高考英语一轮复习 基础阅读理解编练(三)1.doc_第1页
高考英语一轮复习 基础阅读理解编练(三)1.doc_第2页
高考英语一轮复习 基础阅读理解编练(三)1.doc_第3页
高考英语一轮复习 基础阅读理解编练(三)1.doc_第4页
高考英语一轮复习 基础阅读理解编练(三)1.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖北石首市2017高考英语基础阅读理解编练阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 体裁:记叙文话题:公共服务时间:7分钟The world of taxi drivers is dominated by men.But there is one small taxi company in Delhi,where all the drivers and passengers are female.Womens safety is a hot topic in India at the moment,so its proving a very popular service.“When Im on the road driving our taxi I feel very proud,because this is the first taxi service only for women,”says 31yearold Shanti Sharma,who is one of eight female drivers with a taxi service called Cabs for Women by Women.The last couple of months,since the rape and murder in the city of a college student travelling on a bus,have been particularly busy for her and her colleagues.“After this case,our workload has increased so much,” says Sharma.“Women who used other cab services are also turning to us now.”Most women in Delhi say they routinely face harassment(骚扰),and worse,especially on public transport.Sharma,a single parent with three daughters,has been working as a taxi driver since 2011,when the service was first set up,and it has changed her life.This is the first time that she has earned enoughabout 250 a monthto support her family.Of course,she and the other female taxi drivers are completely outnumbered by male cabbies.“When I park somewhere there are always men there and inevitably five or six of them get together and hang out,” she says.“Im usually the only woman in the parking lot,so I just stay inside the car.”Its not much better when she is out on the road.Sharma says the male drivers give her a hard time.“As soon as they see a woman at the wheel they start honking(按喇叭) for no reason.Theyll try to overtake you.Im always worrying about how to avoid getting hit by someone.”The company behind Cabs for Women by Women,Sakha Consulting Wings,had a number of goals when it set up the service.It wanted to give women from poor backgrounds an opportunity to earn money.By putting women in charge of technologies,it also wanted to change peoples attitudes,and open up boundaries for women.【语篇导读】德里一家出租车公司专门推出了女性司机只为女性乘客提供服务的Cabs for Women by Women 出租车业务。生意异常火爆。1The taxi service Cabs for Women by Women _.Ais greatly needed at present in IndiaBcauses a hot debate in IndiaCwas set up in 2012Dis free of charge for women解析细节理解题。根据第一段第三句中的“its proving a very popular service”可知,这项女性出租车服务在现在有很大需求量。答案A2Why are women who used other cab services turning to Cabs for Women by Women?ABecause it is cheap. BBecause it is safe.CBecause it is famous. DBecause it is convenient.解析推理判断题。根据第三、四段内容可推知,那些以前乘坐其他出租车的女性现在选择Cabs for Women by Women,是因为这种由妇女驾驶的出租车能为女性乘客提供安全保障。答案B3What do we know about Sharma?AShe is the first female taxi driver in Delhi.BShe lives in harmony with her husband.CShe has regretted becoming a taxi driver.DShe has a better salary after becoming a taxi driver.解析细节理解题。根据第六段可知,从2011年Sharma成为出租车司机后,她才赚了足够多的钱来养家糊口。答案D4What is the main idea of the last paragraph?AThe opportunities Cabs for Women by Women provides for women.BThe main purposes of Cabs for Women by Women.CPeoples attitudes towards Cabs for Women by Women.DThe background information of Cabs for Women by Women.解析段落大意题。根据本段的主题句“The company behind Cabs for Women by Women,Sakha Consulting Wings,had a number of goals when it set up the service.”可知,本段主要讲开展Cabs for Women by Women 出租车服务的目的。答案B【长难句解读】原文Sharma,a single parent with three daughters,has been working as a taxi driver since 2011,when the service was first set up,and it has changed her life.译文Sharma是一个独自抚养三个女儿的单亲母亲,自从2011年首次开展这项服务以来,她一直是一名出租车司机。这改变了她的生活。分析and前后为两个并列分句。在第一个分句中,a single parent with three daughters 是Sharma的同位语。when引导一个定语从句,修饰2011。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 As a college student, I have planned my future career goals. I would like to work as a sales assistant in a computer company, then a sales manager and finally boss of my own company. At the very beginning, I plan to find a job in a famous company producing computers, in which all the staff are fully happy at work and I can experience job satisfaction most of the time. Only such kind of company can provide me with good working atmosphere and eagerness to learn more so as to get well prepared for my future profession. At first I want to be a sales assistant and always keep myself busy working in and out of the company, such as answering telephones, doing repair work, even cleaning the rooms. Although the salary may be low, I will seize every chance to learn from other staff. In my spare time, I will take some courses so as to get more qualifications and experience in this field. In three or five years, I am determined to become a sales manager who is responsible for the selling of the computers. I will interview as many customers as possible and do market research and improve our products. Meanwhile I will take care of my staff so as to make them eager to work to the best of their abilities. As is known to us, it is hard to manage a company, but I will make every effort to achieve my goal step by step, and I am sure “There is nothing difficult in the world if you put your heart into it.”1. If the writer has a company, his company will provide his staff with _. A. high wages B. dormitories C. some computers made in his company D. good working atmosphere and eagerness2. Which of the following is NOT true according to the passage? A. The writer would like to be a sales assistant first. B. The writer wants to set up a business of his own. C. The writer makes his mind to be the president of a famous company producing computers. D. The writer will take courses to get an MBA3. A sales assistant should do the following EXCEPT _ in the opinion of the writer. A. answering telephones B. interviewing customers C. cleaning the rooms D. doing repair work4. The text is mainly about _. A. how to improve the writers abilities B. how to achieve the writers future career goal C. how to become a managerD. how to become a sales manager参考答案14、DCBB 阅读理解。Somali pirates(海盗) robbed three Thai fishing ships with 77 sailors on board nearly l,200 Miles off the Somali coast,the farthest-off-shore attack to date,an officer said Tuesday.Pirates have gone farther south and east in answer to increased patrols(巡逻)by warships off the Somali shore. The robbing of the three ships Sunday was about 600 miles outside the normal operation area for the international force,said a spokesmanThe spokesman said the attack so far out at sea was a clear sign that the international patrols against pirates were having a “marked effect on pirate activity in the area”. “Once they start attacking that far out,youre not even really talking about the Somali basin or areas of water that have any connection with Somalia,” said an officer,Roger Middleton. “Once youre that far out,its just the Indian Ocean,and it means youre looking at trade going from the Gulf to Asia,from Asia to South Africa.” This is the farthest robbing to date. They are now operating near the Maldives and India,” said another officer. The three ships-the MV Prantalay 11,12,and l 4had 77 members on board in totalAll of them are Thai, the spokesman said. Before the Sunday robbing,pirates held l l ships and 228 sailors.Pirates have increased attacks over the past year in hopes。f catching more dollar payments. Because of increased patrols and defenses on board ships,the success rate(率)has gone down,though the number of successful attacks has stayed the same year over year.( ) 1. The pirate attack reported in the text happened .A. far out in the Indian OceanB. in the normal patrol areaC. near the Somali, coast D. in the south of Africa( ) 2. According to the text, which can best describe the situation of the pirate problems?A. More goods on board are lost.B. Pirate attacks happen in a larger area now.C. The number of attacks has stayed the same these years. D. Pirate attacks are as serious as before along the Somali coast.( ) 3. Which is true about the warship patrols according to the text? A. The patrols are of little effect.B. The patrols are more difficult.C. More patrols are quite necessary even in Asia.D. The patrols only drive the pirates to other areas.( ) 4. How many sailors were held by the pirates up to the time of the report?A. 228. B. 77. C. 383. D. 305.语篇分析:本篇文章为新闻报道类文体。报道索马里海盗周日抢劫三艘泰国渔船,并引用部分官员的话,让读者了解当前的索马里海盗的形势。1.答案:A考点:细节理解解析:由 “The robbing of the three ships Sunday was about 600 miles outside the normal operation area for the international force”以及 “Once youre that far out,its just the Indian Ocean”句意为“这次海盗袭击发生在国际保卫队正常保护区域六百英里外”,“一旦你到了那么远,那就是印度洋了”可得出答案。2.答案:B考点: 主旨大意解析:文章主要报道发生在周末的对泰国渔船的袭击,就此事引出索马里海盗的袭击已经超越国际保护队的正常护卫范围,而进入更深的海域。3. 答案:B考点:细节理解解析:依据 patrols against pirates were having a “marked effect on pirate activity in the area”及 “Once youre that far out,its just the Indian Ocean,and it means youre looking at trade going from the Gulf to Asia,from Asia to South Africa.”可知巡逻明显见效,又有一旦再超过那么远,那就是印度洋,那就意味着你在看管从波斯湾到亚洲,从亚洲到南美洲的所有行线。可知应是巡逻难度加大了。4答案D考点:推理计算题。解析:由文章首句Somali pirates robbed three Thai fishing ships with 77 sailors on board及Before the Sunday robbing, pirates held 11 ships and 228 sailors.可知到发报到为止,索马里海盗应劫持水手77+228=305人。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。I grew up in a house where the TV was seldom turned on and with one wall in my bedroom entirely lined with bookshelves, most of my childhood was spent on books I could get hold of. In fact, I grew up thinking of reading as natural as breathing and books unbelievably powerful in shaping perspectives (观点) by creating worlds we could step into, take part. in. and live in.With this unshakable belief, I, at. fourteen, decided to become a writer. Here too, reading became useful. Every writer starts off knowing that he has something to say, but being unable to find the right ways to say it. He has to find his own voice by reading widely and discovering which parts of the writers he agrees or disagrees with, or agrees with so strongly that it reshapes his own world. He cannot write without loving to read, because only through reading other peoples writing can one discover what works, what doesnt and, in the end, together with lots of practice, what voice he has. Now I am in college, and have come to realize how important it is to read fiction (文学作品)As a. law student, my reading is in fact limited to subject matterthe volume (量) of what I have to read for classes every week means there is little time to read anything else. Such reading made it all the clearer to me that I live in a very small part in this great place called life. Reading fiction reminds me that there is life beyond my own. It allows me to travel across the high seas and along the Silk Road, all from the comfort of my own armchair, to experience, though secondhand, exciting experiences that I wouldnt necessarily be able to have in my lifetime.( ) 1. What can be inferred about the author as a child? A. He never watched TV. B. He read what he had to.C. He found reading unbelievable.D. He considered reading part of his life. ( ) 2.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论