高考英语一轮复习 阅读理解选练291.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解选练291.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解选练291.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解选练291.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解选练291.doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

黑龙江宝清县2017高考英语阅读理解一轮选练(2016高考阅读理解)阅读下列短文,从每题所给的选项中选出最佳选项。Its hot out.The usual midday thunderstorm has just passed,and a few kids hanging out on benches around the pool at Miamis Ransom Everglades School finally jump in and cool off.Eightyearold Gary Kendrick and the others are all here for swim lessons.“They told us to hold on to the wall and kick our feet and,like,move our arms,”Kendrick says.“When I had to swim to one of the counselors,I was really swimming.I do not even know I was moving.”Kendrick doesnt have the technique of an Olympic swimmer,but he can make it to the side of a pool if hes pushed,falls in,or just wants to cool off.Kendrick is one of a handful of kids from South Miami to get free swim lessons at Ransom Everglades.“You know,we have populations of people who lack basic swim skills,”says Julie Gilchrist.“In swimming pools.presumably,you know where the bottom is,you know where the sides are,” she says.“And so one would think that with basic swim skills it should be difficult for an older child or teen to drown in a swimming pool.And yet thats what we were seeing among AfricanAmericans.”Swimming pool drowning rates among schoolaged black children are more than five times higher than they are among white kids the same age.Why?There are many reasons,but one big one.“Kids who are living in public housing,growing up where finance is a real problem,singlemother households,opportunities for just having access to a pool are limited.”After four decades of work to get a pool built,Codrington is finally getting one,in the heart of South Miami.Codrington calls it a “mixed bag”He wishes the new pool were biggerto accommodate things like swim meets and lifeguard lessons.But hes satisfied knowing that itll be a place where neighborhood kids can learn to swim.“This is going to save a lot of lives just as it is.Its going to save a lot of children from drowning,” he says.1At Ransom Everglades,Kendrick .Awas being trained to swim for OlympicsBwas learning the skills of swimming for freeCwas having a lesson as an Olympic swimmerDwas playing in a pool to cool off2What was Gilchrist seeing among the black children?AThey know where the bottom of the pool is.BThey have grasped basic swimming skills.CThey often drown in a swimming pool.DThey cant make it to the side of a pool.3According to Codrington,black kids .Ahad no money to pay for swimmingBwouldnt like to go to a faraway poolCarent allowed to swim by their momsDhave fewer chances to access a pool1B细节理解题。由第三段最后一句“Kendrick is one of a handful of kids from South Miami to get free swim lessons at Ransom Everglades.”可知,Kendrick在Ransom Everglades免费地学习游泳。2C细节理解题。根据第四段的“You know,we have populations of people who lack basic swim skills.And yet thats what we were seeing among AfricanAmericans.”可知,他认为很多孩子由于不会游泳而溺水。3D细节理解题。根据倒数第三段中的“Why?There are many reasons,but one big one.Kids who are living in public housing,growing up where finance is a real problem,singlemother households,opportunities for just having access to a pool are limited.”可知,这些孩子几乎没有机会接触到游泳池。高考英语冲刺阅读理解专项-ALaura Edmonds has a look of horror on her face as she turns to look out the airplane window. It s not the threat of terrorism that worries her,but rather the possibility of mechanical failure. She says she imagines the plane plunging to the ground because the engines may fall off. So every few minutes she glances out the window to make sure they re still attached. It is a fear that has gripped her for 18 years, since her wedding day. Since then she has tried drugs and cocktails to make it through flights. But, she says they ve been no help in easing her anxiety. She has dragged her family on the train from Connecticut to Florida, insisted on long drives and tried to avoid flying at all costs. Even when friends fly, Edmonds says she worries, counting the hours till they arrive at their destination. It s been three years since Edmonds has stepped on a plane. Yet here she is now, 20,000 feet above the ground onboard a turbo-prop thats a route from New York, LaGuardia Airport to Baltimore-Washington International Airport in Maryland. She is hoping this is the flight that will overcome her fear. “I feel the seat. I feel the seat against my arm. I feel my hands,” recites Edmonds, her eyes still closed. She is attempting to change her mind, one of several so-called “ strengthening exercises she recently learned from a video course designed to overcome fear of flying. The idea is to focus on the moment, rather than the abstract. Former Pan Am and United pilot Tom Bunn is president of the company that produced the videos and that instructs passengers in the basic mechanics of flying and teaches them to control their thoughts. Before boarding the U. S. Airways flight, Edmonds presents a letter from Bunn to the flight attendant asking to speak with the captain. The pilot gladly obliges, telling her he s been flying for more than two decades and assuring her,You re going to be fine. We re going to take good care of you. When the flight attendant offers drinks, Edmonds places her cup of water on the tray table and studies it, tangible evidence that the plane is barely shaking. “ Ladies and gentlemen, we are approaching Baltimore,” announces the flight attendant. Edmond is relying heavily on Bunn s coping strategies during the 90-minute flight. But she s coping. As the wheels touch down, Edmonds face lights up. 1. Laura Edmonds has a fear of flying because_.A. she once experienced a mechanical failureB. a mechanical failure often appears in her mindC. she is good at imagining a terrible situationD. air crashes often happen in her hometown答案解析:答案为B。本题为细节题。由第二段 “It s not the threat of terrorism that worries her,but rather the possibility of mechanical failure. She says she imagines the plane plunging to the ground because the engines may fall off.” 可知,Laura Edmonds害怕乘飞机是因为她总是担心机器出故障,故答案为B。 2. The underlined word grip in the third paragraph means_.A. seized firmlyB. hurt seriouslyC. cheated simplyD. treated carefully答案解析:答案为A。本题为词义猜测题。由第三段 “It is a fear that has gripped her for 18 years, since her wedding day. Since then she has tried drugs and cocktails to make it through flights. But, she says they ve been no help in easing her anxiety.” 可知,自从她结婚后,坐飞机的时候就喝药和鸡尾酒,但是这些对于缓解她的焦虑感没有作用,可以推断,18年以来,恐惧总是缠绕着她,因此“grip”的意思是“seized firmly”意为“紧紧抓住”。故答案为A。3. From this passage it can be inferred that_.A. every seat in planes is equipped with videoB. passengers on board always feel nervousC. nervous passengers can get comfort from airlinesD. travel by train is safer than travel by plane答案解析:答案为C。本题为推理题。第八、九段写到美国飞行员Tom Bunn生产了帮助乘客克服飞行恐惧的光碟,教乘客如何控制恐惧思想,第十段中 “The pilot gladly obliges, telling her he s been flying for more than two decades and assuring her,You re going to be fine. We re going to take good care of you.” 乘务员温馨的话语体现了他们对心理紧张的乘客的安慰,故C选项符合题意。 A、B选项未提。由第四段 “She has dragged her family on the train from Connecticut to Florida, insisted on long drives and tried to avoid flying at all costs.”可知,Laura Edmonds拽着家人乘坐火车,而不乘坐飞机是因为她内心害怕坐飞机, 无法推断出火车比飞机更安全的结论,故D选项错误。 4. Laurn s overcoming the fear of flying is mostly owed to_.A. airline s comfortB. her counting the hours on boardC. a letter from BunnD. her defeating herself答案解析:答案为D。本题为推理题。由最后两段可知,Laurn在90分钟的飞行中依靠Tom Bunn生产的光碟,模仿光碟中教乘客克服恐惧的策略,文中用了 “But she s coping.”,作者认为她只是在模仿,真正克服飞行恐惧的是她依靠自己的意志力打败了自己,故答案为D。高考英语冲刺阅读理解专项-BThe Terrafugia, a small airplane that can drive on roads and has been billed as the first “ flying car,”is now one step closer to becoming street-and-sky-legal. The vehicle has cleared a Federal Aviation Administration (FAA)(联邦航空管理委员会)regulation for craft classification (分类)by weight. A well-designed production model might be just around the corner, according to multiple reports.At issue was Mass-based company Terrafugia wanting its Transition vehicle to be classified as a “Light Sport Aircraft by the FAA so people eager to fly it would need only 20 hours of flying time. Yet the two-seater vehicle came in 110 pounds (50 kilograms) overweight in providing roadworthy-assuring safety items. The FAA said that so long as customers are advised about this extra weight, the car-plane mixture can be sold. The Terrafugia completed its maiden voyage last March in upstate New York. According to its maker, the Terrafugia can transform from a readable vehicle that can hit a highway speed of 65 miles per hour to a winged aircraft in 30 seconds. The plane version can cruise at about 115 miles per hour ( 185 kilometers per hour) and cover about 400 miles ( 644 kilometers) worth of the area before needing a refill of regular unleaded gas. The price of a Terrafugia is expected to be around $200,000 and deliveries could start next year, assuming the vehicle passes crash tests. The company has envisioned its vehicle as finding a home with amateur pilots who live near air fields, but as any Jetsons fan knows, flying cars might well be the wave of the future.1. The underlined part in the Para. 1 “has been billed means_.A. has been soldB. has been advertisedC. has been orderedD. has been designed答案解析:答案为B。本题为词义推断题。由第一段 “The Terrafugia, a small airplane that can drive on roads and has been billed as the first “ flying car,”is now one step closer to becoming street-and-sky-legal.A well-designed production model might be just around the corner, according to multiple reports.”可知,根据报道名字叫Terrafugia的小型飞机模型或许马上就会问世,因此“has been billed”意思应该是“has been advertised”意为“已经得到了宣传”,故答案为B。2. The author tells us in the passage that _.A. this vehicle can carry only two passengersB. the driver should weigh less than 110 poundsC. anyone can drive this flying car if they wantD. the car flies faster than a modern plane答案解析:答案为A。本题为细节题。由第二段 “Yet the two-seater vehicle came in 110 pounds (50 kilograms) overweight in providing roadworthy-assuring safety items. The FAA said that so long as customers are advised about this extra weight, the car-plane mixture can be sold.”可知,这个交通工具有两个座位,只能超载110磅,FAA说顾客只有知道了这个额外重量,汽车飞机才能卖给他们,故A选项正确,B、C选项错误。第三、四段分别介绍了这个飞机汽车在公路上的时速和空中飞行速度,没有与现代飞机进行比较,故D选项错误。3. It is mentioned in the passage that flying cars might be_.A. popularB. lightC. convenientD. safe enough答案解析:答案为A。本题为细节推理题。由最后一段最后一句话 “.flying cars might well be the wave of the future.” 可知,飞机汽车或许是未来的一种趋势,故答案为A。4. Which is the best possible title of the passage?A. Coolest Vehicles You 11 Never Get to RideB. Flying Car Could Transform Traffic JamC. Flying Car One Step Closer to RealityD. Transportation in Future Time答案解析:答案为C。 结合第一题的分析和第一段的首句 “The Terrafugia, a small airplane that can drive on roads and has been billed as the first “ flying car,”is now one step closer to becoming street-and-sky-legal.”可知,飞机汽车还差一步就能在陆地和天空通行,故答案为C。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。For thousands of years, mankind has produced plants and animals to create more desired and useful plants and animals. For example, modern com has been produced to such a large size that it is no longer able to reproduce without mans assistance. Modern dairy cows produce too much milk and if they are not often emptied of milk, they could leak, burst, become infected, and possibly die. Besides, most dogs raised by people can not survive in the wild even with special training.Since natural evolution is extremely slow and mankinds selective production programs only take a few generations to produce a completely new species, natural evolution has already taken a back seat to mankinds production programs. In addition, mankind has successfully killed off several species all together. For example, there are no more European wolves in existence and mammoths (猛犸象) probably died out because of mankind. Even certain diseases have been permanently got rid of from the planet, and dozens of other diseases will soon be too. Again, natural evolution did it cause most of the destruction during mans rule of the world.Currently, scientists are creating new species with desired characteristics in the lab significantly faster than natural evolution creates new species. In a single generation, new species can be created and destroyed by mankind, while natural evolution could take thousands of years to do the same but only accidentally. Scientists are even able to replace defective (有缺陷的) or damaged genes with different genes to attemp

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论