已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山东金乡县2017高考英语阅读类一轮训练(一)(2016高考模拟选编)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的选项中选出最佳选项。体裁:夹叙夹议话题:成长经历词数:280时间:15When I heard the garage door open,I ran down to the kitchen and waited.I saw my dad come up the front walk,a white _1_ in his hand.I had waited all day for this.I _2_ over him for it as soon as he came into the house._3_,he threw the envelope on the table and said that it was nothing to get _4_ about,and it was just a piece of paper.I grabbed it and headed for my _5_I wondered why my dad did not understand how _6_I was to see my midyear report card.I was really _7_ by his angry words.I stood in the middle of my bedroom.I opened the report card and saw my class rank:first place.I felt my lips form a _8_ and wanted to run downstairs to tell everyone.Then I _9_ what my dad had saidit was nothing to get excited about.I wanted to share my _10_ with someone,but felt alone.I realized that I had become _11_ from my family.We used to _12_ late and watch Disney movies,and my brother and I would play badminton(羽毛球) in the backyard all the time.I wondered when all that had _13_I just no longer took part in them.My _14_ consumed all my time and energy.While I had been busy with my study,I had also built a wall between me and my _15_I was only trying to become a person everyone could be _16_ of,but I let that goal take over my life.I wanted to go downstairs,_17_ to my family for every _18_ movie and badminton game,and be an active _19_ of my family again.I knew I had to do something _20_ without their support,my accomplishments(成就) meant nothing.Although my head might be in the clouds filled with soaring aspirations(壮志凌云),my family keeps my feet firmly grounded.【语篇解读】作者因为学习而忽视了自己的家人,后来他发现了自己的错误,想重新成为家庭的一部分。1A.key BenvelopeCshirt Dcard答案B根据下文“he threw the envelope on the table”的提示可知,爸爸手里拿着一个信封走进了家门。2A.reached BturnedCclimbed Dwatched答案A看到爸爸进了门,作者伸手去拿爸爸手里拿着的东西。3A.Slowly BObviouslyCUnluckily DAngrily答案D下文提到爸爸把信封扔在桌上,并且根据下文“I was really _7_ by his angry words.”可知,爸爸是生气的。4A.frightened BnervousCexcited Dupset答案C根据下文“it was nothing to get excited about.”的提示可知答案。5A.bedroom BkitchenChome Dlivingroom答案A根据下文“I stood in the middle of my bedroom.”的提示可知,作者朝着卧室走去。6A.sad BanxiousCashamed Dworried答案B根据上文“I had waited all day for this.”可知,作者等了一天了,急于知道自己的考试成绩。7A.disturbed BhurtCsatisfied Dmoved答案B爸爸生气的话让作者感到很受伤。8A.circle Bshape Csquare Dsmile答案D因为看到自己得了第一名,所以作者露出了微笑。9A.realized BconsideredCremembered Dmissed答案C根据下文内容可知,作者想起了爸爸说过的话。10A.happiness BsecretCmystery Dimagination答案A因为自己考了第一名,所以作者想和别人分享自己的这份快乐。11A.different BdistantCindependent Dfree答案B根据下文“We used to.in the backyard all the time.”可知,作者以前喜欢看电影。12A.come back Bstudy hardCgo around Dstay up答案D作者因为和家人看电影而熬夜。13A.happened BformedCstopped Dimproved答案C根据下文“I just no longer took part in them.”可知,作者不记得与家人一起玩这样的事情是什么时候停止的。14A.school Bhouse Cfarm Dgarden答案A作者因为努力学习用尽了时间和精力。15A.neighbor BfriendsCteachers Dfamily答案D根据上文内容可知,作者认为自己与家人之间有道墙,有了隔阂。16A.tired Baware Cproud Dcertain答案C作者把时间和精力用在学习上是为了让每个人都以他为自豪。17A.answer BapologizeCapply Dthank答案B作者因为没能够陪家人一起看电影和打羽毛球而向家人道歉。18A.forgotten BrefusedCavoided Dmissed答案D作者因为努力学习而错过了应该与家人一起看的电影。19A.part BdirectorCsymbol Dactor答案A作者想重新成为家庭里的一个活跃分子。20A.if BwhenConce Dbecause答案D作者知道自己必须做些事情,因为没有家人的支持,他的成就什么都不是。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。I suppose that the most basic and powerful way to connect to another person is to listen. Just listen. Perhaps the most important thing we ever give each other is our attention. And especially if its given from the heart. When people are talking,theres no need to do anything but receive them. Listen to what theyre saying. Care about it. Most times caring about it is even more important than understanding it. Most of us dont value ourselves or our love enough to know this. It has taken me a long time to believe in the power of simple saying “Im so sorry” ,when someone is in pain.One of my patients told me that when she tried to tell her story people often interrupted to tell her that they once had something just like that happening to them. Her pain became a story about themselves. Eventually she stopped talking to most people. We connect through listening. When we interrupt what someone is saying to let them know that we understand,we move the focus of attention to ourselves. When we listen,they know we care.I have even learned to respond to someone crying by just listening. In the old days I used to reach for the handkerchiefs,until I realized that passing a person a handkerchief may be just another way to shut him down,to take them out of their experience of sadness. Now I just listen. When they have cried all they need to cry,they find me there with them.This simple thing has not been that easy to learn. It certainly went against everything I had been taught since I was very young. I thought people listened only because they were too shy to speak or did not know the answer. But now I know that a loving silence often has far more power to heal than the kindest words.1What does the author value most in the communication with each other?ADeep understanding.BSaying “Im sorry”CAttention from heart.DDoing nothing.2The woman patient stopped telling her story to most people because_.Ashe didnt get enough respect from othersBshe was discouraged by being often interruptedCpeople often told her their own opinionsDpeople couldnt understand her sad situation3If you hand a handkerchief to someone crying,you may_.Ahurt his feelingsBmake him embarrassedCencourage him to continue to cryDstop him from letting out his sorrow4It can be inferred from the passage that while communicating,_.Alistening is a perfect way to respond to othersBpeople keep silent because they dont know the answerCkeeping silent means being too shy to speakDit is easy to form the habit of listening silently解题导语全身心地聆听别人倾诉是帮助别人排解忧伤的最好方式。1解析:选C。细节理解题。从第一段第三、四句可知答案为C。2解析:选B。细节理解题。从第二段前三句的内容可知这位女病人之所以不再向别人倾诉是因为她总是被打断,故选B项。3解析:选D。细节理解题。从第三段第二句中的until I realized that passing a person a handkerchief may be just another way to shut him down,to take them out of their experience of sadness可知选D。4解析:选A。推理判断题。通读全文可推知A项正确。阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳答案。 Disposing(处理)of waste has been a problem since humans started producing it.As more and more people choose to live close together in cities,the waste-disposal problem becomes Increasingly difficult. During the eighteenth century,it was usual for several neighboring towns to get together to select a faraway spot as a dump site.Residents or trash haulers(垃圾拖运者)would transport household rubbish,rotted wood,and old possessions to the site.Periodically(定期的)some of the trash was burned and the rest was buried.The unpleasant sights and smells caused no problem because nobody lived close by. Factories,mills,and other industrial sites also had waste to be disposed of.Those located on rivers often just dumped the unwanted remains into the water.Others built huge burners with chimneys to deal with the problem. Several facts make these choices unacceptable to modern society.The first problem is space Dumps,which are now called landfills,are most needed in heavily populated areas.Such areas rarely have empty land suitable for this purpose.Property is either too expensive or too close to residential(住宅区的) neighborhoods.Long-distance trash hauling has been a common practice but once farm areas are refusing to accept rubbish from elsewhere,cheap land within trucking distance of major city areas is almost nonexistent. Awareness(意识) of pollution dangers has resulted in more strict rules of waste disposal. Pollution of rivers,ground water,land and air is a price people can no longer pay to get rid of waste. The amount of waste,however,continues to grow. Recycling efforts have become commonplace,and many towns require their people to take part.Even he most efficient recycling programs,however,can hope to deal with only about 50 Percent of a citys reusable waste.36.The most suitable title for this passage would be _.A.Places for Disposing Waste B.Waste Pollution DangersC.Ways of Getting Rid of Waste D.Waste Disposal Problem提示:第一段告诉了读者本文的中心思想。答案:D37.During the 18th century,people disposed their waste in many ways EXCEPT for _.A.burying it B.recycling itC.burning it D.throwing it into rivers提示:从文章第二、三段可知。答案:B38.What can be inferred from the fourth paragraph?A.Farm areas accept waste from the city in modern society.B.There is cheap land to bury waste in modern society.C.It is difficult to find space to bury waste in modern society.D.Ways to deal with waste in modern society stay the same.提示:实际所使用的垃圾处理方法是烧、埋、倾倒进河里。第四段论述了这些方法在现代社会的不可接受性。文中例数了用这些方法处理垃圾的问题,可见在方法上没有进展。答案:D39.The main purpose of writing this article is to _.A.draw peoples attention to waste managementB.warn people of the pollution dangers we are facingC.call on people to take part in recycling programsD.tell people a better way to get rid of the waste提示:文章介绍了过去与现在的垃圾处理方法,论述了这种方法所带来的问题和人们对这一问题的认识。最后一段强调利用回收的方法依然不能解决问题的严峻形势。文章旨在引起人们对废物管理的进一步关注。答案:A阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳答案。 There is probably no field of human activity in which our values and lifestyles are shown more clearly and strongly than they are in the clothes that we choose to wear.The dress of an individual is a kind of “sign language” that communicates a set of information and is usually the basis on which immediate impressions are formed.Traditionally,a concern for clothes was considered to be an affair of females,while men took pride in the fact that they were completely lacking in clothes consciousness(意识). This type of American culture is by degrees changing as man dress takes on greater variety and color.Even as early as 1955,a researcher in Michigan said that men attached rather high importance to the value of clothing in daily life. White collar workers in particular viewed dress as a symbol(象征)of ability,which could be used to impress or influence others,especially in the work situation.The white collar worker was described as extremely concerned about the impression his clothing made on his superiors(上司).Although blue collar workers were less aware(察觉到的)that they might be judged on the basis of their clothing,they recognized that any difference from the accepted pattern of dress would be made fun of by fellow workers. Since that time,of course,the patterns have changed:the typical office worker may now be wearing the blue shirt,and the laborer a white shirt;but the importance of dress has not become less.Other researchers in recent years have helped to prove its importance in the lives of individuals at various age levels and in different social and economic status groups(阶层).36.The passage tells us that _.A.our values and lifestyles are in no field of human activityB.the clothes that we choose to wear have something to do with our values and lifestylesC.our values and lifestyles are from the sign languageD.the clothes we choose to wear depend on a set of information and immediate impression提示:细节理解题。A、C、D三项内容与第一段前两句叙述不符。答案:B37.Traditionally,people usually thought that _.A.men cared very much for clothesB.women were concerned greatly about what they wore while men didntC.both men and women paid great
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年鞍山辅警招聘考试题库附答案详解(考试直接用)
- 2025年阜新辅警协警招聘考试备考题库及完整答案详解一套
- 2025年鹤壁辅警招聘考试真题含答案详解(培优a卷)
- 2025年珠海辅警招聘考试题库完整参考答案详解
- 2025年衢州辅警协警招聘考试备考题库附答案详解(黄金题型)
- 2025年牡丹江辅警招聘考试真题及参考答案详解一套
- 2025年襄樊辅警协警招聘考试真题含答案详解(培优a卷)
- 2025年长治辅警招聘考试题库及完整答案详解
- 2025年黄山辅警协警招聘考试真题带答案详解(完整版)
- 2025年舟山辅警协警招聘考试真题及完整答案详解
- DB4105∕T 227-2024 甲骨文广播体操动作规范
- 江苏的历史文化课件
- 矿山修复培训课件
- 住房公积金政策培训课件
- 胶水培训课件
- 中国铁塔安全管理制度
- 产品防护管理制度
- 医院安全后勤管理制度
- 2025-2030中国高效消泡剂行业市场现状供需分析及投资评估规划分析研究报告
- T/CECS 10046-2019绿色建材评价树脂地坪材料
- T/CAQI 210-2021果蔬清洗装置
评论
0/150
提交评论