全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
用心 爱心 专心 1 20122012 届高考英语二轮专题精品复习资料阅读理解 九 届高考英语二轮专题精品复习资料阅读理解 九 1 Runners in a relay 接力 race pass a stick in one direction However merchants passed silk gold fruit and glass along the Silk Road in more than one direction They earned their living by traveling the famous Silk Road The Silk Road was not a simple trading network It passed through thousands of cities and towns It started from eastern China across Central Asia and the Middle East and ended in the Mediterranean Sea It was used from about 200 B C to about A D 1300 when sea travel offered new routes 路线 It was sometimes called the world s longest highway However the Silk Road was made up of many routes not one smooth path They passed through what are now 18 countries The routes crossed mountains and deserts and had many dangers of hot sun deep snow and even battles Only experienced traders could return safe The Silk Road got its name from its most prized product Silk could be used like money to pay taxes or buy goods But the traders carried more than just silk Gold silver and glass from Europe were much found in the Middle East and Asia Horses traded from other areas changed farming practices in China Indian merchants traded salt and other valuable goods Chinese merchants traded paper which produced an immediate effect on the West Apples traveled from central Asia to Rome The Chinese had learned to graft 嫁接 different trees together to make new kinds of fruit They passed this science on to others including the Romans The Romans used grafting to grow the apple Trading along the Silk Road led to world wide business 2000 years before the World Wide Web The people along the Silk Road did not share just goods They also shared their beliefs The Silk Road provided pathways for learning diplomacy 外交 and religion 宗教 5 It s probable that traders along the Silk Road needed A to remember the entire trade route B to know the making of products C to receive certain special training D to deal with a lot of difficulties 详解剖析 细节理解题 根据 The routes crossed mountains and deserts and had many dangers of hot sun deep snow and even battles Only experienced traders could return safe 可知 D 项正确 最佳选项 D 6 The Silk Road became less important because A it was made up of different routes B silk trading became less popular C sea travel provided easier routes D people needed fewer foreign goods 详解剖析 细节理解题 根据 It was used from about 200B C to about AD1300 when sea travel offered new routes 能找到原因是 sea travel provided easier routes 用心 爱心 专心 2 最佳选项 C 7 New technologies could travel along the Silk Road because people A learned from one another B shared each other s beliefs C traded goods along the route D earned their living by traveling 详解剖析 细节理解题 根据 The people along the Silk Road did not share just goods They also shared their beliefs The Silk Road provided pathways for learning diplomacy and religion 能看出人们彼此之间能学习一些东西 最佳选项 A 8 What is the best title for the passage A The Silk Road Past and Present B The Silk Road East Meets West C The Silk Road Routes Full of Dangers D The Silk Road Pathways for Learning 详解剖析 主旨大意题 根据 The Silk Road was not a simple trading network It passed through thousands of cities and towns It started from eastern China across Central Asia and the Middle East and ended in the Mediterranean Sea 可知 The Silk Road East Meets West 是最佳标题 最佳选项 B 2 Four people in England back in 1953 stared at Photo 51 It wasn t much a picture showing a black X But three of these people won the Nobel Prize for figuring out what the photo really showed the shape of DNA The discovery brought fame and fortune to scientists James Watson Francis Crick and Maurice Wilkins The fourth the one who actually made the picture was left out Her name was Rosalind Franklin She should have been up there says historian Mary Bowden If her photos hadn t been there the others couldn t have come up with the structure One reason Franklin was missing was that she had died of cancer four years before the Nobel decision But now scholars doubt that Franklin was not only robbed of her life by disease but robbed of credit by her competitors At Cambridge University in the 1950s Watson and Crick tried to make models by cutting up shapes of DNA s parts and then putting them together In the meantime at King s College in London Franklin and Wilkins shone X rays at the molecule 分子 The rays produced patterns reflecting the shape But Wilkins and Franklin s relationship was a lot rockier than the celebrated teamwork of Watson and Crick Wilkins thought Franklin was hired to be his assistant But the college actually employed her to take over the DNA project What she did was produce X ray pictures that told Watson and Crick that one of their early models was inside out And she was not shy about saying so That angered Watson who attacked her in return Mere inspection suggested that she would not easily bend Clearly she had to go or be put in her place As Franklin s competitors Wilkins Watson and Crick had much to gain by 用心 爱心 专心 3 cutting her out of the little group of researchers says historian Pnina Abir Am In 1962 at the Nobel Prize awarding ceremony Wilkins thanked 13 colleagues by name before he mentioned Franklin Watson wrote his book laughing at her Crick wrote in 1974 that Franklin was only two steps away from the solution No Franklin was the solution She contributed more than any other player to solving the structure of DNA She must be considered a co discoverer Abir Am says This was backed up by Aaron Klug who worked with Franklin and later won a Nobel Prize himself Once described as the Dark Lady of DNA Franklin is finally coming into the light 文章大意概括 谁发现了 DNA 仅仅只有 James Watson Francis Crick 和 Maurice Wilkins 吗 本文作者告诉我们 功劳也有 Rosalind Franklin 的一份 1 What is the text mainly about A The disagreements among DNA researchers B The unfair treatment of Franklin C The process of discovering DNA D The race between two teams of scientists 详解剖析 主旨大意题 通读全文 可知 Franklin 在 DNA 的发现中也做出了重要贡献 但却由于某些原因而不为人知 由此答案选 B 项 她受到了不公正的对待 最佳选项 B 2 Watson was angry with Franklin because she A took the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 可转债承销项目承销团组建方案
- 房屋买卖代理经纪人培训教材
- 2025年上海市青浦区事业单位考试真题
- 房地产项目开发及营销策划方案
- 2025年郴州市苏仙区事业单位考试真题
- 幼儿教育方法与亲子关系建立指南
- 客服经理工作计划及客户服务方案
- 2025年及未来5年市场数据中国机动车行业市场全景调研及投资规划建议报告
- 2025浙江丽水市遂昌经盛新能源有限公司市场化招聘笔试及笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025江苏南通市苏锡通融媒科技有限公司招聘技能测试和人员笔试历年参考题库附带答案详解
- 长春建筑学院《马克思主义工会思想史》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 湿性愈合和新型敷料选择课件
- NBC气保焊使用说明书
- 《垂体危象》课件
- DB15T 2295-2021 即食燕麦片标准
- 木制品招标文件
- 小学心理健康《不做小拖拉》
- 国际贸易第七版ppt课件(完整版)
- CEMS比对监测和质量控制
- 互联网+大学生创新创业项目计划书范本-智能外卖柜项目创业计划书
- 商用车基础培训课件
评论
0/150
提交评论