河北省故城县高级中学2015-2016学年高一英语10月月考试题.doc_第1页
河北省故城县高级中学2015-2016学年高一英语10月月考试题.doc_第2页
河北省故城县高级中学2015-2016学年高一英语10月月考试题.doc_第3页
河北省故城县高级中学2015-2016学年高一英语10月月考试题.doc_第4页
河北省故城县高级中学2015-2016学年高一英语10月月考试题.doc_第5页
已阅读5页,还剩14页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

高一英语月考试题 考试范围:Units1-2 考试时间:120分钟 学校:_班级:_姓名:_考号:_二阅读理解(每小题2分)A.I never had friends at school because of my colourful clothes I always wore.My parents always said,“If you want to have friends,you have to be a friend.” I did that,but it didnt work.I was still ignored.I didnt want it to be the same way this year.It was the first day of school when I knew it.I got dressed,packed my lunch,and walked to the bus stop.I sat in the cold air,with my nose feeling more like a snowflake(雪花)Then,the bus slowly pulled up.The door opened,and I saw many eyes staring at me.I walked to the back of the bus.As I passed the other kids,they would whisper and laugh.The bus trip seemed to take forever before we reached the school.When we arrived,I walked to my classroom and sat at the desk in the very back of the classroom.It wasnt that I disliked school,but I wasnt a big fan of the kids at school.I enjoyed listening to the teacher talk,but I didnt like it when the bell rang for lunch.I hid in the crowd of kids,and walked to an empty table.I opened my lunch bag,and began to eat uncomfortably.A girl with long red hair came over to my table and sat down.I got scared,but she had a friendly smile on her face.“Whats your name?” she asked.“Rachel,” I whispered.“I am Monica,” she said.She kept talking to me,and I talked to her a little bit.“No one likes me,” I said after a while of dead silence.“I do,” she replied.“I learned after a while of being lonely that you have to be friends with people that look lonely too.Then,no one will ever be lonely in this world,” she said.Ever since those words have been said to me,I have lots of true friends.I will never forget the day my friend gave me advice that would last a lifetime.(21)In the eyes of other kids,the clothes Rachel wore were _.A.beautifulB.strangeC.expensiveD.fit(22)Which of the following is TRUE according to Paragraph 2?A.Rachel didnt like talking with other kids.B.Rachel used to expect the class to be over quickly.C.Rachel was tired of learning at school.D.Rachel wasnt very popular at school.(23)What lesson did Rachel learn in the end?A.We can live without a brother,but not without a friend.B.Making friends with lonely people makes a happier world.C.A friend to everybody is a friend to nobody.D.A friend is never known.B “Tipping”(给小费)is always a difficult business.You do not want to give too much or too little,or tip the wrong person. In Britain and America,people usually tip waiters in restaurants,porters,taxi drivers and hairdressers.They do not tip people in offices,cinemas,garages or airports.Do you invite your friend to the restaurant?Then you pay the bill.Does your friend invite you?Your friend pays.If there are men and women in the party,the men usually pay. These days,men and women are equal in many ways.If you work in Britain or America,your boss could be a man or a woman.There are increasing numbers of women in important positions in politics,law,medicine and in the business world.But it is still polite for men to open doors for women and to ask them to go first.And it is polite for men to stand up when they are introduced to women.(24)In this passage,the writer tells us _.A.not to give any tip to othersB.only to give tip to womenC.only to give tip in restaurantsD.to give tip to the right person(25)If you have had a meal with your friend in a restaurant,_.A.you should pay the billB.your friend should pay the billC.the person who invites the other person should pay the billD.you should ask your friend to pay the bill(26)Today in Britain and America _.A.women are completely equal to menB.men hold all the important positions in politicsC.women hold all the important positions in businessD.women have changed their conditions in many ways(27)It is impolite for a man to _.A.open a door for a woman and to go first himselfB.stand beside a womanC.let a woman go firstD.stand up when he is introduced to a womanC Dogs are mans best friends.This everyday saying may contain some truth,but dogs are not the only animal friends that people like.For example,cats can be excellent house pets,too. People enjoy the friendship of cats.Cats love to keep close to their owners.Cats are quite playful.They love to run after balls,or play with anything hanging from a string. They especially enjoy playing when their owners play the game with them.Just like a dog,a cat can be trained to perform tricks(诡计) or avoid unwanted behaviour. Cats do not have to be walked.They get plenty of exercise in the house as they play,and they do their business in their litter boxes.So their owners only need to spend time cleaning their litter boxes.Washing a cat is almost never necessary because cats usually clean themselves.In addition,cats can be left alone at home for a few hours without any worry.Unlike some pets,most cats will not destroy the furniture when left alone.They just go about their usual activities until their owners return. Cats are polite members of a family.Unlike dogs,cats do not make lots of loud noise. They walk very quietly.Also,cats dont often have “accidents”Mother cats train their babies to use the litter box,and most cats will use it from that time on.Cats keep their energy by sleeping more than most animals,especially as they grow older.(28)From the passage,we can learn that _.A.cats would rather play with themselvesB.cats often play tricks on their ownersC.many people think dogs are mans best friendsD.cats sleep less than any other animal does(29)What can be concluded(推断) from the passage?A.Cats are very easy to be kept as house pets.B.Cats need more time to do exercise than dogs.C.Cats are afraid of being left alone at home.D.Cats dont like to clean themselves.(30)In the fourth paragraph,we can learn that cats are _.A.playfulB.cuteC.politeD.noisy(31)Which of the following best describes the organization of the passage?A.B.C.D.D Tom saw an advertisement in a newspaper for a beautiful,modern bicycle which cost 54.99,so he went to the shop which had put up the advertisement and asked to see one of their beautiful bicycles.The shopkeeper was happy to show one to Tom.He examined it carefully and then turned to the shopkeeper,saying:“There is not a lamp on the bicycle,but there was one on the bicycle in your advertisement.” “Yes,sir,”answered the shopkeeper,“But the lamp isnt included in the price of the bicycle.It is an extra.” “Not included in the price of the bicycle!”Tom said angrily,“But thats not honest. If the lamp is in the advertisement,it should have been included in the price you gave there.” “Well,sir,”answered the shopkeeper calmly.“There is also a beautiful girl on the bicycle in our advertisement,but we dont supply one of them with the bicycle either.”(32)The story most probably takes place in _.A.AmericaB.BritainC.RussiaD.Japan(33)The shopkeeper was happy to show a bicycle to Tom because _.A.Tom was the first customer who came to buy the bicycleB.Tom examined the bicycle carefullyC.another bicycle might be soldD.the bicycle was wonderful(34)After the shopkeeper said that the lamp was an extra,Tom was angry because _.A.the lamp was expensiveB.the shopkeeper was impolite to say soC.he thought he was cheatedD.the bicycle wasnt beautiful without a lamp(35)What do you think would probably be the result?A.Tom left the shop angrily without buying a bicycle.B.Tom bought a bicycle without a lamp.C.Tom bought a bicycle with a girl on it.D.Tom bought a bicycle with a lamp on it.、七选五.下面是一篇文章,请将标有AF的句子或段落插入文章标号15的合适位置,使这篇文章意义完整,结构连贯;其中有一个句子或段落是多余的。 American and British people use different greetings.In the USA the commonest greeting is “Hi”In Britain it is “Hello!” or “How are you?”“Hi!” is creeping (不知不觉地进入) into British,too.(36)_.When Americans say “Goodbye”,they nearly always add,“Have a good day.” or “Have a good trip.” etc.to friends and strangers alike.Britons are already beginning to use “Have a good day.” The British usually use “got” in the sense of “have”The Americans hardly ever do. (37)_.Br.E:Have you got a car,room,etc.?Yes,I have. (38)_.Many American words ending in “or”,e.g.honor,labor are spelt in British English with an “our,” eg.honour,labour.Many verbs in American English with “ize” or “izing” forms,anize,realizing are spelt in Br.E with “ise” or “ising”,anise,realising. (39)_.In American English,one writes “traveler,” while in British English,one writes “traveller” (40)_.But the opposite has happened.The links(联系) between the two countries are so strong that linguistically(语言上地),and probably culturally(文化上地) too,they are closer together than ever.AIn American English,“practice” is used both for the verb and noun.In Br.E,the verb is spelt “practise”,and the noun “practice.”BWhen they are introduced to someone,the Americans say,“Glad to know you.” and the British say,“How do you do?” or “Pleased to meet you.”CIt was once predicted that British and American English would become separate languages finally.DAm.E:Do you have a car,room,etc.?Yes,I do.EThere are lots of differences in spelling between Am.E and Br.E.FThere are a number of differences between American and British English in the spelling of words,e.g.check (US)/cheque (UK)三完形填空(每题1.5分,共30分).Jenny likes her work with computers and can do a lot of clever things with them. “Computers are really like (41) to me nowadays,”Jenny told her mother one day. “I can ask them questions,and they (42) just like people,but more politely and without arguing(争论),and you dont have to (43) whether you are going to hurt their feelings.And they never lie!” “I should hope not!”her mother answered.“It (44) a nice thing,doesnt it?But can (45) of them think for themselves?”“Im afraid (46) ,”Jenny said,“you can get no more out of them than what youve put in.Its called programming.But its wonderful what you can (47) them to do.” “Well,”Jennys mother said.“Id like to (48) whether you can programme one of them to give me some advice.” “I hope so,”answered Jenny.“Ill try it (49) .What do you want advice about?” “Well,”her mother answered,“I have (50) watches:one of them gains(走快)one second every minute,and the other has stopped and (51) start again.I would feel pleased if I know which I should (52) .Do you (53) to ask one of your computers?” Jenny laughed and answered,“Thats (54) to ask a computer,but Ill do so.Ill ask Donald.Hes my best (55) .” The next evening when Jenny got home from (56) ,she said to her mother, “Donald advised you to keep (57) has stopped.” “Really?” Jennys mother said.“ (58) did he advise that?” “Because he pointed out that watch will (59) right time once every twelve hours, (60) the other one will be right only once every five years.”(41)A.teachersB.childrenC.friendsD.partners(42)A.answerB.workC.talkD.try(43)A.thinkB.findC.be afraidD.wonder(44)A.seem to beB.looks asC.sounds likeD.is(45)A.oneB.anyC.everyoneD.some(46)A.soB.of thatC.notD.it doesnt(47)A.haveB.getC.makeD.let(48)A.knowB.tellC.work outD.look for(49)A.outB.downC.upD.to(50)A.manyB.a fewC.twoD.three(51)A.mustntB.may notC.didntD.wont(52)A.keepB.repairC.sellD.wear(53)A.mindB.hopeC.careD.like(54)A.a pleasant thingB.a strange thingC.a terribleD.an easy thing(55)A.dictionaryB.jobC.clockD.computer(56)A.schoolB.workC.shoppingD.outside(57)A.oneB.whichC.the one thatD.which one(58)A.WhyB.HowC.WhenD.What(59)A.sayB.speakC.tellD.talk(60)A.soB.forC.butD.since四语法填空(每题1.5分,共15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确行式(不多于3个单词).A young woman (61) a three-year-old child got on a bus.The conductor hurried to give her a warm welcome and then_(62)_ (kind )asked the other passengers to make more room for the woman and her child.On (63) (see) this,people began to talk.“You know this conductor used to be very rude.Now suddenly he (64)(change)his bad behavior,”said a middle-aged man. “Yes,he should be praised and we must write a letter (65) the company,”said a second passenger.“Thats right,”another lady said,“I wish a newspaper reporter were here (66) that more people could learn from this conductor.” Just then a gentleman who looked (67) a teacher turned to the conductor and said, “Excuse me,but can I know your name,please? Your excellent service must (68) (praise).” (69) he could open his mouth,the threeyearold child_(70)_(sit) on the young womans lap interrupted.“I knowhis name.I call him Dad.”五短文改错(每题1分,共10分)文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号,并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1,每处错误及其修改均仅限一词; 2,只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。.When I was in high school,most of my friend had bicycles.I hoped I could also have it.One day I saw a second-hand bicycle,that was only one hundred yuan.I asked my father the money.But he said he could only give me half of the money.He should find the other half myself.So I went to sell newspapers after school.My father was pleased if I showed him the money a month after.He gives me the other fifty.You can imagine how much happy I was when I rode to school on my own bicycle.评卷人得分六、书面表达.假设你是李华,准备参加学校举办的主题为“健康成长”的英语作文比赛。请按要求写一篇短文,主要内容包括:(1)乐观的人生态度;(2)努力学习;(3)参加体育锻炼。生词:态度 attitude注意:(1)词数100左右;(2)可以适当增加细节。参考答案一听力15BABAC 6-10ABABB 1115ABBAB 1620CABAC二、阅读理解A.答案:BDB组解析:(21)推理判断题。根据第一段第一句“I never had friends at school because of my colourful clothes I always wore.”可知,作者没有朋友是因为自己的穿着,因此可推断出其他的孩子认为她穿着奇怪。(22)细节理解题。根据第二段“It wasnt that I disliked school,but I wasnt a big fan of the kids at school.”可知,雷切尔在学校里不太受欢迎。(23)推理判断题。结合倒数第二段“.you have to be friends with people that look lonely too.Then,no one will ever be lonely in this world.”可知答案为B 项。B.答案:DCDA组解析:(24)主旨大意题。由第一段第二句“You do not want to.tip the wrong person.”以及第二段的内容可知给小费时,不要给错了对象,故选D项。(25)细节理解题。由第三段“Do you invite your friend to the restaurant?Then you pay the bill.Does your friend invite you?Your friend pays.”可知谁请客就由谁付小费,故选C项。(26)推理判断题。由最后一段第二、三句“If you work in Britain or America,your boss could be a man or a woman.There are increasing numbers of women in important positions in politics,law,medicine and in the business world.”可知妇女的地位得到了很大的改变,因此D项正确。(27)细节理解题。由本文倒数第二句“But it is still polite for men to open doors for women and to ask them to go first.”可知男同志自己先走是不礼貌的,故选A项。C.答案:CACA组解析:(28)根据第一段的前两句话可知答案为C项。(29)根据第三段中的Cats do not have to be walked;Washing a cat is almost never necessary.;In addition,cats can be left alone at home.等可知猫是很容易养的宠物。(30)根据第四段的前三句话可知猫是很有礼貌的动物。(31)整篇文章属于总分结构。第一段是概括;第二、三、四段分别介绍猫的不同特点。5.答案:BCCA组解析:(32)推理判断题。由第一句的“54.99”可知此处用了英镑表价钱,可推出这个故事极有可能发生在英国,故选B项。(33)推理判断题。由前文登了广告可知,店主是希望卖自行车的,当有人来看自行车,这意味着又有一辆自行车可能被卖出,故选C项。(34)细节理解题。由倒数第二段“But thats not honest.”可知他认为这是不诚实的,也就是说他认为自己被欺骗了,故选C项。(35)推理判断题。由于认为自己被欺骗,汤姆很生气,因此极有可能没买那辆自行车,故选A项。七选五36-40.答案:BDFAC三、完形填空.答案:41-45CADCB 46-50CBAAC 51-55DAC

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论