




已阅读5页,还剩10页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 2013 20142013 2014 学年度中考二轮复习完型填空学年度中考二轮复习完型填空 人生百味类专项练习人生百味类专项练习 学校 姓名 班级 考号 总分 100 分 每小题 1 分 评卷人得分 一 My 14 year old brother John dreamed of having a black woolen coat for at that time this kind of coat was 31 with teenagers but it could cost several hundred dollars One day my brother and I went into a shop and saw a black woolen coat at the same time The coat felt very soft and it cost only 28 It was 32 but so nice We looked at each other saying nothing but John s eyes shone John tried on the coat and 33 it at once John wore the coat to school the next day happily and came home with a big 34 How do the kids like your coat I asked They love it he said I started to call him Lord 老爷 John Over the next few weeks there seemed to be a 35 in John He became more polite more confident and more pleasing He would 36 his classmates his pens he would bring his father a cup of tea when he got home he would 37 a blind man cross the road When my mother talked about her son s change with one of his teachers and wondered what caused it he said It must be his 38 One day in the library my brother and I happened to meet a friend of my father s who had not seen us for a long time John came up and shook hands with him like a 39 The friend said in surprise Are you John You have changed so much What really changed John was his own attitude 态度 40 you think you are a gentleman or a lady you can become a perfect one 1 A busy B careful C popular D good 2 A dear B cheap C hard D light 3 A sold B kept C held D bought 4 A present B smile C problem D cry 5 A message B pain C change D fashion 6 A lend B rent C leave D borrow 7 A make B watch C let 2 D help 8 A coat B classmate C friend D brother 9 A businessman B woman C gentleman D boy 10 A Until B If C Before D Unless 评卷人得分 二 I have a friend named Monty Roberts who owns a horse ranch 牧马场 He has let me use his 36 to raise money for youth at risk programs The last time I was there he told me his story when he was young his family is too 37 to have a house to live in As a 38 when he was in high school he was asked to write a paper about 39 he wanted to be and do when he grew up That night he wrote a seven page paper describing his goal of 40 a horse ranch He also drew a picture to show a 4 000 square foot house that would sit on a beautiful farm The next day he handed it in to his 41 Two days later he received his paper back On the front page was a large red F Roberts asked Why did I receive an F He teacher said This is a an 42 dream for a young boy like you Owning a horse ranch requires a lot of money Then the teacher added If you will rewrite this paper with a more realistic goal I will reconsider your 43 The boy went home and thought about it for a 44 and hard time He asked his father what he should do His father said Look son you have to 45 your own mind on this Finally after sitting with it for a week the boy turned in the same paper making no 46 at all He told his teacher you could keep the F and I 47 keep my dream Monty tell me this 48 because I am sitting in his 4 000 square foot house in the middle of my 200 acre horse ranch He said a lot of kids s 49 can be stole Don t let anyone steal your dreams Follow your heart no matter what 50 he had enough gumption 毅力 not to give up my dream 11 A nameB companyC ranchD school 12 A smallB busyC poorD lazy 13 A presentB returnC punishment D result 14 A whatB whichC whomD who 15 A rentingB donatingC owningD kitchen 16 A teacherB fatherC friendD wife 17 A surprisedB greatC terribleD unrealistic 18 A workB gradeC familyD ability 19 A easyB longC shortD hurry 3 20 A changeB rewriteC haveD give up 21 A decisionB reasonC excuseD changes 22 A neverB stillC sometimesD even 23 A squareB storyC houseD teacher 24 A moneyB houseC dreamD hobbies 25 A QuicklyB SuddenlyC UnluckilyD Fortunately 评卷人得分 三 Tom brought a box of biscuits to a summer camp He ate a few and placed the rest under his bed After lunch he found the box was gone He went to tell his camp 46 about it The next day the coach saw a boy eating Tom s biscuit behind a tree He 47 an idea to solve 解决 the problem He found Tom and said to him I know who 48 your biscuits Will you help me to teach him a lesson Well yes are you going to punish 49 sir Tom asked No I am not the coach explained 50 That would only make him hate you I want you to write to your mother and ask for more 51 Tom received another box of biscuits by mail from his mother a few days later Now said the coach go and 52 them with the boy who stole your biscuits Tom didn t understand the coach s intention 53 he still followed his advice Half an hour later the coach saw the two boys come up the hill arm in arm The boy was trying to ask Tom to 54 his toy robot in payment for 赔偿 the stolen biscuits And Tom was refusing the gift from his new friend He said that a few biscuits were not so 55 In some situations forgiveness 原谅 is better than punishment 26 A cook B doctor C coach D cleaner 27 A got on with B went on with C came up with D caught up with 28 A took away B ran away C went away D threw away 29 A me B him C us D them 30 A shyly B angrily C excitedly D patiently 31 A gifts B biscuits C candies D toys 32 A share B choose C divide D fill 33 A if B but C since D though 34 A steal B mend C make D accept 35 A cheap B delicious C different D important 评卷人得分 四 4 Dear Dad Happy birthday to you On this special day I d like to talk to you 36 a special way I don t think I m good at 37 you my thought 想法 face to face with you so I m writing to show my deep love for you You aren t a rich man or a famous person But in my heart you are one of the greatest 38 in the world I m 39 you You are 40 interested in fame and wealth 名和利 You do 41 things like paying bills on time and working as a worker in your factory The smile on your face shows you are happy with the family You take good care of my grandparents You help me with my schoolwork and do some shopping with Mom on Sundays In the past I didn t care 42 you were with me or not Now I am sorry to say I 43 you the respect 尊重 before But I am thankful for what you have done for me I am quite lucky that I have 44 a great father I want to let you 45 how much I love You are a successful as a son a husband a father and a friend Yours David 36 A inB atC byD on 37 A talkingB sayingC speakingD telling 38 A businessmenB manC menD worker 39 A worries about B proud of 自豪 C afraid ofD sorry for 40 A always B everC alreadyD never 41 A commonB interestingC wonderfulD popular 42 A whether 是否 B that C whatD where 43 A will showB don t showC didn t showD have shown 44 A tooB soC veryD such 45 A to knowB knowC knewD knowing 评卷人得分 五 When I was nine years old I used to go to the post office with my mother sending greeting cards to my aunt in Singapore To me these trips were really 16 memories And receiving mail through a mailbox outside our gate was just as exciting My small hands could 17 get the mail without using a key I always couldn t wait to see how much I was 18 Oh a letter From Singapore I would run back home and show it to my 19 When there was a letter for me I wouldn t run I would open it right there 5 After my family moved back to Singapore I 20 going to the post office Years later my company sent me to Shanghai and the post office found me again Two years ago I celebrated my 21 with five friends on top of the mountain in Longsheng China At sunrise we 22 up to a beautiful view from the mountain top Later in the afternoon as we were going 23 the mountain and returning from the sunrise viewing place a 24 shop caught our attention It only sold noodles coffee and had a China 25 sign We asked the owner if she could really send mail She happily said yes It seemed hard to believe 26 we were at the highest top of the mountain I picked one postcard out and asked my friends to write 27 a birthday note We bought a stamp wrote some notes and gave the shop owner the postcard Three weeks later I arrived home and 28 my mailbox Hello postcard I broke into a big smile That birthday postcard attracted me again to the post office and all its delights I had 29 the post office all these years Today I 30 send postcards to friends And every time I am at the post office buying stamps I cannot help but smile how one postcard will make its way across the world and brighten up someone s day 46 A bad B poor C good D short 47 A easily B simply C hardly D specially 48 A weighing B getting C selecting D accepting 49 A friend B aunt C mother D owner 50 A enjoyed B stopped C hated D considered 51 A wedding B return C success D birthday 52 A broke B woke C grew D stood 53 A around B over C up D down 54 A cold B dirty C small D modern 55 A Traffic B Life C Police D Post 56 A because B though C while D when 57 A him B me C her D them 58 A bought B repaired C painted D opened 59 A missed B influenced C studied D visited 60 A just B seldom C still D never 评卷人得分 六 A poor girl was selling flowers in the street 21 Christmas Eve Her parents were ill so she 22 get money for food It was very cold The girl felt cold and hungry She stopped 23 a beautiful house The girl knocked 24 the door 6 and a man came out She asked 25 he needed some flowers The man said he didn t want 26 She left the house and felt tired She sat down at the 27 of a tall wall She looked 28 the flowers Ihe flowers 29 very nice She suddenly had an unusual feeling She felt she became light 30 slowly she began to fly into the sky She 31 higher and higher and at last she found herself on the clouds A group of people were coming to meet her At the head of them 32 her granny She welcomed her and asked her why she didn t 33 The girl told her that she had to 34 to get money became her parents were badly ill Granny told her 35 and gave her lots of beautiful clothes and delicious food The girl laughed 36 It snowed 37 that night The girl died 38 a smile on her face 39 people in the beautiful house began to sing Christmas songs and 40 61 A in B on C at D 不填 62 A could B had better C would like D had to 63 A in front of B in the front of C behind D beside 64 A at B to C in D for 65 A what B why C if D when 66 A some B any C nothing D something 67 A head B foot C top D middle 68 A for B up C 不填 D at 69 A feels B felt C smelt D smells 70 A and B but C so D or 71 A went B got C looked D flew 72 A has B was C had D were 73 A get money B go out C come to see her D stay at home 74 A fly into the sky B come here C sell flowers D help others 75 A didn t worry B not to worry C to not worry D to worry not 76 A happy B happier C happiest D happily 77 A heavily B heavy C largely D strongly 78 A had B has C with D without 79 A By the way B At the same time C except the girl D By way 80 A looked after the girl B talked about the girl C enjoyed themselves D watched themselves 评卷人得分 七 Do you have a beautiful dream I know almost everyone 1 their own dreams in their life The dreams are very important 2 them The dreams can make them 3 harder 7 I am studying in a school now My dream is 4 a teacher in West China Many Children there want to go to school 5 they can t Their families are very poor and the parents have 6 enough money to send their children to school But going to school and studying is the only 7 to change their life Teachers are greatly needed there so I want to be a teacher to help them I 8 kind to my students and make friends with them I will give them love and teach 9 how to be a useful person I think it is a great 10 in the world 81 A has B haveC isD are 82 A atB toC inD with 83 A to workB to studyC workD working 84 A beB to makeC to doD to be 85 A and B butC orD so 86 A not B muchC manyD any 87 A way B book C school D room 88 A am B will be C wasD am going to 89 A they B theirC themD theirs 90 A roomB bookC schoolD job 评卷人得分 八 My name is Ben Mansury I m fifteen years old and study in a middle school In school I never join in any group discussion or stage 舞台 program So I never knew what stage nervousness was Our community 社区 has a weekly Students Ideas program About two years ago I received a n 1 from the chairman of our community He invited me to the Students Ideas talk the next morning to speak to the group The time between his call to the next morning was like several weeks for me The whole night I could not sleep Many 2 were coming One of them was to call the chairman with regret and tell him that I could not come But finally I thought if I missed this 3 the community would never invite me again to any of their programs So I decided to go I reached the hall in time When my turn came and I started my heartbeat increased and my mouth went dry I wasn t even able to 4 the words on the paper properly I had no idea where I was standing and what I was talking That was the day when I 5 my biggest weakness public speaking After I finished I met with the chairman and 6 what happened to me He said that this happens to everyone It is very 7 He suggested that I should come again the next week I 8 a talk carefully This time when I gave the talk I was somewhat comfortable but not confident 自信的 Afterwards I met with the chairman again and told him about the improvement I 9 I had made He was kind enough to invite me again 8 For around one month I practiced a lot for my talk This time I was feeling comfortable and both the chairman and my neighbors thought I did a good job I learned that everything is 10 if we take the first step as the saying goes A journey of thousand miles begins with first step 91 A letterB call C card D email 92 A topicsB regrets C thoughts D words 93 A man B group C stage D chance 94 A read B spell C see D recite 95 A hadB forgot C realized D improved 96 A asked B checked C explained D wondered 97 A useful B successful C difficult D common 98 A wroteB prepared C gave D finished 99 A knew B felt C believed D hoped 100 A easy B great C helpful D possible 参考答案 1 C 2 B 3 D 4 B 5 C 6 A 7 D 8 A 9 C 10 B 解析 短文大意 本文中的主人公在买了一件新衣服后 在行为礼貌上发生了巨大的变化 作者通过这 个故事告诉我们 如果你认为你是一个绅士或者是一个有身份的女士 你就会成为完美的一个 阅读中注 意体会约翰的前后变化 注意文中的一些细节问题 1 形容词辨析 A 忙碌的 B 细心的 小心的 C 流行的 受欢迎的 D 好的 不错的 结合语境可知 此处指的是这种外套很受年轻人欢迎 故选 C 2 联系前一句描述 可知此处指的是 它又便宜又好 故选 B 便宜的 3 联系后一句描述 可知约翰试了试这件外套 并且立即就买了它 故选 D 买 4 联系下文描述 可知此处指的是 约翰带着微笑回家了 故选 B 微笑 5 根据下文 He became more polite 及下文描述 可知本句意思是他变了很多 选 C 变 6 词义辨析 borrow 是借入 lend 是借出 sell 是卖 通过上下文可知此处应是借笔给同学 故选 A 7 动词辨析 A 制作 使得 B 观看 C 让 D 帮助 联系下文 可知此处指的是帮助老人过马路 故选 D 8 联系前文描述 可知此处指的是 一定是他的外套引起了他的变化 故选 A 9 联系前文 shook hands with him 描述 可知此处指的是像个绅士般的和他握手 故选 C 绅士 10 联系上下文 可知前后是条件关系 故选 B 如果你认为你是个绅士或者女士 你就会成为那样的一 个人 11 C 12 C 13 D 14 A 15 C 16 A 17 D 18 B 19 B 20 C 21 D 22 B 23 B 24 C 25 D 解析 短文大意 这篇短文通过一个故事告诉我们 不论做什么事 相信你自己 别让别人的一句话将你 击倒 因为很多梦想的实现来自于你的坚持 11 由前文提及的罗伯特拥有一个大的牧马场 可推断他让我们用他的 牧马场 为青少年发展计划筹集 资金 故选 C 大农场 12 too to 意为 太 而不能 结合四个选项意思 只有 poor 符合情景 故选 C 贫穷的 13 根据后面故事的发展可知 罗伯特渴望长大以后拥有一个大的牧马场与他家没有房子构成因果关系 As a result 意为 作为一个结果 故选 D 结果 14 根据后文关键词 dream 可推测此老师让他写一写将来的理想 想做 什么 故选 A 什么 15 根据第一段第一句 who owns a horse ranch 可知 他那时的目标是拥有一个大的牧马场 故选 C 拥 有 16 根据上文可知是老师布置的任务 故按照事件发展推断 他把描述自己理想的文件交给了 老师 故选 A 教师 17 根据下句拥有一个牧马场需要很多钱可推测 老师认为他的梦想 不可能实现 故选 D 不现实的 18 根据上文老师给了一个很低的分数 F 可知老师认为如果他改变想法 可以考虑更改他的 成绩 故选 B 等级 分数 19 根据前文事件的严重性 可知罗伯特对这件事很重视 用了 很长的 事时间思考 故选 B 匆忙 20 根据上下文语境可知 父亲认为他应该 有 自己的见解 故选 C 有 21 根据上文 the boy turned in the same paper 知 他在描写自己理想蓝图的纸上未作 更改 故 选 D 改变 22 根据上文他没有更改自己的理想蓝图 可推测他 仍旧 坚持自己的梦想 故选 B 仍旧 23 根据上文可知他讲述了自己的 故事 故选 B 故事 24 根据下文 Don t let anyone steal your dreams 可知本句意思 许多孩子的梦想可能被扼杀 故 选 C 房子 25 根据整篇文章可知 罗伯特由于坚持 最终实现了自己的梦想 比起那些梦想被扼杀的孩子 他是幸 运的 故选 D 幸运地 26 C 27 C 28 A 29 B 30 D 31 B 32 A 33 B 34 D 35 D 解析 短文大意 这篇短文中的教练在得知汤姆的饼干被偷之后 没有立即想办法惩罚这个人 而是用 一种善意的方式教育了这个偷东西的孩子 使他不但认识到了自己的错误 还和汤姆成为了好朋友 从而 告诉我们 在某些情况下原谅比惩罚有意义 26 联系下文 The next day the coach saw a boy eating Tom s biscuit behind a tree 描述 可知 此处指的是他去告诉他的露营教练 故选 C 27 短语辨析 A 和 和睦相处 B 继续 C 提出 想出 D 追上 赶上 联系下文 可知此处指的是他想 出了一般办法来解决这个问题 故选 C 28 短语辨析 A 带走 取出 B 逃跑 跑开 C 离开 D 扔掉 结合语境可知此处他说的是 我知道谁拿走了你 的饼干 故选 A 29 联系上文 Will you help me to teach him a lesson 可知此处指的是你打算惩罚他吗 故选 B 他 30 副词辨析 A 害羞地 B 愤怒地 C 兴奋地 D 耐心地 结合语境可知此处指的是教练耐心地解释 说 故选 D 31 名词辨析 A 礼物 B 饼干 小面包 C 糖果 D 玩具 联系上文描述 可知此处指的是要更多 的饼干 故选 B 32 动词辨析 A 分享 B 选择 C 划分 分开 D 装满 满足 联系下文 可知此处指的是和这个男 孩分享这些饼干 故选 A 33 连词辨析 A 是否 如果 B 但是 C 由于 自从 以来 D 虽然 尽管 联系上下文可知前 后是转折关系 though 表示让步关系 故选 B 34 动词辨析 A 偷盗 B 修理 改善 C 使得 布置 D 接受 承认 联系下文描述 可知此处指的是 接受他的玩具 故选 D 35 形容词辨析 A 便宜的 B 美味的 C 不同的 D 重要的 结合语境可知汤姆说的是几块饼干没 有这么重要 故选 D 36 A 37 D 38 C 39 B 40 D 41 A 42 A 43 C 44 D 45 B 解析 试题分析 这篇短文的作者主要对父亲的养育之恩表示了感谢 同时为自己过去没有对父亲表示出足够的 敬意感到遗憾 36 介词辨析 在表示方式时 in 表示用某种方式 如 颜色 笔墨 语言 声音 服饰等 At 表示以某 种价格 速度 by 表示 用 以 靠 通过 方式 by 表示手段时后接动作或制作方式 by 交通 工具 表示交通方式 on 表示通过某种媒介 联系前文单词 way 可知此处指的是以一种特殊的方式 way 常搭配介词 in 使用 故选 A 37 动词辨析 tell 告诉 讲述 强调一个人说 say 说 强调说的内容 talk 不及物动词 谈话 多 和介词搭配使用 speak 演讲 发言 说某种语言 联系下文 可知此处指的是面对面和你谈论我的想法 故选 D 38 联系前文 Dear Dad 描述 可知本文是写给自己父亲的一封信 此处指的是 你是世界上最伟大的男 人之一 故选 C 男人们 39 短语辨析 A 为 担心 B 为 感到自豪 C 害怕 D 为 感到遗憾 联系前一句描述 可知 此处指的是我为你感到自豪 故选 B 40 联系下文描述 可知此处指的是 你从来不对名利感兴趣 故选 D 从来不 41 形容词辨析 A 普通的 一般的 B 令人感兴趣的 C 奇妙的 极好的 D 流行的 受人欢迎的 联系下文 可知此处指的是你做一般的事情 故选 A 42 联系下文可知句意为 我们不关心你是否和我们在一起 固定搭配 whether or not 是否 故选 A 是否 43 联系本句时间状语 before 可知从句中描述的是过去的动作 故用一般过去时态 选 C 没有展示 44 词义辨析 A 副词 太 也 B 副词 如此的 连词 因此 C 副词 非常 很 形容词 恰好是 十足的 D 形容词 如此的 结合语境可知此处指的是 你是如此了不起的一位父亲 故选 D 45 let 后一般接不带 to 的不定式做宾语补足语 故选 B 知道 考点 关于一封信的应用文 点评 这篇短文内容比较简单 理解不难 各小题与上下文联系比较紧密 答题中一定要注意联系上下文 答完后多读几遍 看看是否符合逻辑 适当修改 个别小题可以当作单独的词义辨析题来做 先区分词义 结合语境选出最能使语句通顺的答案 46 C 47 A 48 B 49 C 50 B 51 D 52 B 53 D 54 C 55 D 56 A 57 B 58 D 59 A 60 C 解析 短文大意 这篇篇短文中作者主要记述了从小到大自己和邮局之间的缘分 46 联系后一句描述 可知此处指的是这些旅程对我来说是不错的记忆 故选 C 好的 不错的 47 副词辨析 A 容易地 轻易地 B 简单地 C 几乎不 简直不 D 特别地 专门地 联系下文 可知此处指的是我的小手能够不用钥匙轻易地拿到邮件 故选 A 48 动词辨析 A 重 称量 B 获得 到达 C 挑选 D 承认 接受 联系后一句描述 可知此处指的 是 我得到多少 故选 B 49 联系前文描述 可知此处指的是把这封信给我的母亲 故选 C 母亲 50 联系上下文描述 可知此处指的是我不再去邮局了 故选 B 停止 51 联系下文 That birthday postcard attracted me again to the post office 描述 可知此处指的 是庆祝我的生日 故选 D 生日 52 联系本句时间状语在日出的时候 可知此处指的是 我们醒来从山顶看美丽的风景 故选 B 醒来 53 联系下文 returning from the sunrise viewing place 描述 可知此处指的是我们正在下山的时候 故选 D 向下 54 联系后一句描述 可知此处指的是一家小饭店 故选 C 小的 55 联系后一句 We asked the owner if she could really send mail 描述 可知这家小饭店有一个邮 递标志 故选 D 邮递 邮件 5
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 酒店餐饮部承包合同书6篇
- 2025广东惠州市博罗县招聘编制教师143人模拟试卷及参考答案详解1套
- 2025年智能音箱的语音识别技术优化
- 2025年海洋生物技术:海水淡化反渗透膜材料技术创新在海洋生物提取中的应用
- 2025年临沂市商业学校公开招聘教师(18名)考前自测高频考点模拟试题及答案详解1套
- 2025年宜昌市西陵区公开招聘40名社区专职工作人员考前自测高频考点模拟试题附答案详解(典型题)
- 2025年杭州市临安区中医院医共体招聘合同制员工11人模拟试卷及答案详解(全优)
- 2024年延安振华学校教师招聘真题
- 2025广西玉林市“鬱上英才·创就玉林”人才招聘活动事业单位公开招聘662人考前自测高频考点模拟试题(含答案详解)
- 2025年4月四川广安理工学院筹建处引进高层次人才17人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(全优)
- 2025年保密观原题附答案
- 基于项目学习的英语核心素养心得体会
- 2025年全球汽车供应链核心企业竞争力白皮书-罗兰贝格
- 第六章-材料的热性能
- (完整版)抛丸机安全操作规程
- 高一前三章数学试卷
- 自助与成长:大学生心理健康教育
- 2025年新高考2卷(新课标Ⅱ卷)语文试卷
- 货款对抵协议书
- 2025至2030中国特殊教育市场现状调查及前景方向研究报告
- 《应用语文(第3版)》技工院校语文课程全套教学课件
评论
0/150
提交评论