免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课后限时作业(十七)(见课时作业p33) 语言知识练.用适当的“情态动词have done”填空1you shouldnt/oughtnt to have helped(help) him, because he could do it by himself.2wang lin went home. he must have finished(finish) his work.3mike cant have found(find) his bike, for he came to school by bus this morning.4i neednt have bought(buy) so much wineonly five people came.5today is sunday.you neednt have come(come) to school.翻译下列句子,观察划线部分并归纳写出句子所包含的结构和用法1this pen must be yours.这肯定是你的钢笔。must动词原形,表示对现在情况的肯定推测。2he must have been to beijing, for he knows it very well.他肯定去过北京,因为他对北京非常熟悉。must have过去分词,表示对过去情况的肯定推测。3this cannot be done by him.这件事不可能是他做的。cannot动词原形,表示对现在情况的否定推测。4he cannot have been to the city.他不可能去过那个城市。cannot have过去分词,表示对过去情况的否定推测。5he may be very busy now.他现在可能很忙。may动词原形,表示对现在情况的不太肯定的推测。6he may not have finished his homework.他或许还没有完成他的作业。may not have过去分词,表示对过去发生的情况的不太肯定的推测。 高考题型练.阅读理解there are many places to go on safari(观赏野生动物) in africa, but riding a horse through the flooded waters of botswanas okavango delta must rank as one of the worlds most exciting wildlife journeys.several safari camps operate as the base for this adventure, providing unique rides twice a day to explore deep into the delta. the camps have excellent horses, professional guides and lots of support workers. they have a reputation for providing a great riding experience.the morning ride, when the guides take you to beautiful, shallow lakes full of water lilies, tends to be more active. it is unlike any other riding experience. with rainbows forming in the splashing(泼洒) water around you and the sound of huge drops of water bouncing off (从弹回) your body and face, it is truly exciting. you are very likely to come across large wild animals, too. on horseback it is possible to get quite close to elephants, giraffes and many other animals. the sense of excitement and tension levels rise suddenly though, as does your heart rate, as you move closer to them.in the evening, rides are usually at a more relaxing and unhurried pace, with golden light streaming across the grassy delta and the animals coming out to eat and drink. sedate though they are, rides at this time of day are still very impressive. as the suns rays pass through the dust kicked up by the horses, the romance of africa comes to life.back at the camp you can kick off your boots and enjoy excellent food and wine. looking back on your day, you will find it hard to deny that a horseback safari is as close as you will ever come to answering the call of the wild.本文为说明文。走进非洲,那里有很多可以观赏野生动物的地方。1what does the underlined word “they” in paragraph 2 refer to?aflooded waters.bwildlife journeys.csafari camps.dunique rides.解析 c代词指代题。根据第二段内容可推知,they在这里指的是safari camps,故选c项。2what does the author find is the most exciting about a horseback safari?aseeing and feeling the real african life.benjoying good food and wine at the camp.chunting large animals just as our ancestors did.dbeing part of the scene and getting close to animals.解析 d细节理解题。根据第三段的描述可知,融入风景、接近动物是作者认为的观赏中最令人激动的事情,故选d项。3how does the author introduce the riding experience in the okavango delta?aby following space order.bby following time order.cby making classifications.dby giving examples.解析 b推理判断题。作者按照时间顺序the morning ride;in the evening; back at the camp来进行说明,故选b项。.完形填空when i was eight, i had to cross a crimefilled neighbourhood to school. nobody got involved when there was a 1, not even if a killing was happening directly across from our 2: “whats that, mom? someone is screaming!”“turn off the light! stay 3! keep your voice down!” mom would 4.usually, i would see other girls that i knew, and i would catch up and we would 5 together.along this route was an old grey house with a 6. it never caught my attention 7 a kind and lovely elderly lady 8 us with a musical voice and a smile. “look in my apple tree!” she said. “do you see the cedar waxwings?” well, i had never known what the 9 was called. my friends and i would, 10, look for the old lady to see if she was 11. she had taken this little yard and made it a small paradise of flower beds: so 12 that she probably had lived there for many years. she enjoyed our frequent visits and told us all kinds of things about birds and nature. we 13 to love her.but one day, we didnt 14 her. though we looked, there was never a 15 of her: her garden began to look 16 and the greyness of the house seemed to take over the colourful mood. one of us 17 to open the gate and knocked at the door, but the dear old woman would never greet us again. it was to be my first experience with death, though i didnt know it then, a death to my childhood 18.every time i 19 a bird, especially a cedar waxwing, i think of her. every time i face a hardship, i remember her grace and dignity. her 20 in the old house made it beautiful. 1a.gathering bcelebration cmurder dcrime2a.school bhousecneighbourhood dtown3a.awake blowcasleep dactive4a.reply bshoutcannounce dwhisper5a.walk bplay cfight dstudy6a.view bpond cyard dmystery7a.until bwhencbecause dwhere8a.begged btreatedcordered dgreeted9a.fruit btreecbird dflower10. aonce a year bevery school day coccasionally drarely11. agardening bsmiling creading dwatching12. aoldfashioned bestablished ctidy dlarge13a.agreed bexpectedctried dgrew14a.visit bmisscsee dlove15a.sign bstorycmemory dphoto16a.fresh bwildcdirty dgreen17a.promised bplannedcthreatened ddared18a.pleasure binnocence cindependence dfriendship19a.admire bdrawckeep dcatch20a.death blabourcpresence dinterest本文为记叙文,主要讲述了“我”在上学的途中,沿途的一个老房子中的老妇人以她的优雅和体面让“我”和朋友有了不同的感受。1解析 d根据上文“我”必须穿过一个罪案频发的街区可知,此处指当有犯罪活动(crime)发生的时候没人愿意参与其中,故选d项。2解析 b根据下文“我”与妈妈的对话内容可知,此处指即使“我”家(house)对面发生凶杀案,故选b项。3解析 b根据语境可知,母亲让“我”关掉灯,蹲下,声音小点儿。stay low表示保持低体位,故选b项。4解析 d根据语境可知,对面发生凶杀案,母亲肯定是小声说(whisper),故选d项。5解析 a根据语境可知,通常路上遇到认识的女孩,“我们”总是一起走(walk),故选a项。6解析 c根据第11空后的she had taken this little yard可知,这是一个带院子(yard)的房子,故选c项。7解析 a根据语境可知,“我”从来都没注意过那个房子,直到(until)一位友好可爱的老妇人用悦耳的声音和微笑向我们打招呼,故选a项。8解析 d参见上题解析。greet sb表示“问候某人;与某人打招呼”,故选d项。9解析 c根据最后一段中的every time ia bird, especially a cedar waxwing可知,此处表示一只鸟(bird),故选c项。10解析 b每天上学的时候,“我们”都看看老妇人是否在做园艺。every school day每个上学日,故选b项。11解析 a参见上题解析。garden做园艺;种植花木,故选a项。12解析 b老妇人已经把园子变成了花的天堂,所以她肯定已经在这儿居住了好多年, established在此处为形容词,意为“确定的;公认的”,故选b项。13解析 d根据上下文及语境可知,此处表示“我们”逐渐喜欢上了她。grow to do表示一种变化,故选d项。14解析 c根据but及下文可知,此处指但是有一天,“我们”没有看见(see)她,故选c项。15解析 a根据语境可知,没有她的踪影(sign),故选a项。16解析 b根据下文中的the greyness of the house seemed to take over the colourful mood可知,园子开始荒芜, wild荒芜的,故选b项。17解析 d根据语境可知,此处表示其中的一个人大胆地打开门。dare to do sth敢于做某事;大胆地做某事,故选d项。18解析 b那是“我”第一次真切地体会到死亡,尽管当时“我”并没有意识到,那是“我”童年纯真(innocence)的死亡,故选b项。19解析 a根据语境可知,此处表示每次“我”欣赏(admire)鸟的时候,“我”都会想起她,故选a项。20解析 c根据语境可知,此处表示老妇人的存在(presence)使得那个老房子特别美,故选c项。.语法填空over the last 200 years, many people claim to have seen a hairy, humanlike creature known as the yeti in the foothills of the himalayas.some reports mention the creatures 1._(frighten) behaviour when it felt threatened. others describe it as a shy, gentle creature 2._ disappeared immediately. however, no one has ever been able to confirm any of these sightings, so questions about the creatures 3._(exist) continue. in addition, the motives of some people who claim to have seen the creature may be questionable since a lot of money can 4._(make) from selling a good story to a newspaper or magazine. so is the yeti real or not?if the yeti does genuinely exist, we are faced with an interesting dilemma: should we try 5._(find) it or leave it in peace? this is a moral question. despite the good intentions of researchers who investigate the yetis existence, 6._(discover) the creature could cause a conflict between it 7._ humans. this conflict might even be fatal to the yeti. 8._(unfortunate), when a new animal is discovered, it is qu
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 解读2021改革开放简史解读
- 宝鸡中北职业学院《生命科学基础二:细胞生物学实验》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 江苏师范大学《专业竞赛》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 智能化巡检成本效益比分析报告
- 海南工商职业学院《细胞与分子生物学技术》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 山东财经大学东方学院《数字档案馆》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 陕西工商职业学院《设计创新与创业》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 广东信息工程职业学院《欧美路面设计规范释义》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 2025版文化创意垫资服务合同范本协议
- 吉首大学张家界学院《软件测试综合实验》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 2.AD830机台板面操作讲解
- 《诺丁山》经典台词
- 职高英语词汇表优质资料
- YY/T 0752-2009电动骨组织手术设备
- GB/T 40080-2021钢管无损检测用于确认无缝和焊接钢管(埋弧焊除外)水压密实性的自动电磁检测方法
- GB/T 2-2001紧固件外螺纹零件的末端
- 路基土石方工程施工方案
- 教育评价学全套ppt课件完整版教学教程
- 手术通知单模板
- 油气藏类型、典型的相图特征和识别实例
- 生态文明建设与可持续发展PPT演示课件(PPT 78页)
评论
0/150
提交评论