已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
12 the money now 46 答案答案 But Congress and President dealing with a nation s financial crisis refused the servicemen s request Main points But Congress and President solving a nation s financial crisis refused the soldiers demand 标准听力 二 听力原文及答案解析标准听力 二 听力原文及答案解析 Listening Comprehension Section A 11 W What do you think of my new hat M I m sure you ll never need to bring an umbrella with you wearing it And besides do you think the color is right for your age Q What does the man mean 听前预测听前预测 由The woman should可知 男士的话为听音重点 解解 析析 选 B 男士的话do you think the color is right for your age 你认为帽子的颜色 适合你的年龄吗 为听音重点 反问表示相反的意思 由此可知 男士认为帽子的颜色不合 适 故答案为 B you ll never need to bring an umbrella with you wearing it说明帽子太大 12 W Tom where were you yesterday evening I expected to see you at the concert M Oh I waited for you at the corner of your street Then I looked for you at your flat but the house keeper said you were out Q Why didn t they meet that evening 听前预测听前预测 由选项中的They waited went different places times等可知 本题可能考查They 错过 在音乐会 见面的原因 解解 析析 选 B 由对话中女士提到的I expected to see you at the concert和男士提到的I waited of your street可知 双方在不同的地方等对方 故答案为 B 13 M You ve been at university for over a year Have you had any problems adjusting to campus life W Well you know we all have our ups and downs but none to speak of Q What does the woman mean 听前预测听前预测 根据意思过于绝对的选项往往不是答案的命题规律 首先排除 A 由She has hasn t 可知 女士的话为听音重点 解解 析析 选 B 女士的话have our ups and downs but none to speak of为听音重点 B 是 对女士的话的同义转述 故为答案 ups and downs意为 盛衰 浮沉 在此指problems none nothing to speak of意为 不值一提 13 14 W Everyone seems to be on a diet Have you noticed that M Yes a neighbor of mine is on a banana diet She eats one banana for breakfast one for lunch and two for dinner yet she doesn t look any thinner Q What do we learn about the man s neighbor 听前预测听前预测 由选项中的Her diet gained lost weight等可知 对话与She的减肥有关 解解 析析 选 A 由对话中男士提到的she doesn t look any thinner 她看起来没变瘦 可知 男士这位邻居的节食没有效果 A 是对男士的话的同义转述 故为答案 on a diet意为 节 食 15 M Some people think that walking is better for their health In my opinion swimming is more fun W But if John had his way he would spend all of his life playing tennis Q What does the woman say about John 听前预测听前预测 由选项中的He prefers likes可知 对话与He的喜好有关 解解 析析 选 B 对话中女士提到spend all of his life playing tennis 把一生都用在打网球 上 B 是对该句的同义转述 故为答案 听清问题中的John是解题的关键 16 W Do you think you ll recognize Carl when you see him M Yes I think so I haven t seen him since he was sixteen but he won t have changed all that much Q What does the man say about Carl 听前预测听前预测 由选项中的Carl changed be recognized等可知 对话与Carl的变化有关 解解 析析 选 A 对话中男士提到he won t have changed all that much 他不会变化那么大 A 是对该句的同义转述 其中的a lot对应all that much 故答案为 A 17 W The supermarket down the street is selling everything half price because they are going out of business M Sounds like an ideal time to stock up on coffee Tell you what how about we go there after class Q What does the man mean 听前预测听前预测 根据意思相反的两个选项中有一个可能是答案的命题规律 答案锁定在 A 和 C 之间 解解 析析 选 A 对话中男士提到an ideal time to stock up on coffee 是大量买咖啡的好时 机 A 与此意思一致 故为答案 B 中的stack up 堆放 是对stock up 备货 存货 在音上 的干扰 18 W You Americans are funny It seems as if you were married with cars M Yeah I guess that s true The country is becoming one big highway I was reading that there are about 4 million miles of roads and highways in this country now Q What are they talking about 听前预测听前预测 由选项均为名词或名词词组且概括性强可知 本题考查对话的话题 解解 析析 选 B 对话中女士提到It seems as if you were married with cars 你们好像跟车结 了婚 男士回答时提到Yeah B 的heavy dependence on cars与married with cars对应 故为 答案 14 Now you will hear the two long conversations Conversation One 听前预测听前预测 预览四道题各选项 由vote candidates election process等可推知 对话可能与 投票选举有关 W I m going to leave work early today There s a debate this evening at 6 o clock So I m going to get an early dinner and head over there M Who s debating about what W The two candidates for the states senate are going to answer questions from reporters The Daily News is sponsoring the event Members of the audience will also have a chance to ask questions so maybe I ll speak too M Oh so you re interested in politics Are you helping one of them W No I just want to learn more about the candidates so I can make an informed decision M Well I don t think I ll be voting so I guess I won t bother with that W Why aren t going to vote M Oh My one vote doesn t matter W Sure it does M Well besides that I don t think any of the politicians these days represent my ideas I d like to see the government support guaranteed loans for people who start small businesses I ve wanted to open my own bakery for years and I can t get a loan W You know what That s one of the issues they ll probably discuss tonight One of the candidates wants tax breaks for large companies He says that will create more jobs The other candidate owns a restaurant She wants to start programs to promote more small businesses M Hmm What do you know Maybe I should show up there myself Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard 19 Why is the woman going to the debate 解析解析 选 D 选项均以To 原形动词开头表明 本题考查行为目的 对话中女士所说的I just want to learn more about the candidates so I can make an informed decision表明 女士去听辩论只是想多了 解候选人的想法以便她作决策 故答案为 D 点睛点睛 D To hear more about the speaker s ideas是对learn more about the candidates的同义转 述 20 What reason does the man give for not voting 解析解析 选 D 选项均为有关He的完整句子表明 本题考查男士的相关情况 对话中女士说 要去听辩论 男士说I don t think I ll be voting和My one vote doesn t matter 由此可知 男士认为 他的一票并不能起多大作用 故答案为 D 点睛点睛 My one vote doesn t matter意为 我的一票也没多大作用 D 中的it doesn t make a difference与此相对应 21 According to the woman what is an important issue in the upcoming election 解析解析 选 C 对话中男士说他看到政府支持贷款建小型企业 他想开面包店但总是贷不下 款 女士接着说That s one of the issues they ll probably discuss tonight 由此可知 今晚的议题 将会提到男士所抱怨的贷款问题 故答案为 C 点睛点睛 注意女士说的That指代上句男士所说的government support guaranteed loans for people who start small businesses 22 What will the man probably do 解析解析 选 B 选项均以原形动词开头表明 本题考查行为动作 对话中女士说今晚的议 15 题将会涉及男士所头疼的贷款问题 接着男士说Maybe I should show up there myself 由此可 知 男士将去听今晚的辩论 故答案为 B Conversation Two 听前听前预测预测 预览三道题各选项 由wrist knees ache operation等可推知 对话很可能发生 在医生和患者之间 涉及手术等 W Hello I m Jenny Johnson How are you this morning M Hello Doctor Johnson I can t say I m feeling well I have a pain and swelling in my knee W What kind of pain is it M It is a dull ache But sometimes the pain is constant but it doesn t disturb my sleep W How long have you been feeling pain in your knee M For about two years But recently I feel pain in my fingers W Have you had any swelling in your fingers M Yes a little W How about your wrist or toes M No only my knees and fingers The pain becomes worse when the weather changes like in cloudy or wet weather W OK Let me see your blood test report first M How is it W Not very bad M Do I have to have an operation W No I don t think so I ll prescribe some Chinese traditional medicine Also you need a treatment with rays below the red in the spectrum M Do I have to come here every day for the treatment W Not every day Can you come three days a week A course of treatment includes 20 times so you have to come for the treatment 3 times a week for 7 weeks M How long does each treatment take W 30 minutes M OK I ll do that W When you are at home use these hot water pads as often as possible Put it over your knees Try to avoid using cold water M OK Thank you Doctor W You re welcome Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard 23 What is the problem with the man 解析解析 选 D 对话中女士问How about your wrist or toes 男士回答only my knees and fingers 由此可知 男士的膝盖和脚指疼 故答案为 D 点睛点睛 听力选择题第一题的答案出处一般都在对话开头 比较简单 24 How does the woman treat the man s problem 解析解析 选 D 选项中的She asks him to have injections an operation 等表明 本题考查女士对 男士的病的治疗方法 由对话中女士说的I ll prescribe some Chinese traditional medicine和Also you need a treatment with rays below the red in the spectrum可知 男士要服中药 同时接受红外 线治疗 故答案为 D 16 点睛点睛 B 是根据Do I have to have an operation 而设的干扰项 25 What does the doctor suggest the man do at home 解析解析 选 D 选项中重复出现的He should表明 本题考查女士对男士的建议 对话中女士 说When you are at home use these hot water pads as often as possible 由此可知 男士在家需 要用热水袋敷在腿上以缓解疼痛 故答案为 D Section B Passage One 听前预测听前预测 预览四道题各选项 结合students schools subject等可推知 本文很可能与学 校有关 Generalizing about education in the United States involves some hazard because education is decentralized and standards vary from place to place What is more diversity is the hallmark of American education Education is largely a public function in America but religious and private institutions do sponsor schools These private schools particularly in the primary and secondary field are now enjoying a resurgence Most children in America begin school in a kindergarten class at age 5 This follows with eight years of primary education then four years of high school Education is compulsory until about age 16 The existence of large minorities many with a primary language other than English complicates the educational process Many Americans do not believe that their school standards are high enough The high rate of functional illiteracy gives credence to this charge Higher education in America is widespread with about 1 800 post secondary institutions These include two year community colleges four year undergraduate colleges and universities and many schools which have extensive graduate programs Some schools are privately funded but most receive the bulk of their funding from public sources There is a great range of quality between higher educational institutions and some universities have outstanding academic records These quality differences may be overemphasized for many non prestige schools have excellent programs In the long run the individual determines the education he gets Questions 26 to 29 are based on the passage you have just heard 26 Why is generalizing about American education so difficult 解析解析 选 C 由选项中的not accepted standards too many schools等可知 此题可能与学校 存在的问题有关 根据短文中提到的because education is decentralized and standards vary from place to place可知 答案为 C 点睛点睛 C 中的brings much diversity 对应短文中的vary from place to place 27 Where do most American schools obtain their funding 解析解析 选 B 选项中的From public corporate sources等表明 此题可能与某物的来源有关 根据短文中提到的Education is largely a public function in America可知 教育 费主要来自于公 共资源 public sources 故答案为 B 点睛点睛 B 中的public sources对应短文中的public function 28 Why do minorities create an educational problem in America 解析解析 选 D 选项中的They less intelligent numerous等表明 此题可能与某些人的特 点有关 由短文中提到的The existence of large minorities complicates the educational process 可知 少数民族成为美国教育中的一个问题的原因是他们不以英语为母语 故答案为 D 17 complicate 意为 使 复杂 与问题中的create an problem同义 29 What is the safe generalization about quality in American higher education 解析解析 选 A 由选项中的Prestige better quality等可知 此题可能与学校的教学质量有关 根据短文中提到的These quality differences many non prestige schools have excellent programs 可知 有名气的大学不一定就更好 may not be better 故答案为 A 点睛点睛 non prestige意为 没有名气的 Passage Two 听前预测听前预测 预览三道题各选项 结合选项中的steamship sailing ships ships等可推知 短 文很可能与船有关 Last week you recall we discussed the early development of railroads in the United States Today I want to mention an even earlier form of transportation one that brought the first European settlers to America And that s the wooden sailing ship From colonial times sailing ships were vital to the economy Many coastal towns depended on fishing or whaling for employment and income This was especially true in the northeastern states And there the wood from nearby forests and the skills of local designers and workers also formed the basis of an important ship building industry But the big profits were to be made on trade with far away places And since sea captains often became part owners of their ships they had a strong interest in the commercial success of their voyages So these Yankees that s what U S sailors and officers came to be called they carried on a very profitable trade with other parts of the world The high point of this trade came in the mid 19th century with the introduction of the clipper ship the enormous Yankee clippers with huge sails reaching nearly two hundred feet into sky He d carry passengers and cargo from New York around South America to San Francisco in less than three months and clear to China in just half a year At that time this seemed unbelievably fast and efficient But in the 1860s more reliable steam powered ship began to take over And soon the important role of sailing ships in the U S economy would come to an end Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard 30 What aspect of United States history does the professor mainly discuss 解析解析 选 C 浏览选项可知 选项概括性较强 故此题可能考查短文主题 根据短文中 提到的From colonial times sailing ships were vital to the economy可知 教授主要讨论的内容是 帆船对 济的重要作用 C 中的economic对应the economy importance对应were vital to 故答 案为 C 点睛点睛 短文主旨首先可根据选项内容进行推断 然后根据短文内容确定 短文开头和结尾 一定要给予足够的重视 31 According to the professor what may be one reason for the success of the merchant ships of the United States 解析解析 选 D 根据短文中提到的 captains often became part owners of their ships carried on a very profitable trade可知 美国商船成功的原因之一是船长作为船舶的共有人 可以在 航行的贸易中获取部分利润 故答案为 D 32 What does the professor say about clipper ships 解析解析 选 B 选项中的They were large reliable等表明 本题与They的特点有关 根据短文 中提到的the enormous Yankee two hundred feet into sky可知其很大 由carry passengers and clear to China in just half a year可知其速度非常快 故答案为 B 点睛点睛 题干中的clipper ships意为 快速帆船 18 Passage Three 听前预测听前预测 预览三道题各选项 结合air traffic airplanes crashing air disasters 等内容可推 知 短文可能与空中交通事故有关 Today air travel is far safer than driving a car on a busy motorway But there is a danger that grows every year From the moment an airplane takes off to the moment it lands every movement is watched on radar screens Air traffic controllers tell the pilot exactly when to turn when to climb and when to come down The air traffic controllers around a busy airport may handle 1 000 planes a day Any plane that flies near the airport comes under the orders of the controllers there Even a small mistake on their part could cause a disaster Recently such a disaster almost happened Two large jets were flying towards the airport One was carrying 69 passengers and had come from Toronto The other was carrying 167 passengers from Chicago An air traffic controller noticed on his radar screen that the two planes were too close to each other He ordered one to turn to the right and to climb but he made a mistake He ordered the wrong plane to do this So instead of turning away from the second plane the first plane turned towards it Fifteen seconds later it flew directly in front of the second plane They avoided each other by the smallest part of a second The distance between them was less than that of a large swimming pool This is an example of the danger that grows every year Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard 33 Which factor can most seriously endanger airplanes according to this passage 解析解析 选 C 选项中的Crowded air traffic Mistakes Bad weather等表明 本题与空难的原因 有关 根据短文中提到的Any plane comes under the orders of the controllers there以及Even a small mistake cause a disaster可知 可能对飞机造成最严重威胁的因素是空中交通管制员的 差错 故答案为 C 34 What happened to the large jets 解析解析 选 C 由 D 中的One plane和the other可推测 选项中的They指的是two planes 根据短文 中提到的They avoided each other of a second可知 收到空中交通管制员错误指令的两架大型喷气 客机最终没有撞到一起 故答案为 C 点睛点睛 C 中的narrowly escaped对应短文中avoided by the smallest part of a second 35 Why were the two large jets specially mentioned 解析解析 选 A 选项均以To 原形动词开头表明 本题考查行为目的 由短文中提到的Even a small mistake cause a disaster可知 之所以举两架大型喷气式客机的例子是为了说明空中 交通管制员的重要作用 故答案为 A 点睛点睛 听清题干中的the two large jets specially mentioned是解题的关键 Section C 36 解析解析 channels 空前的many different表明此处应填一复数名词 且要能与on搭配 首
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年财务规划师资格考试《个人理财规划与税收筹划》备考题库及答案解析
- 商铺转让合同协议
- 人力资源服务派遣合同协议2025
- 清洁服务2025年雇佣协议
- 临时工2025年工作内容变更协议
- 2025年管理人员领导力与绩效评估考试试题及答案
- 地产项目广告合同范本
- 外贸平台销售合同范本
- 塑料灯壳定做合同范本
- 售后承诺合同范本模板
- 2025辽宁沈阳地铁集团有限公司所属公司拟聘用人员考前自测高频考点模拟试题及答案详解(网校专用)
- 2025采编实务考试真题及答案
- 2025党校入党积极分子预备党员培训考试题库含答案
- 2025年高三语文月考作文讲评:于“攀登”中探寻人生真谛
- 2025年度继续教育公需科目(AI工具学习与运用)考试试题及答案
- 钢结构拆除工程施工方案(3篇)
- 小学科学新教科版三年级上册全册教案(2025秋新版)
- 熟食加工安全知识培训总结
- 2024-2025学年广东省广州市天河区三年级(下)期末数学试卷
- 苏科版生物八下25.1《选择健康的生活方式》听评课记录1
- 使用权资产课件
评论
0/150
提交评论