已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
用心 爱心 专心1 unitunit 7 7 CultureCulture relicsrelics Passage A 阅读理解 Our children and grandchildren may not have a chance to visit many of the most famous places around the world War weather age traffic and pollution damage these famous places Looking after these places often costs more than one country can afford In the early 1970s world governments decided that if they joined together they would be able to preserve 保护 our history If every country paid some money they said it would be possible to look after important historic places Also if they discovered that a monument needed urgent 紧急的 help they would have money for repairs For these reasons countries around the world united to form the World Heritage Organization in 1972 Today the organization helps to maintain 维护 and restore the most important places from our history However one of the biggest problems for historic places is vandalism People sometimes enter the sites and destroy or damage the buildings At some sites such as Stonehenge in England governments have built high fences to protect the site from vandals There are many different ideas about how to solve the problem of vandalism Some experts say that if guards patrolled 巡逻 the sites vandals would not be able to get in Some experts say that if they fixed more television cameras they would not need so many guards Other experts say that the best solution is education If people learned to respect history they would not destroy or damage it They would also want to spend money looking after old places For this reason the World Heritage Organization helps to spread information about the value of historic sites 根据文章内容 选择正确答案 1 Why did countries all over the world unite to form the World Heritage Organization A It would be able to keep our history B It would be possible to take care of important historic places C They would have money to do some repairs if a monument needed help D All of the above 用心 爱心 专心2 2 Which of the following shows us the action of vandalism A People enter the sites and destroy or damage the buildings B Governments build high fences to protect the site from vandals C Guards patrolled the sites and they fixed more television cameras D They also spend money looking after old places 3 What s the best way to solve the biggest problem of vandalism A Every country spends more money looking after these places often B To form the World Heritage Organization C Too many guards are needed to prevent vandals getting in D To make people know information about the value of historic sites 难句注释 Looking after these places often costs more than one country can afford 照看这些地方的费用通常不是一个国家能负担得起的 Total words 265 Reading time Reading speed Stonehenge 英国南部索尔兹伯里附近的一组史前巨石柱群 可上溯到公元前 2000 1800 年 Passage B 阅读理解 The kings of ancient Egypt planned strong tombs 坟墓 to keep their bodies safe after death and to hold their treasures 财宝 The Great Pyramid was built thousands of years ago for a king called Khufu It stands on the west bank of the Nile River not far from Cairo In fact all the pyramids along the Nile are on its west bank The ancient Egyptians compared the rising of the sun to the beginning of life and the setting of the sun to the end of life This is why their dead bodies were buried 埋葬 on the west bank of the Nile The 用心 爱心 专心3 people of Mexico also built pyramids They did not build the pyramids for tombs They used to build a pyramid and then a temple on top of it The pyramids of Mexico are not as high as the pyramids of Egypt but they are big Each of the pyramids has a wide stairway 阶梯 that goes from the bottom to the top More pyramids were built in the Americas than in Egypt About 90 pyramids are known to have stood in Egypt while several hundred small pyramids are scattered 分散 across Central and South America The biggest pyramid in Mexico is almost 2 000 years old Scientists think it took 10 000 men more than ten years to build it On the top they built a temple of the sun The temple is no longer there but people still called it the Pyramid of the Sun Near it is another huge pyramid the Pyramid of the Moon 根据文章内容 选择正确答案 1 In ancient Egypt pyramids were built A for visitors to seeB for kings to live in C as the kings tombs D for king Khufu 2 All the pyramids along the Nile are on its west bank because in ancient Egypt people thought A they died in the west B the sun sets in the west C the end of their lives was like the setting of the sun D they would go to the west after death 3 The pyramids in ancient Mexico were built A for the kingsB for the people C for wars D for the gods 难句注释 This is why their dead bodies were buried on the west bank of the Nile 这就是他们的尸体葬在尼罗河西岸上的原因 Total words 266 Reading time 用心 爱心 专心4 Reading speed Each of the pyramids has a wide stairway that goes from the bottom to the top 每座金字塔都有一个从底部到顶端的宽阶梯 Passage C 阅读理解 The Taj Mahal 泰姬陵 is considered to be one of the most beautiful buildings in the world and the finest example of the late style of Indian architecture It is at Agra in northern India It lies beside the River Jumna in the middle of gardens with quiet pools The Taj Mahal was built by the Mogul emperor 皇帝 Shah Jehan who ruled India in the seventeenth century It is in memory of his favorite wife Arjumand Banu Bagam known as Mumtaz Mahal who died in 1631 The building which was completed between 1632 and 1638 was designed by a local Muslim architect 建筑师 Ustad Ahmad Lahori The whole building with gardens and gateway structures was completed in 1643 The Taj Mahal stands at one end of the garden tomb with marble 大理石 path The room is softly lighted by the light that passes through double screens of carved marble set high in the walls The building now is kept in good condition The Taj Mahal took 22 years to build Shah Jehan planned a similar building but in black instead of white to lie on the other side of the river But before it could be built Shah Jehan was imprisoned 监禁 by his son and buried next to his wife in the Taj Mahal 根据文章内容 选择正确答案 1 The Taj Mahal was built for A Mumtaz B Shah C Either Mumtaz or Shah D Both Mumtaz and Shah 2 Why do you think Shah Jehan was buried next to his wife A His own tomb hadn t been built 用心 爱心 专心5 B He hoped to be buried there C King and Queen should be buried together D He liked Mumtaz all his life 3 The passage mainly tells us A why the Taj Mahal was built B the love story between Shah and Mumtaz C some information about the Taj Mahal D the Taj Mahal the pride of Indians 4 Form the passage we can learn that A the Taj Mahal looks more beautiful than before B the Taj Mahal doesn t exist now C the Taj Mahal has completely changed D the Taj Mahal has become a place of interest 难句注释 The Taj Mahal is considered to be one of the most beautiful buildings in the world and the finest example of the late style of Indian architecture 泰姬 陵被认为是世界上最美丽 Total words 221 Reading time Reading speed 的建筑之一 是印度建筑后期样式的最好实例 in good condition 处于良好的状况 Passage D 完形填空 用心 爱心 专心6 In the past most American mothers were at home to take care of their children during the day Now 1 many mothers are working More than half of the American women 2 young children have 3 outside the house American families solve the child care 4 in different ways Some parents allow 5 children to stay at home alone after school The parents 6 make sure that their children usually not younger than 10 years old understand 7 rules and can deal with emergencies 紧急情况 Other parents say they would 8 allow their children to be at home alone They usually 9 someone to take care of the 10 Some parents in the U S find their own ways to 11 the cost of child care They join child care 12 Each person in the group 13 for the children of other group 14 at different times Some parents ask local 15 schools and social organizations to help16activities for the children These child care choices often cost 17 or no money Many American parents however still 18 with the problem of 19 good child care at a 20 price 根据文章内容 选择正确答案 1 A thereforeB otherwiseC thusD however 2 A like B as C with D form 3 A children B jobs C houses D money 4 A problem B question C chance D choice 5 A older B younger C sicker D happier 6 A can B must C may D ought 7 A dangerous B safety C funny D true 8 A rather B certainly C always D never 9 A tell B stop C pay D invite 10 A house B neighbors C old D children 11 A protect B end C cut D increase 12 A schools B groups C clubs D hospitals 13 A cares B sends C asks D pays 用心 爱心 专心7 14 A strangers B members C officials D teachers 15 A shops B markets C churches D restaurants 16 A have B offer C play D join 17 A much B little C enoughD a great deal 18 A enjoy B discuss C quarrel D struggle 19 A taking B finding C losing D suffering 20 A high B low C reasonableD real 难句注释 The parents must make sure that their children usually not younger than 10 years old understand safety rules and can deal with emergencies 父母们必 须确保他们那些通常不小于 10 岁的小孩懂得安全规则 能够处理紧急情况下发生的事情 Many American parents however still struggle with the problem of finding good child care at a reasonable price 然而许多美国父母们仍然在不懈斗争 争取用合理的价格雇佣到好的小孩看护 Passage A 本文阐述了世界文化遗产所面临的危机 以及人类对这些问题所采取的补救措施 着 重讲述了人类及世界文化遗产组织对故意破坏文化遗产的行为所采取的防范措施 1 D 由第二段可知 2 A vandalism 由下文可知是故意破坏艺术的行为 3 D 由最后一段可知 Passage B 本文介绍了建造古埃及金字塔与墨西哥金字塔的缘由 并对比了两地金字塔的特点 1 C 根据文章第一句可知 2 C 根据 The ancient Egyptians compared the rising of the sun to the beginning of life and the setting of the sun to the end of life 得出 用心 爱心 专心8 3 D 根据 They did not build the pyramids for tombs They used to build a pyramid and then a temple on top of it On the top they built a temple of the sun 可知在金字塔上建庙目的是敬神 Passage C 泰姬陵是莫卧尔王朝第五代皇帝沙贾汗为其爱妻泰姬 玛哈尔修建的陵墓 是世界闻名 的印度建筑的代表作 这是一座全部用白色大理石建成的宫殿式陵园 是一件集伊斯兰和 印度建筑艺术于一体的古代经典作品 1 A 根据 It is in memory of his favorite wife 可知应选 A 2 A 根据该文最后一句可得出 3 C 本文主要讲述有关泰姬陵的一些信息 4 D 其他三项的信息文中并没有提到或涉及 用排除法可选 D Passage D 本文主要讲述了现今的美国妇女有了小孩后仍然出去工作 只能花钱请人照顾孩子而 由此产生的一些问题 1 D however 表示转折 意为 然而 2 C 有孩子的美国妇女 3 B 根据前文 many mothers are working 得出 4 A problem 常与 settle 或 solve 搭配 意为 解决问题 5 A 根据下文内容应为 年龄较大的 6 B must 表示 必须 7 B safety rules 意为 安全规则 8 D 根据下文可判断这里应是否定句 9 C pay sb to do sth 应为 花钱
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 6540-2025石油产品颜色的测定
- 北京市海淀区北京57中2025年生物高二上期末质量检测试题含解析
- 湖南省长沙市雨花区南雅中学2025年高二化学第一学期期末调研模拟试题含解析
- 2026届广东省广州荔湾区真光中学高二化学第一学期期末综合测试试题含解析
- 郑州城建职业学院《英语课程教学论》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 郑州西亚斯学院《天气学诊断与应用》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 2026届河北省秦皇岛市化学高二第一学期期末质量跟踪监视模拟试题含解析
- 肺栓塞急救护理流程培训
- 老年医学科老年痴呆症康复训练方案
- 子宫颈癌患者康复训练指南
- 物流说课课件
- 2025年春江苏开放大学数字媒体艺术概论060456第12345次形成作业+期末综合大作业答案
- 毕业设计(论文)-年产100万只铅酸蓄电池车间初步工艺设计
- 2025 团校入团积极分子考试题库【必考】附答案详解
- 水电站毕业设计
- 2025诺贝尔生理学或医学奖解读
- 气缸体的认知项目二曲柄连杆机构拆装与调整13课件
- 幼儿园中班科学活动《不同的味道》课件
- 消防管道项目评估报告参考范文
- 危重病人床旁交接班流程
- 创造性思维与创新方法(大连民族大学)知到网课答案
评论
0/150
提交评论