 
         
         
         
         
        
            免费预览已结束,剩余2页可下载查看            
        
        下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
            专题限时集训(七)推理判断之推测隐含信息、文章出处或读者对象()(对应学生用书第103页)a (2017东北三省四市教研联合体模拟)ophelia and the marvelous boy by karen foxleetype:fantasystoryline:when ophelia moves to a strange city where it never stops snowing,she discovers a boy locked away for 75 years in a museum.she must help the boy before the snow queen freezes the world.along the way,ophelia learns how to believe in things she cannot see.targeted readers:people who like fairy tales would enjoy this book.a hundred horses by sarah leantype:mysterystoryline:the wooden horse nell brings along during her visits to her aunt and cousins is stolen by a girl named angel.as nell finds out angels true identity,a bond grows between them and a group of 99 horses.word has it that the 100th horse is magical. but where is it?nell doesnt know,but angel might know.targeted readers:kids who like animals and nature will be sure to find this book exciting.how to catch a bogle by catherine jinkstype:fantasystoryline:birdie is an orphan who is good at trapping monsters with her singing voice.she is the only goblin(小妖精)hunter in the world.when kids go missing,its up to her to figure out why.targeted readers:anyone who is looking for monsters will take great pleasure in this book.i even funnier:a middle school story by james patterson and chris grabensteintype:fictionstoryline:after a car accident jamie loses his family,and then he moves in with his aunt,uncle and his cousin stevie,whose basic aim is to trick jamie.but jamie keeps having a positive attitude and running after his goals.he was recently honored the funniest kid comic of new york state.targeted readers:this book would be great for anyone who is fond of humorous books.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了四本书籍,提供了每本书的名称、作者、种类、故事情节和目标读者。1which writer tells a story about a girl saving a boy?akaren foxlee.bsarah lean.ccatherine jinks.djames patterson and chris grabenstein.a考查细节理解。根据文章对第一本书的简介,尤其是第二句“she must help the boy before the snow queen freezes the world.”可知,在冰雪女王冰冻世界之前ophelia必须帮助那个男孩逃离,ophelia and the marvelous boy的作者是karen foxlee,故选a。2nature lovers may take interest in aophelia and the marvelous boyba hundred horseschow to catch a bogledi even funnier:a middle school storyb考查细节理解。 根据第二本书对目标读者的描述“kids who like animals and nature will be sure to find this book exciting.”可知,喜欢动物和自然的孩子一定会发现这本书令人兴奋,故第二本书a hundred horses符合要求,即b项正确。3who went through life challenges without losing heart?aophelia.bnell.cbirdie.djamie.d 考查细节理解。根据文章对第四本书的简介“but jamie keeps having a positive attitude and running after his goals.”可知,jamie在失去父母寄居在亲戚家时依旧保持积极的态度,追求自己的梦想,故选d项。4in which section of a newspaper can we find such a passage?afashion. bliterature.cbusiness.dlocal news.b 考查推理判断。 根据文章对四本书的介绍可知,这篇文章可能来自报纸的文学版块,即b项正确。 干扰项分析a项“时尚”,c项“商业”,d项“当地新闻”,都和文章介绍的书籍没有关系。b (2017郑州市第三次质量预测)today,were sending sally away for a week of summer camp.she never actually asked to go.it was all my idea to sign her up(报名)shes nearly 12,and i notice that im with my child nearly 24 hours a day.living on a farm without any neighbors,ive chosen a life that is quieter than a typical familys.but rather than longing for space away from me,sally has become increasingly dependent on my presence.what frightens me most is that she has become a“minime”she pursues my hobbies,my dreams and my opinions.and thats why i pulled her to the summer camp:a nearby wilderness camp called hawk circle.after we ate,we drove to hawk circle.once there,we got a tour of the grounds and were introduced to sallys fellow campers.sally stood by the group of children,holding my hand,horror in her eyes,trying to work up the courage to join in a game of soccer.“i need you for a few more minutes,”she told me,holding my hand tightly.i pulled away and walked up to one of the camp workers.“excuse me,”i said loudly,“id like to introduce my daughter to you.maybe you could help her meet a few of these kids.”he came over to talk to sally,and i kissed on her cheek and then my husband and i disappeared before sally realized we were gone.it was not until i drove home that i finally felt it.a piece of my soul had been taken from my body.i began to shake.tears streamed down my face.it took every bit of my strength to keep driving forward.when we arrived home,i calmed down and reminded myself why i chose this path.i want sally to have a chance to find herself out of my shadow.i dont want to see only myself in my child.i want to learn who she is.after 12 years of constantly being together,i want to finally meet my daughter for the first time.【语篇解读】本文主要讲述了作者送女儿去夏令营的故事,启迪人们:对孩子有时候要放手,让孩子独立成长。5why did the author sign her daughter up for the summer camp?acamp training was something new to her daughter.bher daughter had longed to go to the summer camp.cshe expected her daughter to make some new friends.dshe wanted to help build up her daughters independence.d考查推理判断。根据第三段最后一句“and thats why i pulled her to the summer camp:a nearby wilderness camp called hawk circle.”和第二段最后一句“but rather than longing for space away from me,sally has become increasingly dependent on my presence.”可推知,作者送女儿去夏令营的目的是想让她学会独立,不再对作者太依赖,这与文章最后一段内容呼应,故选d。6what happened when they arrived at the summer camp?asally enjoyed meeting her fellow campers very much.bsally found the other campers were not easy to get along with.csally felt frightened but her parents left her with a camp worker.dsally gathered the courage to join in a soccer game immediately.c考查细节理解。根据第五段和第六段的内容可知,作者的女儿初去夏令营很害怕,紧紧抓住作者的手不放,作者把她交给夏令营的工作人员,然后走了,故选c。7how did the author feel after leaving the camp?ashe was worried about her daughters health.bshe was regretful for sending her daughter away.cshe was upset but confident of her right decision.dshe was proud that she had done something correct.c考查推理判断。根据倒数第二段中的“i began to shake.tears streamed down my face.it took every bit of my strength to keep driving forward.”可推知,作者送走女儿后很难过,但是觉得自己的决定是对的,这与最后一段的反思形成呼应,故选c。8what does the author intend to tell us in the passage?akids should often be exposed to summer camps.bsometimes parents need to let go of their children.cparents shouldnt influence their children too much.dchildren are usually a real reflection of their parents.b考查推理判断。根据全文内容尤其是最后一段可推知,作者通过自己送女儿去夏令营的故事启迪人们:对孩子有时候要放手,让孩子独立成长。故选b。c(2017太原市模拟试题二) “stop all the rushing and screaming:too much excitement is bad for families.kids are missing out on an essential liferelaxed down time,”says dr.charlotte reznick.“parents work,and kids do scheduled activitiestheres little family time without pressure,”says reznick,“one parent is taking the son to a soccer game,and the other parent is taking the daughter to her swim meet.then theres the art class,baseball practice,extra tutoring,and more!by the time the family meet up for dinner,everyone is exhausted.”all the rushing makes for a short temper.“when parents are reduced to shouting at their children to get them to listen,they lower their own selfesteem as well as losing the respect of their children,”says dr.carl pickhardt.“while parents think it shows theyre serious about what theyre saying,they are really just showing helpless desperation at not getting their way.”these days what kids are learning at school and from the outside is a lot greater than it used to be even just a generation ago.“the problem is that stress relieving activitiesreading,taking walks or hot baths,watching the sunset and other activities are not even part of most kids experience any more,”says reznick.“there are so many more social interaction opportunities in our computer age,but not all of them promote meaningful connections,which is another potential outlet for stress,”she says.one way to relieve stress is a simple technique called“the balloon breath”its a great way for everyone to become calm so that they can respond thoughtfully rather than just react.heres how to do it.imagine a deflated(未充气的) balloon in your stomachabout two to three inches below your navel(肚脐)slowly breathe in to a count of 1.2.3. and feel the lower belly expand,and flatten as you slowly breathe out to a count of 1.2.3.【语篇解读】本文主要讲述了如何缓解孩子们的压力。9what can we infer from the second paragraph?akids can hardly enjoy family time due to heavy burdens.bsaturday is the only leisurely day of the week for kids.cthe life of kids is becoming rich due to extra classes.dparents have no time on weekends to care for their kids.a考查推理判断。根据第二段中的“by the time the family meet up for dinner,everyone is exhausted.”和本段的整体内容可推知,如今孩子们的负担沉重,几乎不能享受家庭时间,故选a。10what does dr. carl pickhardt think of parents when they yell?athey have no selfconfidence.bthey take what they say seriously.cthey are always behavin        
    温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 消化系统疾病患儿的诊疗与护理考核试题与答案
- 2025年医疗器械考核培训试题及答案
- 珍藏旧时光作文600字(8篇)
- 公司文化建设活动方案策划模板
- 产品开发周期跟进工具
- 企业内外部沟通与合作标准模板
- 知识产权保护与管理基础框架模板
- 项目管理风险控制与应对工具
- 数据存储保护专业承诺函(5篇)
- 绿色农业种植协议
- 名师工作室成员工作总结
- 饮料销售知识培训课件
- 2025年贵州省遵义市中小学生“π”节数学思维竞赛初赛ZYMC2数学试卷(六年级)(含解析)
- 中国数字经济发展研究报告(2023年)
- 9.2《永遇乐•京口北固亭怀古》课件+2025-2026学年统编版高一语文必修上册
- 2025年国家开放大学(电大)《应用写作》期末考试备考试题及答案解析
- 接插件基础知识培训课件
- 仓库备货协议6篇
- 铁路冬季安全知识培训课件
- 2025年度中级经济师考试工商管理复习题库及答案
- 全国大学生职业规划大赛《公共卫生管理》专业生涯发展展示【高职(专科)】
 
            
评论
0/150
提交评论