2012届高考英语 分类题库 解析第17集 探究性命题综合测试03_第1页
2012届高考英语 分类题库 解析第17集 探究性命题综合测试03_第2页
2012届高考英语 分类题库 解析第17集 探究性命题综合测试03_第3页
2012届高考英语 分类题库 解析第17集 探究性命题综合测试03_第4页
2012届高考英语 分类题库 解析第17集 探究性命题综合测试03_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

用心 爱心 专心 1 20122012 届高考英语分类题库 解析第届高考英语分类题库 解析第 1717 集 探究性命题综合测试集 探究性命题综合测试 0303 二 二 PassagePassage l l A Shanghai boy Chen Yin hua is going to take part in the Global Young Leaders Conference in Washington D C and New York from July 4 15 It is organized by the Congressional Youth Leadership Council CYLG I m very lucky to get this opportunity to make friends with so many excellent students said Chen who attends Shanghai Nan yang Model High School It is a once in a life time experience The 18 year old will join 350 secondary school students from across the world all of whom have shown leadership potential and academic ability As well as trying out simulations 模拟 designed to develop leadership and decision making skills the students will communicate with influential figures in politics finance culture and the diplomatic 外交的 world Chen knew nothing about CYLC until last March when the organization invited him to take part in the conference It was his SAT application form that caught CYLC s eye at the end of last year I was totally surprised but felt very honored after I learned about it from the Intemet he recalled As monitor of his class he was involved in a wide range of school affairs His many activities included debating basketball robot research and producing his class newsletter Although these things took up plenty of time I enjoyed the feeling of making decisions And I still worked very hard in the classroom as well as at home Cben said proudly Besides passing SAT1 and SAT2 he scored 663 in the TOEFL exam while only in Senior 1 Chen will continue his studies at Fudan a University After that he hopes to build on his interest in international relations working for an organization like the United Nations 1 What s the purpose of the Global Young Leaders Conference A To discuss some important matters in the world B To develop young people s leadership skills C To compete and decide who will be the best to be leaders D To offer chances for young people to communicate with each other 答案 答案 B 指导 细节理解题 从文中第三 四自然段可知 这次会议的中心目的在于培养 和发展学生的领导能力 A 不符合事实 C D 是中心目的的附带活动 2 By saying It s a once in a lifetime experience Chen Yinhua means A this is the first time for him to have such experience B he will value this chance to perform excellently C this kind of chance is seldom given to a school student D he is the only one to get such an opportunity 答案 答案 B 指导 细节理解题 once in a hfetxme 一生中只有一次的 ChenYinhua 如是 说 说明他对此机会的重视和珍惜 其他意义都不合乎此种环境的心理 3 Chen Yinhua was invited to the conference because 用心 爱心 专心 2 A he is a rather famous person among the students invited B he has special skills of leadership in his school C he did quite well in his SAT application form sore influential people take much interest in him 答案 答案 C 指导 细节推理题 根据第五段第二句可知 4 Form the last three paragraphs we know Chen Yinhua A does well only in public activities B has no interest in school C studies English the best of all his lessons D has the nature of being a leader 答案 答案 D 指导 推断题 A B C 与原文意思不符 可推知 是后一段最后一句 PassagePassage 2 2 There is one foreign product the Japanese are buying fasterthan others and its popularity has caused an uneasy feeling among many Japanese That product is foreign words Gairaigo words that come from outside have been part of the Japanese language for centuries Mostly borrowed from English and Chinese these terms are often changed into forms no longer understood by native speakers But in the last few years the tfi ckle 涓涓细流 of foreign words has become a flood and people fear the increasing use of foreign words is making it hard for the Japanese to understand each other and could lead to many people forgetting the good qualities of traditional 传统的 Japanese The popularity of foreign words is part of the Japanese interest in anything new Days university lecturer and writer Takashi alto By using a foreign word you can make a subject seem new which makes it easier for the media 媒体 to pick up Experts 专家 often study abroad and use English terms when they speak with people in their own fields Those terms are then included in government white papers said Muturo Kal president of the National Language Research Institute Foreign words find their way easily into announcements made to the general public when they should really be explained in Japanese Against the flow of new words many Japanese turning back to the stud rd their own language Saito s Japanese to Be Read Aloud is one of many language books that ate now flying off booksellers shelves We were expecting to sell the books to young people said the writer but it turns out they are more popular wii the older generation who seem uneasy about the future of Jal anese 1 What advantages do foreign words have over traditional Jal nese terms A The ideas expressed in foreign words sound new B Foreign words are best suited for announcements C Foreign words make new subjects easier to understand D The use of foreign words makes the media more popular 答案 答案 A 指导 第 5 段末提到原因 用外来词语你可以让一个话题看上去很新鲜 而这样 用心 爱心 专心 3 一来媒体更容易感兴趣 2 In the opinion of Takastii Saito Japanese people A are good at learning foreign languages B are willing to learn about new things C trust the media D respect experts 答案 答案 B 指导 还是第 5 段 外来词语受欢迎部分原因是日本人对任何新东西都感兴趣 因此选 B 3 Which of the following plays an important part in the spreace of foreign words A The media and government papers B Best selling Japanese textbooks C The interest of young Japanese D Foreign products and experts 答案 答案 A 指导 第 6 段谈到这些词语的来历 出现在政府公文 广播中 即 A 4 The book Japanese to Be Read Aloud A sells very well in Japan B is supported by the government C is questioned by the old generation D causes misunderstanding among the readers 答案 答案 A 指导 关于这本书 作者说 are now flying off booksellers s he lves 因此选 A PassagePassage 3 3 On May 13 1787 a fleet of English ships set sail for Aus tralia with about 750 people These men and women were not ordinary passengers They were convicts being sent to Austial ia as punishment for their crimes Laws in England during this period were very hard and people were punished severely for even the smallest crimes A man could be sentenced to death for hunting on another man s property or he could be put to death for chopping down someone else s tree For many other crimes the punishment was transportation The guilty person was shipped to a distant land where he was forced to work without pay Often women and children were shipped to other lands too In 1770 Captain Cook had discovered the continent of Australia and claimed it for England At first England found no use for this vast land on the other side of the world but then the American Revolution took place England could no longer ship her convicts to the American colonies 殖民地 So she turned to Australia as a good place for her prisoners A former naval captain was picked to accompany the convicts to the new colony His job was to help them build a settlement which he would govern The captain was glad to go He believed the convicts could learn to live in peace He felt they would obey the laws in the new country In January 1788 the English fleet and its cargo the convicts landed on 用心 爱心 专心 4 Australia After days of searching the captain found a good harbor The land nearby had trees and streams The convict colony made a new beginning here Australia s history thus began 1 The article tells us mainly about A a fleet of English ships B hunting on other people s property C a convict settlement in Australia D how Australia was discovered 答案 答案 C 指导 纵观全文 本文讲述英国政府在发现澳大利亚后一直没有利用这块土地 美国独立战争之后它不能将罪犯流到美国 于是将澳大利亚作为其流放地 因此选 C 2 The underlined word convict in Paragraph 1 most probably means A a person who lost his family B a person who has done crimes and is sent to prison C a native living in the area D a person who is sentenced to death 答案 答案 B 指导 由上下文可知 convict 指犯了罪 crimes 受罚 punishment 的人 英国政 府将其流放到 agood place for prisoners 因此选 B 3 Why did England send convicts to Australia A It wanted to make Captain Cook happy about Australia B It wanted convicts to find a good harbor and good land C It could not feed its overpopulation D It could no longer send convicts to America 答案 答案 D 指导 从短文第三段的描述中知 由于美国发动了独立战争取得独立 英国政府 不能将罪犯流放到美国 这才将目光投向澳大利亚 4 Which statement seems true according to the passage A Former naval captains always started new colonies B The American Revolution had something to do with the convicts C A great country may grow from a small colony D Convicts are not easy to be governed 答案 答案 C 指导 文中只提到 aformernaval captain A 项显然太武断 B 项说美国的独 立战争与那些罪犯有关系 这种说法太牵强 综合判断 C 项是正确的 PassagePassage 4 4 You would like to take good photographs of real life situations but you have few ideas for pictures I suggest you look a round you The everyday world is full of scenes being played by an ever changing group of actors You probably passed a dozen picture situations without noticing on your way to work this morning The realistic approach 态度 to photograph has been perfected in the past by such masters as Henri Cartier Bresson and Bill Brand But while you can learn a great deal from looking at the works of others any success you can hope to achieve in this field has to come from developing an individual approach The main requirement for any photographer has little to do with technical matters You must develop an awareness 观察 of the world around you and the people who live in it and you should learn to notice when a situation may 用心 爱心 专心 5 develop to a point where you will be able to take a good picture Those who have reached this happy state will be prepared when that moment comes and will simply raise their camera quickly and shoot Others who are not so aware will be struggling with the camera cases and lens 镜头 caps Film manufactures must be delighted at the thought of the inexperienced photographer setting out in search of the right situation and the right moment Many miles of costly material have passed through thousands of cameras as this endless search continues But although this waste must be put down to inexperience you ll find that even the professionals have to use a lot of film when they are out shooting Not every shot is going to be a winner If you look at the works of even the best photographers you ll notice dozens of pictures have had to be taken only because they lead up to the successful shot of a situation that the photographer has obviously been observing through the lens You may find that you have taken one or two pictures after the right moment has pas sed as well There is seldom more than one shot which stands out There is just one point where it all comes together and often you have to waste film to catch that precious moment 1 According to the passage one can become a better real life photographer by A watching the photographers at work B learning about famous photographers C just taking a great many photographs D developing skills and ideas for yourself 答案 答案 D 指导 从文中的描写可以获知 作者谈到如何才能成为一个好的摄影师 谈到要 注意身边的素材 观察周围的世界 还要注意摄影技巧 因此选 D 2 The writer thinks that a photographer is required to A be able to tell when a good situation might come B go out and search for unusual situations C be highly skilled in camerea techniques D have a camera which is easy and quick to use 答案 答案 A 指导 文中作者谈到生活中处处有 picturesituations B 错 第三段的首句告诉 我们 C 不对 最后一句表示不在于照相机好不好用 在于摄影师对生活的 aware D 错 从 该段中间的讲述可知 A 对 文中有 will be prepared when that moment comes 3 Most likely to catch the right moment one must A take pictures without too much preparation B take a whole series of similar pictures C take great care to set up the situation D take one picture just at the right moment 答案 答案 B 指导 从文中最后两段的讲述可知 即使是专业人士 他们为了捕捉瞬间往往要 浪费很多胶卷 dozens f pictures have had to be taken for the successful shot 因此选 B 4 The passage is A an introduction to photography 用心 爱心 专心 6 B an advertisement for film C a history of photography D part of a book of camera instruction 答案 答案 A 指导 全文讲述摄影师必须注意观察生活 捕捉 real life situations 不要担 心浪费胶卷 为了捕捉 that precious moment often you have to waste film 不难看出 其写作宗旨是 A PassagePassage 5 5 A few years ago it was popular to speak of a penetration gap a disagreement between young people and their elders Parents said that children did not show them proper respect and obedience while children complained 抱怨 that their parents did not understand them at all What had gone wrong Why had the generation gap suddenly appeared Actually the generation gap has been around for a long time Many people argue that a gap is built into the fabric 结构 of our society One important cause of the generation gap is the chance that young people have to choose their own ways of life In more traditional societies when children grow up they are expected to live in the same area as their parents to marry people that their parents know and agree to and to continue the family occupation 职业 In our society young people often travel great distances for their education move out of the family home at an early age marry or live with people whom their parents have never met and choose occupations different from those of their parents In our easily changing society parents often expect their children to do better than they did to find better jobs to make more money and to do all the things that they were unable to do Often however the strong desire that parents have for their children are another cause of the disagreement between them Often they discover that they have very little in common with each other Finally the speed at which changes take place in our society is another cause of the gap between the generations In a traditional culture elderly people are valued for their wisdom but in our society the knowledge of a lifetime may become out of date overnight The young and the old seem to live in two very different worlds separated by different skills and abilities No doubt the generation gap will continue to be a feature 特点 of American life for some time to come It s causes are rooted in the freedom and changes of our society and in the rapid speed at which society changes 1 The main idea of the first paragraph is that A the generation gap suddenly appeared B the generation gap is a feature of modern social life C people can reduce the generation gap D many critics argue over the nature of the generation gap 答案 答案 B 指导 本段最后一句 从语篇层次考虑 文章最后一段第一句意义相同 2 The word around in Paragraph I means A on all sides B near C in every direction D in existence 用心 爱心 专心 7 答案 答案 D 指导 存在 3 Which cause of the generation gap is NOT mentioned in the passage A Young people like to choose their own life styles B American society is changing very fast C Parents place high hopes on their children D Modern education makes them think differently 答案 答案 D 短文没提到 D 项信息 4 In American society young people often A depend on their parents to make a life B stay with their parents in order to get a chance for higher education C seek the best advice from their parents D have very little in common with their parents 答案答案 D 第三段最后一句 PassagePassage 6 6 Some English words are made up of the same part and have different beginnings and different endings such as import ex port report and transport All these words you can see have the same root port which comes from the Latin 拉丁文 word meaning to carry or to movenfrom one place to another And according to the bit at the beginning which we call the prefix 前缀 the meaning changes import means to carry in or to bring into a country export exn means out of so this word means to carry out of a country re means hack so the word report means to tell somebody to bring1 back information to somebody transport trans means across and it means to carry across one place to another Let s look at the following words supporter reporter importer and exporter You can see that in this case these words are nouns which are made up of the verbs Adding a suffix er to a verb means a person who does this thing So supporter means somebody who supports A reporter is somebody who reports Importer is somebody who imports and exporter is somebody who exports and so on 1 Some English words are made up of the same part in the sentence part means A different beginnings and different endings B the same part which has several meanings C the root of a word D the same root which has different meaning 答案 答案 C 指导 这个相同的部分为 词根 2 Which of the following is not true A Besides port most English words have the same root which comes form the Latin word B port is the root forming some English words C The root port means to carry D port is the root meaning to move from one place to another 答案 答案 A 指导 并非大多数英语词汇都有来自拉丁文的同一词根 用心 爱心 专心 8 3 By adding a prefix of a suffix to a root we can get a word which has A the meaning of a Latin word B a different meaning C the meanings of in or out of D a lot of meanings 答案 答案 B 指导 通过前后缀使词义改变 一般说来英语中前缀改变意思 后缀改变词性 4 We can get a noun A just by adding er to a verb B by changing a prefix C only by adding er to a root D by adding a suffix to a verb 答案 答案 D 指导 通过在动词上加后缀构成名词 其余选项均为错项 5 According to the passage if we talk about a repairman you may guess that he must be A somebody who has regained 恢复 health B a person who can repair something C somebody who was good health D a person who can do only simple things 答案 答案 B 指导 repairman 是合成名词 可解释为 A man who can repair something PassagePassage 7 7 In 1847 she asked to be accepted at a small medical school in New York Largely 主要的 as a joke the school accepted her The teachers and pupils were all men They waited for Elizabeth to make a fool of herself 为了愚弄她 and then go away But Elizabeth felt she could learn anything a man could learn And she proved it No one laughed at her The jokes stopped but none of the town s people would speak to her They thought she was wrong to study medicine As a student Elizabeth helped treat 医治 sick poor people during her summer holidays She found out that she had much more to learn as she tried to help them I must learn more she said there is so much work to be done among the sick 病人 Somehow 以某种方式 I must get 劝说 other woman to help me That autumn she returned to school Elizabeth Blackweel became a d

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论