全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
阅读强化训练(一)(建议用时:15分钟) 阅读理解a group of scientists in the netherlands recently used hightech methods to examine a secret hidden inside an ancient chinese statue(雕像). it was sent to the drents museum in the northeastern netherlands as part of an exhibit. but while working on the statue, researchers took the chance to study the body of a buddhist monk(佛僧) inside it.the statue was shipped to a medical center for ct scans, which are tests that produce xray pictures. scientists used the technology to find out the statues hidden secrets. the body of the monk was sitting on top of a roll of cloth marked with chinese characters(字). the cloth shows that the monk was named liu quan and lived around the year 1100.“on the outside, it looked like a large statue of buddha,” said vincent van vilsteren from the drents museum. “what flabbergasted me was that, on the inside, it was the mummy(干尸) of a buddhist monk. later we learned that for the first 200 years, the mummy was probably placed in a buddhist temple. only in the 14th century did they do all the work to move it into a nice statue.”researchers at the drents museum still have a lot of questions about the mummy. it is believed to be the only chinese buddhist mummy that has been studied outside asia. scientists hope that dna testing on the mummy will help them learn more about it. further research may dig up more information about the monk in the months to come.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了一尊内藏高僧干尸的古佛像。1what is special about the statue?asomething unusual is in it.bit is a modern chinese statue.cit is made of different kinds of material.dstrange characters can be seen on its surface.a解析:细节理解题。由第一段中的researchers took the chance to study the body of a buddhist monk(佛僧) inside it可知,这尊雕像内藏一位佛僧的干尸,这正是其特别之处,故选a项。2research showed that the monk_adied of a terrible diseaseblived around the 12th centurycsat on an ancient chinese bookdwas burned right after his deathb解析:细节理解题。由第二段中的the monk.lived around the year 1100可知,b项说法正确。3the underlined word “flabbergasted” in paragraph 3 probably means “_”adisturbedbsatisfiedcsurpriseddsavedc解析:词义猜测题。由该段中的on the outside, it looked like a large statue of buddha和on the inside, it was the mummy(干尸) of a buddhist monk可知,这让vincent van vilsteren十分惊讶,故选c项。4what is the text mainly about?aancient chinese statues.bthe drents museum.cbuddhism in china.da mummified monk.d解析:主旨大意题。文章主要介绍了一尊内藏高僧干尸的古佛像,故选d项。 七选五now many people smoke. 1._ at such a young age, you dont really think about the health risks of smoking. you certainly do not realize how addictive(上瘾的) smoking can be. as a teenager, you probably think that you can try smoking for a few times and then take it or leave it. however, the truth is that it doesnt take long to become addicted to smoking. so why do children or teenagers start smoking? 2._peer(同龄人) pressure plays an important part. many children start smoking because their friends have tried it or smoke themselves. those children may have started as they grow up in an environment where their parents, grandparents and older relatives smoke. 3._some children may begin to smoke if they have low selfesteem(自尊). smoking may help them to make friends. 4._ when they have friends, theyll become more confident and have higher selfesteem.some children say that they smoke to appear older and more like grownups, especially if they are surrounded by young adults who smoke.5_ they may think that if they smoke just like their favourite star does, they will appear more attractive, like them.whatever the reason that a teenager has for starting to smoke, it is important to remember that smoking is harmful.athey think it cool to smoke.bthere are several reasons as to why they do that.cso they smoke in order to look and act like them.dif they smoke, they will be accepted by their peers.emost smokers took up the habit in their early or midteens.fsome movies and tv shows encourage teenagers to smoke.gsome teenagers do that because their favourite star smokes.【解题导语】青少年为什么吸烟呢?本文分析了几点原因。1e解析:根据at such a young age, you dont really think about the health risks of smoking.可知,前面应该要提及青少年吸烟的问题,故选e项。2b解析:根据so why do children or teenagers start smoking?以及综合下文内容可知,本句话是承上启下句,说明青少年吸烟有很多原因,故选b项。3c解析:根据.as they grow up in an environment where their parents,grandparents and older relatives smok
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GBT 50262-2024 铁路工程术语标准
- 航空航天制造工程师考试题及答案
- 网络安全教育市场分析
- 公务员面试模板面试题及答案
- 公务员面试毛竹面试题及答案
- 护士招聘题库及答案
- 公务员考试数列题试题及答案
- 格力电器校招题库及答案
- 公务员考试十大逻辑题型试题及答案
- 2025广东中共深圳市坪山区委宣传部招聘坪山区融媒体中心工作人员12人参考题库含答案详解(突破训练)
- 丙型肝炎防治指南
- 2025年基层党支部书记述职报告
- 中国稀土镁合金治炼项目投资可行性研究报告
- GB/T 30340-2025机动车驾驶员培训机构业务条件
- 传统文化经典教案范例分享
- 2025艺术品买卖合同范本
- 新保密教育线上培训考试试题及答案
- 2025年幼师考编真题及答案
- 科技企业员工绩效考核管理办法
- 医院感染管理科十五五发展规划
- DL-T 1476-2023 电力安全工器具预防性试验规程
评论
0/150
提交评论