高中英语 阶段水平测试(六)外研版选修61.doc_第1页
高中英语 阶段水平测试(六)外研版选修61.doc_第2页
高中英语 阶段水平测试(六)外研版选修61.doc_第3页
高中英语 阶段水平测试(六)外研版选修61.doc_第4页
高中英语 阶段水平测试(六)外研版选修61.doc_第5页
已阅读5页,还剩16页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阶段水平测试(六) (时间:120分钟满分:150分)第卷(选择题,共100分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Well, Mr. Black. It might be a good idea if you gave up drinking for the time being.M: Right, Ill try.W: And Mr. Black, I would advise you to give up smoking.M: What? Im afraid thats out of the question.1What will Mr. Black give up probably?A. Smoking.B. Drinking.C. Drinking and smoking.答案:BText 2W: Help yourself to some more fish, Jack.M: No, thank you. Im full. Its delicious and you cooked it very well.W: Im glad you like it. But it wasnt me but my mother who cooked the fish.2Who cooked the fish?A. Jack. B. The woman.C. The womans mother.答案:CText 3M: Do you know if the flower shop is still open?W: Yes, its open till six, Im sure.3When does the conversation most probably take place?A. In the morning. B. In the afternoon.C. At night.答案:BText 4M: Hi, see you here again, Linda.W: Hi, are you going to accept the job offer?M: Im waiting for letters from the other companies.4What does the man mean?A. He doesnt want to take the job yet.B. He will accept the job offer.C. He will write a letter to a trading company.答案:AText 5M: If youd like to go to the concert this Friday, my sister will give two front row tickets.W: Thank you, but I promised my friend that Id watch her children.5Why wont the woman go to the concert?A. She will watch TV.B. She will see her friend.C. She will take care of her friends children.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段材料,回答第6至第8题。Text 6W: Oh, look, whos here? Upon my word, if it isnt Mr. White. Oh, Mr. White, you shouldnt have come.M: Thats all right. I was told the weather was not good enough.W: Yes, not ideal for flying.M: If it doesnt clear up soon, Im afraid the flight might be put off.W: Well. Lets hope for the best.M: Mrs. Smith, do you like traveling by air?W: For me there is nothing like traveling by air. It is both speedy and comfortable. Mr. White, there goes the announcement for passengers to board.M: Oh, good news for you. The plane will take off on time as it is clearing up.W: I think I must go now. Thank you for coming to see me off, Mr. White.M: Its a pleasure. Come again. I wish you a pleasant journey.W: Thank you. Goodbye.6What does Mrs. Smith feel when she saw Mr. White?A. Excited. B. Surprised.C. Sad.答案:B7What will the weather be like probably?A. Stormy. B. Fine.C. Rainy.答案:B8How does Mrs. Smith feel about traveling by air?A. She doesnt enjoy flying much.B. She thinks flight is often delayed because of the weather.C. She likes it.答案:C听下面一段材料,回答第9至第11题。Text 7M: Excuse me.W: Yes?M: Im looking for a flat to live in for a year or so. Can you help me?W: Sure. We have a flat with two rooms for $150 a month.M: Im afraid thats too expensive for me.W: Well, there is another flat for only $100 on the fourth floor, the top floor. It also has two rooms, but smaller. And many people want to have it. I could let you have a look first.M: Oh, well, thank you.W: Wait a moment. Ill get the key. I know people like you are clean and quiet.M: You mean youll let me rent the flat?W: Thats the idea. But youd better pay some of the rent first.M: How about $50? I just cant afford that.W: Well, lets have a look at the flat. If you like it, Ill let you have it for $30 first, OK?M: OK.9What does the man want to do?A. Rent a flat. B. Buy a flat.C. Sell a flat.答案:A10On which floor is the flat for $100 a month?A. The third floor. B. The fourth floor.C. The fifth floor.答案:B11How much does the man have to pay in advance at least?A. $100. B. $50.C. $30.答案:C听下面一段材料,回答第12至第14题。Text 8M: Good morning. Im Peter Smith from Greece.W: Yes, sir. Your room number is 909. Thats on the ninth floor. Are you in Hong Kong on holiday?M: No. Im here for the computer exhibition. Where is it, please?W: Its in the Exhibition Center, on the third floor.M: Thank you very much. Excuse me, madam. What I want is a single room. I dont like sharing a room with someone else. Whats more, my room is rather small and dark. Could you possibly find me a larger and brighter single room?W: Im very sorry, sir, but this is the high season. We dont have any spare rooms at the moment.M: But my company booked a room for me ages ago!W: Im terribly sorry, sir.12Where does this conversation most probably take place?A. In a hotel. B. In a hospital.C. In a shopping center.答案:A13Why has the man come to Hong Kong?A. He is on holiday.B. He has come for the computer exhibition.C. He has come to meet Peter Smith from Greece.答案:B14On which floor is the Exhibition Center?A. The ninth floor. B. The third floor.C. The second floor.答案:B听下面一段材料,回答第15至第17题。Text 9M: Someone has stolen my car! I want to report it. The name is Walton Harry Walton.W: Where did you leave your car, Mr. Walton?M: In Ludlow Street. Near the traffic lights.W: Did you leave your car unlocked?M: Of course not.W: And what time was this?M: This morning. I parked it there before I went to work.W: When did you start work?M: At nine thirty. But I got in early today. I started at seven.W: That explains it.M: What do you mean?W: We have taken away your car. You cant park your car in Ludlow Street before ten on Friday.15When did the man park the car?A. At 9:30 am. B. After 9 am.C. Before 7 am.答案:C16Why was the mans car taken away?A. He broke a certain traffic rule.B. He stopped his car in the middle of the street.C. He didnt lock his car.答案:A17What day was that day?A. Friday.B. Weekend.C. We dont know.答案:A听下面一段材料,回答第18至第20题。Text 10The secretary told me that Mr. Abel wanted to see me. I felt very nervous when I entered his office. He did not look up from his desk when I came in. I stood in front of his desk for a few minutes before he looked up at me with a smile. My heart was beating fast, for I seldom saw him smiling like that. After he asked me to be seated, he said that business was not very good. He told me that the company could not afford all the salaries and twenty people had left. I knew my turn had come.,“I was trying my best to do my job, Mr. Abel,” I said in a weak voice.,“Dont interrupt,” he said. “After discussing this with other managers, I have decided to add $50 to your salary monthly.” Then I realized why Mr. Abel had smiled like that.18Which word can be used to describe the speakers feelings when he came into Mr. Abels office?A. Sad. B. Angry.C. Nervous.答案:C19How many people left the company?A. 20. B. 50.C. 70.答案:A20What was the probable relationship between the speaker and Mr. Abel?A. Lawyer and client. B. Teacher and student.C. Boss and employee.答案:C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AHundreds of years ago, a Roman army came north from England to make war on Scotland. The Scots, a brave people, loved their country very much. They fought hard to drive the enemy out of Scotland, but there were too many Romans. It looked as if the Romans would win.One night, the leader of Scots marched his soldiers to the top of a hill. “We will rest here tonight, my men,” he said, “Tomorrow we will fight one more battle. We must win or we will die.”They were all very tired, so they ate their supper quickly and fell asleep. There were four guards on duty, but they, too, were very tired, and one by one, also fell asleep.The Romans were not asleep. Quickly they gathered at the foot of the hill. Slowly they climbed up the hill, taking care not to make a sound. Closer and closer they came to the sleeping Scots. They were almost at the top. A few minutes more, the war would be over. Suddenly,one of them put his foot on a thistle(蓟). He cried out and his sudden cry woke the Scots. In a moment, they were on their feet and ready for battle. The fighting was hard but it did not last long. The Scots wiped out the Romans and saved their country.The thistle is not a beautiful plant. It has sharp needles all over it. Few people like it. But the people of Scotland liked it so much that they made it their national flower.本文讲述了罗马和苏格兰最后一次战斗的故事。21. At first it looked as if the Romans would win because _.A. the Scots were not braveB. there were so many RomansC. the Scots did not have a good leaderD. the Romans had the support from the Scottish答案:B细节理解题。根据文章第一段第三句.but there were too many Romans.可知答案是B。22. “We must win or we will die.” What the leader of the Scots said means _.A. they were sure to winB. they couldnt escape from deathC. they would win and then they would dieD. they must try hard to win,otherwise they would be killed答案:D推理判断题。从句意看D项是“We must win or we will die.”的同义句。23. The Romans climbed up the hill quietly because _.A. they didnt want to wake the Scots upB. they wanted to reach the topC. they wanted to catch the four guards firstD. they were afraid of the sharp needles of the thistle答案:A细节理解题。根据文章第四段第三句Slowly they climbed up the hill, taking care not to make a sound.可知选项A是正确答案。24. The people of Scotland made thistle their national flower because_.A. it is a beautiful plantB. it is fresh and lovelyC. it has so many sharp needles all over itD. it was the thistle that helped the Scots to win the battle答案:D推理判断题。根据文章第四段可知,罗马人静悄悄地进攻苏格兰人,就要突袭苏格兰人,这时其中一个人踩到了thistle而大叫,吵醒了苏格兰人,他们把罗马人赶出苏格兰,取得胜利。从此以后苏格兰人将thistle定为国花。B2014山东高考 Elizabeth Freeman was born about 1742 to African American parents who were slaves. At the age of six months she was acquired, along with her sister, by John Ashley, a wealthy Massachusetts slaveholder. She became known as “Mumbet” or “Mum Bett”For nearly 30 years Mumbet served the Ashley family. One day, Ashleys wife tried to strike Mumbets sister with a spade. Mumbet protected her sister and took the blow instead. Furious, she left the house and refused to come back. When the Ashleys tried to make her return, Mumbet consulted a lawyer, Theodore Sedgewick. With his help, Mumbet sued (起诉) for her freedom.While serving the Ashleys, Mumbet had listened to many discussions of the new Massachusetts constitution. If the constitution said that all people were free and equal, then she thought it should apply to her. Eventually, Mumbet won her freedomthe first slave in Massachusetts to do so under the new constitution.Strangely enough, after the trial, the Ashleys asked Mumbet to come back and work for them as a paid employee. She declined and instead went to work for Sedgewick. Mumbet died in 1829, but her legacy lived on in her many descendants (后裔). One of her greatgrandchildren was WE.B. Du Bois, one of the founders of the NAACP, and an important writer and spokesperson for African American civil rights.Mumbets tombstone still stands in the Massachusetts cemetery where she was buried. It reads, in part: “She was born a slave and remained a slave for nearly thirty years. She could neither read nor write, yet in her own sphere she had no superior or equal.”本文为记叙文,题材为人物故事类。在美国奴隶制时代一个名叫Mumbet的女奴通过自己的努力和律师的帮助,成了马萨诸塞州第一个获得自由的奴隶。她的精神一直在影响着她的子孙后代。25. What do we know about Mumbet according to Paragraph 1?A. She was born a slave.B. She was a slaveholder.C. She had a famous sister.D. She was born into a rich family.答案:A细节理解题。根据第一段第一句话和最后一段第二句话可知她一出生就是一个奴隶,所以答案为A项。26. Why did Mumbet run away from the Ashleys?A. She found an employer.B. She wanted to be a lawyer.C. She was hit and got angry.D. She had to take care of her sister.答案:C细节理解题。根据第二段中的描述:Mumbet代替自己的妹妹受罚被奴隶主的妻子用铁锹打,于是她一怒之下离开并拒绝回来。由此可知Mumbet离开Ashley家是因为被打并感到气愤,故答案为C项。27. What did Mumbet learn from discussions about the new constitution?A. She should always obey her owners orders.B. She should be as free and equal as whites.C. How to be a good servant.D. How to apply for a job.答案:B推理判断题。根据第三段中的描述:如果宪法上说所有的人都是自由和平等的,那她认为那对她来说也适用。由此推断出Mumbet觉得自己也应该和所有人(所有的白人)一样成为一个自由人。所以答案为B项。28. What is the text mainly about?A. A story of a famous writer and spokesperson.B. The friendship between a lawyer and a slave.C. The life of a brave African American woman.D. A trial that shocked the whole world.答案:C主旨大意题。本文从Mumbet出生一直写到她离世,描述了她为奴隶获得自由而付出的努力及所做的斗争。所以本文的主题应该是:一位非裔美国女人勇敢奋斗的一生,答案为C项。C2014哈尔滨模拟Whether in the workplace or on the football field, effective teamwork can produce amazing results. However, working successfully as a team is not as easy as it may seem. Effective teamwork certainly does not just happen automatically; it takes a great deal of hard work and compromise. There are a number of factors that must be in place to make a good team.Effective leadership is one of the most important components of good teamwork. The teams leader should possess the skills to create and preserve a positive working environment and motivate and inspire the team members to take a positive approach to work and be highly committed. An effective team leader will promote a high level of spirit and make them feel supported and valued.Communication is a vital factor of all interpersonal relationship and especially that of a team. Team members must be able to articulate their feelings, express plans and goals, share ideas and see each others opinions.Conflicts will arise no matter how well a team functions together. The best way to deal with conflicts is to have some organized methods of handling conflicts. Team members should be able to voice their concerns without fear of offending others. Instead of avoiding conflict issues, a handson approach that settles them quickly is much better. It is often advised that the team leader sit with the conflicting parties and help work out their differences without taking sides and trying to remain objective if possible.The team leader must set a good example to create good teamwork. In order to keep team members positive and committed and motivated, the team leader herself/himself needs to show these qualities. The team turns to the leader for support and guidance. So any negative words or behaviours on the leaders part can be disastrous.Regardless of what type of work you are in, knowing how to effectively work with a team is going to be extremely important to your success and that of your team.要想拥有一个高效的团队,领导必须起到协调的作用,促进团队成员之间的交流,解决好各方面的争端。29. Effective leadership is important partly because _.A. it creates a positive working environmentB. it helps a leader to develop lots of skillsC. it makes a leader feel supported and valuedD. it depends on interpersonal relationship of a team答案:A细节理解题。第二段谈到了团队领导者的重要性,说他必须能创造和保持积极的工作环境(create and preserve a positive working environment),鼓励成员们积极地工作。从该段的叙述可知A项正确。30. The underlined word “articulate” probably means_.A. hide B. feelC. plan D. express答案:D词义猜测题。由画线词后面的“express plans and goals, share ideas and see each others opinions”可知应该选D,也就是说,团队成员要能够“表达”他们的感受,而不是隐藏、感觉或计划自己的感受。31. When conflicts arise among team members, the team leader should _.A. worry about the team membersB. ignore the team members voicesC. work out their differencesD. try to avoid conflict issues答案:C细节理解题。第四段说,当团队内部不可避免地出现矛盾纠纷时,团队领导者就应该与冲突各方坐在一起,不偏不倚地帮助解决他们的分歧(help work out their differences without taking sides)。由此判断选C。32. Which is the best title for the passage?A. Football and TeamworkB. Communication and TeamworkC. What Makes Effective TeamworkD. How to Handle Conflicts in a Team答案:C标题归纳题。全文介绍了如何使团队高效运作。第一段提出主题:要想拥有一个高效团队,有很多因素需要考虑,然后从领导者的作用、交流的重要性、如何解决争端等方面展开叙述。因此本文的核心话题是C“高效的团队工作的要素”。DPeople can write many things about life. In this case, precious moments become the compositions of history. What about you? People should learn from each other, thus they need to read the latest news. It is really interesting to spend your spare time and start your day in the morning. How can you get the information? You will never run out of choices, since there are many different resources to read out there. You can say hello to the world by clicking the mouse on your computer and you can also read the daily newspaper in your patio(庭院)However, Internet offers fast and effective solutions for the readers. Reading the news on the Internet is just a simple task to do. If you are a mobile person, it is impossible for you to bring the computer and mouse. So several digital devices(数字装置) are accessible to meet your needs of latest information. You have iPad, smart phone and some other possible solutions. They are your best friends to gain the information about every single thing which has happened in certain part of the world.Now, its time to find the most reliable source. You can easily find the amount of websites on the Internet. They offer news and information about many different things, but only few of them will answer your questions. The reliable and accurate sources will let you read and think further about certain news and information. Definitely, you should find the site with various popular categories of news. There should be some categories such as business, sports and technology. Where should you go now?You will find the answer at News Daily Spot and get the complete information about other issues. For you who love to know more about celebrity(名人) and biography, feel free to read the biography of several celebrities, such as Kourtney Kardashian. Read the news and see the face of the world today. 如今因特网缩短了人与世界的距离,让人们可以随时随地了解世界的动态。33. Why does the author say “its time to find

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论