be losing5she pretended _ (listen) to the manager,but actually she was thinking about something else.答案:to be listening6he seems _ (finish) his homework.答案:to have finished7what is the best way you can imagine _ (reduce) the overuse of water in our school?答案:to reduce8you may go now.i have no more letters _(type)答案:to be typed9joe simpson and simon yates were the first people _ (climb) the west face of the siula grande in the andes mountains.答案:to climb10the international science project _(accomplish) by the end of 2022 will achieve peoples dream of living on the mars.答案:to be accomplished 阅读理解hi singapore first aid training center!i am nivashini kaliaperumal, a research officer working at the institute of molecular and cell biology (imcb). under the coaching of both you and mr. jason sim, i was certified(证明) to be a first aider yesterday.coincidentally(恰巧), my first aid skills were put to test today. while returning to work with my workmates after lunch, we noticed a small crowd gathered around a 4d shop.surprisingly, they werent buying lottery(彩票) tickets. instead a pale looking aunty seated on the step of the shop had attracted a crowd around her.we immediately rushed to the scene.i introduced myself as a certified first aider, which put her mind at rest.though feeling weak,she refused to lie down.i realized that she was in a poorly ventilated(空气流通不好的) area as many were frequently walking past her.my workmates and i moved her to a well ventilated area.some kind onlookers bought her mineral water.she felt better after resting and drinking some water.a bleeding wound was noticed on her neck.she had been injured during her fall and was feeling weak.thankfully a medical shop was nearby and necessary first aid items were bought.while dressing the wound,i collected necessary information (name,health problems,medicine,etc.) about her.she is a patient with high blood pressure who takes her medicine regularly.a complete head to toe examination was performed.no further sign of bleeding was observed.we encouraged her to see a doctor before she left for home.being trained with proper first aid knowledge and skills allowed me to help aunty sally today.thank you for taking the time to teach us these lifesaving skills.it has given me confidence to reach out to those in need and provide proper care.special thanks to the first aid team for making a difference in our lives.best wishes,nivashini【解题导语】本文是一篇应用文。作者写信感谢急救培训中心教给她急救知识和技能,让她能在一次事故中帮助受伤的阿姨。1after a brief examination of the aunty,the author_abought her some food and drinksbmoved her to a well ventilated areackept talking to her to keep her awakedasked her to lie down and have a restb解析:细节理解题。由第三段中的i realized that she was in a poorly ventilated(空气流通不好的) area as many were frequently walking past her.my workmates and i moved her to a well ventilated area.可知,作者和同事把伤者转移到空气流通好的地方。2noticing that the aunty had a bleeding wound,the author_adressed the wound at oncebasked her to see a doctor immediatelycdirectly rushed her to a nearby hospitaldcalled her family to collect useful informationa解析:细节理解题。由倒数第二段中的thankfully a medical shop was nearby and necessary first aid items were bought.while dressing the wound.可知,作者在发现伤者的伤口后,去附近的药店买了急救所需物品,并为伤者包扎了伤口。3whats the authors intention of writing this text?ato express her thanks.bto describe an accident.cto share her knowledge about first aid.dto call on readers to learn first aid skills.a解析:写作意图题。由最后一段中的thank you for taking the time to teach us these lifesaving skills.和special thanks to the first aid team for making a difference in our lives.可知,作者写这封信是为了感谢新加坡急救培训中心教给她急救技能。 完形填空my most memorable occasion with an old song in a new place was in late april,1974.while i was then teaching mathematics in an american university,a small grant(拨款) allowed me to teach at the university of new south wales in australia.i had just_1_one evening i went to a _2_that had a young piano player.almost all the songs he played were ones id never heard before.he asked for_3_,and people asked for other songs completely _4_to me.then someone pointed to me,“we have an american_5_hes new here.lets hear a request from him.”in my great ignorance of _6_music,either american or australian,i was on the spot.but i had begun to learn australian_7_the university of new south wales is on a hillside above a major avenue named anzac parade,_8_ the australia new zealand army corps(anzac),which_9_for england in world war .anzac day is an important australian holiday honoring the sacrifices(牺牲) made by _10_the important holiday_11_on april 25,the day the anzac forces landed at gallipoli,in northern turkey,in 1915.and i did know a song that seemed_12_ for the holiday.i asked the_13_ if he could play “the white cliffs of dover”he said,“i dont _14_ that one.”a visible shock went around the restaurant.then a(n) _15_man said,“well,lets sing it for him.”actually the entire room,_16_everyone over the age of 40,joined in singing the song,which became popular in england in 1942 and _17_ throughout the englishspeaking world.its an old song,_18_it expresses a hope for peace as timely today as it was during the battle of britain.and people made it very _19_afterward that they appreciated my knowledge and respect for_20_tradition.the newcomer,in the new place,had made himself one of the gang.【解题导语】本文是一篇记叙文。一首老歌让作者快速融入一个新地方。1a.finishedbarrivedcappeared dpassedb解析:由下文中的hes new here可知,作者刚刚“到达(arrived)”。2a.mall brestaurantcschool dhotelb解析:下文中的a visible shock went around the restaurant.是提示。3a.advice bhelpcrequests ddonationsc解析:下文中的lets hear a request from him.是提示。4a.comforting bpleasantcordinary dunfamiliard解析:由上文的almost all the songs he played were ones id never heard before.可知,这些歌作者完全“不熟悉(unfamiliar)”。5a.hero bcolleaguecstudent dvisitord解析:由第一段内容可知,作者是从美国来到澳大利亚的“访客(visitor)”。6a.original bsoftcmodern dwesternc解析:由第一段中的my most memorable occasion with an old song in a new place可知,作者不了解“现代(modern)”音乐。7a.culture bmusiccliterature dlifestylea解析:下文介绍了一个当地的节日,属于文化范畴。8a.in memory of bin place ofcin support of din terms ofa解析:街道的名字anzac源于同名的部队,可见是为了“纪念(in memory of)”这个部队。9a.prepared bsearchedcfought dcheeredc解析:上文中提到the australia new zealand army corps,指军队,军队是来“战斗(fought)”的。10a.friends bsoldierscthe americans dthe britishb解析:军队靠“战士(soldiers)”做出牺牲。11a.surfaces bbreakscends dfallsd解析:由下文的the day the anzac forces l

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论