




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时分层作业(五)语言知识练习固基础.单句语法填空1We think she should be applauded (applaud) for her honesty.2Be reasonable (reason)you cant expect me to finish all this work in so little time.3Im ready to face any challenges.Nothing will wear out my strong will to make a difference in my career.4Fortunately,people have raised their awareness (aware) of protecting the environment.5Im sure youll benefit from the visit.6I cant go to the football game with you tonight,for I have arranged to see (see) the film directed by Feng Xiaogang.7Is everybody feeling cold? If not,lets open the windows.8On/Upon hearing(hear) the voice,I knew father was coming.9Please remind him to shut(shut) the door when leaving.10The government was aware of this threat and took measures to protect(protect) against it.完成句子1I like the house better as it is我更喜欢房子保持现在的样子。2When (I was) surfing the Internet,I found some information about the writer.我在上网的时候,发现了一些关于那位作者的信息。3We have to take effective measures/action/steps to control pollution我们必须采取有效措施来控制污染。4Everyone should get his/her body examined regularly in order to keep healthy.为了保持健康,每个人都应该定期检查身体。5They went to London,where they lived for six months他们去了伦敦,在那里待了六个月的时间。高考题型练习提能力.阅读理解Christopher Charles studied Health Science at a university in Canada.After graduation,he went to Cambodia and lived in a small village.There,he studied a serious health condition called anaemia (贫血症)People with anaemia do not have enough iron in their bodies.Charles did blood tests on many people and discovered something shocking.About 90% of women and children had anaemia.He knew he could not leave Cambodia.Iron medicine is the usual treatment for anaemia,but it costs a lot.Cooking with iron pots (锅) could help because it would release iron into every meal.But iron pots are heavy and expensive.Also,food goes bad if it is left in an iron pot.So Charles added an iron bar to a cooking pot.It didnt cost much money and it did release lots of iron.However,instead of cooking with it,people used it to hold down papers or support a table with a broken leg.Finally Charles created the iron fish.People in Cambodia eat fish every day and they believe fish are lucky.So people are willing to put the iron fish in their cooking pots.It turned out that the iron fish not only improved peoples health,but also helped the local economy (经济)People who use the iron fish miss fewer days at work.And some people even get jobs from the iron fish.They make and supply the iron fish.More and more people are using the lucky iron fish in Cambodia now.But anaemia is a worldwide problem,which affects one in three people in the world.In some places people do not eat fish.Charles says this is not a problem.“The iron could be shaped in a different form.What is important is that it is right for each culture.So people will use it and it will improve their lives,” he says.【语篇解读】本文主要讲述了加拿大医生Christopher Charles发明“铁鱼”为柬埔寨人治疗贫血症的故事。1Why did Charles decide to stay in Cambodia?AHe graduated from a university there.BHe was kindly requested to stay by the locals.CHe was attracted by the small village.DHe wanted to solve a health problem there.D细节理解题。根据第一段中的“Charles did blood tests on many people.he could not leave Cambodia”可知,Charles发现柬埔寨人患有严重的贫血症,于是决定留下来帮他们解决这个问题。2What was the problem with the iron bar for treating anaemia?AIt could easily make food go bad.BPeople found other uses for it.CIt didnt release enough iron.DPeople couldnt afford it.B细节理解题。根据第二段中的“instead of cooking with it,people used it to hold down papers or support a table with a broken leg”可知,人们并没有将铁棒用来做饭,而是挪作他用。3How did the local people feel about using the iron fish?APleased.BBored.CPuzzled.DShocked.A推理判断题。根据第三段中的“So people are willing to put the iron fish in their cooking pots.”可知,当地村民愿意将铁鱼添加到做饭用的锅中以补充铁。由此可推测,他们很乐意使用铁鱼。4What does Charles mean by his words in the last paragraph?AThe iron fish can be used for treating anaemia worldwide.BA treatment does not work unless it is acceptable.CFish is an important part of Cambodian culture.DAnaemia is not so serious as people think.B推理判断题。根据最后一段中“Charles”说的“用什么样形状的铁来帮助人们治疗贫血症,关键要与当地的文化结合起来,因为只有人们愿意使用它,它才有用”可知B项正确。.完形填空A daughter complained to her father about how hard her life was.She was 1 and wanted to give up.Her father filled three pots with 2 and placed them on the fire.The daughter looked at him in a strange way, 3 what he was trying to do.He then put carrots,eggs and coffee beans in each pot respectively (各自地) without saying a word.Half an hour later,he 4 the fire.He pulled the carrots and eggs 5 and placed them in two bowls.Then he poured the coffee in another bowl.He asked his daughter to feel the 6 She did and 7 that they were soft.He then asked her to take an egg and 8 it.After pulling off the shell,she observed the hardboiled egg.Finally,he asked her to 9 the coffee.She frowned at the strength of the coffee. 10 ,she asked,“What does it mean,Father?”He explained,“Each of them 11 the same 100 degrees of boiling water. 12 ,each reacted differently.”“After going through the boiling water,the carrots became 13 An egg is easy to 14 But now its inside has become hardened.The coffee beans were 15 After they were in the boiling water,they became stronger and richer.”Which are you? 16 adversity (厄运) knocks on your door,you should act like the coffee bean.The bean does not get its wonderful 17 until it reaches 100 degrees.When the water gets the 18 ,it just tastes better.When things are at their worst and 19 are at their greatest,you should make more effort.Then you will win success. 20 ,you will become soft with no strength like carrots or hardened like eggs with a stiff (坚硬的) heart.【语篇解读】遇到困难时,我们应该像咖啡豆一样,愈挫愈勇,这样才会获得最后的成功。1A.excitedBsatisfiedCtiredDshockedC根据首句及下文的“wanted to give up” 可知,女儿感到“累了(tired)”,想放弃。2A.waterBmilkCcoffeeDfoodA根据下文的“After going through the boiling water” 可知,父亲在三个锅里都装上了“水(water)”,然后放到火上。3A.realizingBbelievingCwonderingDadmittingC根据上文的“looked at him in a strange way”可知,女儿对父亲的举动感到好奇,“想知道(wondering)”他想要做什么。4A.turned offBput downClooked atDset aboutAturn off“关掉”。5A.upBawayCoutDinC根据下文的“placed them in two bowls.in another bowl”可知,父亲把火关掉,然后把这三样东西取“出来(out)”放在三个碗里。6A.eggsBcarrotsCbeansDbowlsB根据下文的“they were soft”可知,父亲让女儿去摸“胡萝卜(carrots)”,“注意到(noted)”它们很软。7A.notedBansweredCprovedDdoubtedA参见上题解析。8A.fryBcleanCbreakDcookC根据下文的“After pulling off the shell” 可知,女儿把鸡蛋“打碎(break)”,然后把皮剥掉。9A.makeBtasteCpourDofferB根据下文的“She frowned at the strength of the coffee.”可知,父亲让女儿“品尝(taste)”咖啡。10A.PleasedBFrightenedCPuzzledDDisappointedC根据下文的“What does it mean,Father?”可知,女儿对父亲的行为感到“迷惑(puzzled)”。11A.facedBfearedCcausedDknewA根据下文的“After going through the boiling water”可知,这三样东西都“面临(faced)”着100摄氏度的水。12A.ThusBBesidesCAnyhowDHoweverD上下文为转折关系,故用howeve
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 浙江省泰顺县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 浙江省三门县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 云南省德钦县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 七年级下册英语单词表朗读 全部单元
- 河北省迁安市2025年上半年公开招聘辅警试题含答案分析
- 河北省灵寿县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 2025年度社保缴纳及企业职工企业补充意外伤害保险合同范本
- 2025年船员薪资待遇与晋升合同条款
- 2025版企业品牌形象设计与传播服务合同
- 2025年度绿色建筑房地产项目销售包销合同协议书
- 保密观试题含答案2025年
- 应急救援人员的心理培训
- DB42T 1917.1-2022 中药材 水蛭(日本医蛭)养殖与加工技术规程 第1部分:种苗繁育
- 柏拉图教育思想体系解析
- 奶茶线上活动方案
- 军训医疗知识培训
- 公司适用法律法规标准清单2025年08月更新
- 透视高考政治真题研究山东高考政治命题特点
- 2025年中国萝卜干市场调查研究报告
- 牙周疾病治疗沟通讲课件
- 患者的入院护理课件
评论
0/150
提交评论