




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
安徽望江县2017高考英语阅读理解一轮选练(二)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Bedford Castle: The Home of Bedfordshire Royalty Bedfordshire in the south of England had its fair share of royal visits from the early stages of the 10th century onwards and the importance that the county placed on this is evident in the monuments, country houses, churches and any number of other structures that are still present there to this day. Bedford Castle is one of those structures and, although it is nowhere near its former glory today, it is an essential attraction to visit if you really want to grasp what its heritage means to the county! Bedford Castle was built initially as a fortress to help protect Bedfordshire on the south of the River Ouse after the people in the local towns and villages had already been subdued. It was set up in 919 on the orders of King Edward the Elder, although it was destroyed by a Danish invasion years later. This was when it was rebuilt as the castle, of which the ruins exist today! There is a long history behind the castle that involves several kings as a result of the Duke of Bedford being an ardent(热心的)royalist(保皇主义者). Bedford Castle repeatedly offered the kings of England refuge against various storms in the form of onslaughts(攻击)from abroad and various domestic threats against them, and this is where much of its fame lies, even though the castle itself is no longer there. There are various tours of the ruins that you can take when you visit though and all of the guides are extremely knowledgeable. They will happily tell you tales of the mound(土丘)and the castle that preceded it. The mound is open to the public all year round and is a proud part of the areas heritage. It is recommended by the majority of people that you visit Bedfordshire because it tells you much about why the county is currently how it is. You can view the river from the mound and the surrounding settlements as well as the remains of the castle, and every moment spent there is worth it so enjoy the history and the very nature of the county itself! 【文章大意】本文向大家介绍了英国的一个旅游胜地贝德福德城堡。1. What do we know from the first paragraph? A. The royals pay regular visits to Bedfordshire. B. Bedfordshire had its fair share of royal visit. C. Most of the ancient buildings are in use today. D. Bedford Castle represents the history of the county. 【解析】选D。主旨大意题。文章第一段主要通过叙述英格兰南部贝德福德郡和皇室的渊源让我们了解它独特的历史, 而代表性建筑贝德福德城堡正是这段历史的见证物, 因此D项反映了本段文字的主旨。2. The kings of England came to Bedford Castle. A. to seek temporary protectionB. to visit the Duke of BedfordC. to enjoy the beauty of natureD. to escape from the bad weather【解析】选A。推理判断题。根据第三段可知, 在历史上贝德福德城堡曾多次作为英格兰国王的避难所, 所以可以推断英格兰国王来此城堡多半是“寻求临时庇护”。3. Why are visitors recommended to visit Bedfordshire? A. It is the major heritage in that region. B. It reflects the history of Bedfordshire. C. The ancient castle is well worth visiting. D. The castle is still in good condition. 【解析】选B。细节理解题。根据最后一段It is recommended by the majority of people that you visit Bedfordshire because it tells you much about why the county is currently how it is. 一句可知, 游客之所以被建议游览贝德福德城堡, 就是因为它反映了该郡的历史变迁。4. The purpose of writing the text is. A. to introduce Bedford CastleB. to tell the history of BedfordshireC. to attract tourists to BedfordshireD. to show where the kings used to go【解析】选A。推理判断题。结合本文标题和内容可知, 作者写此文的目的主要是向人们介绍贝德福德城堡的有关情况。所以选A。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(二)】AIn the past decade the popularity of rock climbing has greatly increased,and so has the number of injuries.It has been estimated that rock climbing is now enjoyed by more than 9 million people in the US each year.Study findings revealed a 65 percent increase in the number of patients that were treated in US emergency departments for rock climbingrelated injuries between 1991 and 2008.The study,published in the online issue of the American Journal of Preventive Medicine,found that about 40,000 patients were treated in US emergency departments for rock climbingrelated injuries between 1991 and 2008.The most common types of rock climbingrelated injuries were fractures (骨折) and sprains (扭伤)The ankle was the most common body part to be injured (40 percent)Climbers in the study ranged in age from 2 to 74,with an average age of 26.The study also found that women took up a quarter of the injuries.Falls were the primary reason for injury with over threequarters of the injuries occurring as the result of a fall.The severity of fallrelated injuries had a lot to do with the height of the fall.Patients who were injured after falling from a height over 20 feet were 10 times more likely to be treated than patients who were injured falling from 20 feet or lower.“We found that the climbers who fell from heights higher than 20 feet took up 70 percent of the patients treated for a rock climbingrelated injury,” explained the study author Lara McKenzie,PhD,director at the Center for Injury Research and Policy at Nationwide Hospital.“This trend,combined with the fact that rock climbers have a higher hospitalization rate than other sports and recreational injuries,demonstrates the need to increase injury prevention efforts for climbers.”26Which body part is most likely to get injured for a climber?AThe arm. BThe ankle.CThe knee. DThe hand.27How many women climbers in America got injured while climbing a rock between 1991 and 2008?AAbout 40,000. BAbout 30,000.CAbout 20,000. DAbout 10,000.28The severity of climbersfallrelated injures is mainly related to _.Athe height of the fallBthe climbers ageCthe climbers health conditionsDthe climbers climbing experience29The underlined word “demonstrates” in the last paragraph can be replaced by “_”Ademands BpreventsCproves Ddescribes30The purpose of the passage is to _.Ashow that rock climbingrelated injuries have increasedBtell readers rock climbing is an adventurous sportCwarn readers of the danger of rock climbingDcall on doctors to increase injury prevention efforts26B细节理解题。根据第二段“The ankle was the most common body part to be injured (40 percent)”可知踝关节是最容易受伤的部位,因此答案是B。27D推理判断题。第二段首句说从1991到2008年间,美国大约有4万人因为爬山时受伤而接受治疗,本段最后一句又提到“women took up a quarter of the injuries”,可知答案是D。28A细节理解题。根据第三段“The severity of fallrelated injuries had a lot to do with the height of the fall.”可知摔下来的高度是决定受伤程度的主要因素,因此A项正确。29C词义猜测题。根据语境,爬山者住院率高于参加其他体育和娱乐活动的人,这“证明”了爬山者要更加注意预防受伤。C项意思最合适。30A作者意图题。文章是一篇说明文,主要是告诉读者与爬山运动相关的伤害增加了,因此A项是最佳选项。【2014高考英语四川省成都市一模试题】 DBy far the most common difficulty in study is simple failure to get down to regular concentrated work. This difficulty is much greater for those who do not work to a plan and have no regular routine of study. Many students muddle along , doing a bit of this subject or that, as the mood takes them, or letting their set work pile up until the last possible moment.Few students work to a set timetable. They say that if they did work out a timetable for themselves they would not keep to it, or would have to change it frequently, since they can never predict from one day to the next what their activities will be.No doubt some students take much more kindly to a regular routine than others. There are many who shy away from a self-controlled weekly timetable, and dislike being tied down to a fixed program of work. Many able students state that they work in cycles. When they become interested in a topic they work on it attentively for three or four days at a time. On other days they avoid work completely. It has to be admitted that we do not fully understand the motivation to work. Most people over 25 years of age have become used to a work routine, and the majority of really productive workers set aside regular hours for the more important areas of their work. The “ tough-minded ” school of workers doesnt fully accept the idea that good work can only be done naturally, under the influence of inspiration.Those who believe that they need only work and study as the fit takes them have a mistaken belief either in their own talent or in the value of “ freedom ”. Freedom from control and discipline leads to unhappiness rather than to “ self-expression ” or “ personality development ”. Our society insists on regular habits, timekeeping and punctuality ( being on time ), and whether we like it or not, if we mean to make our way in society, we have to meet its demands.43 The most widespread problem in applying oneself to study is _ .A. changing from one subject to anotherB. the failure to keep to a set timetable of workC. the unwillingness to work out a systematic planD. working on a subject only when one feels like it44. Which of the following is TRUE ?A. Many students are not interested in using a self-controlled timetable .B. Many students dont like being told to study to a fixed timetable .C. Most people over 25 years of age dont work to a set timetable .D. Tough-minded people agree that good work is done naturally .45. The underlined part “ as the fit takes them ” means _ .A. when they have the energyB. when they are in the moodC. when they feel fitD. when they find conditions suitable46. A suitable title for the passage might be _ .A. Attitudes to StudyB. A Study PlanC. The Difficulties of StudyingD. Study and Self-discipline【参考答案】43-46: BABD【广东省2012届高三考前冲刺卷(二)】BDid you ever look up at the moon and think you saw a mans face there?When the moon is round and full,the shadows of the moon mountains and the lines of the moon valleys sometimes seem to show a giant nose and mouth and eyes.At least,some people think so.If there were a man on the mooninstead of mountains and valleys that just look like the face of a manwhat would he be like?He would not be like anyone you know.He would not be like anyone anybody knows.If the man on the moon were bothered by too much heat or cold the way Earth people are,he could not stay on the moon.The moon becomes very,very hot.It becomes as hot as boiling water.And the moon becomes very,very cold.It becomes colder than ice.Whatever part of the moon the sun shines on is hot and bright.The rest of the moon is cold and dark.If the man on the moon had to breathe to stay alive,he couldnt live on the moon because theres no air there.(Hed have to carry an oxygen tank,as astronauts do.)Theres no food on the moon,either.Nothing growsnot even weeds.If the man on the moon liked to climb mountains,he would be very happy.There are many high places there,such as the raised land around the holes,or craters,of the moon.Some of these rims are as tall as Earths highest mountains.But if the man on the moon liked to swim,he would be unhappy.There is no water on the moonjust dust and rock.When you think of what its like on the moon,you may wonder why it interests our scientists.One reason is that the moon is Earths nearest neighborit is the easiest place in space to get to.Going back and forth between the moon and Earth,astronauts will get a lot of practice in space travel.Things learned on moon trips will be of great help to astronauts who later take long,long trips to some of the planets.Scientists are also interested in the moon because it has no air.The air that surrounds Earth cuts down the view of the scientists who look at the stars through telescopes.A telescope on the moon would give them a clearer,closer view of the stars.31Which of the following is the best title of the passage?AThe MoonBThe Man on the MoonCResearch on the MoonDWhat Is It Like on the Moon?32What is the reas
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年环境工程师执业资格认证考核试题及答案解析
- 2025年安全员安全员考试高频题库答案
- 2025年保密安全常识题及答案集
- 2025年政府会计准则气象事业单位题库及答案解析
- 2025年书法教师面试模拟测试题及答案
- 2025年社工笔试备考资料及模拟题
- 2025年安全生产安全档案管理安全事故预防面试题
- 2025年宠物殡葬行业客服师面试bi备题库
- 2025年宠物保险专员考试题及答案
- 2025年彩票法务笔试模拟考试题
- 苹果电脑macOS效率手册
- DB34T 3572-2019 大型超导磁体真空压力浸渍技术规程
- 6.1生物有共同祖先的证据高一下学期生物人教版必修二
- JT∕T 917.2-2014 道路运输驾驶员技能和素质要求 第2部分:货物运输驾驶员
- 消防维保质量保证综合体系
- 新能源汽车动力系统优化
- QCT1170-2022汽车玻璃用功能膜
- 2024国内各省市五星级酒店分布表全套
- 中医病历书写基本规范
- JJG 621-2012 液压千斤顶行业标准
- 第四章 休克病人的护理课件
评论
0/150
提交评论