河北省2016高考英语阅读理解一轮讲练及答案.doc_第1页
河北省2016高考英语阅读理解一轮讲练及答案.doc_第2页
河北省2016高考英语阅读理解一轮讲练及答案.doc_第3页
河北省2016高考英语阅读理解一轮讲练及答案.doc_第4页
河北省2016高考英语阅读理解一轮讲练及答案.doc_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Like distance runners on measured course, all of us will move through time in a roughly predictable pattern. In the first stage of our lives, we develop and grow, reaching toward the top of physical vitality (energy). After we grow up, however, the body begins a process of gradually wearing out. A new awareness of physical fitness may help lengthen our years of health and vitality, yet nothing we do will work to stop the unavoidable force of aging. Most of the changes of aging take place deep inside the body. The lungs become less able to take in oxygen. Powerful muscles gradually lose their strength. The heart loses power and pumps less blood. Bones grow easier to break. Finally, we meet a stress, a stress that is greater than our physical resistance. Often, it is only a minor accident or chance infection (a disease caused by virus), but this time, it brings life to an end. In 1932, a classic experiment nearly doubled the lifetime of rats, simply by cutting back the calories (unit for measuring the energy value of food)in their diet. The reason for the effect was then unknown. Today, at the University of California at Berkley, Dr. Paul Seagle has also greatly lengthened the normal lifetime of rats. The result was achieved through a special protein (蛋白质)limited diet, which had a great effect on the chemistry of the brain. Seagle showed that within the brain, specific chemicals control many of the signals that influence aging. By changing that chemical balance, the clock of aging can be reset. For the first time, the mystery (something that is difficult to understand or to explain)of why we age is being seriously challenged. Scientists in many fields are now making striking and far-reaching discoveries. An average lifetime lasts 75 years, yet in each of us lies a potential for a longer life. If we could keep the vitality and resistance to disease that we have at twenty, we would live for 800 years. 1. What does the underlined word “it”refer to? A. Physical vitality.B. Stress.C. Aging.D. Physical resistance. 2. The author believes the following EXCEPT that _.A. humans life pattern is predictableB. physical fitness cant stop the force of agingC. humans lifetime will last longer than 75 yearsD. all of the changes of aging take place deep inside the body3. How did Dr Paul Seagle lengthen the lifetime of rats in his experiment? A. By limiting the protein in their diet. B. By cutting the calories in their diet. C. By resetting their clock of aging. D. By keeping their physical fitness. 4. What is probably the best title for the article? A. Two Great Experiments. B. The Mystery of Human Life. C. Ways to Lengthen Human Life. D. The Breakthrough in the Study of Aging. 【参考答案】14、BDAD 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Which are you more likely to have with you at any given momentyour cellphone or your wallet? Soon you may be able to throw your wallet away and pay for things with a quick wave of your smart phone over an electronic scanner. In January, Starbucks announced that customers could start using their phones to buy coffee in 6, 800 of its stores. This is the first pay-by-phone practice in the U. S. , but were likely to see more wireless payment alternatives as something called near field communication(NFC) gets into Americas consumer electronics. Last December, some new smart phones which contain an NFC chip were introduced to the public. Already in use in parts of Asia and Europe, NFC allows shoppers to wave their phones a few inches above a payment terminala contact-free system built for speed and convenience. But before NFC becomes widely adopted in the U. S. , a few problems need to be worked out, like who will get to collect the profitable transaction (交易) fees. Although some credit card providers have been experimenting with wave-and-pay systems that use NFC-enabled credit cards, cellphone service providers may try to muscle their way into the point-of-sale(POS) market. Three big cellphone service providers have formed a joint venture(合资企业) that will go into operation over the next 15 months. Its goal is “to lead the U. S. payments industry from cards to mobile phones.”The other big NFC issue, apart from how payments will be processed, is security. For instance, whats to stop a thief from digitally pickpocketing you? “Were still not at the point where an attacker can just brush against you in a crowd and steal all the money out of your phone,” says Jimmy Shah, a mobile-security researcher. “Users may also be able to set transaction limits, perhaps requiring a password to be entered for larger purchases.”Still uneasy about this digital-wallet business? Keep in mind that if you lose your smart phone, it can be located on a map and remotely disabled. Plus, your phone can be password protected. Your wallet isnt. 1. What is predicted to happen in the U. S. ? A. The expansion of cellphone companies. B. The boom of pay-by-phone business.C. The disappearance of credit cards. D. The increase of Starbucks sales.2. The NFC technology can be used to.A. ensure the safety of shoppers B. collect transaction fees easilyC. make purchase faster and simpler D. improve the quality of cellphones3. Three cellphone service providers form a joint venture to.A. strengthen their relationship B. get a share in the payments industryC. sell more cellphones D. test the NFC technology4. According to the passage, what can users do if they lose their smart phones? A. Stop the functioning of their phones. B. Set up a password.C. Get all the money out of their phones. D. Cancel large purchases.【参考答案】14、 BCBA【陕西省西北工业大学附属中学2014第六次模拟】 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C,D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。“Enough” with the multivitamins already. Thats the message from experts behind three new studies that tackled an often debated question: Do daily multivitamins make you healthier?“We believe that the case is closed - supplementing(补充) the diet of well-nourished adults with (most) mineral or vitamin supplements has no clear benefit and might even be harmful,” concluded the authors of the editorial summarizing the new research papers. They urge consumers to not waste their money on multivitamins. “The stop wasting your money means that perhaps youre spending money on things that wont protect you long term,” editorial co-author, Dr. Edgar Miller said, “What will protect you is if you spend the money on fruits, vegetables, nuts, beans, low fat dairy, and things like that. Exercising would probably be a better use of the money.”The strong message was based on a review of the findings from three studies that tracked multivitamins link to cancer protection, heart health, and brain and cognitive(认知的) measures. The first study looked at vitamin supplementations role in preventing chronic(慢性的) disease. The next study looked at whether long-term use of multivitamins would have any effect on slowing cognitive decline. The third study looked specifically at multivitamins and minerals role in preventing heart attack. “The three studies found no difference in rates of chronic disease, heart attack and the need for hospitalization between vitamin-takers and placebo(安慰剂)-takers.” Dr. Edgar Miller stated.One expert agreed some nutrient-deficient people may still benefit from multivitamins. “There might be an argument to continue taking a multi(vitamin) to replace or supplement your not healthy diet,” Dr. Edgar Miller added. He also notes that vitamins can benefit people with celiac disease and those who are pregnant. 53. This text is likely to be selected from a book of .A. medicine B. education C. food D. business54. Which of the following is NOT Dr. Edgar Millers opinion according to the passage?A. Vitamins should not be used for chronic disease prevention. Enough is enough.B. Having a balanced diet and exercising would probably be a better way to keep healthy.C. The three studies do not provide support for use of multivitamin supplements.D. Taking vitamins to replace or supplement your healthy diet is necessary.55. What can be inferred from the text?A. Vitamin supplements have proved harmful to the health of adults.B. Vitamin supplements are beneficial in certain conditions.C. Nowadays taking vitamin supplements is common to most people.D. Daily multivitamins will make you healthier.56. The authors purpose of writing the text is most likely to_. .A. persuade B. describe C. inform D. instruct【参考答案】阅读理解53-56 ADBC 故事记叙型阅读理解。Looking through a magazine in a waiting room recently, I came across an article with the title “My top five most precious possessions”It was just a few lines of text with pictures, but it caught my imagination. Its interesting how inanimate(无生命的) objects can take on such significance and become woven into a persons, and sometimes a whole familys, life history.Anyway, the article had me considering what my most precious possessions are.It was difficult to choose only five, but here are mine: An old cardboard box filled with my childrens baby photos.A yellow pocketsized birthday book of special things (poems, pictures of flowers and trees, etc) given to me by my dad when I was probably about seven or eight years old.A 21st Birthday card from my mum.In it shes written her congratulations, her love, and her hopes for my future.She died not long after, when I was in my early twenties.A few ancient but very beautiful botany books that were once my great grandmothers.She was a botanist in a time when it was relatively unusual for women to be qualified in this field and I think she was probably a remarkable and very interesting woman.Id like to have known her.A brooch(胸针) left to me by my muchlovedgrandmother.It was given to my great grandmother (her mother) by my great grandfather on his return from World War .It is not worth anything in terms of money.However, it not only stands for a link between four generations of women, but it is also a reminder of one young mans return from World War I.How about you? Id love to hear what you feel are your most precious possessions.()1.What made the writer have the idea of writing the passage?AHer love for her relatives.BHer rich imagination about the objects.CAn article in a magazine.DSome pictures in an article.()2.According to the passage, the writer _.Alost her mother at the age of 26Bwas a mother of several childrenCgot the yellow birthday book at 8Dstudies botany well when she was young()3.The writer considered her grandmother remarkable and interesting because she _.Awrote a large number of botany booksBleft the writer some ancient but beautiful botany booksCwas unusually famous for her achievementsDcould become a botanist in the special time()4.How many reasons made the writer think the brooch was one of her most precious possessions?AOne. BTwo.CThree. DFour.()5.In the writers opinion, something that is thought to be the most precious should be able to _.Achange a persons and even the whole familys life historyBhave a great effect on one persons lifeCremind somebody of his or her close relativesDshow a persons love and respect for his or her relatives【解析】本文为记叙文。作者介绍了自己生命中最珍贵的五样东西及其有关的故事。1C细节理解题。根据第一段可判断选C。2B推理判断题。根据“An old cardboard box filled with my childrens baby photos.”可判断选B。3D细节理解题。根据倒数第三段“She was a botanist in a time when it was relatively unusual for women to be qualified in this field and I think she was probably a remarkable and very interesting woman.”可判断选D。4B细节理解题。根据“However, it not only stands for a link between four generations of women, but it is also a reminder of one young mans return from World War I”可判断选B。5A推理判断题。根据第一段“Its interesting how inanimate(无生命的) objects can take on such significance and become woven into a persons, and sometimes a whole familys, life history.”再结合作者对她的五样最珍贵的东西的描述可判断选A。ABest High School Band Plays Turner Field The North Cobb High School Band routinely takes the field every Friday night during football season. The band plays at North Cobb football games. This week, the band had to get ready a little earlier in the week. Thats because they played before the Atlanta Braves baseball game at Turner Field. North Cobb won s Best High School Band Tournament (锦标赛) last season. The prize for winning was a chance to play on the field at Turner Field before a Major League Baseball game. Tuesday night, the band collected the prize. “We were excited,” North Cobb High School Band drum major Madison Hall said. “Growing up in Atlanta, the Braves have always been such a famous figure in Atlanta, so we were really exited to have the opportunity to perform in front of a lot of people and in front of our community.” The tournament featured 64 high school bands from across Georgia. W users determined the top four bands through voting with the Atlanta Braves entertainment staff selecting the winner from the final four. They selected North Cobb. “We have a number of great students at North Cobb,” director Greg Williams said. “Weve got the best parents in the world,” he said. “The kids are so amazing, they are really bright, talented, and they work hard. They do anything we ask them to do and I really think thats a lot of keys to our success.” Under the leadership of Williams and assistant band director Scott Pannell, the band made its way onto the outfield grass just as Atlanta Braves catcher Brian McCann was warming up. “It was amazing,” said Pannell. “Just going out in the tunnel and going into the stadium. And just looking at the Braves players on the left and seeing them over by our kids, its just unbelievable.” The Atlanta Braves have once again partnered with to reward this years winner of the Best High School Band Tournament a chance to play at Turner Field. 1. What did the band do on Tuesday night? A. They performed at a football game. B. They won s tournament. C. They played before a baseball game. D. They got a sum of money as a reward.2. The North High School Band turned out the best mainly due to _. A. the support of the school B. the huge reward from C. the hard work of its members D. the encouragement from McCann3. We can infer from the passage that _. A. the North High School Band is the pride of the Braves B. the competition between the school bands is very fierce C. the Atlanta Braves have been admired all over the USA D. only bright kids can be admitted to the North High School【参考答案】13、CCB 阅读理解-BGateway Academy Pre-Sessional CoursesOur pre-sessional courses are ideal for students who have a conditional place at a British university, but who need to achieve a certain level of English in order to be accepted.The course aims to provide students with the English language and study skills that they need in order to be successful at university or another academic establishment.It is important to note that completion of the course does not guarantee students entrance into a university.It is necessary for students to show during the course that they have understood the information and skills that they have been taught, and can apply them to their work. Pre-sessional students at Gateway Academy will benefit from: Small class sizes (no more than 10 students per class) Twenty three hours of tuition per week Individual support and tutorials Regular guest lecturers The use of the Academys study and recreational facilities, including the Language Library, the computer suite, and the academys sports facilities. A varied social programme including evening entertainments and weekend excursions to popular tourist attractions and cities such as Stonehenge, Oxford and Stratford-on-Avon.The course offers an all-around approach to learning, and covers reading, writing, speaking and listening skills.During the course, students will receive instruction on importan

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论