已阅读5页,还剩21页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
第二模块测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:After high school,Id like to go to college to take some business courses.W:But Id rather spend my college days finding out how children learn.1.What will the woman do after high school?A.Start a business of her own.B.Do some business courses.C.Major in child education.答案CW:What a pity!If it were not raining,we could go to visit our grandson.M:Take it easy,dear.We can wait till the rain stops.2.Whats the probable relationship between the speakers?A.Grandmother and grandson.B.Husband and wife.C.Guide and tourist.答案BM:Henry hasnt turned up yet.Weve been waiting for 30 minutes,and its already 10 oclock.W:I know,but just be patient.He phoned me and said he had left home an hour ago.3.When did Henry probably leave home?A.At 9:00.B.At 9:30.C.At 10:00.答案AM:Lucy,would you go swimming with me?W:Sorry,Bob.Im not good at it.Why not ask Jim?He is a good swimmer.M:Jims busy preparing for a test.W:Then you can ask Jenny.She swims better than you and Jim.4.Who swims best according to the woman?A.Bob.B.Jim.C.Jenny.答案CW:Do you think its a good way to learn English by watching English films?M:Well,maybe its useful for some people.But I find they speak too fast to follow.W:It seems Im not alone.5.What does the woman mean?A.English films are good for English learning.B.The dialogues in English films are beyond her.C.Watching English films is her favorite.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或读白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Im tired,Mark.We shouldnt have come to so deserted a town.M:Dont say that,Maria.Weve had a lot of fun in the past few days,havent we?W:We did have,but now Im tired.I really cant go on any further.M:I know.But cheer up!Honey!W:Mike,why not sit here and have a rest?M:All right.Lets sit here and wait.W:Hey,here comes a taxi.Stop,please!M:Look!Its stopped.Lets go.W:Thank God.6.What does the man intend to do?A.To encourage the woman.B.To test the woman.C.To praise the woman.答案A7.Where does the conversation take place?A.On a road.B.In a bus station.C.At a hotel.答案A听第7段材料,回答第8、9题。M:Can you give me a hand,Sue?W:No problem,Jay.M:I want to do the washing with my new smart washing machine,which is like the one you bought last month.I cant find the instructions,so I cant get it to work.W:Did you call the service?M:Yes,but they said they wouldnt be free until tomorrow.W:I see.Let me have a look at the machine.M:Thank you.I hope you can get it to work.W:Oh,its the same as my washing machine.Let me show you how to operate it.8.What do you know about the man from the conversation?A.He cant understand the instructions of the new washing machine.B.Theres something wrong with his new washing machine.C.He doesnt know how to use the new washing machine.答案C9.How does Jay find Sue?A.Generous.B.Energetic.C.Helpful.答案C听第8段材料,回答第10至12题。M:Hello!May I speak to Linda?W:Linda is not in.This is her mother speaking.M:This is Jack speaking.Im Lindas classmate.Can you take a message for me,please?W:OK.M:Our club planned to have an activity this Sunday afternoon.But the activity room will be taken for a meeting then.So we will have our activity at 7 oclock this Friday evening.W:I see.Thats tomorrow evening.Ill tell her as soon as she comes back.M:Thank you.And please ask her to tell Tina about the change as well.W:By the way,who is Tina?M:Our classmate.W:Ive never heard of that girl.And which club are you involved?M:The movie club.W:Were you calling Linda Jones?M:No,Linda Johnson.W:Im afraid you dialed the wrong number.M:Oh,sorry,madam.10.What day did the conversation take place?A.Thursday.B.Friday.C.Saturday.答案A11.Why did the man make the call?A.To invite Linda to the cinema with him.B.To ask Linda to attend a meeting together.C.To inform Linda of the change of their plan.答案C12.What can we know from the conversation?A.The woman refused to help the man.B.The man made a wrong telephone call.C.Linda Johnson never heard of Tina.答案B听第9段材料,回答第13至16题。W:Hi,David.Youve got a really nice jacket.M:Thank you.Its a Christmas gift from my sister.W:Then what did you give her as a Christmas gift?M:I bought her a book.I knew she had wanted that book for a long time,but she couldnt find it in the bookstores of the whole city.W:Then how did you find it?M:I happened to find it sold in an online bookstore,so I ordered it.W:She was surely excited to receive it.M:Yes,she was.Well,how was your Christmas?W:It was really a happy Christmas.I spent it in my grandparents house in Boston.My uncle bought me a new mobile phone with a good camera,so I took a lot of pictures of my family and the buildings in Boston,too.M:Cool.Ive never been to Boston.Can I have a look at the pictures?W:Sure.Let me see.Oh,no,Ive left my new mobile at home.13.Where did the man buy the book for his sister?A.In a bookstore.B.On the Internet.C.In a book fair.答案B14.What Christmas gift did the woman get from her uncle?A.A new mobile phone.B.A new camera.C.A new jacket.答案A15.What did the woman do at Christmas?A.She travelled to several cities.B.She got together with her friends.C.She went to her grandparents home.答案C16.Why couldnt the woman show the man the pictures?A.She had left her new cell phone at home.B.She couldnt find her new camera.C.She hadnt developed(冲洗) the pictures.答案A听第10段材料,回答第17至20题。M:Nowadays,people are often educated to protect animals.But what if there are too many of them?Our reporter Lily has the story.W:In America,there are more white tailed deer than before,so many in fact that theyve become a burden to the suburbs and a danger to peoples health.The small community of North Haven on Long Island is home to some six hundred to seven hundred deer.However,animal experts believe the largest population it can hold is 60.The grass here has been eaten up except where gardens are protected by high fences.Drivers often knock over deer and there are many dead bodies left by the side of the road.Some people in the town have become ill from deer-connected diseases.On the occasions when hunting has been tried,local animal protectors have worked to stop the hunts by making a lot of noises.The activists believe simply that the deer are not the problem.Some communities have even discussed the possibility of bringing wolves back into the ecology.The wolves would kill deer of course.They would also kill dogs and cats,even human beings,which is not what people want.17.Whats the conversation about?A.The reason why people should protect animals.B.The way the people in North Haven protect deer.C.The problems brought by the deer in North Haven.答案C18.How many deer can North Haven hold at most according to experts?A.60.B.600.C.700.答案A19.Why have local animal protectors made a lot of noises?A.To stop the deer from being hunted.B.To encourage people to bring wolves back.C.To warn people of the threat from the deer.答案A20.Whats the womans attitude towards bringing wolves back to the ecology?A.Supportive.B.Critical.C.Uninterested.答案B第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AChooseYourOne-DayTours!TourABath&StonehengeIncluds entrance fees to the ancient Roman bathrooms and Stonehenge37 until 26 March and 39 thereafter.Visit the city with over 2,000 years of history and Bath Abbey,the Royal Crescent and the Costume Museum.Stonehenge is one of the worlds most famous prehistoric monuments dating back over 5,000 years.TourBOxford&StratfordIncluds entrance fees to the University St.Marys Church Tower and Anne Hathaways house32 until 12 March and 36 thereafter.Oxford:Includes a guided tour of Englands oldest university city and colleges.Look over the “city of dreaming spires(尖顶)” from St.Marys Church Tower.Stratford:Includes a guided tour exploring much of the Shakespeare wonder.TourCWindsorCastle&HamptonCourtIncluds entrance fees to Hampton Court Palace34 until 11 March and 37 thereafter.Includes a guided tour of Windsor and Hampton Court,Henry s favorite palace.Free time to visit Windsor Castle(entrance fees not included).With 500 years of history,Hampton Court was once the home of four Kings and one Queen.Now this former royal palace is open to the public as a major tourist attraction.Visit the palace and its various historic gardens,which include the famous maze(迷宫) where it is easy to get lost!TourDCambridgeIncluds entrance fees to the Tower of Saint Mary the Great33 until 18 March and 37 thereafter.Includes a guided tour of Cambridge,the famous university town,and the gardens of the 18th century.21.Which tour will you choose if you want to see Englands oldest university city?A.Tour A.B.Tour B.C.Tour C.D.Tour D.答案B解析细节理解题。根据TourB中的“Oxford:IncludesaguidedtourofEnglandsoldestuniversitycityandcolleges.”可知。22.Which of the following tours charges the lowest fee on 17 March?A.Windsor Castle & Hampton Court.B.Oxford & Stratford.C.Bath &Stonehenge.D.Cambridge.答案D解析细节理解题。根据广告中提到的收费标准可知选D项。23.Why is Hampton Court a major tourist attraction?A.It used to be the home of royal families.B.It used to be a well-known maze.C.It is the oldest palace in Britain.D.It is a world-famous castle.答案A解析细节理解题。根据TourC中的“HamptonCourtwasoncethehomeoffourKingsandoneQueen”可知答案为A项。BTwo billion children in the developing world cant receive good educationthe key to human development.However,technology offers an answer which allows the poor in developing countries to learn.It is a tool which holds the ability to change the lives of the poor,as it provides a means of learning and communicating.Educational programmes must break away from old systems.New companies such as One Laptop(笔记本电脑)Per Child(OLPC),an organisation founded by MIT Professor Nicholas Negroponte have been active in solving the worlds education problem.The Internet has changed the world,allowing educational services to help with the global fight against poverty.Khan Academy is one such service.Like OLPC,it is an organisation founded by Harvard Business School graduate Salman Khan with the task of providing “a free,world-class education to anyone,anywhere”.The education offered includes a large number of math-related topics.The GMAT Pill Review is another company that trains MBA candidates(应考人)worldwide to prepare for the GMAT exam on both the Quant and Verbal section.Founded by Stanford graduate Zeke Lee,the company offers services which are priced at about 75% less than other similar programmes.It allows students from developing countries who might not be able to afford similar courses to have access to these services.Whether paid or free these services provide educational opportunities to those who would never have had the chance in the past.As a result of the technology revolution(革新),business schools may see more students from different corners of the world.Because of the Internet,people in developing nations have access to better and more affordable educational opportunities.More and more people will try to improve their lives through educational opportunities outside of their homelandan idea usually uncommon in developing countries.24.According to the text,technology can .A.improve peoples reading abilityB.solve the problems faced by the whole worldC.help the poor to reduce povertyD.cause poverty in developing countries答案C解析细节理解题。根据第一段的“Itisatoolwhichholdstheabilitytochangethelivesofthepoor,asitprovidesameansoflearningandcommunicating.”可知,由于科技提供学习和交流的方法,所以它是能够改变穷人命运的工具。25.We can learn from the text that Khan Academy aims to .A.help the poor pay for good coursesB.provide every child with a computerC.help train MBA candidatesD.make everyone receive good education答案D解析细节理解题。根据第三段的“KhanAcademyisonesuchservice.LikeOLPC,itisanorganisationfoundedbyHarvardBusinessSchoolgraduateSalmanKhanwiththetaskofprovidingafree,world-classeducationtoanyone,anywhere.”可知,该组织的目的是使每一个人都能接受世界一流的教育。26.In the past,people in developing countries .A.had no educational opportunities in their homelandB.seldom thought of receiving foreign education to change themselvesC.always believed education was of great importanceD.wouldnt leave their homeland to reduce poverty答案B解析推理判断题。由最后一段的“Moreandmorepeoplewilltrytoimprovetheirlivesthrougheducationalopportunitiesoutsideoftheirhomelandanideausuallyuncommonindevelopingcountries.”可知,现在越来越多的人通过本国之外的教育机会来改善他们的生活,过去这在发展中国家是不常见的。由此可以推断出,过去发展中国家的人们很少想到通过接受国外的教育来改变自己的命运。27.Why did the author write the text?A.To introduce some organisations in developed countries to help developing countries by technology.B.To explain why education and technology revolution are very important to developing countries.C.To describe relationships between developed countries and developing countries.D.To show how educational programmes in developed countries are started.答案A解析写作意图题。该文主要介绍了发达国家的几个组织,它们通过科技手段帮助发展中国家的人们接受教育,故A项作为写作目的最合适。CFor many years the school system in Finland has been very successful.In the PISA survey,which compares reading,math and science knowledge of 15-year-olds around the world,Finland is not only the top European country but also competes with Asian giants like Singapore and South Korea.But what makes the educational system in this small country so different from others in the western world?Until the 1960s Finlands school system had been influenced largely by its neighbour.Most students left school after six years;some went on to private schools.Only the wealthy ones got a better education.In the middle of the 1960s the Finnish government saw the need to change and modernize their education system if they wanted to be internationally competitive.Lawmakers made a simple decision:a basic school for all the 7- to 16-year-olds.Compulsory(义务的) education begins at 7.The government makes it possible for all children to attend preschool as well.Most of Finlands schools get their money from the government.The people who are in charge of the education system from teachers to officials are trained teachers,not politicians like in other countries.Teachers work with their pupils in school as much as possible.When teachers are not with the pupils,they spend a lot of time in schools working on the curriculum(课程) and new projects.Schools in Finland are small,at least for international standards.So teachers know every pupil in their school and try everything to succeed with their pupils.That is why dropout rates are low compared to other countries.In contrast to other nations,teachers in Finland are highly respected.Finland selects its teachers very carefully:only talented students who go on to a university and receive a masters degree in education can be selected as teachers.Finland only takes the best to educate its youth.All Finnish children,whether they come from the city or the country,whether from a rich or poor family,have the same chances in education.There are not so many differences between the wealthy and the poor,as in America or other western European countries.Education experts say that there is very little difference between very good and the worst students.Two thirds of Finnish pupils move on to higher education,the highest rate in the European Union.28.The teachers in Finland .A.receive special training quite oftenB.devote lots of time to their workC.try their best to help the dropoutsD.pay more attention to talented students答案B解析细节理解题。由第四段中的“Teachersworkwiththeirpupilsinschoolasmuchaspossible.Whenteachersarenotwiththepupils,theyspendalotoftimeinschoolsworkingonthecurriculumandnewprojects.”可知,芬兰的教师在工作上投入了大量的时间。29.We can learn from the text that .A.the children in Finland are educated equallyB.the children in Finland attend preschool at the age of sixC.the school system in Finland is better than that in SingaporeD.the school equipment in Finland doesnt meet international standards答案A解析细节理解题。由第五段中的“AllFinnishchildren,whethertheycomefromthecityorthecountry,whetherfromarichorpoorfamily,havethesamechancesineducation.”可知芬兰的孩子受教育的机会均等。30.Which of the following best shows the structure of the text?答案D解析逻辑结构题。文章为总分结构,第一段提到芬兰的教育体制很成功,接下来的几段分别从教育体制变革、学校状况、师资、学生受教育机会等方面进行论述。31.What can be the best title for the text?A.What Differences European Schools HaveB.What Good Schools Provide Students WithC.Why Finlands School System Is SuccessfulD.Why Finlands School System Has Changed答案C解析主旨大意题。文章开头提出芬兰的教育体制很成功,接下来分析成功的原因,因此以WhyFinlandsSchoolSystemIsSuccessful作为文章的标题最合适。DYoung children are trusting commercial advertisements in the media,and advertisers have sometimes been accused of taking advantage of this trusting outlook.The Independent Television Commission,regulator of television advertising,has criticised advertisers for “misleadingness”,in an effort to control advertisers use of techniques that make it difficult for children to judge the true size,action,performance,or construction of a toy.Fantasy is one of the common techniques in advertising that could mislead young audience.In childrens advertising,advertisers are more likely to include fantasy than advertisements aimed at adults.In a content analysis of Canadian television,the author Stephen Kline observed that nearly all commercials for character toys featured fantasy play.Children have strong imaginations and the use of fantasy brings their ideas to life,but children may not be adept enough to realise that what they are viewing is unreal.Fantasy situations
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 公务员省考规律题库及答案
- 2025年辽宁省事业单位招聘考试模拟试卷 公共某础知识(三)附答案详解(达标题)
- 2025广东广州市政协办公厅直属事业单位第一次招聘2人参考题库及完整答案详解
- 2026年邯郸应用技术职业学院单招职业适应性考试必刷测试卷汇编
- 2026年吉林省白山市单招职业倾向性测试必刷测试卷及答案1套
- 2026年辽宁民族师范高等专科学校单招职业倾向性考试必刷测试卷完美版
- 2025年江西省省直事业单位招聘考试真题题库 公共基础知识及答案详解(网校专用)
- 2026年闽西职业技术学院单招职业适应性测试题库附答案
- 2026年马鞍山师范高等专科学校单招职业倾向性考试题库带答案
- 2026年惠州城市职业学院单招职业倾向性考试题库带答案
- 机房设备维护及运维管理手册
- 台海形势的形与势课件
- 2025青鸟消安AI产品手册
- 《筑牢网络防线守护绿色童年》主题班会
- 吊篮安拆安全培训课件
- 太阳能热水工程系统安装与验收规范
- 2025年秋期新教材人音版三年级上册小学音乐教学计划+进度表
- 数字化公共文化服务-洞察及研究
- 小学榫卯木工课件
- 消费主义的再生产机制-洞察及研究
- 成都双流国际机场
评论
0/150
提交评论