2021高考英语一轮复习 Module 5 Cloning课后提能练 外研版选修6_第1页
2021高考英语一轮复习 Module 5 Cloning课后提能练 外研版选修6_第2页
2021高考英语一轮复习 Module 5 Cloning课后提能练 外研版选修6_第3页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

module 5cloning.阅读理解a2019成都第二次诊断big bus tours the perfectintroduction to sydneyhop an opentop doubledecker bus to experience the celebrated scenery, landmarks and attractions of sydney and bondi beach. its the perfect way to see and explore the“harbor city”top 5 reasons to tour with big bus sydney hopon and hopoff service:hop on and hop off as much as you like;1 or 2 day ticket valid for both sydney and bondi beach tours; 360 degree views: great photo opportunities; entertaining and informative commentary in a choice of 8 languages (earphones are available from your driver)sydney tours depart and finish at stop 1first tour starts at 8:30 am. frequency 15 20 minutes.bondi tours depart and finish at stop 24/12first tour starts at 9:30 am. frequency 30 minutes.all services end at 7:30 pm. in peak season and 6:30 pm. in offpeak season.prices and savingsclassicticketpremiumticketdeluxeticketadult$50$70$99child$35$46$70senior/student$45$63$90family 2 adults &2 children$1351 child goes free$1861 child goes free$292save 10% when you prebook online.where to buy ticketsfrom any uniformed big bus staff; on the bus at any big bus stop; www. bigbustour. com; the big bus mobile app; our information center.1what makes the big bus tours attractive for tourists?alow price.bwonderful attractions.cexperienced guides.dchoices of different vehicles.2how much should 2 adults with 1 child pay for the premium ticket online in advance?a$140. b$167.40.c$186. d$203.3in which part of a newspaper can we most probably read this text?ageography. bwhats on.cwandering. dfeature.b2020潍坊高考模拟in 2009, dan black was hit by a car in his hometown of chepstow, wales, as he was biking to his job at a grocery store. the accident left him unable to move from the chest down. during his recovery, he suffered a stroke that made his right arm useless. once a promising guitarist, dan, now 25, lives with his parents and requires aroundtheclock care that costs nearly $300,000 a year. after the accident, a friend of him started the help dan black fund (基金) to cover some of dans medical expenses. dan learned about an experimental stem cell (干细胞) treatment in china that could enable him to walk again. after four years, donations to help dan black totaled nearly $30,000.one day, in 2013, a news story caught the eye of dans mother, michacla, who then shared the story with her son. the story featured a fiveyearold boy named brecon vaughan. he had a rare form of disease and never walked by himself. the boys family had created a website with which to raise nearly $100,000 needed for a trip to the st. louis childrens hospital, where treatment was offered that could help brecon walk. only half the amount had been raised, said the report.dan deliberated. then, after considering that his own dream of walking could be years away, he donated his $30,000 to brecons cause. “i know how it feels to walk. brecon doesnt. he needs it much more than i do.” dan told a newspaper.dans generosity received a great deal of attention, and contributions started pouring in to the vaughan website. the family soon exceeded their fundraising goal. theyve promised to give the extra funds, about $17,000, to the tree of hope charity, which helps sick children in the united kingdom find specialized medical help. in october, brecon and his family traveled to st. louis to begin treatment. “what dan did is great.” brecons mother said, “it is a extraordinary gift.”4what do we know about dan black?ahe promised to be a guitarist.bhe lost his right arm in an accident.che created a website to collect money.dhe donated his money from his need.5what does the underlined word “exceeded” in the last paragraph mean?awent beyond. bbrought up.cachieved. dset.6what helped the donation flood into the vaughan website?amichaclas suggestion.bbrecons story.cdan blacks example.dthe vaughans promise.7how will vaughans family deal with the extra funds?asupport dan blacks treatment.bgive away to the tree of hope charity.chelp sick children in the uk.dfund brecons trip to st. louis.c2019合肥市高三第三次教学质量检测examples of effective conservation of places matter to the world. they range from the 1960s nubian campaign to safeguard ancient egyptian monuments from the waters of the aswan dam to the removal in 2018 of the belize barrier reef from the list of world heritage in danger. conservation is the core purpose of the world heritage convention and it may also be its biggest challenge.the following example shows how successes at specific sites now serve as models for conservation and sustainable development. a year after vienna was included on the world heritage list in 2001, the world heritage committee (whc) expressed concerns about the architectural solutions and height of four planned towers of the wien mitte project. this development project, close to the historic centre of vienna in the sites buffer zone, the one that lies between two or more other areas, affected the urban scale (规模) and visual effects in and around the property (地产). as a result of the committees concerns, vienna changed its building modes and launched a new design competition for the wien mitte project to work out architectural plans with reduced size in keeping with world heritage protection.the successful practice inspired the government of the city to invite over 600 experts and professionals from 55 countries to an international conference on world heritage and contemporary architecture, held in vienna in may 2005. the global discussion that followed, detailing an approach to managing conservation and development, was recorded in the unesco recommendation in 2011.the recommendation put forwards an allround and combined approach to balancing urban heritage conservation and economic development, arguing that active protection and management of urban heritage supports the goal of sustainable development. the recommendation supports the harmonious combination of contemporary involvement into the historic urban framework while holding on to values linked to history, memory and the environment.8why does the author mention the belize barrier reef in paragraph 1?ato explain the goal of the organization.bto encourage the public to protect the world.cto show the positive effect of conservation.dto remind people of the environmental problems.9why was whc worried about the wien mitte project?ait took up too much public land of the city.bit had a bad effect on the historic centre of vienna.cits original designs were not environmentally friendly.dits architectural solutions couldnt meet safety standards.10what did the global discussion focus on?athe ways to combine conservation and development.bthe creation of the new unesco recommendation.cthe international urban management and development.dthe styles of the contemporary architecture of vienna.11what is the authors purpose in writing the text?ato examine the challenges faced by global urban planners.bto introduce alternative ways of protecting the environment.cto stress the importance of the value of history and memory.dto promote active conservation and sustainable development.阅读七选五2019安徽省百所重点中学三模 with time and experience, most adults know that not getting enough sleep can be harmful to us. too bad, teens dont see that connection so clearly. its up to parents to convey the importance of sleeping enough. _1_ play up the positives. sometimes it helps to point out the benefits that come with changing behavior. in this case, not only will quality sleep help teens focus better in school and feel happier overall, it can improve the appearance of their skin. _2_lay stress on consistency. a lot of teenagers, and even grownups, think they can spend less time on shuteye during the week if they make up for it on the weekend. not true. an extra hour or two of sleep on saturday and sunday can do us more harm than good. _3_ as a result, it is hard to fall asleep at the appropriate time on sunday evening.give the hard facts. _4_thats why its so important to explain what it feels like to be too tired to get behind the wheel. promise your teen that he can always call you to pick him up no matter where he is or what time it is, if hes too sleepy to drive._5_sleep isnt as fun as texting with friends and it seems less necessary than cramming for an exam. help your teen view sleep as a priority (优先事项) by making it one in your own life as well. set up a family charging station for electronic devices outside of the bedrooms, so phones can be powered up overnight without tempting (引诱) anyone to check messages. leave your own devices there when you go to bed. rarely is anything so important that it cant wait until after a good nights sleep.alead by example.bset aside quality family time.cthese four tips will show you how.dit disturbs a persons internal body clock.eit is important for us to realize the importance of a good sleep.fits reported that one out of five traffic accidents involves a sleepy driver. git also keeps them from getting sick and helps them keep a healthy weight.课后提能练(三十五).阅读理解【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了乘坐大巴游悉尼的旅游项目,包括旅游的景点、旅游班次、时间安排、票价以及购票方式等。【熟词生义】hop常用义:v.单脚跳行例句:i couldnt put my weight on my ankle and had to hop everywhere.我有一个脚脖子使不上劲,不得不单脚跳来跳去。本句义:v.登上(飞机、汽车、火车等)例句:so we hopped a bus to phoenix that night.于是我们当晚便跳上了去凤凰城的公共汽车。1b考查推理判断。根据第一段“hop an opentop doubledecker bus to experience the celebrated scenery, landmarks and attractions of sydney and bondi beach. its the perfect way to see and explore the harbor city”可知,登上一辆敞篷双层巴士,体验悉尼和邦迪海滩的著名风景、地标和景点。这是游览和探索这个“海港城市”的完美方式。据此可推知,悉尼著名的景点吸引游客乘坐大巴游览,故b项正确。2b考查数字计算。根据题干关键词“2 adults with 1 child”和“premium ticket online in advance”定位到文章中的价格信息表和信息表下方的“save 10% when you prebook online”,两个大人和一个小孩的价格为$702$46$186,优惠10%,即$186(110%)$167.40,故b项正确。3c考查推理判断。通读全文可知,本文主要介绍了乘坐大巴游悉尼的旅游项目,包括旅游的景点、旅游班次、时间安排、票价以及购票方式等。据此可推知,本文最可能选自报纸的旅游栏目,故c项正确。【语篇解读】本文讲述了一个等待治疗的残疾人把自己的治疗基金捐献给一个五岁的孩子,帮这个孩子去实现“走路”的愿望。他的慷慨和对别人的无私帮助与爱心感动了很多人,在人们的捐助下,这个孩子的家庭很快筹够了治疗费用,并承诺用剩下的钱去帮助其他需要医疗帮助的孩子们。【长难句分析】the boys family had created a website; with which to raise nearly $100,000 needed for a trip to the st. louis childrens hospital, where treatment was offered that could help brecon walk.句式分析:本句为主从复合句,句子主干为the boys family had created a website with which to raise nearly $100,000.是定语修饰a website;where引导非限制性定语从句,修饰the st. louis childrens hospital。译文:这个男孩的家庭已经创建了一个网站,在该网站上筹集去圣路易斯儿童医院看病的十万美元,这家儿童医院将会针对恢复布雷肯的行走能力进行治疗。4d考查细节理解。根据文章第三段中的“then, after considering that his own dream of walking could be years away, he donated his $30,000 to brecons cause.”可知,他把自己治疗需要的钱捐了出去。故选d项。5a考查词义猜测。根据第四段中的“theyve promised to give the extra funds, about. to the tree of hope charity.”可知,筹款有剩余的钱,因此推测exceeded的含义为“超过”。故选a项。6c考查细节理解。根据第四段中的“dans generosity received a great deal of attention, and contributions started pouring in.”可知,丹的慷慨引起了大家的关注,人们以他为榜样,捐款像洪水般涌来。故选c项。7b考查细节理解。根据第四段中的“theyve promised to give the extra funds, about $17,000, to the tree of hope charity, which helps sick children in the united kingdom find specialized medical help.”可知,他们将把钱捐赠给tree of hope这个慈善机构。故选b项。【语篇解读】该文通过讲述一些具体的例子来倡导对遗产进行有效保护和可持续发展。8c考查推理判断。根据第一段第一句“examples of effective conservation of places matter to the world

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论