2019-2020学年高中英语 阅读强化训练(三) 牛津译林版选修7_第1页
2019-2020学年高中英语 阅读强化训练(三) 牛津译林版选修7_第2页
2019-2020学年高中英语 阅读强化训练(三) 牛津译林版选修7_第3页
2019-2020学年高中英语 阅读强化训练(三) 牛津译林版选修7_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 阅读强化训练阅读强化训练 三三 学生用书 p159 单独成册 建议用时 25 分钟 阅读理解 i believe in attachment to a place i believe that watermarks fade tears dry and lives mend a year after the flood the nation is remembering hurricane katrina when i left new orleans i found myself like thousands of displaced 转移的 residents living on the generosity of others people opened their homes to me in some ways life was easier i almost forgot how tough it was to live in new orleans in chicago i was offered jobs that paid three times more than anything i could make in new orleans i thought about moving seattle anchorage new york key west tucson but looking at a map i already knew that my home is new orleans still i moved back into an uptown apartment on the third floor this time life in new orleans is not as comfortable as that in other places like chicago i work for the louisiana family recovery corps and the mental health scene is not good depression has been on the rise since katrina i can feel the pulse 脉搏 still there we live the best we can i believe the soul of this place cannot be easily destroyed by wind and rain i believe the music here will live and people will continue to dance i believe in darling and baby my family asked me why i wanted to return to new orleans why do you want to live in a place where garbage is piled up and rents have doubled and there are no jobs is it safe is it healthy i don t have an answer to satisfy them i can t really even give myself an answer i could move anywhere but i believe in this place i believe i belong here 解题导语 本文是一篇夹叙夹议文 飓风之后 作者被迫离乡 在其他地方过了 一段舒适的生活后 最终还是毅然返回了自己重建中的故乡 1 what does the underlined word attachment in paragraph 1 probably mean a love and loyalty b family and career 2 c customs and cultures d people and surroundings a a 解析 词义猜测题 根据全文的大意可推断 这里的 attachment 指的是作者对自 己故乡的归属感 是一种 爱与忠诚 2 after leaving new orleans the author a developed a healthy habit b earned a large sum of money c received great help from others d studied the geography of the city c c 解析 细节理解题 根据文章第二段中 when i left new orleans living on the generosity of others people opened their homes to me 可知 作者得到了他人 的帮助 3 what can we learn from the passage a the author s present job is easy and relaxing b the author s hometown is in a tough situation c the author s relatives and friends have moved away d the author s family supported his decision to return b b 解析 细节理解题 根据文章中第三段的 life in new orleans is not as comfortable 和最后一段中的提问内容可知 作者的故乡新奥尔良的状况并不好 4 which of the following may best describe the author s opinion a no pains no gains b east and west home is the best c a friend in need is a friend indeed d where there is a will there is a way b b 解析 推理判断题 根据全文内容 尤其是最后一段中的几个 i believe 可知 作者对自己的家乡有着深厚感情 故可推断出答案 语法填空 the day after graduating from the university of nebraska in may ben norton flew to japan to start his career norton 1 studied abroad at senshu university now works for senshu as an english language coordinator norton was first exposed 2 japanese culture through a friend and began to study japanese in middle school since then he has had 3 deep interest in japan and prepared to finally work there 3 i felt my study of japanese would be useless if i didn t have a command of basic business concepts so i decided on 4 study international business he said norton learned how to deal with 5 culture differences and build meaningful relationships he became aware of how someone s culture affects his or her viewpoint of certain 6 situation i learned more and more about the general viewpoints of japanese people and i gained a new way 7 view my environment and culture he said finally he 8 offer the job because of the relationship he established with senshu university norton 9 strong encourages students to consider studying abroad those that study abroad get to have these wonderful experiences that will stay with them for 10 they entire lives he said 1 whwho o 解析 考查关系代词 设空处引导非限制性定语从句 补充说明先行词 norton 且在从句中作主语 故填 who 2 t to o 解析 考查介词 expose to 在此意为 使 接触 3 a a 解析 考查不定冠词 have a n interest in 意为 对 有 兴趣 且设空处后是 deep 故填 a 4 studyinstudying g 解析 考查动词 ing 形式作宾语的用法 设空处作介词 on 的宾语 故填 studying 5 culturacultural l 解析 考查形容词作定语的用法 设空处在此作定语 故填 cultural cultural difference 意为 文化差异 6 situationsituations s 解析 考查名词复数 situation 在此意为 状况 处境 是可数 名词 且在此表示泛指 故填复数形式 situations 7 toto vieview w 解析 考查不定式作定语的用法 way 后常跟不定式作定语 故填 to view 8 waswas offereoffered d 解析 考查一般过去时的被动语态 he 与 offer 之间是被动关系 且由语境及 finally 可知 此处描述过去发生的事情 应用一般过去时 故填 was offered 9 stronglstrongly y 解析 考查副词 设空处作状语修饰谓语动词 encourages 故填副词 strongly 10 theitheir r 解析 考查代词 设空处在此作定语 意为 他们的 故填 their 短文改错 my grandparents live in a town twenty kilometers away from where i live 4 but i can t see them frequent because of my studies only through the phone can we be connecting however the 20 kilometer gap have never formed a heart gap one day i see a video on tv it was a story about old man with alzheimer s he put dumplings into his pocket during a meal but talked to himself my grandson loves them upon seeing it i burst into tears i remembered all the beautiful memory with my grandparents that weekend i visited to my grandparents without telling them in advance to their surprise they had prepared that i like 答案 my grandparents live in a town twenty kilometers away from where i live but i can t see them because of my studies only through the phone frequent frequently can we be however the 20 kilometer gap never formed a heart connecting connected have has gap one day i a video on tv it was a story about old man with see saw an alzheimer s he put dumplings into his pocket du

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论