




免费预览已结束,剩余57页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
第 1 页 共 62 页 高一英语阅读理解试题 故事类 1 Son s Help Mr Lang worked in a factory As a driver he was busy but he was paid much His wife was an able woman and did all the housework When he came back she took good care of him and he never did anything at home So he had enough time when he had a holiday A few friends of his liked gambling 赌博 and he learned it soon So he was interested in it and hardly forgot anything except gambling He lost all his money and later he began to sell the television watches and so on His wife told him not to do it but he didn t listen to her She had to tell the police He and his friends were punished for it And he was hardly sent away After he came out of lockup 拘留所 he hated her very much and the woman had to leave him It was New Year s Day Mr Lang didn t go to work He felt lonely and wanted to gamble again He called his friends and they came soon But they were afraid the police would come He told his five year old son to go to find out if there were the policemen outside They waited for a long time and didn t think the police would come and began to gamble Suddenly opened the door and in came a few policemen I saw there weren t any policemen outside daddy said the boy so I went to the crossing and asked some to come 1 Mr Lang was paid much because A he was a driver B he worked in a factory C he had a lot of work to do D he had worked there for a long time 2 Mrs Lang did all housework because A she couldn t find any work B she thought her husband was tired C her husband spent all time in gambling D she wouldn t stop her husband gambling 3 so he was put into lockup 第 2 页 共 62 页 A Mr Lang often gambled B Mr Lang was late for work C Mr Lang didn t help his wife at home D Mr Lang wasn t polite to the police 4 The woman had to leave Mr Lang because A he didn t love her any longer B he wouldn t stop gambling C he had been put into lockup D he was hardly sent away by the factory 5 Which of the following is right A The boy hoped his father to be put into lockup again B The boy thought his father needed some policemen C The boy hoped his father to stop gambling soon D The boy hoped his mother to come back 答案与解析 本文讲一个赌棍想要赌钱 因此叫他的儿子把风 可他的儿子却把警 察找来的故事 1 C 细节题 根据第 1 段第 2 句话 As a driver he was busy but he was paid much 可知 答案为 C 2 B 推断题 根据第 1 段第 3 句话 His wife was an able woman and did all the housework When he came back she took good care of him and he never did anything at home 可 知答案为 B 3 A 推断题 根据 His wife told him not to do it but he didn t listen to her She had to tell the police 可知答案为 A 4 A 细节题 根据 he hated her very much and the woman had to leave him 可知答案 为 A 5 B 语义理解题 根据最后一句话 I saw there weren t any policeman outside daddy so I went to the crossing and asked some to come 可知答案为 B 2 136 Crestview Circle Dover Connecticut 第 3 页 共 62 页 January 16 1995 Gander s Furniture Store Stamford Connecticut 09876 Dear Sir I am writing about your January bill which I am returning with this letter I am not going to pay this bill Last month I bought a table and four chairs for 65 50 They were sent to me on December 18 That night one leg of the table broke while my wife was putting our dinner on it It fell on one of the chair and that broke too Our 2 50 steak 牛排 landed on the floor and the dog ate it I spoke to the salesmen who had sold me the table and the chairs He told me to write you a letter I wrote you on December 20 saying that I was not going to pay for the furniture On December 21 some men came and took it back to the store Please do something about your records I do not want to receive another bill for the furniture which I returned Yours truly Alberts Robbins 1 From the letter we can conclude that Mr Robbins had actually paid for the table and the four chairs A 65 50 B 68 00 C 2 50 D no money 2 Why do you think Mr Robbins write the letter to the furniture store A He had paid for the furniture but was asked to pay again B He didn t want to receive a second bill for the furniture he had returned C The furniture he bought was badly made and he wanted to return it D He wanted the manager to scold the salesmen for the bad furniture 3 Try to guess the mood 心情 when Mr Robbins was writing the letter A He was angry B He was disappointed C He was anxious D He was friendly 答案与解析 这是一封信 作者写这封信的目的是想向收信人说明他不准备付这 套桌椅的费用 因为这套桌椅刚送到他家的当天晚上就坏了 1 D 细节题 根据正文第 1 段第 1 2 句 which I am returning with this letter I am 第 4 页 共 62 页 not going to pay this bill 可知答案为 D 2 B 细节题 根据正文最后一段第 2 句 I do not want to receive another bill for the furniture which I returned 可知答案为 B 3 A 判断题 根据正文第 1 段 That night one leg of the table broke while my wife was putting our dinner on it It fell on one of the chairs and that broke too 可知答案为 A 3 Kate Has your sister s baby arrived yet John Yes I ve been an uncle since yesterday noon Kate Congratulations Is it a boy or a girl John An eight pound boy They named him Francis That s spelled with an i before the s you know Kate That s right Frances with an e is a girl s name But they are both pronounced the same Why did they name your nephew Francis John I don t know They considered a lot of other names like Richard Edward Philip David and several others Kate What if the baby had been a girl Didn t they have any girl s names in mind John They couldn t agree on any Whenever he suggested a girl s name she said I hate that name Some people have very strong feelings about names Kate I think most people do Sometimes I decided not to like someone I haven t even met just because I don t like his name John That reminds me of something I read a few days ago Somebody had found out that school children with certain names get low marks in school just because of their names Kate Their family names John No their first names That s what the article said 1 The first sentence Has your sister s baby arrived yet means A Has your sister s baby come here yet B Has your sister s baby reached your home yet C Has your sister s baby been sent to you yet D Has your sister given birth to that baby yet 第 5 页 共 62 页 2 Which of the following is NOT true according to this passage A Francis is boy s name B Frances is a girl s name C Francis and Frances have the same pronunciation D There is no difference between Francis and Frances 3 According to the passage we can infer that a nephew is A a baby boy B a baby girl C the son of one s brother s or sister s D the daughter of one s brother s or sister s 4 Reading the passage we can know A Americans have only first names B Americans have only family names C Americans have both first names and family names D Americans have either first names or family names 答案与解析 本文是一篇对话 是 John 和 Kate 关于人的名字的谈论 1 D 细节判断题 根据原文 John 说的话 Yes I ve been a uncle since yesterday noon 可知 Kate 是问 John 他的姐姐生了小孩没有 所以正确答案为 D 2 D 细节题 根据原文可知 John 的姐姐生了个男孩 取名 Francis Francis 是男 孩名 而 Frances 是女孩名 Francis 和 Frances 的读音是相同的 由此可判断出此题正 确答案为 D 3 C 推断题 根据原文可知 John 的姐姐生了个男孩 取名 Francis 然后再根据 Kate 问 John 的话可推知 nephew 是指一个人的 sister 或 brother 的儿子 所以答案为 C 4 C 细节题 根据最后两句 Kate 和 John 的话 Their family names No their first names 可知此题答案为 C 4 Another Reason It was a quiet village in which there was a military camp It was far from the towns and cities 第 6 页 共 62 页 and there were some high mountains around Of course it was a good place for training the new soldiers But it was difficult for the young men to go outside Mr White an officer of forty was strict with them and he hardly let them leave the camp Once Mr White was ill in bed He couldn t work and a young officer Mr Hunt began to train the new soldiers instead of him He knew the young men well and let nine soldiers go to the nearest town to have a holiday But night fell and none came back to the camp He was worried about it and stood at the gate It was five to twelve when Mr Hunt decided to go to the town and see what was happening with the young men He started the car quickly and set off At that moment the nine soldiers came back It seemed they were all drunk Of course they found the officer was angry I m sorry sir said the first soldier I left the town on time But something was wrong with my bus on my way here I had to buy a horse and made it run fast Bad luck It died and I had to run back And the other seven soldiers said they were late for the same reasons It was the last soldier s turn He said I m sorry sir I got on a bus on time but Having heard this the officer became even angrier and stopped him at once He called out If you say something was wrong with your bus I ll punish you at once No no sir said the young man My bus was all right but the dead horses were in its way 1 The military camp was built in the village to A stop the soldiers going to towns B stop the soldiers meeting their friends C train the new soldiers D make the young men live quietly 2 Mr Hunt let the nine soldiers have a holiday because A he was kind to them B they felt lonely C they had something important to do D they were the best of all 3 The young officer was worried because 第 7 页 共 62 页 A a traffic accident had happened B he was afraid something happened to the nine soldiers C the nine soldiers didn t come back on time D the nine soldiers drank too much in the town 4 The nine soldiers returned to the camp late because A something was wrong with their buses B their horses died on the return way C it took them much time to run back D they all had drunk much in the town 5 Which answer do you think right A I ll believe only the last soldier B The officer believed the nine soldiers C I ll believe none of the nine soldiers D The officer won t punish his soldiers 答案与解析 本文讲 9 个士兵为自己没有按时返回军营找借口开脱的故事 1 C 细节题 根据第 1 段第 2 句和第 3 句 It was far from the towns and cities and there were some high mountains around Of course it was a good place for training the new soldiers 可 知答案为 C 2 A 推断题 根据第 2 段第 3 句 He knew the young men well and let nine soldiers go to the nearest town to have a holiday 可知答案为 A 3 B 推断题 根据 Mr Hunt decided to go to the town and see what was happening with the young men 可知答案为 B 4 D 细节题 根据 It seemed they were all drunk 可知答案为 D 5 C 推断题 那 9 个士兵在为自己的晚归找借口 他们是在说谎 因此应该选择 C 5 I Don t Think I Wrote Wrong Lao Yang was born in a small town He liked reading when he studied at school He thought the writers were respected 尊敬 and could get a lot of money He wrote a lot of stories and posted 第 8 页 共 62 页 them to the editorial departments 编辑部 but didn t receive any answers Now he works in a factory He s busy at work When he s free he always reads something He always remembers he hoped to be a writer when he was young One day Xiao Ping his ten year old daughter came back She looked worried and didn t eat anything She said Miss GAO her Chinese teacher told them to write a solicit article 征文 My Father that evening But she did not know what to write That s easy said Lao Yang Let me help you Then he sat down to write the solicit article at once He easily finished it on time He was sure Miss GAO would like it But one afternoon he asked his daughter if the article had been chosen to post to the editorial department My teacher said your article digressed from the subject 离题 said the girl I don t think so Lao Yang shouted angrily I described 描写 just my father 1 Lao Yang wrote a lot of stories because A he likes reading B he learned much at school C he wanted to be a writer D he wanted to help others 2 Lao Yang posted the stories to the editorial departments A and he got a lot of money B and he became a famous man C and he was respectedD but he failed 3 As Lao Yang decided to help his daughter A he was a writer B he was free C he wanted to realize his ideal 理想 D he wanted to make his daughter happy 4 Lao Yang hoped A his article could surprise the teacher B his article could be chosen C the children could like his article D everyone could soon know him 第 9 页 共 62 页 5 Lao Yang s solicit article digressed from the subject A because he couldn t write it at all B because he didn t know his father well C because it was too bad to be chosen D just because he described his father 答案与解析 Lao Yang 是个文学爱好者 但没能实现他的作家梦 他帮他的女儿写 my father 本来他应该描写他自己的 但他却写成了他的父亲 1 C 细节题 根据 he thought the writers were respected and could get a lot of money He wrote a lot of stories and posted them to the editorial departments but didn t receive any answers 可知答案为 C 2 D 细节题 根据 He wrote a lot of stories and posted them to the editorial departments but didn t receive any answers 可知答案为 D 3 C 推断题 Lao Yang 很早就喜欢写作 多次投稿却没有回音 于是他认为帮他女 儿写作文是个很好的实现理想的机会 因此选 C 4 B 细节题 根据第 4 段最后一句 he asked his daughter if the article had been chosen to post the editorial department 可知答案为 B 5 D 细节题 文章中说 I described just my father 但根据老师的要求他应该描写他自 己 因此应该选择 D 6 A couple from Miami Bill and Simone Butler spent sixty six days in a life raft 救生艇 in the seas of Central America after their boat sank Twenty one days after they left Panama in their boat Simony they met some whales 鲸鱼 They started to hit the side of the boat said Bill and then suddenly we heard water Two minutes later the boat was sinking They jumped into the life raft and watched the boat go under the water For twenty days they had tins of food biscuits and bottles of water They also had a fishing line and a machine to make salt water into drinking water two things which saved their lives They caught eight to ten fish a day and ate them raw 生的 Then the line broke So we had no more fish until something very strange happened Some sharks 鲨鱼 came to feed and the fish 第 10 页 共 62 页 under the raft were afraid and came to the surface I caught them with my hands About twenty ships passed them but no one saw them After fifty days at sea their life raft was beginning to break up Then suddenly it was all over A fishing boat saw them and picked them up They couldn t stand up So the captain carried them onto his boat and took them to Costa Rica Their two months at sea was over 1 Bill and Simone were traveling when they met some whales A in a life raftB in MiamiC in Simony D in Panama 2 The whales hit the side of the boat and then A they brought in a lot of water B they broke the side of the boat C they pulled the boat D they went under the water 3 After their boat sank the couple A jumped into the life raftB heard water C watched the boat go under waterD stayed in the life raft 4 During their days at sea saved their lives A tins of food and bottles of waterB a fishing line and a machine C whales and sharksD Twenty passing ships 5 When they saw the fishing boat which later picked them up A they were too excited to stand up B they couldn t wait to climb onto the boat C their life raft was beginning to break up D they knew their two months at sea would be over 答案与解析 这是一篇关于一对夫妇如何遇到海难 然后在海上的救生艇上生活了 66 天后获救的小故事 1 C 在第二自然段的第 1 句就告诉我们 they left Panama Simony they met some whales 说他们是在 Simony 旅游时遇见 Whales 2 B 我们从第二自然段得知 They started to hit the side of the boat 也就是说是 the whales broke the side of the boat 3 D 在他们的船沉没之后 the couple 是一直待在船上直至获救的 而不是一直都在 第 11 页 共 62 页 jumped into the life raft 4 B 根据第 3 段的第 2 句 They also had a fishing line and a machine to make salt water into drinking water two things which saved their lives 可知 a fishing line 和 a machine 救了他 们的命 5 D 由最后一段 After fifty days at sea 我们知道 the couple 是太虚弱所以不能站起 来 是由船长 carried them onto his boat 而救生艇早在出事后的 50 天就坏掉了 而不是获 救当天坏的 所以 A B C 都可以排除 D 项为正确选项 7 A Frenchman went to a small Italian town and was staying with his wife at the best hotel there One night he went out for a walk alone It was late and the small street was dark and quiet Suddenly he felt someone behind him He turned his head and saw an Italian young man who quickly walked past him The man was nearly out of sight when the Frenchman suddenly found that his watch was gone He thought that it must be the Italian who had taken his watch He decided to follow him and get back the watch Soon the Frenchman caught up with the Italian Neither of them understood the other s language The Frenchman frightened the Italian with his fist 拳头 and pointed at the Italian s watch In the end the Italian gave up his watch to the Frenchman When he returned to the hotel the Frenchman told his wife what had happened He was greatly surprised when his wife pointed to the watch on the table Now he realized that by mistake he had robbed the watch and it was the Italian s 1 The Frenchman went to a small Italian town A alone B with his wife C with his friend D with an Italian 2 One night he went out for alone A a ride B a walk C a drink D rest 3 Suddenly he found his was gone A watch B money C bookD ring 4 The Italian gave up his watch to him at last because A he had stolen the watch from the Frenchman 第 12 页 共 62 页 B he understood what the Frenchman wanted C he had picked up the watch on his w ay from work D he was afraid of the Frenchman 5 Who was robbed of the watch on earth A The Frenchman was B The Italian was C Both of them was D Neither of them was 答案与解析 本文讲述了法国人与意大利人语言不通发生误解的一个有趣的故事 法国人在散步时以为自己的手表被经过的意大利人偷了 于是他向意大利人举起了他的拳 头将手表拿了回来 而他回到旅店发现他的手表安然无恙地躺在桌上 1 B 文章的第 1 句说 The Frenchman 是 staying with his wife at the best hotel 由此句 可推知答案 2 B 文章第 1 段的第 2 句说 He went out for a walk alone 由此句可推知答案 3 A 根据第 1 段的第 4 行当 Italian was nearly out of sight 的时候这个法国人就发现他 的手表不见了 据此可知答案为 A 4 D 根据第 2 段中说 The Frenchman frightened 我们可以推知这个意大利人是害怕这 个法国人的拳头才把手表给他 5 B 谁被抢走了手表 读完全文我们可知 The Italian 正是被人抢走手表的无辜受害者 8 Mr Harris used to work in Dover but then he changed his work and he and his wife moved to another town They did not have many friends there but they soon met a lot of interesting people and after a few weeks they often went to dinner or to parties at other people s houses Then Mrs Harris said to her husband We ve been to a lot of other people s houses and now we must invite them to our house mustn t we Yes certainly answered her husband A big party will be the easiest thing won t it Then we can start to invite people to dinner in small numbers next month So Mrs Harris said Yes I ll invite all our friends here to a big party on 5th December How many will that be Mr Harris asked Don t invite too many Mrs Harris was beginning to write the invitations when h
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025福建省华兴集团有限责任公司招聘模拟试卷及一套参考答案详解
- 2025广东韶关市乳源瑶族自治县工业和化局招聘办公室文职人员1人模拟试卷及答案详解一套
- 2025云南普洱市景迈山投资开发管理有限公司市场化选聘管理人员4人笔试历年参考题库附带答案详解
- 浙江国企招聘2025杭州高新科创集团有限公司及下属子公司第一批公开招聘笔试笔试历年参考题库附带答案详解
- 四川盐晟国有资本投资集团有限公司公开招聘财务部副部长笔试历年参考题库附带答案详解
- 中国能建西北院2025届秋季校园招聘笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年福建省柘荣法院招聘1人模拟试卷及答案详解参考
- 2025辽宁沈阳市铁法能源公司招聘54人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025广东惠州市惠城区招聘公办义务教育学校硕博教育人才65人(第二批)考前自测高频考点模拟试题及答案详解一套
- 2025贵州六盘水市六枝特区城政建设(集团)有限责任公司招聘笔试历年参考题库附带答案详解
- 新疆维吾尔自治区成立70周年心得体会二
- 2025年部编版新教材道德与法治二年级上册教学计划(含进度表)
- 基于杜邦分析法的公司盈利能力研究-以宁德时代新能源科技股份有限公司为例
- GB/T 45932-2025高压直流开关设备和控制设备标准的共用技术要求
- 系统运营管理办法
- 清华大学(夏建军):2025年供热碳排放核算和碳责任分摊报告
- 传染病专科重点建设计划
- 文明守纪教育主题班会
- 原发性血管炎肾损害护理
- 2025年教师资格证面试结构化面试真题卷:小学信息技术教学案例分析
- 药品进货查验管理制度
评论
0/150
提交评论