


免费预览已结束,剩余14页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 2 growing pains课时练12篇阅读1篇完形 阅读理解a(2020滁州高三模拟)growing painsthe term “adulting” started as a sort of jokewhenever a millennial(千禧一代) would do something ageappropriate, this was an act of “adulting”. now, though, millennials obviously require training in being an adult.rachel flehinger has cofounded an adulting school, which includes online courses on simple sewing, conflict resolution and cooking. the cause for such classes is that many millennials havent left childhood homesin america 34 percent of adults aged 18 to 34 still lived with their parents as of 2015, up from 26 percent a decade before.theres a good deal of truth to this. if youre living at home, with mom and dad doing their best to spoil(溺爱) you, youre less likely to know how to do laundry, cook or balance a checkbook. dependency_breeds_enervation.but living at home doesnt necessarily lead to dependency. as of 1940, more than 30 percent of 25 to 29yearolds lived at home with parents or grandparents. they were adulting, even while living at home. parents expected their kids to do chores, to prepare for life. instead of blaming living at home, then, we have to blame our style of parenting. the truth is that weve simply become lazier as parents.so whats the real problem?were more likely to let our kids crash on our couches(长沙发) than tell them to get a job and pay rent. we dont push our kids to build families of their own, as life expectancy has increased, so has adolescence. americans arent expected to start building a life, particularly middleand upperclass americans, until theyre nearing their 30s. then the question is how we can encourage young people to “adult” in noncircumstancedriven fashion.【解题导语】千禧一代的孩子接受着父母的宠爱,他们很多人不知道如何洗衣、做饭、管理生活收支,不能独立;所以有必要在他们成人之前培训他们缝纫、解决冲突、烹饪等简单的生活技能。事实上,是父母的养育方式导致孩子不能独立,父母应当让孩子去承担他们的责任。1what does the last sentence “dependency breeds enervation.” in the third paragraph mean?aparents would like to do housework by themselves.bpresent kids are too lazy to do housework.cdependency makes kids unable to do things.dkids depend on their parents.c解析:句意理解题。根据第三段第二句可知,如果你住在家里,爸爸妈妈竭尽全力溺爱你,你就不太可能知道如何洗衣服、做饭或平衡收支。画线句为进一步的总结,据此可推知,画线句意在表达:过度依赖父母会使孩子丧失做事情的能力。故c项正确。2which of the following statements is true?amillennials would like to be trained in being an adult.bparents are too lazy to do chores.cmillennials dont adult because they still live in their childhood homes.din the 1940s kids were adulting even when they were living at home.d解析:细节理解题。根据第四段第二、三句可知,自20世纪40年代起,有超过30%的25至29岁的人与父母或祖父母一起住在家里;但即使和家人同住,他们也很成熟。故d项正确。3which of the following statements is the main idea of the passage?a“adulting” is hard, but only because parents are too lazy to teach their kids.bmillennials should leave home early to adult.camericans arent expected to start building a life until theyre nearing their 30s.dadulting schools with online courses are popular.a解析:主旨大意题。根据第四段尾句“the truth is that weve simply become lazier as parents.”并结合全文其他内容可知,本文主要论述了由于父母的过分宠爱和懒得教孩子们生活技能,现在许多千禧一代的孩子不能独立,不知道如何洗衣、做饭、管理生活收支等。故a项正确。4according to the passage, what will be written about next?athe government should put off the age of adulthood.bparents should leave kids in charge of society.cparents should put responsibility on young people.dpushing kids to adult is painful for parents.c解析:推理判断题。根据本文最后一句可知,接下来的问题是,我们如何鼓励年轻人以非环境驱动的方式“成年”。据此可推知,下文将介绍家长如何鼓励孩子们承担生活的责任。故c项正确。b(2020蚌埠质检)looking back on my childhood, i am convinced that naturalists are born and not made.although we were all brought up in the same way, my brothers and sisters soon abandoned their pressed flowers and insects. unlike them, i had no ear for music and languages. i was not an early reader and i could not do mental maths.i have only the unmemorable memory of the house we lived in, of my room and my toys. nor do i recall clearly the large family of grandparents, aunts, uncles and cousins who gathered next door. but i do have a crystal clear memory of the dogs, the farm animals, the local birds, and almost all the insects.i am a naturalist, not a scientist. i have a strong love of the natural world, and my enthusiasm has led me into varied investigations. i love discussing my favorite topics and enjoy burning the midnight oil while reading about other peoples observations and discoveries. then something happens that brings these observations together in my conscious mind. this has resulted in my publishing 300 papers and books,which some might honour with the title of scientific research.but curiosity, a keen eye, a good memory and enjoyment of the animal and plant world do not make a scientist:one of the outstanding and essential qualities required is selfdiscipline, a quality i lack. a scientist requires not only selfdiscipline but all training, determination and a goal. a scientist, up to a point, can be made. a naturalist is born. if you can combine the two, you get the best of both worlds.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文,作者通过自身的经历明白了一个道理:博物学家是天生的,而科学家则是可以后天培养的。5what impressed the author deeply during his childhood?awildlife.bmusic.clanguages.dliterature.a解析:细节理解题。根据第三段最后一句“but i do have a crystal clear memory of the dogs, the farm animals, the local birds, and almost all the insects.”可知,作者在童年时,印象深刻的是那些野生生物,故选a。6why cant the author remember his relatives clearly?ahe didnt live with them for long.bthe family was extremely large.che was fully occupied with observing nature.dhe was too young when he lived with them.c解析:推理判断题。根据第三段最后一句“but i do have a crystal clear memory of the dogs, the farm animals, the local birds, and almost all the insects.”可推知,作者童年时期过于专注自然界而对周围的亲戚并不是很在意,所以没有深刻的印象,这与第四段第二句中的“i have a strong love of the natural world”呼应,故选c。7according to the author, what personality should a born naturalist have first of all?abeing knowledgeable.bbeing selfdiscipline.cbeing full of ambition.dbeing full of enthusiasm.d解析:推理判断题。根据第四段前两句“i am a naturalist, not a scientist. i have a strong love of the natural world, and my enthusiasm has led me into varied investigations.”可知,作者从小热爱自然界,而且这种热情使作者做了很多不同的调查,成了一个博物学家。由此可推知,一个天生的博物学家首先要充满热情,故选d。8why does the author say he is a naturalist, not a scientist?ahe thinks he lacks some quality required of a scientist.bhe thinks he has much trouble doing mental arithmetic.che thinks he comes up with solutions in a most natural way.dhe thinks he just reads about other peoples observations.a解析:细节理解题。根据最后一段第一句“but curiosity, a keen eye, a good memory and enjoyment of the animal and plant world do not make a scientist:one of the outstanding and essential qualities required is selfdiscipline, a quality i lack.”可知,作者认为自己只是一个博物学家而不是一个科学家是因为自己缺乏成为科学家的某种必备的素质,故选a。 完形填空(2020湖北八市联考)i used to hate running. it seemed too hard, and pushing outside my comfort _1_ was not something i was eager to do.in fact, i wouldnt have become a(n) _2_ if it werent for my husband charles. he had been a _3_, competitive runner for many years. after our marriage, he wouldnt stop talking about how much he _4_ it.so he picked it up again, and after about a year, i started to join him at the _5_. just a few weeks later, charles signed up for a fivekilometer race for both of us. i _6_ about doing it. it was too soon.but on the race day, there i was.the gun went off. thousands of runners _7_the first kilometer was tough.i was already breathing _8_ and painfully aware of the group of runners _9_ past me.after another minute i saw the threekilometer _10_. all i could think of was that i was _11_i rounded a corner, and saw both sides of the street _12_ with people watching the race, all cheering the runners on: i _13_ my legs to keep going.then i looked up and saw the clock. the _14_ ticking away gave me an incentive(动力). i knew that if i had _15_ finished this race i would have achieved something. so, i _16_up, and kicked it.i had my arms _17_ higher when i passed through the finish line. a volunteer put a(n) _18_around my neck.“you did great!im so proud of you!” charles was thrilled that id _19_“that was amazing!i want to do another race.” i proudly hugged my medal as we started to walk to the postrace festivities. my lungs and my comfort zone both _20_【解题导语】本文是一篇记叙文。作者原本不喜欢跑步,但是在丈夫的带动下她也开始跑步,并且坚持完成了5公里的跑步比赛。1a.blockblinecemotiondzoned解析:根据文章最后一句中的“my comfort zone”可知,答案选d项。2a.wifebcoachcexpertdrunnerd解析:根据下文可知,作者一开始不喜欢跑步,在丈夫的带动下,最后变成了一名跑步者(runner)。3a.seriousbcommonccasualdsharpa解析:根据空后的“competitive runner for many years”并结合语境可知,作者的丈夫以前是一个认真的、有竞争力的跑步者。serious “认真的”。4a.hatedbmissedcadmireddtrainedb解析:根据下文中的“so he picked it up again”可推知,作者的丈夫和她结婚以后,总是不停地说他有多想念(missed)跑步。5a.racebdepartmentctrackdceremonyc解析:根据该句可知,当作者的丈夫重新开始跑步后,作者也加入了他,和他一起跑。track “跑道”。6a.hesitatedbpuzzledccareddbroughta解析:根据上文可知,作者以前并不喜欢跑步,当作者的丈夫让她一起报名参加五公里跑步比赛的时候,作者有些犹豫(hesitated)。7a.slipped awaybbacked offcpushed forwarddcame overc解析:根据语境并结合常识可知,当发令枪一响,数千名跑步者冲了出去(pushed forward)。8a.mildlybshallowlycgentlydheavilyd解析:根据空前一句“the first kilometer was tough.”可推知,当跑了一公里的时候,作者已经呼吸沉重了。heavily “沉重地”。9a.runningbbendingcreachingdpacinga解析:根据语境可知,由于呼吸困难,作者跑步的速度渐渐地慢了下来,于是有很多人跑着超过了作者。10a.symbolbmarkcpatterndcampaignb解析:根据该句“after another minute i saw the threekilometer _”可知,此处表示作者看见了三公里的标志牌。mark “标记”。11a.hopefulbspeechlesscdyingdmovingc解析:根据上文可知,作者跑了一公里便呼吸沉重,并结合语境可知,当作者看见了三公里的标志牌时,认为自己要死(dying)了一样。12a.stuckbcrowdedcprovidedddirectedb解析:街道的两边挤满(crowded)了观看比赛的人,他们都在为选手加油。13a.sunkbbentcshookdwilledd解析:在听到周围人的鼓舞之后,作者设法用意志力驱使自己的双腿移动。will “设法用意志力驱使”。14a.secondsbtitlesccriteriadcompetitorsa解析:根据语境可知,此处表示作者觉得每一秒走过的时间都在给她加油助力。15a.alsobactuallycjustdunfortunatelyb解析:作者知道如果她的确(actually)完成了比赛,那么她已经完成了一些事。16a.dressedbcamecstayeddstraightenedd解析:根据空前一句“i knew that.achieved something.”可推知,作者挺直身子,继续坚持完成比赛。straighten up “挺直身子”。17a.keptbcrossedchelddtiedc解析:当作者冲过终点线的时候,她把自己的手举得更高。hold “使保持(在某位置)”。18a.ropebmedalcnecklacedawardb解析:根据下文中的“i proudly hugged my medal”可知,此处表示一个志愿者给作者带上奖牌。19a.got itbmeant itcmade itddefeated itc解析:根据上文可知,作者最终完成了对她来说看似不可能完成的事情,跑完了五公里。make it “获得成功”。20a.trembledbexpandedcachedderuptedb解析:根据语境可知,此处表示作者在这次成功跑完了五公里之后,她感觉自己的肺和舒适区都得到了扩展。课时练22篇阅读1篇七选五1篇语法填空 阅读理解a(2020安庆模拟)the boy sat on his chair, with his hands above the keyboard. he thought about what to write.he recalled that the competition deadline was merely a week away. but he still had not even started on his piece. he looked at the brochure again. “writing competition!” the title read. his mom had encouraged him to enter the writing competition, and now he was taking it on as his personal task for the holidays.as the boy reflected on his previous writing efforts, he realized how hopeless his task of winning was. every story he ever wrote was based on other stories. he had little imagination, and unfortunately, imagination was the key to writing.suddenly, he had a brainwave. this time, he came up with an original and imaginative story.the words shot towards him like a storm of leaves. words were coming easily, flowing through him, faster than he could type. he typed faster than he ever had before. he continued to type, amazed how easy writing this story was. the boy could not stop writing. he looked at the word count and saw the number “248” staring right back at him. he was not even halfway yet.then he heard his mothers call of saying time for bed. he continued writing the piece, ignoring her. he had to make up for the time he had lost in thinking about a topic to write.finally, he finished. the word count now read “498”“perfect,” he thought, “just under the word limit.” he knew this was the story that would win.he went to the website and searched for the competition. he found the page but there was no “enter” button.confused, he then reread the page again. it read competition closed.【解题导语】本文是一篇记叙文。小男孩坐在电脑前,冥思苦想地进行写作。他参加的是一个网络写作比赛,可是怎么也想不出写作主题。好一会儿后,他茅塞顿开,快速敲击键盘,可是等到他写好文章准备提交时,页面上却显示“competition closed”。1what caused the boy to take part in the writing competition?aa new computer.bthe prize money.chis own interest.dhis moms encouragement.d解析:细节理解题。根据第二段尾句“his mom had encouraged him to enter the writing competition, and now he was taking it on as his personal task for the holidays.”可知,他的妈妈鼓励他参加写作比赛,现在他把写作作为假期的个人任务;据此可知,他参加写作比赛是他妈妈鼓励的,故d项正确。2how did the boy finish his earlier writing?ahis mom helped him.bhe copied others ideas.chis friends assisted him.dhe used his imagination.b解析:细节理解题。根据第三段第二句“every story he ever wrote was based on other stories.”可知,他之前写的每一个故事都是以其他故事为基础;据此可知,以前写作时,他总是仿照别人的故事写,故b项正确。3why did the boy delay his writing?abecause he was terribly lazy.bbecause he didnt know what to write.cbecause he wasnt confident.dbecause he read too many stories.b解析:细节理解题。根据第一段中的“he thought about what to write.”及第三段的内容“as the boy reflected on his previous writing efforts, he realized how hopeless his task of winning was.he had little imagination, and unfortunately, imagination was the key to writing.”及倒数第五段尾句“he had to.write.”可知,想象力是写作的关键,而他又缺乏想象力;另外,由于他不知道写什么,所以他延误了写作时间,故b项正确。4which might be the maximum word limit for each entry?a100.b250.c500.d1,000.c解析:推理判断题。根据第七段“finally, he finished. the word count now read 498”可知,他写了498个词,终于完成了;结合第八段第一句“perfect, he thought,just under the word limit.”可知,他认为太完美了,刚好低于限定的词数;据此可以判断,文章的最高限定词数可能为500,故c项正确。b(2020亳州联考)at a farm off narrow lane near lexington, kentucky, us., oldfashioned houses look over the little red barn(畜舍)the farm is mostly empty now.jim mahan and his family, who lived there for generations, have moved to a different plot of land in northern fayette county.as land is sold, houses go up where there once were fields.but during the summer, the barn is filled with city kids who have come to enjoy the farm. theyre members of the fayette county livestock(fcl) club, which showcases skills as varied as cutting wool. the barn is where they look after the animals. “a lot of lexington kids dont know anything about farm life,” said adria meier, 17, who has looked after goats and sheep for three years. “there is so much to learn.”the dozen or so children who take care of their goats and sheep at the little red barn must do a sixhour class before they get an animal. they pay for their own animals but get special club programs, such as one that provides vet(兽医) care.mahan lets the group use the barn for free, and the kids spend up to three hours a day there during the summer.but as his land gets sold, he doesnt know whether the club can continue. what makes the fcl club special is that most of the kids cant just walk out their doors and take care of their animals. most are driven to the barn by their mothers, who usually hang around and chat as their kids feed and exercise the animals.there are valuable lessons learned along the way. for instance, dont cut wool off your goat when there is wind, and sheep are social animals and will cry loudly when separated. “tending to animals helps teach us responsibility. unlike learning to shoot an arrow, caring for an animal isnt something you can simply abandon,” said carly playforth, 16, of lexington.【解题导语】本文是一篇记叙文, 主要讲述了一群城里的孩子来到乡间农场体验不同的生活,照顾农场动物的故事。5what is the requirement for kids before they get animals?aattend a class.bpay certain money.chave varied skills.dget special club programs.a解析:细节理解题。根据第三段中的“must do a sixhour class before they get an animal”可知,得到动物之前,孩子们必须上一节六小时的课程,这个课程可能是培训孩子们如何照顾动物的。6what do we know about the club?ait offers services unconditionally.bit pays for their use of the barn.cit lets mothers care for animals.dit allows mothers to push kids.d解析:推理判断题。根据第四段中的“most are driven to the barn by their mothers”可推知,该俱乐部让孩子的妈妈督促孩子参与农场活动,故选d项。7how does carly playforth feel about the experience?asuspicious.bmoved.cappreciative.dopposed.c解析:观点态度题。最后一段首句是段落主旨句,作者引用carly playforth的话是为了进一步说明因照顾动物而教会孩子们的珍贵东西,比如责任。由此可知, carly playforth对这种经历是赞赏的(appreciative)。8what is the passage mainly about? akids life on a sold farm.bvaluable lessons learned on the farm.ca special club intended for lexington kids.da club activity of caring for farm animals.d解析:主旨大意题。根据文章内容可知,本文重点介绍的是fcl俱乐部借助一个农场举办的活动让孩子们亲自照顾动物,在这一过程中,孩子们获益匪浅。故d项概括最为全面。 七选五(2020重庆七校联考)it is known to us all that thinking is a good thing. however, some people dont do it enough, while some people overthink everything. if youre an overthinker, it can be exhausting running through all the possibilities of everything. its not good that the whatifs run your life and you are trapped. 1._here are some signs that you are an overthinker, even if you dont feel you are.2._why didnt the girl look at me?and why did peter look away so fast?what does it all mean?!when youre an overthinker, you tend to find meaning in the world around you. its helpful to remind yourself that things mean the meaning you give them.you think more than you do.sometimes you think so much that you dont end up doing anything. you weigh the choices, decide which is the best, and compare it with a new choice. you end up doing nothing. 3._you find it difficult to let things go.when youve invested a lot of time and energy into something, it can be hard to let it go when it isnt working. 4._ the more you think about something, the more it can eat away at you.you want to get everything right.you might be a perfectionist. you always do your best. but when you dont get everything right, you
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025内蒙古第二批次阿拉善盟直事业单位“绿色通道”引进人才需求考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025广西南宁市第三十六中学招聘顶岗教师1人模拟试卷及1套参考答案详解
- 2025年烟台海阳市卫生健康局所属事业单位公开招聘高层次人才(46人)考前自测高频考点模拟试题及答案详解(典优)
- 2025年绥化市中医医院招聘模拟试卷及参考答案详解1套
- 2025年蚌埠市东方人力资源招聘30人模拟试卷及参考答案详解
- 2025年咸阳秦都怡心学校招聘模拟试卷附答案详解(模拟题)
- 2025内蒙古精神卫生中心招聘13名急需紧缺合同制人员考前自测高频考点模拟试题有答案详解
- 2025年甘肃省嘉峪关开放大学招聘公益性岗位人员考前自测高频考点模拟试题及1套完整答案详解
- 2025科学技术部国际科技合作中心SKAO国际组织职员招聘模拟试卷附答案详解
- 2025广西平果市新安镇人民政府城镇公益性岗位人员招聘2人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名校卷)
- 2025贵州道真自治县公安局招聘警务辅助人员34人考试模拟试题及答案解析
- 2024年贵州黔南州招聘国有企业工作人员真题
- 2025-2030儿童语言启蒙教育市场现状与未来潜力分析报告
- 2025年全国高校港澳台大学生中华文化知识大赛备赛考试题库-上(单选题、多选题)
- 2025年中国动态视觉传感器行业市场全景分析及前景机遇研判报告
- 灌南七年级上册月考试卷及答案
- 李光平-哈工大-机械工程材料单元1课件
- (单元培优卷)第4单元 人体的奥秘-比 单元全真模拟培优卷(含答案)数学青岛版(六三学制)六年级上册
- 综合实践活动 绘制公园平面地图教学设计-2025-2026学年初中数学浙教版2024八年级上册-浙教版2024
- 第一讲-决胜十四五奋发向前行-2025秋形势与政策版本-第二讲-携手周边国家共创美好未来-2025秋形势与政策版本
- 【教学评一体化】第二单元 再现“生活记忆”做“追光记录者”-【大单元公开课一等奖创新教学设计】新修订统编版语文八年级上册名师备课系列
评论
0/150
提交评论