阅读考试题型及教学分析_第1页
阅读考试题型及教学分析_第2页
阅读考试题型及教学分析_第3页
阅读考试题型及教学分析_第4页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读考试题型及教学分析根据短文内容,选择最佳答案。文章(B/C)的内容。(共5小题,每小题2分,满分20分)测试方式:1.整体理解 2.细节理解3.推理判断 4.主旨大意答题要点: 增强自信,克服恐惧心理,能理解80%左右的内容,遇到生词尽量联系上下文猜。答题步骤:一、先读题,再读文章。(边读边在文中划下重要信息,以便稍后核对检查。)带着问题去读文章,有些答案就直接在文章中找得到。二、找中心句。中心句可能在每段话的开头,结尾,也可能在中间。三、提炼文章的中心思想。因为阅读材料中不出现标题,而题目中往往就有一题,请为文章选择最佳标题,或本段主要内容是什么?(昆明市2011年学业水平测试题)University of Oxford is the oldest university in the English-speaking world and its one of the top universities(第4题,考本段的中心句) in the world. There is no clear date when the university started, but teaching began at Oxford in some forms in 1096 and developed quickly from 1167.There are 39 independent(独立的) colleges at Oxford, attracting (吸引)students and learned men from across the world. There are over 100 libraries (第1题细节题,原文中找答案)for the students and learned men to use. At university of oxford, they also provide a number of money for the best students. Of course, if you want to study here, first you have to reach a certain(一定的) level of English language. (第2题细节题,原文中找答案)College life at Oxford is very exciting but busy. (第3题,考本段的中心句)The groups of college provide a friendly and welcoming home for students while the colleges are strict with students about their studies. Many Chinese students are studying here. The number of students at the university has grown quickly over the past 10 years. 根据短文内容,选择最佳答案。(共5小题,每小题2分,满分10分)( C )1.How many libraries are there at Oxford?(细节题,原文中找答案)A. Only 100 B. Just 100 C. More than 100 D. less than 100( B )2. What do you have to do first if you want to ask for studying at Oxford? You have to _.(细节题,原文中找答案)A. be independent B. pass a certain(一定的) level test of English language C. study English hard D. Be the best students( A )3. Hows the college life at Oxford? Its full of _and has_.(细节题,加推理判断)A. excitement; much school work to doB. excitement; no school work to doC. attraction; no school work to doD. attraction; a little school work to do ( C )4. Which of the following is true according to the passage?(A,B,D是细节题, C是第一段的中心句,这种题是最难的题型,要对照四个地方,加推理判断)A. The colleges arent strict in studies.B. Only because of 39 independent colleges, thousands of students come to here to study.C. The University of Oxford is the most important and successful one in the world.D. The University of Oxford provides a number of money for most students.( D )5. Whats the best title for the passage?(提

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论