湖北省黄冈市2014高考英语 阅读理解暑假训练(4)_第1页
湖北省黄冈市2014高考英语 阅读理解暑假训练(4)_第2页
湖北省黄冈市2014高考英语 阅读理解暑假训练(4)_第3页
湖北省黄冈市2014高考英语 阅读理解暑假训练(4)_第4页
湖北省黄冈市2014高考英语 阅读理解暑假训练(4)_第5页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 黄冈市黄冈市 20142014 高考英语阅读理解暑假训练 高考英语阅读理解暑假训练 4 4 及答案 及答案 The most frightening words in the English language are Our computer is down You hear it more and more when you are on business The other day I was at the airport waiting for a ticket to Washington and the girl in the ticket office said I m sorry I can t sell you a ticket Our computer is down If your computer is down just write me out a ticket I can t write you out a ticket The computer is the only one allowed to do so I looked down on the computer and every passenger was just standing there drinking coffee and staring at the black screen Then I asked her What do all you people do We give the computer the information about your trip and then it tells us whether you can fly with us or not So when it goes down you go down with it That s good sir How long will the computer be down I wanted to know I have no idea Sometimes it s down for 10 minutes sometimes for two hours There s no way we can find out without asking the computer and since it s down it won t answer us After the girl told me they had no backup 备用 computer I said Let s forget the computer What about your planes They re still flying aren t they I couldn t tell without asking the computer Maybe I could just go to the gate and ask the pilot if he s flying to Washington I suggested I wouldn t know what gate to send you to Even if the pilot was going to Washington he couldn t take you if you didn t have a ticket Is there any other airline flying to Washington within the next few hours I wouldn t know she said pointing at the dark screen Only IT knows It can t tell me By this time there were quite a few people standing in lines The word soon spread to other travelers that the computer was down Some people went white some people started to cry and still others kicked their luggage 1 The best title for the article is A When the Computer Is DownB The Most Frightening Words C The Computer of the AirportD Asking the Computer 2 What could the girl in the ticket office do for the passengers without asking the computer A She could sell a ticket B She could write out a ticket C She could answer the passengers questions D She could do nothing 2 3 Why do you think they had not a backup computer A Because it was easy down B Because it was very expensive C Because it was not advanced enough D Because it was not as big as the main computer 4 The last paragraph suggests that A a modern computer won t be down B computers can take the place of humans C sometimes a computer may bring suffering to people D there will be great changes in computers 答案解析答案解析 本文记述了作者在机场遭遇电脑系统死机所带来的后果及人们对此的反应 1 A 主旨题 根据文章第 1 句中的 Our computer is down 及后面的文章内容 可推知此题 答案为 A 2 D 细节题 根据文章中的对话 售票员不能卖机票 回答不出旅客提出的问题等等 可 推知此题答案为 D 3 B 主观题 根据各选项的比较及生活经验对之进行判断 得出此题的答案为 B 4 C 推断题 根据文章最后一段的描述 电脑死机 旅客们感到恐惧 忧郁 不安 从而 可推知此题答案为 C 结束 People who traveled in the past had to put up with many discomforts which we do not have nowadays and of course they traveled far more slowly Roads were bad indeed and you often found you could not get along at all because of the mud In dry weather many places were thick in dust and when it was stormy trees might fall across the road and it was nobody s business to clear them away Ordinary people traveled on foot or on horseback but everyone who could afford it kept a private coach There were public coaches too called stage coaches because long journeys took several days and were done in stages with stops over night at inns Some stage coaches ran only in the summer months Others all the year around They were very slow and crowded and passengers often became in on the way because of the swaying 摇晃 Break downs were frequent since many roads were not smooth So a coach might very easily turn right over Early in the century coach and wagon builders were encouraged to put very wide wheels on their vehicles so that these might level the roads a little But many people complained of this since it slowed travel down a good deal Most travelers during the 18th century wrote bitterly about the state of the roads One visitor to Sussex took six hours to travel nine miles in his coach another wrote to a friend that on time of his journeys almost every mile was marked by the overturn of a carriage 47 Which of the following mainly prevented people from travelling fast in the past 3 A Muddy road B Thick dust C Falling trees D Many discomforts 48 The underlined word them in the first paragraph refers to A the discomforts B the blocked roads C the fallen trees D the dusty places 49 Public coaches were called stage coaches because A they served public people only B they were slow and crowded C they stopped for meals at inns D the long journey was broken into several parts 50 The sentence almost every mile was marked by the overturn of a carriage suggests that A the coaches were of poor quality B the road condition was really poor C the writers liked to describe the road bitterly D travelling about in the past was extremely slow 51 Which of the following best gives the main idea of the first paragraph A Disadvantages in travel in former days B Travel by stage coaches C The effect of bad weather on travel D The complaints about the discomforts 参考答案 47 51 ACDBA 结束 I sometimes wonder if old Finchley has the right personality to be a research scientist He keeps asking when he ll be coming back After all it was his own fault Nobody tries out what has just been invented on themselves any more but Finchley Well he must have pumped about a thousand c c s into himself before I noticed he was clearly becoming smaller It was funny watching him because his clothes remained the same in size They simply piled up around him so that he looked like a small boy in his father s clothes But he kept getting smaller and smaller As my colleague Dawson and I watched him he disappeared All we could see was Finchley s clothes on the floor They looked so strange because the lab coat was on top shirt and trousers inside and I suppose underclothes inside again It gave me a strange feeling and I think Dawson was a bit shaken too Dawson was sitting on his chair in front of a microscope he d been using to examine a family of mites 螨虫 He looked through the scope kind of absently again and was nearly scared to lose awareness when he found old Finchley waving back from the other end It seems as if Finchley had taken a free ride on a dust mite and landed on the land of the mite family Of course we didn t know till Finchley told us later 4 But anyhow as I said Dawson nearly passed out He jumped off his chair and pointed at the microscope to shocked to speak 49 Finchley disappeared because A he took something poisonous B he was changed into a dust mite C his father s clothes totally covered him up D what he and his colleagues invented resulted in his disappearace 50 It frightened Dawson to see Finchley A got into his scope by accident B was waving through his telescope C suddenly got lost in his clothes D gradually disappeared in the lab 51 It can be inferred that Finchley Dawson and the writer have possibly invented A some kind of medicine B a new powerful microscope C a machine to make people small D a new way to make a culture of mite 52 It can probably be concluded that Finchley A passed out there and then B is not fit to be a scientist C is a devoted scientist D will remain tiny all the time 49 DB 51 52AC 结束 阅读理解阅读理解 推理判断题推理判断题 阅读下面短文 进行合理的推理判断 并从每题所给的四个选项 A B C 和 D 中 选出 最佳选项 I m interested in the furnished cottage near Dedham which you made known in yesterday s newspaper for my husband and I are coming to England in June and will stay at the cottage for three months Would you please tell me exactly where it is and give me some information about bus and train service in the area We need a cottage on a busy street And I would also like to know about the shops there Do the shops still supply I know they did ten years ago I would also be thankful if you would tell me whether you supply sheets etc and whether a laundry 洗衣店 calls at the house The rent 租金 you ask sounds reasonable for the size of the cottage How do you like it paid Weekly monthly or in advance 1 This passage must be taken from a A novel B letter C newspaperD

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论