全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 20142014 高考英语冲刺阅读理解专项高考英语冲刺阅读理解专项 50 1450 14 A A The practice of swapping fashions has recently been attracting attention worldwide particularly in Europe and the United States This is an activity aimed at making more effective use of resources by providing a platform for people to exchange free of charge those fashion items in their closets that they don t use anymore In London fashion swap events sponsored by the credit card company VISA focus on the swapping of specific brands Japan s first major fashion swap event xChange was held in September 2007 in Tokyo The xChange event is designed to exchange not only fishing items but also information and feelings from the owners of the clothes using what is called an episode tag Participants put tags on each of the items they bring and write their name and a bride episode about the items For example a tag of a white jacket read This is a gift from a friend but it s just not my style On a tag attached to a pair of red shoes a person wrote These don t fit me anymore I hope someone who loves red can use them Just as shoppers check price tags some people check the episode tags before making a selection imagining who used to wear the item The episode tags make people aware of the human connection by exchanging goods Many participants say things like I m very lucky to get such lovely clothes for free and I was happy to see someone try on and choose what I brought here Unwanted clothes for one person can be new and exciting for someone else Besides xChange achieves close to a 100 percent reuse rate by donating leftover clothes to companies that reuse or recycle secondhand clothing Anything they cannot use they then donate to developing countries or reuse them as rags Since 2007 the xChange event has been held every two or three months in a different region of Japan always attracting many participants This success is probably because it is an active event that gives participants opportunities to enjoy fashion without increasing the impact on the environment 1 What s the main purpose of the fashion exchange A To attract people s attention B To make good use of resources C To get rid of unwanted clothes D To try to avoid buying new clothes 答案解析 答案为 B 本题为细节题 由第一段第二句话 This is an activity aimed at making more effective use of resources by 可知 答案为 B 2 What is special about an episode tag A It provides personal information of the owner B It is being attached by a price tag C It gives details of a fashion item D It includes brief information of the item and feelings of the owner 2 答案解析 答案为 D 本题为词义推测题 由第二段 The xChange event is designed to exchange not only fishing items but also information and feelings from the owners of the clothes using what is called an episode tag 可知 答案为 D 3 That the xChange event has achieved success is probably because A it donates secondhand clothing to developing countries B it changes people s way of consuming C offers an example of enjoying fashion without damaging environment D it shows fashion is the best policy for women 答案解析 答案为 C 本题为细节题 由最后一段 This success is probably because it is an active event that gives participants opportunities to enjoy fashion without increasing the impact on the environment 可知 答案为 C 4 Which of the following can be the best title of the passage A Fashion Exchange Concept Grows in Japan B xChange Environment Meets the Fashion Industry C The Global Rise of the Fashion Exchange D Join in xChange 答案解析 答案为 A 本题为主旨大意题 由第二段 Japan s first major fashion swap event xChange was held in September 2007 in Tokyo 可知 第一 届 Fashion Exchange2007 年在日本东京举办 后文对其进行了介绍 最后一段呼应文 章的中心 Since 2007 the xChange event has been held every two or three months in a different region of Japan always attracting many participants 因此本文主要介绍 Fashion Exchange 在日本的盛行 尽管第一段 提到 Fashion Exchange 在欧美受到了欢迎 但这仅仅是 Fashion Exchange 的影响 故最佳标题为 A B B I don t think comic book collector really applies to me at all I m probably more of a comic book appreciator My interest has always been in what can be accomplished with the medium of visual story telling I m not sure exactly where this interest of mine came from I do know that as a child comic books allowed me to improve my reading skills The Mighty Thor helped me develop an interest in old legends and Challengers of the Unknown got me crazy about science fiction The combination of words and pictures was a perfect springboard for my childhood imagination How does one learn to appreciate comic book art There is a classic example that sheds quite a bit of light on the subject Writer Scott Macloud just explains what makes a comic book stand out in his best selling book Understanding Comics The book first published in 1994 has been translated into 13 languages and is practically a bible for students studying graphic illustration 图示说明 in novels On the internet there are some cool comic book sites to be found hundreds 3 and hundreds of them as a matter of fact More than a few are dedicated to super heroes and the like But there are some choice sites that I would visit because they provide some great resources that discuss the comic book as an art form Noteworthy among them is a great article and interview at www rcharvey corn which discusses the impact of several artists and writers in the field I have a huge admiration for anyone who can produce comic stories that can make readers think laugh and cry Maybe make them dream Check it out Spend two dollars on a comic book and read it with your children Or better yet search out some of the more adult tides and read it for yourself You may find yourself enjoying what you see and read You may even find yourself wanting more 1 What does the author mainly intend to talk about in Paragraph 2 A Influence of comic books on reading in childhood B Ways to improve one s reading skills C Subjects of comic books D Popularity of two comic books 答案解析 答案为 A 本题为段落大意题 细读第二段可知 I m not sure exactly where this interest of mine came from I do know that as a child comic books allowed me to improve my reading skills 为本段的中心句 后面的内容 都是对此进行了解释说明 故答案为 A 2 The underlined part sheds quite a bit of light on Para 3 means A does a basic research on B causes a fierce debate on C provides new information on D makes a quick survey on 答案解析 答案为 C 本题为语义推断题 结合划线部分的后面两句话可知 Writer Scott Macloud 写了一本书 被翻译成 13 种语言 帮助学生理解漫画 划线部分的意思与 C 选项最接近
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年荣昌县辅警协警招聘考试备考题库附答案详解(黄金题型)
- 2025年红河州辅警招聘考试真题及1套参考答案详解
- 2025年绍兴辅警招聘考试真题含答案详解(培优b卷)
- 2025年连江县辅警协警招聘考试备考题库及答案详解(网校专用)
- 2025年苏州辅警协警招聘考试真题附答案详解(a卷)
- 2025年鹤壁辅警协警招聘考试备考题库含答案详解(培优)
- 2025年西安辅警招聘考试题库含答案详解(预热题)
- 2025年龙岩辅警协警招聘考试备考题库附答案详解(综合题)
- 2025年绍兴辅警招聘考试真题及参考答案详解
- 2025年贵港辅警招聘考试真题含答案详解(突破训练)
- 2025贵州水投毕节市水务集团有限公司旗下子公司招聘笔试考试参考试题附答案解析
- 建筑设计概念方案汇报
- 创办幼儿园核心流程
- 全国大学生职业规划大赛《俄语》专业生涯发展展示
- 2026年中考地理复习新题速递之地形图的判读(2025年10月)
- 2025年宠物经济消费者画像及市场潜力研究报告
- 饮料GMP基础知识培训课件
- 岩棉薄抹灰外墙外保温工程技术标准JGJT480-2019
- SA8000-2026社会责任管理体系全套管理手册及程序文件
- 2025贵州省专业技术人员继续教育公需科目考试题库(2025公需课课程)
- 全面提升医疗质量等文件专题考试试题及答案
评论
0/150
提交评论