


免费预览已结束,剩余25页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
陕西汉中市2019年高三第三次教学质量检测英 语本试卷分为第i卷(选择题)和第ii卷(非选择题)。第i卷注意事项:1. 答第i卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡 皮擦干净后,再选涂其它答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到客观题答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。1.【此处有音频,请去附件查看】what was the weather like on saturday?a. it was windy.b. it was sunny.c. it was rainy.【答案】a【解析】【原文】此题为听力题,解析略。2.【此处有音频,请去附件查看】what is william doing now?a. talking on the phone.b. meeting someone in the hall.c. cooking in the kitchen.【答案】c【解析】【原文】此题为听力题,解析略。3.【此处有音频,请去附件查看】whats the probable relationship between the two speakers?a. doctor and patient.b. teacher and student.c. salesman and customer.【答案】b【解析】【原文】此题为听力题,解析略。4.【此处有音频,请去附件查看】which kind of music does the man like?a. classical music.b. country music.c. pop and rock music.【答案】b【解析】【原文】此题为听力题,解析略。5.【此处有音频,请去附件查看】what are they preparing for?a. for a competition.b. for a party.c. for an exam.【答案】a【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小 题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】6. what does the woman want to do in the morning?a. go to the movies.b. visit the park.c. visit the museum.7. when are they planning to go out?a. this saturday.b. this thursday.c. next sunday.【答案】6. c 7. a【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】8. what does the man usually do to get the news?a. read newspapers.b. watch tv.c. search the internet.9. how does the woman like the sports section?a. interesting.b. surprising.c. boring.【答案】8. b 9. c【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题【此处有音频,请去附件查看】10. whats the matter with the man?a. he hates liquid food.b. his tooth bothers him.c. he has a headache.11. what does the man think of the charge?a. low.b. high.c. reasonable.12. what does the woman ask the man to do from now on?a. stop eating candies.b. go to the doctors.c. drink some milk【答案】10. b 11. b 12. a【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】13. where did the man put his safe?a. at the market.b. in the hotel.c. in the taxi.14. what was finally left in the mans safe?a. his id card.b. his passport.c. his photo.15. how did the man get the safe?a. his mother left it.b. his sister left it.c. he borrowed it from the hotel.16. what does the man usually do with the safe when he is away from home?a. he takes it with him.b. he leaves it with his sister.c. he leaves it at home.【答案】13. b 14. c 15. a 16. a【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段独白,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】17. according to the speaker, what can people learn from shoes?a. they can learn how a person walked.b. they can tell how the climate changed through history.c. they can learn how technology developed through history.18. when did the museum open?a. on may 6th, 1959.b. on may 6th, 1995.c. on may 16th, 1995.19. how many old shoes has the museum collected?a. more than 4,500.b. more than 12,500.c. more than 125,000.20. what other things does the museum collect besides shoes?a. shoe making materials.b. 20th - century machines.c. shoe - shaped things.【答案】17. c 18. b 19. b 20. c【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将 该项涂黑。awords and the way we use them offer a rare window on social and cultural trends. kory stamper and peter sokolowski know that better than most.the merriam-webster(韦氏词典) lexicographers(词典编纂者) are part of a team that edits the dictionary. in a recent interview, sokolowski and stamper talked about their job and what the way we use words says about us collectively.so to know more about them, observers of the language, maybe we should start with some background.what is a lexicographer?sokolowski: a lexicographer is a person who writes or edits a dictionary. the job of a dictionary editor is to prepare and present research about language. one of our former editors-in- chief said, “tell the truth about words,” and that sums it up for me.what do you guys do all day?stamper: the two main duties of a lexicographer are reading and defining. we read everything: books, journals, blogs, phone books, take-out menus, and so on. what were looking for are words that catch our eye. we record the context of these words and information about the sources. those records are added to a database, and they are the raw material we use in writing definitions.when we are writing or revising a dictionary, most of our time is spent defining. we define a word according to how it is used in the recorded context, deciding whether the usage has been covered by our dictionary. once this is done, you look at the new words and new senses and draft a definition.drafting definitions requires some training, some experience and a lot of concentration. its very, very quiet on the editorial floor.how closely do the most looked-up words on your online dictionary seem to be related to the news or trends?stamper: when our dictionary went online back in 1996, we could see for the first time which were the most looked-up words in english: affect, effect and ubiquitous were the top words. it was fascinating to usdictionary editors spend so much time writing definitions but never could have known if anyone ever read them. we could follow what people were thinking about according to what words they were looking up. thanks to our online dictionary, we had data.21. what do lexicographers do?a. they collect as many words as they can and edit them into a dictionary.b. they interview as many people as they can to collect new words.c. they do research about language and edit the truth about words.d. they make deep studies of social and cultural trends.22. whats the function of lexicographers records during their reading?a. the records show how large the dictionary is.b. the records contain what kind of things they read.c. the records are the main things to add to the database.d. the records offer the raw material to the editors.23. which of the following is the correct order of a lexicographer defining a word?a. write a draft of the definition.b. conclude the usage of the word.c. pay attention to the new words and new senses.d. decide whether the usage has been covered.a. adbcb. dbacc. bdcad. cbda24. what does this passage mainly talk about?a. observers of the language.b. process of making a dictionary.c. development of language.d. experience of editing new words.【答案】21. c 22. d 23. c 24. a【解析】本文是一篇新闻报道。文章讲述的是语言的观察者词典编纂者。【21题详解】细节理解题。根据what is a lexicographer?中sokolowski: a lexicographer is a person who writes or edits a dictionary. the job of a dictionary editor is to prepare and present research about language. one of our former editors-in- chief said, “tell the truth about words,” and that sums it up for me.(词典编纂者是编写或编辑词典的人。词典编辑的工作是准备和提出关于语言的研究。我们的一位前主编说:“说出关于文字的真相,”这就是我的总结。)可知,词曲编纂者研究语言,编辑关于文字的真相。故选c。【22题详解】推理判断题。根据what do you guys do all day?中what were looking for are words that catch our eye. we record the context of these words and information about the sources. those records are added to a database, and they are the raw material we use in writing definitions.(我们要找的是能引起我们注意的词。我们记录这些单词的上下文和关于来源的信息。这些记录被添加到数据库中,它们是我们编写定义时使用的原材料。)可知,词典编纂者在阅读过程中记录的作用是这些记录为编辑提供了原始资料。故选d。【23题详解】细节理解题。根据第六段中we define a word according to how it is used in the recorded context, deciding whether the usage has been covered by our dictionary. once this is done, you look at the new words and new senses and draft a definition.(我们根据一个单词在记载的上下文中如何使用来定义它,决定这个用法是否已经被我们的字典所涵盖。一旦这样做了,你会看到新的单词和新的含义,然后起草一个定义。)可知,首先是总结出这个词的用法,第二步是决定是否涵盖了使用情况,第三步是收集新单词和新含义,然后写含义,故选c。【24题详解】主旨大意题。根据第二、三段the merriam-webster(韦氏词典)lexicographers(词典编纂者)are part of a team that edits the dictionary. in a recent interview, sokolowski and stamper talked about their job and what the way we use words says about us collectively.(韦氏词典编纂者是编辑该词典的一个团队的成员。在最近的一次采访中,索科洛夫斯基和斯坦普谈到了他们的工作,以及我们使用词语的方式反映了我们的集体特征。)和so to know more about them, observers of the language, maybe we should start with some background.(所以为了更多地了解这些语言的观察者,也许我们应该从一些背景知识开始。)可知,本文讲述的是语言的观察者词典编纂者。故选a。bshe was known to millions as the queen of crime” or the duchess (女公爵)of death. but surprisingly, she hated violence and blood, and knew nothing about the weapons most often used in murder. “ i dont think i dare look at a really horrible and damaged body, ” agatha christie once said.but her pen dared to travel where her eyes would not. in her 50-year writing profession, christies murder stories made her the worlds best-known mystery (神秘)writer. only the bible and shakespeares works have sold more copies than her.her novels have been turned into films and tv scenes. this month, british tv announced they will remake eight christie films. her work has continuing appeal for viewers, said director laura mackie. there is always a desire for a really good detective novel. ”born in 1890 in england, christie was educated at home and began her writing career while working as a nurse during world war i. she went on to produce 79 novels and lots of short stories, dying at the age of 86. with her knowledge of murder, christie could have been a teacher at police academies.her first novel, the mysterious affair at styles, introduced hercule poirot, a retired belgian police officer who starred in 30 of her works. among the most popular are murder on the orient express(1934) and death on the nile ( 1937).poirot is a tidy little man with a funny-looking moustache, an egg-shaped head and a high opinion of himself. he draws conclusions from observing the behaviour of those around him, always managing to spot patterns that others cannot see. poirot has become so famous that someone has even written his biography, the life and times of hercule poirot.25. what kind of works did agatha christie write?a. love stories.b. documentary books.c. adventure stories.d. murder stories.26. we can infer from the text that christie_ .a. joined the army in world war ib. has been a teacher at a police academyc. is the third best-selling writer in the worldd. has had all her novels turned into films27. from mackies view, why do christies novels have continuous appeal for viewers?a. because she is well-known to the whole world.b. because she has a good knowledge of weapons.c. because people have a desire to learn about murders happening.d. because people are longing to read really good detective novels.28. what is hercule poirot?a. he is christies co-worker.b. he is the hero in many of christies works.c. he is a real police officer.d. he is the writer who wrote a biography of christie.【答案】25. d 26. c 27. d 28. b【解析】本文是一篇人物传记。文章介绍以写谋杀故事而成为世界著名推理小说家的agatha christie以及她的作品。【25题详解】细节理解题。根据第二段中in her 50-year writing profession, christies murder stories made her the worlds best-known mystery (神秘)writer.(在克里斯蒂50年的写作生涯中,她的谋杀故事使她成为世界上最著名的神秘作家。)可知,agatha christie写谋杀故事。故选d。【26题详解】推理判断题。根据第二段中in her 50-year writing profession, christies murder stories made her the worlds best-known mystery (神秘)writer. only the bible and shakespeares works have sold more copies than her.(在她50年的写作生涯中,克里斯蒂的谋杀故事使她成为世界上最著名的神秘作家。只有圣经和莎士比亚的作品比她卖得多。)可知,克里斯蒂是世界第三畅销作家。故选c。【27题详解】推理判断题。根据第三段中“her work has continuing appeal for viewers,” said director laura mackie. “there is always a desire for a really good detective novel. ”可知,laura mackie认为她的作品对观众有着持续的吸引力,人们总是渴望一本真正好的侦探小说。因此在mackie看来,克里斯蒂的小说之所以会对观众产生持续的吸引力是因为人们渴望读真正好的侦探小说。故选d。【28题详解】推理判断题。根据倒数第二段中her first novel, the mysterious affair at styles, introduced hercule poirot, a retired belgian police officer who starred in 30 of her works.可知,hercule poirot是克里斯蒂30部作品中的男主角。故选b。cabout sixty years ago, china was known as the bicycle kingdom. but the two-wheeled way of transportation began to become less popular, with many bikes soon replaced by their four-wheeled competitors.but recent months have seen a revival(复兴) of the bike across china, with an increasing number of people choosing cycling instead of driving to schools, to workplaces or to do sightseeing. the introduction of bike-sharing plans, pioneered by companies like ofo and mobike, has brought cycling to a new level. according to the latest data, the first week of this year saw 5, 850,000 active users of mobike while ofo had 1,400,000 active users.people can unlock the shared bikes by simply using their smartphones. the bikes are equipped with gps and can be left anywhere in public for the next user. they are popular among many chinese people. “in places where the underground railway doesnt extend, its so easy to get where you want to go with mobike,” hu hong said. she cycles to her workplace in shanghai.bike-sharing is a greener method of transportation and provides a user-friendly experience. however, the plans have also led to problems such as illegal parking, breaking and stealing. last month, two nurses in beijing put locks on two shared bikes. and in december, a man stole a shared bike.now chinese service operators are also trying to solve these problems. setting credit points is one of the ways. mobike sets a 100-point credit score for each user, with points taken because of bad behavior. once a score drops below 80, bike tental(租金) is increased to 100 yuan per 30 minutes rather than 0.5-1 yuan.29. from which is the text probably taken?a. a fashion magazine.b. a travel guide.c. a storybookd. a newspaper.30. whats the close meaning of the underlined word “extend” in the third paragraph?a. fill.b. reach.c. provide.d. follow.31. why does the writer say: setting credit points is one of the ways” in the last paragraph?a. to give an example of how the service operators solve the problems.b. to show one the of the problems that bike-users meet.c. to offer an example of how bike rental is increased.d. to provide a plan for the government to choose and solve the problems.【答案】29. d 30. b 31. a【解析】分析】本文是一篇新闻报道。文章讲述的是中国从六十年前的自行车王国到被汽车代替以及最近几个月,自行车在中国各地复苏,越来越多的人选择骑自行车,而不是开车上学、上班或观光。ofo和摩拜等公司率先推出的共享单车计划,将自行车运动提升到了一个新的水平。【29题详解】推理判断题。本文是一篇新闻报道。文章讲述的是中国从六十年前的自行车王国到被汽车代替以及最近几个月,自行车在中国各地开始复苏。这是一篇新闻报道,由此推知文章很可能来自一份报纸。故选d。【30题详解】词义猜测题。根据第三段中they are popular among many chinese people. in places where the underground railway doesnt extend, its so easy to get where you want to go with mobike(它们在许多中国人中很受欢迎。在地铁不延伸的地方,骑摩拜单车去你想去的地方很容易。)可知,指地铁够不到的地方,划线词的意思是“够得到”。故选b。【31题详解】推理判断题。根据最后一段中now chinese service operators are also trying to solve these problems. setting credit points is one of the ways. mobike sets a 100-point credit score for each user, with points taken because of bad behavior.(现在,中国的服务运营商也在努力解决这些问题。设置学分是其中一种方法。摩拜单车为每位用户设置了100分的信用评分,这些分数是由于用户的不良行为而获得的。)可知,作者在最后一段说setting credit points is one of the ways”是为了举例说明服务运营商是如何解决这些问题的。故选a。【点睛】做推理判断题时,要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。本题第3小题,根据最后一段中now chinese service operators are also trying to solve these problems. setting credit points is one of the ways. mobike sets a 100-point credit score for each user, with points taken because of bad behavior.“现在,中国的服务运营商也在努力解决这些问题。设置学分是其中一种方法。摩拜单车为每位用户设置了100分的信用评分,这些分数是由于用户的不良行为而获得的。”由此可知,作者在最后一段说setting credit points is one of the ways”是为了举例说明服务运营商是如何解决这些问题的。故选a。dunlike most chinese high school students, seniors in canada can choose the courses they would like to take by themselves. however sometimes they cannot take the course they want to take due to different reasons like schedule conflicts.take me for example. at the end of last semester(学期), my adviser told me the two classes i had chosen for this semester took place during the same period, which meant that i had to give up one of them. she recommended that i take the course called life management. i had never heard of that kind of course in china so i just followed her advice.on the first day of school, i found out that life management is an open class and every student is able to take the course. the teacher of the class told us honestly that this is an easy course that can increase our average score. it was really different from what i had expected. so i planned to drop the class. then came the question: could i change the class?in fact, students are able to change classes within the first month of the semester. during that month, theres often a long queue at the office door and a lot of students want to switch courses.after the first week, i looked through courses that were available for me. i had two choices: biology and chemistry. chemistry is for college students who would like a collection of degrees in one specific area after high school. after having discussions and making choices, i switched my class from life management to grade 11 university-level biology. although biology is quite difficult for me because of the many difficult words i have to use and understand, i will still try my best.to be honest, quite a lot of students want to change classes because they want easier courses. but i think challenging myself is always the best choice. i would rather get a lower mark in a course i can really learn from than get high scores in an easy open class.32. according to the text, if one takes life management, he can _.a. learn much he is interested inb. plan his life wellc. become quite different from othersd. get high marks33. we know from the passage that within the first month of the semester _.a. many students switch coursesb. few students follow the adviser
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电力员工安全培训课件
- 痢疾中医试题及答案
- 大肠的中医试题及答案
- 骨科培训课件模板
- 2025细胞治疗临床试验与审批流程中的临床试验伦理审查伦理学评估报告
- 2025年线下演出市场演出市场人才培养与职业发展报告
- 2025年新能源物流车推广应用中的绿色物流成本分析报告
- 2025年工业互联网平台数据加密算法效能评估与优化实践报告
- 2025年智能交通设备制造业数字化转型项目管理与实施策略研究
- 涉氯知识培训总结课件
- 保安员在岗培训法律-2
- 初中英语中考专题训练阅读理解-应用文篇
- 《古文观止 上下 》读书笔记思维导图PPT模板下载
- YC/T 210.2-2006烟叶代码第2部分:烟叶形态代码
- GB/T 20671.1-2006非金属垫片材料分类体系及试验方法第1部分:非金属垫片材料分类体系
- 熵权法教学讲解课件
- 医师病理知识定期考核试题与答案
- 课堂因“融错·容错·溶措”而精彩
- 阳光晾衣房钢结构专项施工方案
- 安宁疗护服务流程
- 热分析DSC培训new
评论
0/150
提交评论