已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广西北海市2017高考英语一轮阅读理解基础训练(二)(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:科普文话题:科学世界词数:360时间:7Sir John,a British scientist who won last years Nobel Prize for medicine,said he had predicted at the time of his frog experiments that the successful cloning of a mammal would happen within 50 years,and that “maybe the same answer is appropriate” for the step to human cloning.Parents who lose children in accidents may be able to clone “copies” to replace them then.Although any attempt to clone an entire human would raise complex moral issues,the biologist claimed people would soon overcome their concerns if the technique became medically useful.Cloning was regarded with extreme doubts when it was first developed but became widely accepted after the birth of Louise Brown,the first “test tube baby”He said,“When my first frog experiments were done,an American reporter asked how long it will be before these things can be done in mammals or humans.I said,Well,it could be anywhere between 10 years and 100 yearshow about 50 years?It turned out that it wasnt far off the mark as far as Dolly was concerned.Maybe the same answer is appropriate.”Sir John added that cloning a human being effectively means making an identical twin,and doctors would therefore simply be “copying what nature has already produced”The average vote on allowing parents of deceased children,who are no longer fertile(能生育的),to create another using the mothers eggs and skin cells from the first child,thinking the technique was safe and effective,is 60 per cent in favor.The reasons for “no” are usually that the new child would feel they were some sort of a replacement for something.【语篇解读】本文是一篇科普说明文。主要介绍了克隆人类或在未来50年内变成现实。1Sir John predicted the human cloning would be a reality in _ at most.A100 years B60 yearsC50 years D10 years答案C细节理解题。根据第一段中的“the successful cloning of a mammal would happen within 50 years,and that maybe the same answer is appropriate for the step to human cloning”可知,克隆人类或在未来50年内变成现实。故选C。2According to the text,which statement is NOT true?ALouise Brown is the first “test tube baby”BHuman cloning is still a controversial topic.CSir John is positive about the future of human cloning.DHuman cloning is creating something that didnt exist before.答案D细节理解题。根据第二段第二句中的“became widely accepted after the birth of Louise Brown,the first test tube baby”可知,Louise Brown是第一个试管婴儿,所以A项正确;根据第二段第一句中的“Although any attempt to clone an entire human would raise complex moral issues”可知,克隆人类仍然是一个存在争议的话题,所以B项正确;根据第二段Sir John所说的话“Well,it could be anywhere between.how about 50 years?”可知,他对未来克隆人类的发展是肯定的,所以C项正确。根据第二段最后一句“.doctors would therefore simply be copying what nature has already produced”可知,克隆人类是复制已存在的人类,所以D项不正确。故选D。3The underlined word “identical” probably means _Asame Bspecial Cnew Dclear答案A词义猜测题。根据本句中的“copying what nature has already produced”可知,identical意为“相同的,完全同样的”。故选A。24What does the text mainly talk about?AThe life of Sir John.BPrediction on human cloning.CViews on human cloning.DAchievements in human cloning.答案B主旨大意题。纵观全文可知,Sir John预测克隆人类或在未来50年内变成现实,所以整篇文章在说明对克隆人类的预测。故选B。由 (2012湖南,B)改编Still seeking a destination for your weekend break?There are some places which are probably a mere walk away from your college.Kings Art CentreA day at the Centre could mean a visit to an exhibition of the work of one of the most interesting contemporary artists on show anywhere.This weekend sees the opening of an exhibition of four local artists.You could attend a class teaching you how to learn from the masters or get more creative with paintfree of charge.The Centre also runs two life drawing classes for which there is a small fee.The Botanic GardenThe Garden has over 8,000 plant species;it holds the research and teaching collection of living plants for Cambridge University.The multi-branched Torch Aloe here is impressive.The African plant produces red flowers above blue-green leaves,and is not one to miss.Get to the display house to see Dionaea muscipula,a plant more commonly known as the Venus Flytrap that feeds on insects and other small animals.The Garden is also a place for wildlife-enthusiasts.Look for grass snakes in the lake.A snake called Hissing Sid is regularly seen lying in the heat of the warm sun.Byrons PoolMany stories surround Lord Byrons time as a student of Cambridge University.Arriving in 1805,he wrote a letter complaining that it was a place of “mess and drunkenness”.However,it seems as though Byron did manage to pass the time pleasantly enough.Im not just talking about the pet bear he kept in his rooms.He spent a great deal of time walking in the village.It is also said that on occasion Byron swam naked by moonlight in the lake,which is now known as Byrons Pool.A couple of miles past Grantchester in the south Cambridgeshire countryside,the pool is surrounded by beautiful circular paths around the fields.The cries of invisible birds make the trip a lovely experience and on the way home you can drop into the village for afternoon tea.If you dont trust me,then perhaps youll take it from Virginia Woolfover a century after Byron,she reportedly took a trip to swim in the same pool.1.As mentioned in the passage,there is a small charge for .A.attending the masters class B.working with local artistsC.learning life drawing D.seeing an exhibition2.“Torch Aloe”and“Venus Flytrap” are .A.common insectsB.impressive plantsC.rarely-seen snakesD.wildlife-enthusiasts3.We can infer from the passage that Byron seemed .A.to fear pet bears B.to like walkingC.to be a heavy drinkerD.to finish university in 18054.In the passage Byrons Pool is described as a lake .A.surrounded by fields B.owned by Lord ByronC.located in Grantchester D.discovered by Virginia Woolf5.What is the passage mainly about?()A.Some places for weekend break.B.A way to become creative in art.C.The colourful life in the countryside.D.Unknown stories of Cambridge University.语篇解读:本篇为应用文,为新闻广告类。本文对几个休闲的好去处作了介绍。答案及剖析:1.C事实细节题。根据Kings Art Centre中的最后一句The Centre also runs two life drawing classes for which there is a small fee.可知选C项。2.B事实细节题。根据The Botanic Garden第二段中的The multi-branched Torch Aloe here is impressive.和第三段中的.a plant more commonly known as the Venus Flytrap 可知Torch Aloe和Venus Flytrap都令人印象很深刻。3.B推理判断题。根据Byrons Pool第一段中的Byron did manage to pass the time pleasantly enough.He spent a great deal of time walking in the village.推出Byron似乎喜欢散步。4.A事实细节题。根据Byrons Pool第二段中的.in the lake.known as Byrons Pool.the pool is surrounded by beautiful circular paths around the fields.可知选A项。5.A主旨大意题。根据文章首段关键词.weekend break.some places.和段意可知本文主要讲“周末的休闲场所”。 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Growing up, I remember my father as a silent, serious mannot the sort of person around whom one could laugh. As a teenager arriving in America, knowing nothing, I wanted a father who could explain the human journey. In college, when friends called home for advice, I would sink into deep depression for what I did not have.Today, at twenty-seven, I have come to rediscover them in ways that my teenage mind would not allowas adults and as friends with their own faults and weaknesses.One night after my move back home, I overheard my father on the telephone. There was some trouble. Later, Dad shared the problem with me. Apparently my legal training had earned me some privileges in his eyes. I talked through the problem with Dad, analyzing the purposes of the people involved and offering several negotiation strategies(策略).He listened patiently before finally admitting, “I cant think like that. I am a simple man.”Dad is a brilliant scientist who can deconstruct the building blocks of nature. Yet human nature is a mystery to him. That night I realized that he was simply not skilled at dealing with people, much less the trouble of a conflicted teenager. Its not in his nature to understand human desires.And so, there it wasit was no ones fault that my father held no interest in human lives while I placed great importance in them. We are at times born more sensitive, wide-eyed, and dreamy than our parents and become more curious and idealistic than them. Dad perhaps never expected me for a child. And I, who knew Dad as an intelligent man, had never understood that his intelligence did not cover all of my feelings.It has saved me years of questioning and confusion. I now see my parents as people who have other relationships than just Father and Mother. I now overlook their many faults and weaknesses, which once annoyed me.I now know my parents as friends: people who ask me for advice; people who need my support and understanding. And Ive come to see my past clearer. 6. What was the authors impression of her father when she was a teenager?A. Friendly but irresponsible.B. Intelligent but severe.C. Cold and aggressive.D. Caring and communicative.7. Why did the author feel depressed when her friends called home?A. She did not have a phone to call home.B. Her father did not care about her human journey.C. Her father was too busy to answer her phone.D. Her father couldnt give her appropriate advice.8. After the author overheard her father on the telephone, _ .A. he blamed her for impoliteness.B. he rediscovered human nature.C. he consulted with her about his problem.D. he changed his attitude towards the author.9. The author realized that _ .A. her father had too many faults and weaknessesB. her father was not as intelligent as she had thought.C. her father was not good at interpersonal relationships.D. her father placed too much importance in social activities.10. Which of the following is the best title of this passage?A. My Parents as Friends.B. My Parents as advisors.C. My fathera serious man.D. My fatheran intelligent scientist.【参考答案】610、BDCCA 阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。A baby born in India has been declared the worlds seven billionth person by child rights group Plan International. Baby Nargis was born at 07:25 local time (01:55GMT) in Mall village in Indias Uttar Pradesh state. Plan International says Nargis has been chosen symbolically as it is not possible to know where exactly the seven billionth baby is born. In addition to baby Nargis in India, Bangladesh, the Philippines and Cambodia have all identified seven billionth babies. The United Nations estimated that on Monday 31 October, the worlds population would reach seven billion.Populations are growing faster than economies in many poor countries in Africa and some in Asia. At the same time, low birth rates in Japan and many European nations have raised concerns about labor shortages.Population experts at the United Nations estimated that the world reached six billion in October 1999. They predict nine billion by 2050 and ten billion by the end of the century. Chinas population of one and a third billion is currently the worlds largest. India is second at 1.2 billion. But India is expected to pass China and reach one and a half billion people around 2025. India will also have one of the worlds youngest populations. Economists say this is a chance for a so-called demographic dividend. India could gain from the skills of young people in a growing economy at a time when other countries have aging populations. But economists say current rates of growth, although high, may not create enough jobs. Also, the public education system is failing to meet demand and schooling is often of poor quality. Another concern is health care. Nearly half of Indias children under the age of five are malnourished(营养不良). Michal Rutkowski, the director of human development in South Asia at the World Bank, says reaching seven billion people in the world is a good time for a call to action. He says, I think the bottom line of the story is that the public policy needs to become really, really serious about sex equality and about access to services - to fight against maln
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 5962-2025NIM标准仪器系统机械尺寸、电源和电气信号要求
- 厂房以建代租合同范本
- 厂区监控维保合同范本
- 厂房喷漆出租合同范本
- 可撤销合同签终止协议
- 光缆运维服务合同范本
- 制作荣耀证书合同范本
- 别墅屋面施工合同范本
- 合伙购买土地合同范本
- 餐饮配送行业工艺流程与标准
- 塞尔达玩家测试题及答案
- 2025-2030中国单反数码相机市场现状深度剖析及需求预测研究报告
- 施工质量检查制度
- 2025年粮油集团笔试试题及答案
- 个人成长目标设定与实现路径
- 化学发展史课件
- 尿路感染的护理常规
- 应急计划评审表
- 配电房岗位职责
- 2024-2025华为ICT大赛(实践赛)-网络赛道理论考试题库大全-上(单选题)
- 应急第一响应人理论考试试卷(含答案)
评论
0/150
提交评论