已阅读5页,还剩18页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
吉林油田高中2015-2016学年度第一学期期末考试高二英语试卷本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分, 满分150分,考试时间为120分钟。考生作答时,将答案答在答题卡上,在本试卷上答题无效。考试结束后,只交答题卡。第卷第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the man looking for? A. His bag.B. His notebook.C. His pen.2. What does the man think will happen? A. It will get drier.B. A storm will come soon.C. The bad smell will get worse.3. How many hot dogs does the man want? A. One.B. Two.C. Three.4. What does the woman want to do? A. Sing a song.B. Listen to a song.C. Find out the name of a song.5. When will the plane probably be here? A. In an hour.B. In two hours.C. In three hours.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How much does an argument cost? A. $5 for the first five minutes.B. $5 for the first ten minutes.C. $10 for the first five minutes.7. What is happening in the end? A. The man is telling the truth.B. The speakers are having an argument.C. The woman is saying something wrong.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why doesnt the woman want to close the curtains? A. She likes feeling the wind.B. She enjoys the view outside.C. She likes having the lights off.9. Who will benefit from the rule? A. The planet.B. Some animals.C. The speakers.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the boat probably used for, according to the man? A. Government business.B. Traveling for pleasure.C. Selling things worldwide.11. What kind of work does the Russian man do? A. A banker.B. A fisherman.C. A writer.12. How much does gas cost for the boat? A. 300 million dollars.B. 500 thousand dollars.C. 300 thousand dollars.听第9段材料,回答第13至16题。13. What did the man write? A. A book.B. A newspaper article.C. A short story for children.14. What happened in the story? A. A man fought against robots.B. A man wrote a computer program.C. Some people traveled to another world.15. Whats wrong with the mans story? A. It isnt very exciting.B. It isnt based on a true story.C. Its the same as a famous movie.16. What does the man think of the story? A. It will be a huge success.B. Someone else stole his idea.C. The woman is lying about her opinion.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did Shakespeare mostly write? A. Poems.B. Plays.C. Novels.18. When was Shakespeare born? A. In 1593.B. In 1598.C. In 1564.19. Why were the theaters closed in 1593? A. A terrible disease came.B. Poems were more popular. C. The ruler didnt like plays.20. What do many people think about Shakespeare? A. Hes very funny.B. Hes one of the best actors ever.C. Hes one of the greatest English writers.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATearem apart ! Kill the fool! Murder the referee(裁判)!” These are common remarks one may hear at various sporting events. At the time they are made, they may seem innocent enough. But lets not kid ourselves. They have been known to influence behavior in such a way as to lead to real bloodshed. Volumes have been written about the way words affect us. It has been shown that words having certain connotation(涵义)may cause us to react in ways quite foreign to what we consider to be our usual humanistic behavior. I see the term “opponent” as one of those words. Perhaps the time has come to delete(删除) it from sports terrors. The dictionary meaning of the term opponent is enemy; one who opposes your interests. Thus, when a player meets an opponent, he or she may tend to treat that opponent as an enemy. At such times, winning may be the most important, and every action, no matter how rude, may be considered acceptable. I remember an incident in a handball game when a referee refused a players request for a time out for a glove change because he did not consider them wet enough. The player started to rub his gloves across his wet T-shirt and then shouted, Are they wet enough now? In the heat of battle players have been observed to throw themselves across the court without considering the consequences(后果) that such a move might have on anyone in their way. I have also seen a player reacting to his opponents intentional and illegal blocking by deliberately(故意地) hitting him with the ball as hard as he could during the play. Off the court, they are good friends. Does that make any sense? It certainly gives proof of a court attitude which goes against normal behavior. Therefore, I believe it is time we elevated(提升)the game to the level where it belongs, thereby setting an example to the rest of the sporting world. Replacing the term opponent with associate could be an ideal way to start. The dictionary meaning of the term associate is colleague, friend, companion. Think about it! You may soon see and possibly feel the difference in your reaction to the term associate rather than opponent. 21. Which of the following statements best expresses the authors view? A. Aggressive behavior in sports can have serious consequences. B. The words people use can influence their behavior. C. Unpleasant words in Sports are often used by foreign athletes. D. Unfair judgments by referees will lead to violence on the sports field. 22. Harsh words are spoken during games because the players _. A. are too eager to win B. are usually short-tempered and easily offended C. cannot afford to be polite in fierce competition D. treat their rivals(对手) as enemies 23. What did the handball player do when he was not allowed a time out to change his gloves? A. He refused to continue the game. B. He angrily hit the referee with a ball. C. He claimed that the referee was unfair. D. He wet his gloves by rubbing them across his T-shirt. 24. The author hopes to have the current situation in sports improved by _. A. calling on players to use clean language on the court B. raising the referees sense of responsibility C. changing the attitude of players on the sports field D. regulating the relationship between players and referees 考点:社会现象试题解析:这是一篇论述文,由赛场上一些评论言语对运动员行为上的影响实例来论述带某些含义的词语会使人偏离正常的人道主义行为。21根据第二段第四行中“words having certain connotations mayour usual humanistic behavior”带有某种含义的词可使我们反应的方式不同于我们通常人道主义行为方式。换言之,人们使用的词语影响他们的行为。故选B。考点定位:考查推理判断22根据第三段中“when a payer meets an opponent,he or she tend to treat that opponent as an enemy”在比赛中运动员往往把对手视为敌人。故可知选D。考点定位:考查细节理解23根据第三段第六行“The player proceeded to rub his glove across his wet T-shirt”选手继续在湿的T恤上擦拭他的手套,可知选D。考点定位:考查细节理解24根据第四段最后一句“It certainly gives proof of a court attitude which departs from nomal behavior”,当前球场形式是:球场态度背离正常行为。故选项C“改变运动员在运动赛场上的态度”是解决途径。故选C。考点定位:考查主旨大意答案:21-24BDDCBOur plan was to drive into Cambridge, catch the 7:34 train to Liverpool Street Station, then to separate and meet again for lunch. We should have arrived at Liverpool at 9:19, but due to a typical London fog, the train had to move along so slowly that it was not until 10:30 that it got there. In spite of our late arrival, Joan, my wifes sister, decided that she would go to see the Crown Jewels in the Tower of London while we went shopping. It was only after her sister had disappeared into the fog that my wife realized that we hadnt decided where we should meet for lunch. Since I had our three tickets for the concert in my pocket, this was indeed a problem. There seemed to be nothing we could do except taking a taxi to the Tower of London, and try to find her there. Needless to say, we didnt find her.It was now one oclock, and the concert began at 2:30. “Perhaps she will think of waiting outside the concert hall,” suggested my wife hopefully. By this time the fog was so thick that road traffic had to stop, and the only way to get there was by underground railway. Hand in hand we felt our way along the road to where we thought the nearest station should be. An hour later we were still trying to find it. Just as I was about to lose my temper completely when we met a blind man tapping his way confidently through the fog. With his help we found Tower Hill tube station just fifty yards down the road.By now it was far too late even to try to get to the concert hall before the performance began at 2:30, so we decided to return to Cambridge. It took seven long hours instead of the usual two to make that journey. Nor were we able to get any food and drink on the train. Tired and hungry we finally reached home at ten, opening the door to the sound of the telephone bell. It was Joan; she had seen the Crown Jewels, had managed to get another ticket for concert, and had had a wonderful dinner at a restaurant near the hotel where she decided to stay for the night. Now she was ringing to discover whether we had had an equally successful day.25. Why was Joan separated from her sister and her brother-in-law?A. they could not see each other because of the fog.B. Joan had not seen Crown Jewels.C. They planned to do different things until lunch time.D. The writer didnt want to go to the concert.26. What did the writer plan to do in the afternoon?A. Go to the concert. B. See the Crown Jewels.C. Return to Cambridge. D. Go shopping.27. The reason why they didnt all meet for lunch was that _. A. They lost their way in the fog B. they forgot to make necessary arrangement C. they waited at different places and didnt meet each other D. the couple couldnt find the underground station28. Its quite clear that for Joan the trip to London had been _. A. spilt by the fog B. quite tiring C. rather disappointing D. very enjoyable考点:人物故事试题解析:本文介绍了作者一伙人到伦敦游玩的故事。由于安排不当,导致当天的活动很是混乱。25根据第一段中Our plan was to drive into Cambridge, catch the 7:34 train to Liverpool Street Station, then to separate and meet again for lunch一句可知,他们分开的原因在于他们决定各自做自己的事情,然后中午午餐时相聚。故选项C正确。考点定位:考查细节理解26根据第一段Since I had our three tickets for the concert in my pocket, this was indeed a problem一句,可知作者计划去听音乐会。故答案选A。考点定位:考查细节理解27根据第一段中It was only after her sister had disappeared into the fog that my wife realized that we hadnt decided where we should meet for lunch一句可知此前他们并没有做好安排。故导致午饭时没能聚到一起。答案B正确。考点定位:考查推理判断28根据最后一段It was Joan; she had seen the Crown Jewels, had managed to get another ticket for concert, and had had a wonderful dinner at a restaurant near the hotel where she decided to stay for the night的描述可知Joan玩得很尽兴。故答案D正确。考点定位:考查推理判断答案:25-28CABD CThe scientist from the Lockheed Space Company work in Felton, California, with the help of a computer. But the computer is placed in Sunnyside, about 80 kilometers away. What scientists input (输入) is sent by telephone lines to the computer, and after a time, copies of the designs are needed back in Felton as quickly as possible Lockheed people have tried several ways of sending the prints, but the most effective seems to be by pigeon. Are pigeons really used to carry messages in these days? They are, and they send the prints faster and cheaper than any other way. Human messengers are much more expensive and slower than the pigeons. The road to Felton goes through the mountains, and the driving is not easy. An electronic printout (电子打印输出) system could do the work in Felton, but at a cost of 10 dollars a print. Pigeons carry the designs for about 1 dollar each. Now Lockheed people have ten pigeon messengers. The pigeons do the work, and they have made Lockheed more famous. You can often read the news about pigeons in the newspapers around the world. 29. The passage is mainly about _.A. Felton, CaliforniaB. the scientistsC. how to work with computers D. sending prints by pigeon30. This story is unusual because pigeons _.A. dont like carrying things B. are often expensive to keepC. seem out of place in the space age D. arent friendly to the scientists31. Something thats effective _.A. usually costs more B. is something that worksC. is often unhappy D. is often done by animals考点:科普环保试题解析:来自Lockheed Space Company的科学家在Felton,California工作他们的工作需要电脑而电脑在80公里开外的Sunnyside处科学家们通过电话线将信息输入远程电脑,经过一段时间后,设计的副本需要尽快被送回Felton的办公处,为此科学家们试了很多方法,而最有效的方法却是用信鸽29通览全文可知,本文主要是关于用鸽子送信的优点。故选项D正确。考点定位:考查主旨大意30根据第二段but the most effective seems to be by pigeonAre pigeons really used to carry messages in these days?一句,可知作者认为在当今科技发达的世界里,用信鸽送信多少有点令人感到惊讶。故答案选C。考点定位:考查细节理解31根据文中语句“Now Lockheed people have ten pigeon messengersThe pigeons do the work, and they have made Lockheed more famous”理解可知选B。本句意为:有用的就是有效的。考点定位:考查细节理解答案:29-31DCB DYou surely want to take a good school yearbook photo, for you only get to do it once, and its what people remember you by for the whole school year. Learn how to look good and look natural in your yearbook photo with these simple tips.1. Practice smiling in a mirror. It sounds crazy, but figuring out how to make a natural looking smile for the camera does need a little preparation. Dont be shy! Just imagine you are in front of a camera hold your head high, look straight into the mirror and smile. Keep practicing until you find out your most attractive smiling face.2. Choose your color wisely. In yearbook photos, lots of people look good in darker colors because they draw attention to the face. Generally, white often isnt the best choice because it can make your skin look a bit gray, especially if youre pale. Besides, stay away from super(超级的)-bright colors ( bright yellow, bright blue) unless youre really sure they make you look perfect.3. Avoid unnecessary details. Busy patterns draw attention to themselves in yearbook photos, not to your face and smile. Save them for your everyday fashion experiments. Besides, have your clothes prepared for the day when the yearbook photo is taken. The last thing you want to do is pick out the perfect thing to wear, only to find that its in the laundry.4. Avoid big changes to your appearance. Big changes may not turn out the way you hope. Leave some time to do your hair, such as combing(梳头) it up right before the yearbook photo is taken. Dont overdo it, since you want your hair to stay in one place and your face to draw all the attention, but go for the less is more approach.32. The best title of this passage is _. A. How to Make Yourself Look GoodB. How to Do When Taking a School PhotoC. How to Get Ready for Your School Photo-taking D. How to Make a Good School Photo Book33. A bright yellow shirt is not a good choice for taking photos because _.A. it reflects light with the brightnessB. it makes people look gray and paleC. it draws more attention than the faceD. it suits nobody in front of a camera34. The underlined part less is more in the last paragraph means _.A. common hair style is more attractive than the over-doneB. simple hair style makes your face more attractiveC. spending less time on hair makes you look more attractive D. combing the hair up right costs less time but means more35. During the preparation for photo-taking _.A. a camera is neededB. clothes should be in the laundryC. fashion should be perfectly showedD. big changes are not needed考点:日常生活试题解析:本文主要为大家提供了一些关于如何制作好的学校年鉴册的建议32根据第一段中Learn how to look good and look natural in your yearbook photo with these simple tips一句可知本文为大家提供了一些关于如何制作好的学校年鉴册的建议,故选项C正确。考点定位:考查主旨大意33根据第二条建议lots of people look good in darker colors because they draw attention to the face一句,可知深些的颜色有助于把注意力集中在脸上,那么过于鲜艳的颜色作用恰恰相反,故答案选C。考点定位:考查推理判断34根据最后一段中Dont overdo it, since you want your hair to stay in one place and your face to draw all the attention, but go for the less is more approach一部分可知不要让你的发型“喧宾夺主”,故less is more意为:不要在发型上花费太多心思,这样就会更有吸引力。答案B正确。考点定位:考查推理判断35根据最后一段中Big changes may not turn out the way you hope一句可知,不要在外表上做太大改动。故答案D正确。考点定位:考查细节理解答案:32-35CCBD第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。House SittingIn many countries of the world people do what is called house sitting. It means that if owners of the house are going away, they want someone to come into their home and look after the house and maybe pets while they are away. In Australia, many people travel. After people retire, they might buy a van and travel all over the country. 36 So if someone wants to travel or go away for some reason, they might want someone in their home to care for it and keep the gardens tidy. House sitters might have to care for pets. Also, quite a few people have swimming pools in their back yard and they need cleaning. 37 I feel it is a great way of seeing the country, because you go and stay in a new city, get to meet new people, and have time to go sightseeing in a new area. 38 There are websites where you find the advertisements by people who want to travel, and by replying to the advertisement, you can make arrangements to go and look after their home.There are some requirements to be a house sitter. You must be a trusted person, so that the home owner knows you will not steal anything. You must be able to go when the house owner wants you to go, so you need lots of free time. 39 You need to be good with pets, able to care for cats and dogs, or other pets they may have.Some house sitting jobs are just for a few days or a couple of weeks while the house owners have a short holiday. Sometimes
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 大学摄影考试题目及答案
- 供应链金融资产证券化-洞察与解读
- 2025电商平台用户信息服务合同
- 护理各班职责题目及答案
- 疼痛护理常规题目及答案
- 2025年知识竞赛文学题库及答案
- 2025年外科医师神经急症试题及答案
- 2025年“危急值”报告制度考核试卷及答案
- 环境监测人员上岗考核试卷及答案
- DB5104∕T 25-2020 医养结合服务点 第3部分:老年住宿服务类
- 妊娠期高血压的观察及护理讲课件
- 森林生态系统韧性-洞察及研究
- 2025年湖北省中考语文试卷真题(含标准答案)
- 下水管网安全管理制度
- 2025至2030中国寿险行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 语文 《红楼梦》阅读中人物“一字评”阐释与训练 2024-2025学年统编版高一语文必修下册
- CJ/T 167-2002多功能水泵控制阀
- T/CECS 10400-2024固废基胶凝材料
- T/CA 105-2019手机壳套通用规范
- 资产评估操作规范资料汇编
- 《建筑给排水与供暖工程》课件
评论
0/150
提交评论