高考英语二轮复习 天天增分练(二十八).doc_第1页
高考英语二轮复习 天天增分练(二十八).doc_第2页
高考英语二轮复习 天天增分练(二十八).doc_第3页
高考英语二轮复习 天天增分练(二十八).doc_第4页
高考英语二轮复习 天天增分练(二十八).doc_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

天天增分(二十八)满分48分,实战模拟,15分钟拿下高考客观题满分!姓名:_班级:_.完形填空“Wanted: Violin Cant pay much Call.”Why did I notice that? I wondered, since I rarely looked at the classified ads. I laid the paper on my lap and closed my eyes, remembering what had happened during the Great Depression, when my family _1_ to make a living on our farm. I, too, had wanted a violin, but we didnt have the _2_ .When my older twin sisters began showing an interest in music, Harriet Anne learned to play Grandmas upright piano, _3_ Suzanne turned to Daddys violin, simple tunes soon became _4_ melodies as the twins played more and more. _5_ in the rhythm of the music, my baby brother danced around while Daddy hummed (哼唱) and Mother whistled. I just _6_ .When my arms grew _7_ enough, I tried to play Suzannes violin, I loved the beautiful sound drawn across the strings. Oh, how I wanted one! But I knew it was _8_ the question.One evening as the twins played in the school orchestra, I closed my eyes tight to capture the picture firmly in my _9_ . “ Someday, Ill sit up there. ” I vowed(发誓) _10_ .Unfortunately, it was not a _11_ year. At harvest the crops did not bring as much as we had hoped. I, however, couldnt _12_ any longer to ask, “ Daddy, may I have a violin of my own?”“Cant you use Suzannes?” “Id like to be in the orchestra, too, and we cant _13_ use the same violin at the same time. ”Daddys face looked _14_ . That night, and many following nights, I heard him _15_ God in our family devotions: “. and Lord, Mary Lou wants her _16_ violin. ” One evening we all sat around the table. The twins and I studied. Mother sewed and Daddy wrote a letter to his friend, George Finkle, in Columbus. Mr. Finkle, Daddy said, was a fine violinist.As he wrote, Daddy read _17_ of his letter out loud to Mother. Weeks later I _18_ hed written one line he didnt read aloud: “Would you watch for a _19_ for my third daughter? I cant _20_ much, but she enjoys music. And wed like her to have her own instrument. ”1. A. managed B. promisedC. struggled D. forced2. A. luck B. moneyC. choice D. hope3. A. while B. since C. after D. before4. A. soft B. fluent C. gentle D. lovely5. A. Picked out B. Caught upC. Taken on D. Called for6. A. shouted B. laughedC. listened D. cried7. A. long B. toughC. old D. slim8. A. far from B. next toC. out of D. along with9. A. dream B. hand C. life D. mind10. A. faithfully B. silentlyC. frequently D. patiently11. A. hopeless B. stableC. good D. difficult12. A. stand B. helpC. wait D. risk13. A. both B. ever C. either D. still14. A. angry B. sadC. pale D. weak15. A. demand B. informC. commit D. remind16. A. favourite B. private C. own D. individual17. A. parts B. lines C. contents D. purposes18. A. heard B. conveyedC. discovered D. observed19. A. musician B. favour C. gift D. violin20. A. owe B. order C. charge D. pay【语篇解读】这是一篇记叙文。作者小时候很希望有一把自己的小提琴,但是由于家庭贫穷,她的父亲就写信求助他的一位朋友。1解析:根据上文中的“during the Great Depression”可知,此处指作者一家吃力地在农场上谋生。manage“设法做成”;promise“答应”;struggle“奋斗,努力”;force“迫使”。答案:C2解析:作者想要一把小提琴,但是他们没有那个钱(money)。答案:B3解析:“Harriet Anne learned to play Grandmas upright piano”和“Suzanne turned to Daddys violin”之间形成意思上的对比,要用while“而”。答案:A4解析:当这对双胞胎练习得越来越多时,简单的曲调不久就变成了美妙的(lovely)音乐。soft“轻柔的”;fluent“流利的”;gentle“温和的”。答案:D5解析:短语catch up在此引申为“吸引住”。pick out“挑选出,辨别出”;take on“呈现,具有”;call for“要求,需要”。答案:B6解析:根据上文的内容可知,作者的家人在跟着音乐跳舞、哼唱等,而作者只是听着(listened)。答案:C7解析:根据下文的“I tried to play Suzannes violin”可知,此处指“当我的胳膊长得足够长(long)时”。答案:A8解析:但是作者知道那是不可能的。短语out of the question意思是“不可能”。答案:C9解析:作者紧紧地闭上眼睛,以在脑海中描绘那幅画面,故选D。答案:D10解析:作者默默地(silently)发誓,有一天,她也要坐在那里演奏。faithfully“真诚地”;frequently“经常地”;patiently“耐心地”。答案:B11解析:根据下文的“At harvest the crops did not bring as much as we had hoped”可知,“那不是一个好(good)年”。答案:C12解析:作者再也等待(wait)不了了。答案:C13解析:作者不能同时和Suzanne使用同一把小提琴。此处指的是她们两个人,所以要用both。答案:A14解析:作者家境贫寒,所以作者向父亲说起这件事时,父亲显得很悲伤(sad)。答案:B15解析:此处指作者听到父亲在他们的家庭祈祷中提醒(remind)上帝。答案:D16解析:作者的父亲说他的女儿想要一把自己的(own)小提琴。favourite“最喜爱的”;private“私人的”;individual“个人的”。答案:C17解析:根据下文中的“hed written one line he didnt read aloud”可知,作者的父亲把信的一部分(parts)大声读给作者的母亲听。答案:A18解析:几周之后,作者发现(discovered)父亲写了一行他没有读出来的话。答案:C19解析:此处指“你愿意为我的第三个女儿留意一把小提琴(violin)吗”。答案:D20解析:此处指“我付(pay)不起很多钱,但是她很喜欢音乐。我们想让她拥有自己的乐器”。答案:D.阅读理解ARecently I came in contact with the true meaning of love. That would have been, Kane, a boy. Kane was the twoyearold son of Jolene, my new neighbor.At a glance Kane was a sight. Hed been born with hard sticks for legs. And on that morning I witnessed the effect that Kanes physical shortcomings had on his family. But I also witnessed much more than that.I saw an extraordinary family that embraced this special child, a family that wouldnt allow Kane to know he was different. Jolene had constructed a small cart just a few inches off the floor for his son to get around. Using his hands to move, Kane moved the cart to “go to” any place just as everyone else was able to do. Kane worked that little cart like a master. Kane was a vital focus of the entire family. He was more than just a member of the family; he was the soul. This child was the driver, the motivator, and the founder of much of the interaction.Much later in my life, I came to realize that God had sent this child to help some of us who just werent getting what love was all about. Even with my limited capacity for understanding at the time that Kane was a highlydeveloped spirit with great wisdom.Kane demanded attention, but not because of his mobility challenges or other apparent shortcomings. In his mind, he had no challenges or shortcomings. The truth is that he received attention because he was alive and real and had so much to offer.Kane was and still is a lot of warm and powerful energy sent to us all, so we might learn that love is beyond all things. Kane, a fragile yet lovely baby, was here to teach us all an important lesson. And at the age of two he did just that.1How did the author think of Kanes family members?A. It was ridiculous for them to make a cart for Kane.B. They were greatly brave to face all the difficulties.C. They were strange because they locked Kane at home.D. It was respectable for them to start their own business.2How did Kane “go to” everywhere he wanted to go?A. By moving his cart with his own hands.B. By asking his father to lead him ahead with a stick.C. By asking his grandparents to push him everywhere.D. With the help of a babysitter employed for him.3Kane needed attention because he wanted to show _.A. he could challenge his difficulties in movingB. he had challenges or shortcomings in his lifeC. he had the power to prove he was capable tooD. he himself needed to be looked after by others4What can we learn from Kanes story?A. Love me, love my dog.B. Pure gold fears no fire.C. Love is above all things.D. Many hands make light work.【语篇解读】这是一篇关于什么是爱的文章,通过描述“我”的邻居Kane,一个两岁大但身体有缺陷的孩子的家庭成长环境,告诉我们:爱可以战胜一切困难。1解析:根据第三段中的“I saw an extraordinary family that embraced this special child a family that wouldnt allow Kane to know he was different”可推知,这个家庭勇敢地面对所有的困难,故选B项。答案:B2解析:根据第三段中的“Using his hands to move,Kane moved the cart. was able to do”可知, Kane用他的双手移动手推车,故选A项。答案:A3解析:根据倒数第二段中的“The truth is that he received attention because he was alive and real and had so much to offer”可知,他需要关注是因为他想证明他能提供很多,故选C项。答案:C4解析:根据最后一段中的“so we might learn that love is beyond all things”可知,爱高于一切,故选C项。答案:CBCreativity is generally characterised by the ability to observe the world in new ways, to find hidden patterns, to make connections between seemingly unrelated phenomena, and to produce solutions. Creativity involves two processes: thinking, then producing. If you have ideas, but dont act on them, you are imaginative but not creative.Some people say creativity has nothing to do with innovationthat innovation is a discipline, implying that creativity is not. In fact, creativity is also a discipline, and a crucial part of the innovation equation. There is no innovation without creativity.A study on creativity shows 8 in 10 people feel that unlocking creativity is critical to economic growth and nearly two thirds of people feel creativity is valuable to society, yet a striking minorityonly 1 in 4 peoplebelieve they are living up to their own creative potential.Another study reveals that we are naturally creative and as we grow up we learn to be uncreative.Creativity is a skill that can be developed and a process that can be managed. Creativity begins with a basis of knowledge, learning a discipline, and mastering a way of thinking. You learn to be creative by experimenting, exploring, questioning assumptions, using imagination and synthesizing (合成) information. Learning to be creative is similar to learning a sport. It requires practice to develop the right muscles.Beliefs that only special, talented people are creative weaken our confidence in our creative abilities. The concept that geniuses (天才) such as Shakespeare, Picasso and Mozart were “ gifted” is a myth (神话). Researchers examined outstanding performances in the arts, mathematics and sports, to find out if “ the widespread belief that to reach high levels of ability a person must possess a born potential called talent. ” Few showed early signs of promise prior to parental encouragement. No one reached high levels of achievement in their field without devoting thousands of hours serious training. Mozart trained for 16 years before he produced an acknowledged master work. Moreover many high performers achieve levels of excellence today that match the abilities of a Mozart, or a Gold Medallist from the turn of the century.5. Real creative people must be good at _. A. relating various things to each other B. using their heads whenever possible C. looking at things from different angles D. putting what they think of into practice6. Why does the writer refer to learning a sport? A. To claim that people are not born creative. B. To illustrate the difficulty of acquiring creativity. C. To prove that creativity begins with knowledge. D. To show the relation between creativity and sports.7. A conclusion can be drawn from the passage that _. A. creative people are equal to gifted peopleB. how hard you work decides if you will succeed C. talent is not as important to creative people as confidence D. parental encouragement plays a key role in developing creativity【语篇解读】本文是说明文。文章说明了创造性的特征,定义并举例说明只有通过艰苦努力才能获得成功。5解析:根据第一段最后两句可知,有创造性的人应善于把想法付诸实践。答案:D6解析:根据第五段内容尤其是“Learning to be creative is similar to learning a sport. It requires practice to develop the right muscles”可知答案。答案:A7解析:通读全文内容尤其是最后一段可知,只有不断努力才会成功。答案:B.语法填空Two weeks before Christmas, two little girls were walking down the street _1_ they saw old Harry, who was on his knees pulling weeds around a tree. He wore a pair of worn gloves. His fingers were sticking out _2_ the ends, blue from the cold. They stopped to talk to him.Harry told them he _3_ (get) the yard in shape as a Christmas gift for his mother, who had died several years before . “My mother was all I had. She loved her yard and trees, so I do this for her every Christmas.”His words touched the girls and soon they _4_ (join) him, pulling weeds. When they finished, Harry pressed a coin into each of their hands. “I wish I could pay you more, but thats all Ive got right now,” he said.The girls had often passed his house, and they remembered that it had always been _5_ poor condition. No decorations to add cheer

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论