高考英语二轮复习 天天增分练(三).doc_第1页
高考英语二轮复习 天天增分练(三).doc_第2页
高考英语二轮复习 天天增分练(三).doc_第3页
高考英语二轮复习 天天增分练(三).doc_第4页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

天天增分(三)满分48分,实战模拟,15分钟拿下高考客观题满分!姓名:_班级:_阅读理解A Ive always had strong opinions of how love should be expressed. What I remember most about visiting my boyfriends parents is the loud tick of the clock as we silently ate our meal. I was quick to regard his family as cold. However, once, when we were about to drive home, my boyfriends father appeared and began to wash the windshield (挡风玻璃). I could sense that his dad was a caring man. I learned another lesson about love later. My father often telephoned me early in the morning. “Buy Xerox. Its a good share price,” he would say when I answered the phone. My dad offered no pleasant greeting or inquiry (询问) about my life. This angered me and we often quarreled. But one day, I thought about my fathers success and realized his concern for my financial security showed how much he loved me. The next time he called and told me to buy a stock (股票),I thanked him. The way I treat my friends is sometimes different from how they treat me. For example I always return phone calls without delay and regularly check in with old friends. I had one friend who rarely called, responding to my messages with short emails. “She isnt a good friend!” I thought. My anger grew as the holidays approached. Then she came to a gathering I hosted and handed me a beautiful dress I had fallen in love with when we last went windowshopping. I was shocked at her kindness,and felt bad for thinking her uncaring. Clearly I needed to change my expectations. Far too often, I ignore unique expressions, eagerly expecting people to do things my way. This has left me feeling unloved. Over the years, however, I have learned to read others love signs better and get along well with them. 1. The writer finally realized that her father _. A. wasnt a pleasant person B. was caring about her C. was successful in finance D. was dissatisfied with her2. How many examples has the writer given to show the lessons she has learned on love? A. Three. B. Two.C. One. D. Four.3. From the passage we infer that the writer often treats her loved ones _. A. indirectly but warmly B. directly and coldly C. warmly and friendly D. coldly but regularly4. The writer writes this passage to show that _. A. people should treat others in a caring way B. her good friend dislikes her way to care about others C. she expects others to care about her in her way D. different people have different ways to show their love【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过自己的经历告诉读者:不同的人对爱的表达方式不同。1.解析:细节理解题。根据第二段倒数第二句“But one day, I thought about my fathers success and realized his concern for my financial security showed how much he loved me.”可知,作者意识到父亲是在意她、爱她的。答案:B2.解析:细节理解题。作者在文章前三段中以自己经历的三件事为例来讲述爱的道理。答案:A3.解析:推理判断题。根据第三段第二句“For example I always return phone calls without delay and regularly check in with old friends.”可知,作者看到朋友的电话会马上回复,经常和老朋友联系,所以她应该是一个热情、友好的人。答案:C4.解析:写作意图题。本文通过讲述作者经历的三件事来告诉读者:每个人都有自己表达爱的方式。答案:DB Pilates, yoga and the running machine get all the attention when it comes to popular ways to stay healthy. There is, however, a more humble exercise that might not be so attractive, but has all the benefitswalking. Certified fitness professional Jolynn Jaekel explains,“What I love about walking is that anyone can do it at any age and any fitness level. Plus, it is good for your heart,your head and your wallet. ” A recent report details the health benefits of walking. The report found that walking regularly to fulfill the 150 minutes of moderate physical exercise every week,recommended by the UKs chief medical officer,could save 37,000 lives each year. Scientists at the Lawrence Berkeley National Laboratory in California found that quick walking reduces the risk of heart disease more effectively than running. They observed participants aged between 18 and 80 over a sixyear period and found that walking reduced the risk of heart disease by 9.3%, while running reduced it by 4.5%. And there is even more good news: 30 minutes of quick walking over five days could help you sleep easily, according to research by Oregon State University. The study by the university showed that walking helped participants sleep better and feel more alert during the day.The sooner you get started, the sooner youll notice the differences in your mind and body. So, go out for your 30 minute walk in a nearby park or green space.5.The underlined word “humble” in the first paragraph probably means“_”A.plain BrelaxingC.popular Dactive6.What does Jolynn Jaekel think of walking?A.Its loved by people of all ages.B.Its much healthier than running.C.Its a moneysaving physical exercise.D.Its becoming more and more popular.7.What did scientists at the Lawrence Berkeley National Laboratory find?A.Walking helps people with sleep problems.B.Walking contributes to curing heart disease.C.Walking 150 minutes per week can save lives.D.Walking is better than running in some cases.8.In which section of a newspaper can we read this text?A.Comment. BLifestyle.C.Education. DMedia.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了健康生活方式中的最简单有效的方式步行。5.解析:词义猜测题。根据第一段可知,当提到保持健康的方式时首先可以想到普拉提、瑜伽和跑步机。然而,有一种不太引人注目的简单运动却让人受益匪浅,那就是走路。由此可推知,画线词和“plain”意义相近。答案:A6.解析:细节理解题。根据第二段中的“What I love about walking is that anyone can do it at any age and any fitness level. Plus, it is good for your heart, your head and your wallet.”可知,步行对人的心脏和大脑都有好处并且可以省钱。答案:C7.解析:细节理解题。根据第三段第三句中的“found that quick walking reduces the risk of heart disease more effectively than running”以及下文将步行和跑步从几个方面进行的对比来看,前者优于后者。答案:D8.解析:推理判断题。纵观全文可知,本文主要介绍人们保持健康的方式。由此可推知,可从报纸上介绍生活方式的版块读到该文章。答案:BCAs we discussed last week, there have been a lot of reports that boys are in trouble in American education. Some people say efforts to improve education for girls, especially in math and science, have resulted in a crisis for boys. That belief has led to what a new report calls a growth industry of experts advising how to make schools more “boy friendly”Yet that report, released this week, suggests that the truth is far different from what people might think. It says American boys in most cases are doing better than ever. “But girls have just improved their performance on some measures even faster,” it says. As a result, girls have narrowed or closed differences with boys in some areas and moved farther ahead of them in others.The report does agree that some groups of boys are in trouble. It says this is true especially of blacks and those from poor families. But it says closing racial and economic differences would help them more than reducing differences between boys and girls.Another concern is the large number of boys with learning and emotional disabilities. Also, the report says policymakers now recognize the need to reform public high schools, which should help boys as well as girls. But the report questions what it calls “simplistic” proposals to fix problems for boys in American school. One example given is expanding singlesex schooling. Findings on the success of the idea have differed.The Education Sector report calls for more study into the differences between boys and girls and into the culture of schools. It says the research will help better understand why gains for boys are not rising as fast as for girls. But the report also advises the public not to worry too much, and to be careful not to harm the gains that girls have made.9.We can read this report most probably in a _.A.magazine for boys Bwellknown newspaperC.school announcement Dschool advertisement10.From Paragraph 1, we learn that in some peoples opinion, _.A.efforts for American girls cause boys troubleB.American education does no good to boysC.American schools are more “girl friendly”D.American boys are not really in trouble11.We can infer from the report that _.A.boys should be responsible for their crisisB.some groups of boys are actually in troubleC.policymakers disagree to reform public high schoolsD.its probably not good simply to expand singlesex schoo

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论