已阅读5页,还剩10页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
精品教育Module 3 MusicSection Introduction,Reading & Vocabulary一、写作词汇检测根据每一组的提示词,完成或者翻译句子1.lose1) in thought,I almost ran into the car in front of me.2)没有时间可浪费。答案:1)Lost2)Theres no time to lose.2.talent1)Although hes less ,he won by working hard.2)他很有写作天赋。答案:1)talented2)He has a talent for writing.3.impress1)I have a good on the director.2)你的才华给我们留下了深刻的印象。答案:1)impression2)We were impressed with/by your talent.运用所学的单词或短语造句4.be known as5.as well as6.It is/was.that答案:略二、阅读词汇检测阅读下列句子,说出黑体词或词组的汉语意思1.Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration.含义:答案:天才2.The audience clapped when the orchestra ended their performance.含义:答案:乐队3.The symphony is composed of many beautiful pieces.含义:答案:由组成4.These musicians spent two months touring Africa.含义:答案:巡回演出5.The boy turned a deaf ear to what his mother said.含义:答案:听而不闻三、用下列短语的正确形式填空be known asof all timebe impressed withhear ofbe composed ofas well asgo deafhave a talent o.be lost in1.He a pop singer all over the world.答案:is known as2.The old lady began because of a serious disease.答案:to go deaf/going deaf3.We the beautiful scenery when we finally climbed to the top of the mountain.答案:were impressed with4.At present,people farmland wasteland as they have cut so many forests.答案:are changing;into5. thought,the girl didnt notice us come in.答案:Lost in6.The club 20 members from other cities.答案:is composed of7.Qi Baishi is one of the greatest artists in China .答案:of all time8.Have you ever the Red Group?They are a pop group.答案:heard of9.Jack his family went on a trip to America last week.答案:as well as10.Our monitor is a talented man.He organisation.答案:has a talent for四、语法填空1.It was on Sunday I met her in Hong Kong.答案:that2. (wait) for a long time,I lost my patience.答案:Having waited3.The mother as well as her four children (visit) the Great Wall twice.答案:has visited4.It began (rain) heavily.答案:to rain5.The milk has gone (badly),so it is not fit to drink.答案:bad6.He likes playing piano at an early age.答案:the五、阅读理解AGeorge Gershwin,born in 1898,was one of Americas greatest composers.He published his first song when he was eighteen years old.During the next twenty years he wrote more than five hundred songs.Many of Gershwins songs were first written for musical plays performed in theatres in New York City.These plays were a popular form of entertainment in the 1920s and 1930s.Many of his songs have remained popular up to now.Over the years they have been sung and played in every possible wayfrom jazz to country.In the 1920s there was a debate in the United States about jazz music.Could jazz,some people asked,be considered serious music?In 1924 jazz musician and orchestra leader Paul Whiteman decided to organise a special concert to show that jazz was serious music.Gershwin agreed to compose something for the concert before he realised he had just a few weeks to do it.And in that short time,he composed a piece for piano and orchestra which he called Rhapsody in Blue.Gershwin himself played the piano at the concert.The audience were thrilled when they heard his music.It made him world-famous and showed that jazz music could be both serious and popular.In 1928,Gershwin went to Paris.He applied to study composition(作曲)with the well-known musician Nadia Boulanger,but she rejected him.She was afraid that classical study would ruin his jazz-influenced style.While there,Gershwin wrote An American in Paris.When it was first performed,critics(评论家)were divided over the music.Some called it happy and full of life,and to others it was silly and boring.But it quickly became popular in Europe and the United States.It still remains one of his most famous works.George Gershwin died in 1937,just days after doctors learned he had brain cancer.He was only thirty-nine years old.Newspapers all over the world reported his death on their front pages.People mourned the loss of the man and all the music he might have still written.1.Many of Gershwins musical works were .A.written about New YorkersB.composed for Paul WhitemanC.played mainly in the countrysideD.performed in various ways答案:D解析:细节理解题。从第二段的“Over the years they have been sung and played in every possible wayfrom jazz to country.”可知,乔治格什温的音乐作品是以各种形式演唱或演奏的。故选D项。2.What do we know about the concert organised by Whiteman?A.It attracted more people to theatres.B.It proved jazz could be serious music.C.It made Gershwin leader of the orchestra.D.It caused a debate among jazz musicians.答案:B解析:推理判断题。根据第三段的“Gershwin himself played the piano at the concert.The audience were thrilled when they heard his music.It made him world-famous and showed that jazz music could be both serious and popular.”可知,这个音乐会充分证明爵士音乐流行的同时,也可以庄重、严肃。3.What did Gershwin do during his stay in Paris?A.He created one of his best works.B.He studied with Nadia Boulanger.C.He argued with French critics.D.He changed his music style.答案:A解析:细节理解题。从第四段的第二句可知B项不正确;从第四段的“When it was first performed,critics(评论家) were divided over the music.”可知,不是格什温与评论家争辩,故C项不正确;没有提到他音乐风格的改变,故D项不正确;从第四段的最后一句“It still remains one of his most famous works.”可知A项是正确的。4.What do we learn from the last paragraph?A.Many of Gershwins works were lost.B.The death of Gershwin was widely reported.C.A concert was held in memory of Gershwin.D.Brain cancer research started after Gershwins death.答案:B解析:推理判断题。从最后一段的“Newspapers all over the world reported his death on their front pages.”可知,世界各地的报纸对格什温的去世进行了广泛的报道。故选B项。二次开发根据上文进行改写,用本模块的单词、短语填空。George Gershwin,5. an American composer,wrote many songs all through his life,many of which were for 6. plays.In the 1920s,he was asked 7. something for a concert organised by a jazz musician and 8. leader,Paul Whiteman.9. the music was performed,the 10. were thrilled.11. he was 30,he went to Paris,12. he wrote An American in Paris.People from Europe and the USA were 13. it and it still remains his masterpiece(杰作).Although he had 14. music,he died young.But his music will live in the hearts of the music-lovers.答案:5.known as6.musical7.to compose8.orchestra9.When10.audience11.When12.where13.impressed with/by14.a talent forB导学号37860010The other day I heard a few local musicians talking:“I hate all the pianos in this town and I hate that rubbish they play on the radio.They cannot even understand rhythm(韵律).”“Nobody wants to pay musicians anything.Im sick of all the people who want you to play without paying you.”One younger musician said,“There are several clubs who want me to play for a few nights a month and Im trying to find other places to play.Im also planning to join in several summer festivals this year.”I really liked what the younger musician said so I made friends with him.Attitudes are important.Whether theyre positive or negative(消极) theyre all rubbing off on you.If youre around people who are always complaining or blaming others,it is possible that you will start doing the same as well.If you spend lots of time with people who dont support your dreams,it is time to take a look at the people you call“friends”.There is an easy exercise you can try.Make a list of the people who you often stay with,and simply stop,spending time with the negative ones on your list.Set a new standard for yourself and dont become friends with people who fall below that standard.Of course,this exercise is entirely different from making friends only for the good of oneself.We really should try to help and spend time with those who are working towards a goal or dream.15.The musicians conversation at the beginning is there to show that .A.musicians living conditions are not goodB.people in that town have poor taste in musicC.young people are more likely to succeedD.different musicians have different attitudes答案:D解析:细节理解题。根据前四段来看,不同的音乐家有不同的观点。故选D项。16.The underlined part in Paragraph 6 means .A.theyll have an influence on youB.theyll help you realise your dreamsC.theyll keep you from moving onD.theyll push you ahead very hard答案:A解析:词义猜测题。根据“If youre around people who are always complaining or blaming others,it is possible that you will start doing the same as well.If you spend lots of time with people who dont support your dreams,it is time to take a look at the people you call friends.”可知画线句子的意思是你周围的人会影响到你。故选A项。17.Why did the author want to make friends with the younger musician?A.He is more active than the others.B.He can earn more than the others.C.His attitude is more positive than the others.D.He has more things to do than the others.答案:C解析:细节理解题。根据“One younger musician said,There are several clubs who want me to play for a few nights a month and Im trying to find other places to play.Im also planning to join in several summer festivals this year.”可知作者想和年轻的音乐家交朋友的原因是他的生活态度比其他人的要积极,故选C项。18.By doing the exercise mentioned in Paragraph 7,you can .A.improve your ability to make friendsB.make the right kind of friends for sureC.develop a better relationship with your friendsD.make some new friends with similar interests答案:B解析:推理判断题。根据“Make a list of the people who you often stay with,and simply stop,spending time with the negative ones on your list.Set a new standard for yourself and dont become friends with people who fall below that standard.”可知,通过做第七段提到的活动,你能确保交到正确的朋友。故选B项。六、完形填空A little girl wanted to become a great pianist,but all she could play on the piano was the simple little tune,“Chopsticks”.No matter how hard she tried,that was the 1 she could do.Her parents decided after some time to 2 for a great pianist to teach her to play properly.Of course,the little girl was 3.When the little girl and her parents arrived at the pianists house for the first lesson,they were led by a servant into the living room,where they saw a beautiful concert grand 4.Immediately,the little girl 5 over to the piano and began playing “Chopsticks”.Her parents felt 6 of their daughters behaviour and started 7 the room to tell her to stop.However,as she played,the pianist 8 the room and 9 the little girl to continue.The pianist then took a 10 on the piano bench next to the little girl,listening to her play.After a moment he began to play 11 her,adding some basic tones.The little girl 12 to play “Chopsticks”.The parents couldnt believe their 13.They were hearing a beautiful piece of music,played by their daughter and the pianist,and 14 enough,the central theme(旋律) of it was 15“Chopsticks”.At times you may feel like youre a(n)16 that you will never accomplish(实现) great things.But 17 that little girl.All she could play was “Chopsticks”.Nobody wanted to hear“Chopsticks”.It was an embarrassment to her parents and 18 to everyone else.Yet the musician encouraged her to keep on playing.We were born with gifts and 19.Sure,compared to some peoples abilities,our gifts and talents may seem like “Chopsticks”not very original and not very spectacular.But keep on playingand make some room on the piano 20 for our pianists.1.A.bestB.worstC.hardestD.easiest答案:A解析:no matter how引导的是让步状语从句,后面应该是和前面相反的意思,所以选best。2.A.lookB.arrangeC.turnD.settle答案:B解析:arrange“安排”。根据后文我们知道小女孩的父母已经安排好了,所以选arrange。3.A.pleasingB.sorryC.worriedD.delighted答案:D解析:自己弹得不好,现在有高人指点,小女孩肯定很高兴,所以选delighted。4.A.violinB.benchC.roomD.piano答案:D解析:根据后文的“the piano”可以得出答案。5.A.walkedB.wentC.rushedD.moved答案:C解析:小女孩见到好钢琴,急切地去弹,所以用rushed。其他词均不能表达出小女孩的急切心情。6.A.ashamedB.frightenedC.pleasedD.excited答案:A解析:小女孩的父母知道自己孩子的钢琴水平,极力要阻止她弹,怕她被笑话,所以当时很羞愧,因此选ashamed。7.A.throughB.overC.acrossD.throughout答案:C解析:across the room到房间另一头,因为小女孩是rushed over to the piano,她的父母还在另一头,所以选across。8.A.leftB.enteredC.cleanedD.locked答案:B解析:他们是由仆人领进来的,在小女孩弹钢琴时,钢琴家进来了,所以选entered。9.A.toldB.encouragedC.advisedD.banned答案:B解析:钢琴家鼓励小女孩弹钢琴,所以选encouraged。10.A.bookB.cupC.stepD.seat答案:D解析:take a seat意为“坐下”,根据后面的on the piano bench可知,钢琴家在小女孩旁边坐了下来,所以选seat。11.A.along withB.instead ofC.in front ofD.behind答案:A解析:along with意思相当于with,意为“同一起”。12.A.stoppedB.improvedC.continuedD.repeated答案:C解析:因为他们一起弹奏,所以小女孩应该是继续弹,因此选continued。13.A.noseB.eyesC.mouthD.ears答案:D解析:根据后文“They were hearing a beautiful piece of music.”可知,小女孩的父母简直不敢相信他们的耳朵。14.A.amazinglyB.sadlyC.happilyD.disappointingly答案:A解析:小女孩仍然弹奏原来的那首曲子“Chopsticks”,但是曲子听起来很优美,这令人很吃惊,所以选amazingly。15.A.yetB.stillC.alsoD.already答案:B解析:still“仍然”。16.A.somebodyB.nobodyC.anybodyD.everybody答案:B解析:根据后面的“you will never accomplish(实现)great things”可以看出你什么都做不好。nobody意为“小人物,无足轻重的人”。17.A.think ofB.make ofC.aim atD.look at答案:A解析:作者写这篇文章是为了让读者从小女孩的故事中得到启发。18.A.amazingB.pleasantC.annoyingD.surprising答案:C解析:根据文章的描述,小女孩的钢琴弹得很糟糕,所以选annoying。19.A.abilitiesB.advantagesC.talentsD.geniuses答案:C解析:根据后面的句子“our gifts and talents may seem likeChopsticks”可以得出答案。20.A.tableB.deskC.chairD.bench答案:D解析:从上文可知钢琴家“took a seat on the piano bench next to the little girl”,所以这里要选bench。七、七选五(2015黑龙江鹤岗一中高一上期末)1However,nobody asked if there was a common number that thousands of people loved enough,to call it their favorite.But now,thanks to London-based author Alex Bellos,it appears that such a number does exist and it is number seven!Bellos who has written a lot of books about mathematics and spent a large amount of time talking about the subject at schools,universities,and festivals,is always asked about h
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 国内外信息检索资源调研报告
- 本科毕业论文答辩评语范文
- 浅析新时代体育教师的教学观
- 骨科常用牵引术讲义
- 临床路径下的科室成本核算与绩效联动实践
- 浅谈煤中氮含量的检测方法现状
- 2-职称申报评审表之填表说明
- 医疗行业面临的挑战及对策
- 产生原因及应对策略-社会语言学论文-语言学论文
- 湖南农业大学研究生学位论文格式规范标准
- 水冷无功补偿安置施工方案
- 村报账员基础知识培训课件
- 企业风险管理评估表全面覆盖版
- 烟叶种植基础知识培训课件
- 2025内初班语文试卷及答案
- 园林机械维修培训知识课件
- 榨季运输安全培训简讯课件
- 2025年-网络安全等级测评报告模版(2025版)新版
- 移动应用开发白皮书方案2025
- 气管切开患者护理指导方案
- 文化传媒公司运营管理指南
评论
0/150
提交评论