免费预览已结束,剩余18页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019年八年级英语上学期综合检测卷一一、单项选择(8分)1(1分)she always does her homework _ than her brother.a.more carefulb.carefulc.more carefullyd.carefully2(1分)john is an american. he came to china _ 2012.a.onb.inc.ofd.at3(1分)mum, where is dad?he _ flowers in the garden now.a.plantedb.plantsc.will plantd.is planting4(1分)would you like to go to the cartoon show with me?it sounds like fun, _ im too busy.a.sob.andc.ord.but5(1分)_does your brother go to school on weekdays?by bus.a.whereb.whatc.howd.when6(1分)what did you do on your uncles farm?i _ the horse and _ some hens there.a.ride; feedb.rode; fedc.rode; feedd.ride; fed7(1分)i saw you and tom in the library just now.oh, we_ several visitors around the school.a.were showingb.showedc.are showingd.will show8(1分)there is _ in todays newspaper. its good for our study.a.something importantb.important somethingc.nothing importantd.important anything二、完形填空(15分)9(15分) mary is 1 english girl, but she is in france (法国) now. she is six 2 old. her mother says to her. you are six, 3 you will be school here. you will like the school because (因为) its a 4 school. is it an english school? mary asks. yes, it 5. mother answers. mary goes to school. the teachers 6 very friendly and speak good 7 . and there 8 two other english girls in the class, 9. she begins to like the school. her mother takes her 10 school 11 the morning and brings her home in the afternoon. one day, when her mother is at school, mary runs out 12 the classroom and says, we have a 13 girl in our class today. she is six, too. she is very nice, 14 she isnt english. she is a german (德国人). doesnt she speak english? marys mother asks. no, but she always laughs 15 english. she says happily.(1)a.anb.ac.thed./(2)a.yearb.yearsc.yearsd.years(3)a.andb.butc.ord.at(4)a.oldb.badc.smalld.nice(5)a.isb.amc.ared.has(6)a.areb.isc.arentd.isnt(7)a.japanesb.englishc.chinesed.french (法语)(8)a.isb.amc.ared.have(9)a.eitherb.alsoc.alld.too(10)a.tob.fromc.atd.in(11)a.onb.atc.ind.of(12)a.inb.onc.atd.of(13)a.niceb.newc.goodd.old(14)a.andb.orc.butd.because(15)a.inb.atc.withd.on三、阅读理解(30分)10(6分) as a child, i was really afraid of the dark and of getting lost. these fears were very real and caused me some uncomfortable moments. maybe it was the strange way things looked and soundedin my own room at night that scared me so much. there was never complete darkness, but always a streetlight or passingcar lights, which made clothes on the back of a chair take onthe shape of a wild animal. out of the corner of my eye, i sawthe curtains(窗帘) seem to move when there was no wind. avery low sound in the floor would seem a hundred timeslouder than in the day. my imagination (想象) would run wild, and my heart would beat fast. i would lie very still so that the enemy(敌人) would not discover me. another of my childhood fears was that i would get lost, especially on the way home from school. every morning i got on the school bus right near my home. that was no problem. after school, though, when all the buses were lined up along the street, i was afraid that i would get in the wrong one and be taken to some other strange places. on school or family trips to a park or a museum, i wouldnt let the leaders out of my sight. perhaps one of the worst fears of all i had as a child was that of not being liked or accepted by others. being popular was so important to me then, and the fear of not being liked was a serious one. one of the processes(过程) growing up is being able to realize and overcome our fears. understanding the things that scared us as children helps us achieve greater success later in life.(1)the author had _kind(s) of fears when she was a child.a.oneb.twoc.threed.none(2)_ would scare the author at night.a.streetlight and car lightsb.wild animals and enemiesc.moving curtains and windd.strange sights and sounds(3)when she went to some other places, she would _.a.walk away without othersb.take a bus by herselfc.follow others closelyd.make sure not to take a wrong bus(4)which of the following would be possibly true when she was a child?a.she was usually popular among people.b.she was always the leader of the others.c.she always got poor grades.d.she was not at all liked by others.(5)the underlined word overcome means _ in chinese.a.接受b.忍受c.信服d.克服11(8分) scientists are trying to make the deserts into good land again. they want to bring water to the deserts, so people can live and grow food. they are learning a lot about the deserts. but more and more earth is becoming desert all the time. scientists may not be able to change the deserts. people are doing bad things to the earth. some places on the earth dont get much rain. but they still dont become desert. this is because some green plants are growing there. small green plants and grass are very helpful to dry places. plants dont let the hot sun make the earth even drier. plants dont let the wind blow the earth away. when a little bit of rain falls, the plants hold the water. without the plants, the land can become desert much more easily.(1)why can the land become desert?a.because some places dont get much rain.b.because plants dont let the hot sun make the earth even drier.c.because people dont keep the earth well.d.because scientists havent learnt enough about the deserts.(2)what do the scientists do to make the deserts into good land again?a.carry water.b.grow food.c.do nothing.d.study a lot.(3)why are green plants and grass helpful?a.because they can hold the water.b.because they can stop the wind from blowing the earth away.c.because they can keep the earth wet.d.all the above.(4)which is the best title for the passage?a.the desert problem.b.people make deserts.c.green plants and grass.d.the desert, the tree and the water.12(8分) many people like animals. now a lot of people keep animals as pets. usually people like to keep dogs, cats, fish and other animals. many young people keep animals because they think these animals are interesting. some old people keep pets because they dont live with their children. molly lives in no. 25 garden street. he is a doctor (医生), but he helps dogs. people usually call him the dog doctor. when their dogs get sick (生病的), they call him on the telephone. he goes to the peoples houses and helps them. he gives the dogs the right medicine (药物). wherever (无论哪里) he goes, he is always welcome.(1)what kind of animals do people keep?a.dogs.b.cats.c.fish.d.all of the above.(2)why do old people keep pets?a.because they dont live with their sons and daughters.b.because they dont have children.c.because they think animals are interesting.d.because they like animals.(3)where does molly live?a.in a hospital.b.in a city.c.in a garden.d.in no.25 garden street.(4)which of the following is the best title?a.a dog doctorb.a new pet storec.pets and doctorsd.an interesting animal13(8分) about 4.6 million children go to primary school in malawi, but only 8 percent of students finish secondary (中学的) school. more girls drop out than boys because of the dangerous road conditions. pop star rihanna and ofo, one of chinas bike-sharing companies, set up a project to help girls in malawi not only finish their education, but also get to class on time and safely. the project, called 1 km action, will go for five years. thanks to ofo, now malawian girls have a way to get to school. the clara lionel foundation (clf), set up in 2012 by rihanna in honor of (为向表示敬意) her grandparents, provides (提供) scholarships for these young minds. ofo will provide free bikes to those who win the scholarship. lots of ofo bikes have been put into use and have got positive feedback (反馈) from students and teachers. thanks to ofo, now i could get to school on time. i love it. i hope there will be more ofo bikes in malawi, said one of the girl students. by donating (捐赠) bikes and providing scholarships, rihanna and ofo hope the girls can continue (继续) their education. rihanna said, im so happy to work together with ofo because it will help the young girls of malawi get to school safely, cutting down those very long walks they make to and from school all alone. ofo founder and ceo dai wei, who used to be a volunteer teacher in one of chinas poorest villages, said he was ready to help every student get a good education.(1)more girls in malawi drop out of school because _.a.their families dont have enough moneyb.they have difficulty getting to school safelyc.their parents want them to make moneyd.they dont think its necessary to go to school(2)who will get free bikes from ofo?a.only girls in primary school.b.students in secondary school.c.all the students in poor places.d.the girls who win a scholarship.(3)the underlined word positive means _ in chinese.a.积极的b.及时的c.准确的d.统一的(4)which of the following is true about the news?a.the project 1km action will last for 3 years.b.rihanna set up the clf in honor of her parents.c.rihanna hopes to help more poor kids go to college.d.ofo ceo once worked as a teacher in a poor village.(5)what does the passage mainly talk about?a.many girls in malawi cant go to secondary school.b.rihanna and ofo help girls in malawi get to school.c.ofo bicycles are quite popular with malawian girls.d.chinas bike-sharing companies are becoming better.四、七选五(10分)14(10分)下面是五位同学的困惑,选项是专家的建议,请将为他们选择合适的建议。1. 1 im going to take an english exam tomorrow. im afraid i cant sleep at night. what should i do?2. 2 i cut myself when i made fruit salad just now. my finger is bleeding. i am scared. what should i do?3. 3 it rained this afternoon. i got wet on my way home from school because i didnt take my umbrella with me. now, i have a fever.4. 4 i saw an old woman lying on the side of the street when walking home. her leg was badly hurt. i took her to the hospital. but some people said i would get into trouble. did i do the right thing?5. 5 i cough and have a sore throat. whats more, i hurt my leg this morning. what an unlucky girl i am!a.there is nothing serious. you should run the cut under water. next put some medicine on the cut. then put a bandage on it. be careful next time.b.you should spend more time on your study. you shouldnt just play computer games all the time.c.you did the right thing. its sad that some people dont want to help others because they wont want any trouble.d.you should go to bed early and you shouldnt watch tv too late.e.you should drink lots of hot water and take some medicine. you should also have a good rest in bed.f.you should drink some hot tea with honey. it is good for your throat. if your leg hurts badly, go to a doctor and get an x-ray.g.you should try to relax yourself. you can listen to some music and have a good rest.五、补全对话(5分)15(5分)mary: hello! i want to have a class party. 1lana: sure. i can help you. 2mary: lets have it today.lana: no, today is too early. if we have it today, half the class wont come.mary: ok. 3lana: hmm. there is a test the day after tomorrow. students will come early to study for their test. lets haveit on the weekend.mary: ok. lets have it on sunday. 4lana: no, i dont think we should watch a cd video. 5lets play party games.mary: good idea. can you organize the games?lana: sure. i can do that.a.lets have it the day after tomorrow.b.when shall we have the party?c.we can watch a cd video.d.will you help me organize it?e.some students will be bored.六、选词填空(10分)16(10分)works, hungry, year, makes, sunday, food, week, stay, have, happy, much, same what do the people usually do on weekends? some people like to at home, but others like to go out for a walk or play football. mr. smith hard in a factory during the . on weekends, he usually does the thing. on saturday, he washes his car and on , he goes with his family to a village by car. his uncle and aunt a farm there. it isnt a big one, but there is always to do on the farm. the children help with the animals and give them some . mr. and mrs. smith help in the field. at the end of the day, they are all and mr. smiths aunt them a big meal.七、书面表达(15分)17(15分) 上星期五tom在学校操场拾到一个黑色书包,内有两件t恤衫,一本英汉字典。请失主速与三年四班tom 联系,电话found_ tom答案一、单项选择1【答案】c【解析】考查副词。句意:她总是比她哥哥做作业更仔细。修饰空格前面的动词 does her homework,应用副词 carefully;空格后面有 than,因用比较级形式。故选c。2【答案】b【解析】考查时间介词。句意:约翰是美国人,他2012来到中国。on 在具体某一天。in 在一个具体范围。of 所属关系。at 在具体的几点。根据空格后面的年份 2012 可知用介词 in。故选b。3【答案】d【解析】考查现在进行时。句意:妈妈,爸爸呢?他正在花园里种花。根据问句 where is dad? 及时间状语 now 可知,此句描述现在正在发生的事情,故用现在进行时态。故选d。4【答案】d【解析】考查连词。句意:你想和我一起去看动画演出吗?它听起来很有趣,但是我很忙。so 因此;and 和;or 或者;but 但是。根据句意可知选d。5【答案】c【解析】考查疑问副词。句意:你弟弟平时怎么样去上学?坐公共汽车。根据答语 by bus. 可知问句询问交通方式,用 how 提问。故选c。6【答案】b【解析】考查一般过去时。句意:你在你叔叔的农场里做什么了?我在那里骑马,还喂母鸡。根据问题 what did you do on your uncles farm? 可知,这是发生在过去的事情,应用一般过去时,动词用过去式。rode 是ride 的过去式;fed 是 feed 的过去式。故选b。7【答案】a【解析】考查时态。句意:刚才我看到你和汤姆在图书馆。我们在带着几个参观者参观学校。根据情景可知当时他们正在带领游客参观学校,所以用过去进行时态。故选a。8【答案】a【解析】考查不定代词及形容词的基本用法。句意:在今天的报纸上有一些重要的事。它对我们的学习有好处。some 开头的不定代词,用于肯定句或表示委婉语气的疑问句中,any 开头的不定代词用于否定句和疑问句,形容词修饰不定代词放于其后。故选a。二、完形填空9【答案】(1)a (2)b (3)a (4)d (5)a (6)a (7)b (8)c (9)d (10)a (11)c (12)d (13)b (14)c (15)a 【解析】1. 第一次某物时,用冠词a或an,而english的首个音标为元音音标,故选答案为a。2. 某人多大用years,故选答案为b。3. 根据前后句子之间的关系,故选答案为a,表示并列的关系。4. 根据上文的内容you will like the school because,可知答案为d。5. 根据文章内容“is it an english school?”可知答案为a。6. the teachers作为主语,谓语用be动词为are,故选答案为a。7. 根据文章内容and there _ two other english girls in the class,可知答案为b。8. 根据文章内容and there _ two other english girls in the class,可知答案为be动词为are,故选答案为c。9. too在肯定句句中,表示也的意思,故选答案为d。10. take sb to sp,表示将某人带到某处,故选答案为a。11. in the morning,表示在早上,故选答案为c。12. run out of 表示从跑出来,故选答案为d。13. 根据上文的内容,可知答案为b,表示是新来的。14. 根据上下文的内容的关系为c,表示转折的意思。15. do sth. in +语言 ,表示用语言来做某事。故选答案为a。三、阅读理解10【答案】(1)c (2)d (3)c (4)a (5)d 【解析】本文主要讲了当作者还是孩子时,三件令她害怕的事情,在克服害怕的过程中,作者成长着。1.根据perhaps one of the worst fears of all i had as a child was that of not being liked or accepted by others.以及全文内容可知文中一共提到了当作者还是孩子时,三件令她害怕的事情,故选c。2. 根据maybe it was the strange way things looked and sounded,故选d。3.根据on school or family trips to a park or a museum, i wouldnt let the leaders out of my sight.可知答案为 c。4.根据perhaps one of the worst fears of all i had as a child was that of not being liked or accepted by others. being popular was so important to me then, and the fear of not being liked was a serious one.故选a。5.根据understanding the things that scared us as children helps us achieve greater success later in life.可知答案为 d。11【答案】(1)c (2)d (3)d (4)a 【解析】【略】。12【答案】(1)d (2)a (3)d (4)a 【解析】【略】。13【答案】(1)b (2)d (3)a (4)d (5)b 【解析】本文主要介绍了流行歌星蕾哈娜和中国自行车共享公司 ofo 成立了一个项目,帮助马拉维的女孩们不仅完成学业,而且按时、安全地上课。1. 细节理解题。根据 more girls drop out than boys because of the dangerous road conditions. 可知马拉维更多的女孩辍学是因为危险的路况。故选b。2. 细节理解题。根据ofo will provide free bikes to those who win the scholarship. 可知在马拉维获得奖学金的女孩可以从 ofo 获得免费的自行车。故选d。3. 词义猜测题。根据 thanks to ofo, now i could get to school on time. i love it. 可知学生和老师感谢 ofo 提供免费的自行车,因此这是积极的反馈。故选a。4. 细节理解题。根据 ofo founder and ceo dai wei, who used to be a volunteer teacher in one of chinas poorest villages, said he was ready to help every student get a good education. 可知 ofo 的创始人兼总裁戴伟曾在贫困村庄当过志愿者老师。故选d。5. 主旨大意题。根据 pop star rihanna and ofo, one of chinas bike-sharing companies, set up a project to help girls in malawi not only finish their education, but also get to class on time and safely. 可知文章主要讲述了蕾哈娜和中国自行车共享公司 ofo 帮助马拉维的女孩们准时安全地去上课。故选b。四、七选五14【答案】(1)d (2)a (3)e (4)c (5)f 【解析】1. 根据 im afraid i can t sleep at night. 可知问题是睡眠不好。所以d选项
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年浙江越秀外国语学院单招职业适应性测试必刷测试卷附答案解析
- 2026年宁波幼儿师范高等专科学校单招职业适应性考试题库及答案解析(夺冠系列)
- 2026年南京机电职业技术学院单招职业倾向性考试题库及答案解析(名师系列)
- 2026年宁夏工商职业技术学院单招职业倾向性测试必刷测试卷带答案解析
- 2026年广西生态工程职业技术学院单招职业技能考试题库及答案解析(名师系列)
- 基因药品配送创新
- 域自适应翻译方法
- 房屋折损索赔协议书
- 房屋拆除补助协议书
- 房屋改善置换协议书
- 2025年(安全工程)安全人机工程试题及答案
- 国家级零碳园区建设咨询服务方案投标文件(技术方案)
- 2025年青海省辅警招聘考试题题库(含参考答案)
- 2025年官方消防考试试题及答案
- 农民财务与税收知识培训课件
- 行政领导学-形考任务二-国开-参考资料
- 椎管造影术课件
- 中药农业课题申报书模板
- 美白祛斑课件
- GB/T 46015-2025适老家具设计指南
- 【《基于S71200PLC的物料自动配比系统设计》11000字】
评论
0/150
提交评论