2021版新高考英语一轮复习 Module 1 Our Body and Healthy Habits课后达标检测 外研版必修2_第1页
2021版新高考英语一轮复习 Module 1 Our Body and Healthy Habits课后达标检测 外研版必修2_第2页
2021版新高考英语一轮复习 Module 1 Our Body and Healthy Habits课后达标检测 外研版必修2_第3页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

module 1 our body and healthy habits (建议用时:45分钟).阅读理解a(2020大连高三质检) we humans are addicted to sugar. that makes sense. all animals need sugar to live. its the fuel that powers our cells. so its not surprising that were born to want the sweet stuff.sugar stores the suns energy like a battery. after a meal, your body breaks down foods into their building blocks. it uses some sugar for energy right away. the rest get stored for the body to break down later. its a myth that sugar makes you extremely excited, but having a sugary snack can give you a quick burst of energy. thats because the sugar in sweet foods is easy for your body to turn into fuel. when you eat other kinds of foods, like vegetables, it takes longer for your body to break the sugar down.these days its easy to find sweet snacks. sodas, candy, cakes and even foods that seem healthy, such as yogurt, can be packed with sugar. food makers add sugar, because they know that to humans, sweet makes everything taste better. americans eat about 20 teaspoons of extra sugar every day. thats way more than what is good for us.eating too much sugar can cause more than a stomachache. it can make people overweight, decay the teeth and even cause diabetes. however, experts arent worried about naturally sweet foodsthe problem is added sugar. so go ahead and enjoy sweet apples or even sugarrich carrots that are also full of vitamins and other good stuff.even cake is great once in a while, as long as you dont overdo it. after all, no one wants life to be dull. and your body needs its fuel!【解题导语】本文是一篇说明文。糖能给人体提供必需的能量,且易分解,人天生需要糖分;虽然甜食尝起来可口,但是我们不要过多食用。1the first two paragraphs are mainly developed by _acause and effectbproblem and solutioncgiving examples dmaking comparisonsa解析:写作手法题。根据第一段尾句“so its not surprising that were born to want the sweet stuff.”和第二段倒数第二句“thats because the sugar in sweet foods is easy for your body to turn into fuel.”,并结合第一、二段的内容可知,第一段解释了人天生需要糖的原因;第二段解释了甜食能快速补充能量的原因;据此可推知,第一、二段是通过解释因果的方法组织内容的,故a项正确。2people may be tricked into eating too much sugar because _ano one wants life to be boringbwere born to want the sweet stuffcsocalled healthy food can be packed with sugardsugar is the fuel for the plants and animals on the earthc解析:细节理解题。根据第三段第一、二句“these days its easy to find sweet snacks. sodas, candy, cakes and even foods that seem healthy, such as yogurt, can be packed with sugar.”可知,甜食随处可见,即使是看起来健康的食品也会含有大量糖分,故人们会误食很多含糖食品。3what does the author want to stress in paragraph 4?awed better say no to sweet foods.bexperts are worried about added sugar.ceating too much sugar is bad for our health.dwed better consume sugar from natural sources.d解析:推理判断题。通读第四段可知,该段第一、二句介绍了食用过量的糖的害处;第三句说明专家对添加糖分的食品的担忧;第四句提出建议:吃富含糖但也富含维生素和其他有益成分的天然食物。据此可推知,该段旨在强调,我们最好食用天然食物来摄入糖分,故d项正确。4which of the following can be a suitable title for the text?asugar is everywherebsugar brings happinesscwhy do we love sugar?dwhy does sugar make us fat?c解析:标题归纳题。通读全文可知,糖能给人体提供必需的能量,且易分解,人天生需要糖分;虽然甜食尝起来可口,但是食用过量的糖有害人体健康,我们最好食用不但富含糖分、还含有维生素和其他有益成分的天然食物。故c项最适合作本文标题。b(2020福州四校联考)the idea that you can use humor, laughter, and play to make you healthier probably seems too simple to be true. however, it is really true and simple. the sense of humor, laughter and play plays an important part in keeping you healthy.treat the blues with a sense of humor, which is closely tied to laughter. laughter is infectious. have you ever heard a big laugh of a young child and been able to keep yourself from smiling? when laughter is shared between people, it makes them closer to each other and increases their happiness. smiling is the beginning of laughter and a smile is also just as infectious as laughter is. you can experience something by smiling at everyone around you, and you will feel happier just by sharing a smile, even with a stranger.play is an important part of making sure that we stay healthy. we are often encouraged to make sure our children play, and are told of the benefits of being out playing. however, what we often forget is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children. physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness. while the studies are still in the early stages, the studies that have been done have shown that physical play certainly plays a part in preventing cognitive(认知的) falling.anyway, adding humor, laughter, and play to our life will influence us mentally, physically and socially and bring us many advantages. so we should make full use of humor, laughter and play to make our life more active, more interesting and happier.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了幽默、大笑和玩耍给人们的健康带来的好处。5what does the underlined word “infectious” in paragraph 2 probably mean?aplaying an important role.bkeeping people in high spirits.cquickly influencing other people.dpreventing illness from spreading.c解析:词义猜测题。根据第二段第四句“when laughter is shared between people, it makes them closer to each other and increases their happiness.”可知,当人们分享笑容时,人们的关系更亲密,人们也会更加快乐。故infectious的意思为“迅速影响其他人”。6what can laughter increase according to the author?acognitive ability.bgood relationships.ca sense of humor.dhappiness and trust.b解析:推理判断题。根据第二段中的“when laughter is shared between people, it makes them closer to each other and increases their happiness.and you will feel happier just by sharing a smile, even with a stranger.”可知,在作者看来大笑能使人们之间的关系更亲密。7what does the author think the old should do?athey should have a good rest.bthey should play like children.cthey should prevent cognitive falling.dthey should take part in physical play.d解析:推理判断题。根据第三段第三、四句“however, what we often forget is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children. physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness.”可知,作者认为老年人应该参与身体活动。8which of the following would be the best title for the text?ahumor, laughter and play for healthbalways keep our body healthychave an active and happy lifedlet our body and mind relaxa解析:标题归纳题。根据最后一段“anyway, adding humor, laughter, and play to our life will influence us mentally, physically and socially and bring us many advantages. so we should make full use of humor, laughter and play to make our life more active, more interesting and happier.”可知,这篇文章的主旨是幽默、大笑和玩耍有利于健康。.七选五(2020昆明摸底调研)how to be a good listener to your familycommunication is important for strong family relationships. 1._ working on your listening skills can help you communicate better and form stronger bonds.listen actively. when listening to a family member, do not let your mind wander to other things. its important to make your family member feel heard and valued. put your phone away and give them your full attention. never think about other things when someone is talking. 2._repeat what has been said. briefly summarizing what the speaker has said can go a long way towards effective communication. everyone wants to feel valued and heard, so repeating a family members point can show you were listening. 3._ it can really allow you and your family to communicate better as well.4_ interrupting can put breaks on effective conversation. always allow a few seconds of silence after someone finishes talking before offering your response. this allows you to make sure the speaker has finished talking. do not talk over someone either. no matter how curious you feel about a subject, do not start talking until the other person has finished.avoid hurrying the speaker. 5._ do not break in before the speaker is finished just to hurry the speaker along. never say things like “can you get to the point?” this will make it seem like youre not interested in the conversation.ado not interrupt.bnever rush the person into talking.cinstead, focus on whats being said.dpeople tend to pause when they speak.eit can help you make sure you understood the speaker.fwhen someone finishes talking, ask questions if necessary.ghowever, if you dont truly listen to others, it can be difficult to communicate.【解题导语】本文介绍了四个改善家庭成员间关系的倾听技巧。1g解析:空前一句突出交流对巩固家庭成员之间关系的重要性,空后一句是说使用倾听技巧可以帮助你更好地交流以及建立更密切的联系,故g项“然而,如果你不能真正地倾听他人,交流就会变得困难”从反面进一步强调倾听的重要性。2c解析:本段围绕“listen actively.”展开,根据本段的内容及空前一句“当别人讲话时不要去想其他的事情”可知,c项“而要关注对方正在说的内容”符合语境。3e解析:本段紧扣“repeat what has been said.”进行论证,空处与前一句构成递进关系,e选项中的“it”指代前一句中的“repeating a family members point”。4a解析:空处为段首句,根据段落特征可知,本句应为祈使句且为本段的主题句。空后一句讨论打断别人会中断有效的交流,由此可推知段首句应为不要打断(他人说话)。故a项符合语境。5b解析:本段主题是“避免催促说话人”。空处谈论的内容应与首句相关,b项中的“rush”与空前的“hurrying”同义,表示“催促”。故选b项。.完形填空(2020福州质量抽测)growing up in the 1960s, i was taught from an early age to send a handwritten thankyou note expressing _1_ for kindness. my mother used to buy me a box of paper and _2_ me in the art and value of saying “thank you”. she _3_ to be right.a study showed that it took less than 5 minutes to write the thankyou notes. just 5 minutes to make _4_ person feel overjoyed! _5_, in our “instant” world, the idea of getting an actual pen and writing an actual note seems to never come to mind. we tend to do what is _6_ for usa quick text or an email.its easy to use the _7_ of being busy, but even very busy and _8_ businessmen find time to _9_ thankyou notes. for example, when douglas conant became ceo of campbells, the company had _10_ half of its market, and its value and morale(士气) was at an alltime low. he _11_ fixing that by doing some simple things that are probably not _12_ in any mba class. for one thing, conant wrote to every _13_. he gained their confidence and _14_, turned the company _15_in his ten years as ceo, conant wrote over 30,000 notes to employees. its _16_ not to ask how he did it. _17_, he had many other things to do _18_ writing a thankyou note. conant made time for _19_ because he knew the impact(影响) each one would have. an expression of _20_ in this crazy world still makes a difference.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。小时候,妈妈教“我”用手写的感谢便条来表达对善良的感激,并教“我”表达感谢的艺术和价值;研究表明,不到五分钟就能用手写好的感谢便条会让他人感到快乐。1a.concernbsympathycaffection dappreciationd解析:根据该句中的“a handwritten thankyou note expressing _ for kindness”可知,该处指用手写的感谢便条来表达对善良的感激(appreciation),故d项正确。a项意为“担心,关心”;b项意为“同情”;c项意为“喜爱”。2a.consult binstructcanswer dimpressb解析:根据该句“my mother used to buy me a box of paper.and value of saying thank you”可知,“我”的妈妈过去常常给“我”买一箱纸,并教授(instruct)“我”表达感谢的艺术和价值,故b项正确。a项意为“咨询”;c项意为“回答”;d项意为“使留下深刻印象”。3a.remained bprovedcappeared dclaimedb解析:根据语境尤其是下文可推知,此处表示她证明(proved)(这样做)是正确的,故b项符合语境。a项意为“保持”;c项意为“显得”;d项意为“声称”。4a.one bany ceach danotherd解析:根据空前一句可知,写感谢便条花费不到五分钟的时间;并结合该句和常识可推知,此处表示仅花费五分钟就可以让另一个(another)人非常高兴,故d项正确。5a.yet bthereforecso dotherwisea解析:根据该句中的“seems to never come to mind”并结合上文可知,尽管仅花费五分钟就能用手写好的感谢便条能让他人感到快乐,但是(yet),在我们这个“快捷的”世界里,人们似乎不愿意用这种方式来表达谢意;据此可推知,该处前后表示转折关系,故a项正确。6a.special bnecessarycconvenient dimportantc解析:根据该句中的“a quick text or an email”可推知,该处表示我们趋向于使用对我们来说方便的(convenient)方式快速发送的短信或电子邮件,故c项正确。7a.case bexcusecexample dsituationb解析:根据语境以及该句中的“of being busy”并结合常识可知,人们很容易以忙为借口(excuse),故b项正确。a项意为“事例”;c项意为“例子”;d项意为“情况”。8a.humorous boptimisticcsuccessful dexperiencedc解析:根据语境可知,人们很容易以忙为借口,但即使是很忙碌和成功的(successful)商人也能找到时间写(pen)感谢便条。9a.pen breceivecdesign ddelivera解析:参见上题解析。10a.lost bgainedcdeveloped d

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论