2019_2020学年高中英语Unit1Alandofdiversity单元检测A新人教版选修.docx_第1页
2019_2020学年高中英语Unit1Alandofdiversity单元检测A新人教版选修.docx_第2页
2019_2020学年高中英语Unit1Alandofdiversity单元检测A新人教版选修.docx_第3页
2019_2020学年高中英语Unit1Alandofdiversity单元检测A新人教版选修.docx_第4页
2019_2020学年高中英语Unit1Alandofdiversity单元检测A新人教版选修.docx_第5页
已阅读5页,还剩19页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第一单元检测(A)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:That was the last bus home!And weve missed it!Call a taxi!M:A taxi?Im not a millionaire.1.What does the man mean?A.They are not rich enough to call a taxi.B.The woman has mistaken him for a millionaire.C.He doesnt understand what the woman means.答案:AW:I got a few things from the shop.M:A few?It looks like you bought out the supermarket!2.What does the man mean?A.The woman looks like the owner of the supermarket.B.The woman did too much shopping from the supermarket.C.The woman seems to have bought her things outside the supermarket.答案:BM:After Ive finished reading this book,I can lend it to you if you are interested.W:If Im interested?Ive been trying to borrow it everywhere.3.What does the woman mean?A.She has no interest in the book.B.She can get the book everywhere.C.She wants to read the book very much.答案:CM:Lets ask Dan to introduce the musicians to the audience at the beginning of the concert.W:Ask Dan?Hell be playing the violin.4.What does the woman mean?A.Dan is a good violinist.B.They can ask Dan to make the introduction.C.Dan is not the right person to make the introduction.答案:CW:Cant we slow down?Im tired.M:Slow down?Dont you realize how late we are going to be?5.What does the man mean?A.They cannot slow down.B.Theyd better slow down.C.The woman doesnt know how late they are.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:How do you like my tie?W:Your tie?Well,uh.I think its nice.M:You dont really like it,do you?W:Well,uh.M:Please!Be honest with me!W:Well.To tell you the truth,I think its a little loud.M:Hmm.You might be right.6.What does the woman think of the tie?A.She thinks its nice.B.She doesnt like it.C.She likes the colour.答案:B7.Why does the woman sound so hesitant?A.Shes trying to be polite.B.Shes not sure about the answer.C.She does not speak English very well.答案:A听第7段材料,回答第8至10题。W:My host family had a birthday party for me today.They bought me a cake and sang to me and gave me this present.M:What is it?How come you didnt open it?W:I was waiting until I got back to my room to open it.M:But you should have opened it there when they gave it to you.W:Really?But in Taiwan you never open a present in front of other people.They might think youre greedy.M:Thats interesting!Americans think its fun to see people open presents.If you save the fun for yourself,thats being greedy.W:Oh,no!I hope I didnt offend my host family.M:Im sure theyll understand.But you should send them a thank-you note.Thats an American custom,too.W:Thanks for telling me!8.Why didnt the woman open the present when she received it?A.Because she did not like it.B.Because she thought it impolite to do that.C.Because her host family would like her to open it alone.答案:B9.What can we learn about the woman?A.She has been in America for years.B.She has just given a present to her host family.C.She is a foreigner who doesnt know much about the American customs.答案:C10.What is the woman most likely to do soon?A.Open her present.B.Say sorry to her host family.C.Write a thank-you note to her host family.答案:C听第8段材料,回答第11至13题。W:Jack and I went to see the new Jackie Chan movie last night.M:So did I!I went with Hilary.We must have been there at the same time!W:Oh,the movie was great,but the whole thing was ruined by those rude people!M:What do you mean?W:Didnt you hear those two people talking to each other through the whole movie?They were talking so loud that no one could hear anything!You must have heard them!M:Umm.Could you hear what they were talking about?W:Everyone could!One of them was telling a story about how his brother Mike got into trouble.It was so rude!Hey,wait a minute.Your brothers name is Mike,isnt it?M:I have to go.Ill see you later.11.Which of the following is true?A.The two speakers went to the cinema together.B.The man enjoyed the movie while the woman didnt.C.The woman liked the movie but didnt enjoy it much.答案:C12.What ruined the whole thing?A.There was a sudden failure of power.B.Two people kept talking loudly through the movie.C.Two rude people kept quarrelling throughout the movie.答案:B13.Why does the man want to leave in such a hurry?A.Because he is the very rude person.B.Because he has something important to do.C.Because its time for his appointment with someone else.答案:A听第9段材料,回答第14至16题。M:Hi Barbara!Did you and Raymond enjoy Margos dinner party?W:No,we didnt.It was awful!M:What about the food?W:Oh,the food was disgusting!We hated it.We had duck and banana curry!M:Duck and what?Ugh!W:I know.I dont like duck and Ray doesnt like bananas!M:And their friends?Tell me about their friends.Were they nice?W:Oh,Bruce!They were friendly,but they were so boring!They talked for three hours about their house and their dog and their dishwasher!And they didnt ask one question about us.We said very little,only “Yes?” and “No!”M:Oh dear!What a terrible evening!14.What are the speakers mainly talking about?A.Disgusting food.B.Boring friends.C.A dinner party.答案:C15.Which food does the woman hate?A.Bananas.B.Duck.C.Beef.答案:B16.Why did the woman find Margos friends boring?A.Because they kept talking without paying attention to others.B.Because they stayed in the house asking questions for three hours.C.Because they had brought their dog to the party without permission.答案:A听第10段材料,回答第17至20题。When I was a student in the United States,I was invited to spend the weekend with an American family.When I arrived,everyone was very well-mannered.They gave me a tour of the house and then showed me to the guest room.They showed me where to put my clothes,how to operate the bathroom equipment,and even where to find a fresh towel and a new bar of soap.But I was surprised that they did not give me anything to eat.I went to bed very hungry.I was sure that my hosts did not mean to be rude,but I did not understand the way they acted.When I returned to school,I told the story to my classmate Steve.“Didnt they ask if you were hungry?” Steve said.“Yes,but they still didnt give me anything,” I answered.“Well,when they asked you,what did you say?”“I said,No,Im fine.”“Well,no wonder they didnt give you anything!” Steve said.“But I was just being polite,” I insisted.“I thought they would give me something anyway.”“Maybe thats true in China,but not in America,” Steve told me.“When Americans ask a question,they expect a direct answer.If you say youre not hungry,theyll think you really are not hungry.”It is a lesson Ill never forget!17.What did the host family do on the speakers arrival?A.They held a welcome party.B.They asked him to take a bath.C.They showed him around the house.答案:C18.What surprised the speaker?A.No one fed him.B.The family were not friendly.C.They showed him everything.答案:A19.Who is Steve?A.The speakers teacher.B.A classmate of the speakers.C.The son of the speakers host family.答案:B20.Whats the “lesson” for the speaker?A.East,west,home is best.B.Always directly tell Americans what you want.C.Never stay with an American host family again.答案:B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIf you happen to be in Hawaii during the months of December to April,you will find the seas around you resounding with joyous musica symphony of squeaking,chirping,clicking and splashing.These sounds are made by whales,and it is at long last that this unique underwater orchestra is being heard again.The return of the great whales in the eastern part of the North Pacific,in fact,is turning out to be one of the best environmental success stories.And this phenomenon is most evident all along the coast from Alaska to Baja,in California,and in Hawaii.The species of whales that migrates to Hawaii,coming all the way from Alaska,along the coast of central California,is the Pacific humpback whale(座头鲸).Their journey,which is a distance of 3,500 miles,from their summer home to Hawaii takes about 1 to 2 months.The whales form loose and large groups while travelling.The associations they form along the way do not last more than a few days.But one exception is the strong bond that mothers and calves have between each other which lasts for a long time.The warm waters of tropical Hawaii provide ideal conditions for breeding for the humpback.Many of the whales come here to breed calves while in Hawaii.The humpback is one of the most unique mammals because of the special talents it has.One of them is the ability to sing.They sing a large variety of complex,beautiful and long songs.During the breeding period,the male sings lengthy songs,which is thought to be related to mating,although it is not yet proved that it is used as a device to attract females.Although the females make sounds too,it is only the male that produces organized and lengthy songs,which can be even 20 minutes long and can be heard 20 miles away.21.The Pacific humpback whale comes to Hawaii to .A.give birth to their youngB.find more foodC.find their matesD.avoid the hot summer答案:A解析:细节理解题。从第三段的最后两句可知,夏威夷海水温暖,很适合座头鲸繁殖,这也是它们迁徙到此的原因。22.We can infer from the passage that .A.the humpback whale can only be seen in HawaiiB.the eastern part of the North Pacific has always been well protectedC.the humpback once disappeared in the eastern part of the North PacificD.it is not surprising that the songs of the humpback is being heard again答案:C解析:推理判断题。概括前两段的信息可知,座头鲸能够重新回到北太平洋的东部是环境保护的胜利,说明它们一度在这个地方消失过。23.What can we learn from the last paragraph?A.Only the male humpback sings.B.It is not certain why the humpback sings.C.The humpback sings only during the breeding period.D.The female humpback usually sings after the male.答案:B解析:细节理解题。文章最后一段说明,座头鲸发出叫声是为了吸引异性这一点还没有得到证实。24.The underlined word “calves” probably means .A.male whalesB.female whalesC.grown-up whalesD.baby whales答案:D解析:词义猜测题。从第三段最后分析,座头鲸到温暖的夏威夷是为了繁殖,再联系“mothers”一词可推断calves是“幼仔”的意思。BLondons Chinese community dates back to the 19th century,when a small number of Chinese sailors moved to the city to work in Limehouse,east London.As time went on,other Chinese people came to this area and Limehouse began to be known as “Chinatown”.However,Londons Chinese community remained very small for many years:at the start of the 20th century,there were just 545 Chinese people in Britain.After the Second World War,many farmers in Hong Kong lost their jobs and came to London.As Limehouse had been almost destroyed during the war,they settled in a different areaa part of central London near Leicester Square.This area is now what Londoners call Chinatown.At first,the new immigrants found it difficult to get jobs.In the 1950s,however,a small Chinese restaurant opened in London.Many British people visited it and said that Chinese food was wonderful!Suddenly,Chinese restaurants and take-aways(外卖) started opening in every part of the city.Instead of too little work,the new Chinese immigrants now found that they had too much!They worked as cooks,managers or waiters.Most of them enjoyed their lives and arranged their friends and relatives to join them from overseas.As time went by,Londons Chinese community became more and more successful.The sons and daughters of the original restaurant workers studied and worked very hard.And most went on to get highly paid jobs.Many Chinese families left Chinatown and moved to the more expensive outskirts.Chinatown,however,is still as lively as ever.25.When did the first Chinese immigrants come to London?A.In the 1950s.B.More than 200 years ago.C.After the Second World War.D.At the start of the 20th century.答案:B解析:细节理解题。由文章开头“datesbacktothe19thcentury”可推知伦敦的首批中国移民是在200多年前来到伦敦的。26.Why did many Chinese immigrants come to London in 1950s?A.Because it was easy for them to get jobs there.B.Because Limehouse had been almost destroyed during the war.C.Because many British people enjoyed Chinese food.D.Because their children could study there and get highly paid jobs.答案:A解析:细节理解题。由第三段可知,中国移民在伦敦有很多就业机会。27.Where is Londons Chinatown now?A.In the east of London.B.In Limehouse.C.Not far from Leicester Square.D.Outside the city.答案:C解析:细节理解题。由第二段的第二句话可知,伦敦的唐人街在莱斯特广场附近。28.According to this passage,if people live in the outskirts of a city,they live .A.in the villageB.far away from the cityC.in the centre of the cityD.in the outer areas of the city答案:D解析:词义猜测题。由文章最后一段可知,很多中国移民离开位于伦敦市中心的唐人街去了outskirts,可知该词是指城市的郊区。CSituated in the southeast part of California,Death Valley covers an area of more than 3.3 million acres,even larger than the famous Yellowstone National Park.Death Valley is a land of extremes.It is one of the hottest places on the surface of the earth.The highest ground temperature ever recorded was 93.9 on July 15,1972.It is the driest place in North America with an average rainfall of only 1.96 inches a year.Death Valley also boasts the lowest point in the western hemisphereBadwater,at 85.95 meter below sea level.Death Valley got its name in 1849,when a group of emigrants were looking for a shortcut to the gold field of California.They were given bad advice and went into the valley.Some of them were killed by the bad weather and harsh road.When the rest finally walked out,they gave the area its name by saying to it “Good-bye,Death Valley”.As the name might suggest,there is very little apparent vegetation within Death Valley.First impressions,however,can be deceiving.Death Valley includes more than 1,000 species of plants that have adapted to the harsh conditions.Death Valley is also a land of beauties.Sunrise and sunset are two of the most spectacular attractions.Depending on different angles,they show many of the areas different moods.For the best viewing,plan to be there approximately one hour before sunset or before sunrise.Death Valley National Park is open all year round.In spite of the climate,hiking is one of the most popular activities in Death Valley.The surrounding mountains produce spectacular wildflower displays along with snow-covered peaks,breathtaking sand dunes,abandoned mines and industrial structures.29.All the following statements are the most special natures of Death Valley except .A.it has the largest number of desert plantsB.it has the hottest ground in the worldC.it is the driest place in North AmericaD.it is the lowest in the western hemisphere答案:A解析:细节理解题。由第二段可知,死谷是地球表面最热的地方之一,是北美最干燥的地方,也是西半球的最低点,但本文没有提到它是有着最多沙漠植物的地方。30.From the passage we can know that the name Death Valley comes from the fact that .A.no one can escape from its bad weatherB.its too hot for any plants to grow thereC.some people died from its terrible climate at one timeD.it is so dry that no living things can exist答案:C解析:细节理解题。由第三段可知,曾经有一些寻找金矿的人死于其恶劣的自然环境,死谷因此而得名。31.Though Death Valley has horrible living conditions,the author thinks highly of .A.its snow-covered peaksB.its special climateC.its wild lifeD.the view of sunrise and sunset答案:D解析:推理判断题。由第五段第二句可推知,作者认为死谷的日出和日落很美,即作者对死谷的日出和日落的景观评价很高。32.The purpose of this passage probably is .A.telling us the danger of Death ValleyB.giving us a general introduction of Death ValleyC.encouraging us to pay a visit to Death ValleyD.describing the beauty of Death Valley答案:B解析:主旨大意题。从整篇文章来看,本文的写作目的是介绍死谷的大体情况。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。To be attractive is not about how much money you make,and its not about who your daddy is.33. Here I will tell you about being attractive in general.Asklotsofquestions34.If you come across as a know-it-all (even if you really do know it all!),it really pushes people away.Rather,asking lots and lots of questions makes people feel you care,you can be trusted,and you are.humble(谦逊的).StaybusyDo you really know the power of this?Were told to stay busy to avoid depression and feelings of anxiety.But did you know you should also stay busy to be really attractive?Its true.Always have something to do.35.How unattractive!Always be busy with something,even if for some reason you have to make something up.WearwhatfitsWear clothing that fits you.For women,wearing tight pants or shirts is not attractive.Wear things that just fit you and your shape well but not tight.Men,us women with taste and style really dont know why some guys think their pants sagging(下垂) down is somehow attractive.Its not!And neither is huge,wide leg pants.36.And both sexes,stay away from logos and printed shirts!Most people you may ask do not find this attractive.BeinterestedintheothermanBe interested in the other person.Again,ask them questions.Dont talk about yourself.remove attention from yourself.37. And if you want to talk about yourself,youll find that putting the other person first actually opens him up to return the favour and ask you questions.See how fun this is?A.In other words,be modest.B.Both just tell us you dont really care.C.Ask anyone any question you can think of.D.Help others with their work if you have finished yours.E.Have you ever seen someone just sitting around,doing nothing?F.And no,its definitely not about how handsome or beautiful you look.G.If you are genuinely interested in the person,it will come across.答案:33.F34.A35.E36.B37.G第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论